Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Къде да емигрирам?
Публикувано на: 19 Май 2008 12:39

Ирландия или Малта бих избрал аз. Или Австралия.

Профил

Публикувано на: 19 Май 2008 12:47

На този етап нямам никакво намерение, но тепърва се сблъсквам със света и реалностите в България (вече се сблъсквам), така че да не прибързвам. Ако избирам някакво място за установяване, с перспективи, със нормален социален живот - то това би било някоя развита западна страна като Германия, Швейцария или Италия.
Подчертавам, че обичам родината си и всичко, написано горе, е по-скоро някаква алтернативна възможност в бъдеще.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 13:52

Тук като цяло се оформиха двете крайности. А както при всяко нещо във живота крайността (не съм сигурен дали две т-та се слагат, няма значение де) е нещо лошо. Лично аз виждам обобщено нещата по този начин - правя си образование в чужбина, работя добра работа тук или работя добра работа в чужбина, живея тук.

Живял съм няколко години в Италия, там си завърших средното образование. Като сравня образованието тук и там бих казал че е там е на светлинни години от тук. Да знам и тук има някой добри учебни заведения но за мен основния проблем в образованието е че тук ни карат да заизустяваме а не да мислим.

Италия като цяло е една много приятна държава, полицията е просто на такова ниво че тук само можем да мечтаем. (за почти три години не съм ставал свидетел на бой някъде, впрочем да ставал съм веднъж, продължи точно една минута и полицията ги спря и ги вкара за една вечер в управлението), хората са добри, помагат и така нататъка. За работни условия нямам идея защото по това време нито имах 18, нито можех да работя легално поради законодателството. Говорил съм си със словенци, турци, румънци и от това което съм чувал от тях наистина е добре (пък и става въпрос за ниско квалифицирана работа). Получават доста добри пари, естествено и цените са по високи но могат да си позволят всичко което им трябва че и често отгоре. Може и някой да ме обори тук, от първа ръка не знам, това съм чувал от тях.

Докато бях там несъмнено ми липсваше България, вярно има много негативни неща тук но все пак ми е родина и я обичам. Като се върнеш след време ти е странно приятно да чуваш родния си език навсякъде, да видиш кой колко се е променил и така нататъка. Има и негативни страни ест.

Август заминавам за САЩ за 5 години горе-долу. Нямам идея дали ще се връщам а пък и ми е твърде далеч за да мисля или знам дали ще се реализирам там. Плановете ми за момента са да получа добро образование и да почна работа в Европа след това. Като говоря чисто теоретично естествено, за 5 години много неща ще станат. Пък като се реализирам добре в чужбина ще си живея тук. Вярно ще бъде малко променливо, тук-там и обратно. Ако става въпрос за семейство такъв начин на живот сериозно влияе негативно върху него, знам го от личен опит, нямаш време да виждаш децата си...отплеснах се.

Та това е общо взето смятам да се реализирам в чужбина но да живея/може би и работя ако е добра работата тук.

Richard B. Riddick написа:
Хайде точно на глупак да не се обиждаме. То така като всички компетентни бягат, едва ли ще остане някой да оправи нещата тука. За туй съм решил да не емигрирам за постоянно.

Хаха понеже ти ще оправиш нещата тук :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 15:58

Англия или Америка може и Канада :С

Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь!
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 18:27

No написа:
Тук съм роден, тук живея и тук ще умра. Чуждите страни и чудесата им са много привлекателни, но единствено като туристически дестинации. Обичам родината си и след като тя ми е дала всичко, което всъщност представлявам, смятам за редно аз също да дам всичко за нея..

Едно време и аз си мислех така, докато не почнах да се интересува какво става около мен. No, наистина ли си доволен от начина по който живееш?

Какво ми е дала родината? Скапано образование, нисък жизнен стандарт и несигурно бъдеще. Дядовците ни чакат от 50 години 'положението да се оправи'. Не искам да ставам като тях.
Какво може да предложи родината на децата ми? Оглеждам се и гледам младото поколение. Чалга, мозъчни промивки, липса на елементарно образование, бързи скорости и преминаване на червено. Не, благодаря. Не искам децата ми да се впишат в упорито насаждания от управляващите стереотип.

Къде да отида? В Чехия има голям и приличен пазар на ИТ специалисти. Приятелката ми ще завърши Арабистика - цивилизованите части на близкия изток също са доста примамливо място.
Америка? Не. Прекалено далече... освен това да ида там ще е все едно да се преместя от едната глупост на другата глупост.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 18:51

ivanatora - наивно е да мислиш, че само България има минуси. Страна без сериозни минуси просто не съществува. Всичко опира до способността ти да се нагаждаш и до това - какво търсиш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 19:07

Гипо, липсва ми този ти аватар!

:D

Така и не разбрах откъде е.. :roll:

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 19 Май 2008 19:12

Steamz0r написа:
Така и не разбрах откъде е.. :roll:

:lol: Ero-sennin indeed :o

И, между другото, защо пак пишеш с чужд профил? :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 20:02

Gipo написа:
ivanatora - наивно е да мислиш, че само България има минуси. Страна без сериозни минуси просто не съществува. Всичко опира до способността ти да се нагаждаш и до това - какво търсиш.

Знам че и другите места си имат кусури. Да отидем леко към плюсовете. Какво предимство има България, за което си струва да живееш тук?
Имаме прекрасна природа - планини, море, тихи райони. Само че морето вече си е ебало майката.
Имаме стабилна 13 вековна история - ами това не ми помага особено. Не живея в миналото.
Имаме кисело мляко и ядем природно чисти пържоли - няма да можем да си го позволим, след като ЕС модернизира фермите.
Имаме имоти - дядо ви има къща, баща ви има къща, евентуално баща ти и на теб ще купи къща, ако е в състояние да изплаща кредита. Лека съпоставка в цените на имотите - апартамент в краен квартал на София струва колкото къща в САЩ. Не помня къде видях сравнението, но цената на квадратен метър в България е три пъти повече от колкото другаде по света.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 20:03

Прави акаунти с по над 5к мнения и ги продава! :shock:
ЕДИТ:
ivanatora - ти се изцепи нечовешки. Аз съм живял във Варшава, Прага и Мюнхен. Отсядал съм за по-продължително в Турция и Италия. Пътувал съм до всяко кътче на Европа... това нещо за цените на кв. м., което ти каза е абсолютна глупост. На много места в предградията на столиците цените на кв. м. са над 2200 евро. Почти няма страна с толкова висок процент на собственост като Бг. В САЩ почти всичко е ипотекирано и хората живеят в сглобяеми дървени къщи. Мисъл номер едно за тях е "как да си платя данъците".
Бил съм на много по-красиво място от България - Австрия... но пък е още толкова по-скучно там...

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 20:14

ivanatora написа:
Имаме прекрасна природа - планини, море, тихи райони. Само че морето вече си е ебало майката.
Имаме стабилна 13 вековна история - ами това не ми помага особено. Не живея в миналото.
Имаме кисело мляко и ядем природно чисти пържоли - няма да можем да си го позволим, след като ЕС модернизира фермите.

Митове и легенди.

Природата ни е унищожена и във процес на пълно унищожение. Мисля ,че от доказателства няма нужда. Това е един от най-големите митове които се опитват в България още да потдържат.

Имаме 13 века история ? Имаме някакви си там 130 години реална история. Защото България за мен се създадена след "отвобождението". Ние нямаме ама нямаме нищо общо останало от истинска България която умря, освен няколко суеверия. И защо пиша "освобождение" със кавички защото дори във интервюто си относно реално случилите се събития при така нареченото поробване Божидар Димитров отсече, че българите, доброволно са се присъединявали към турците защото нашите владетели са им изцедили миличкият живот.

Месото ни е добро ? Да освен през седмичните доставки на прекрасно столетно месо застояло в някой склад из Европа.

Пиша го като отделен коментар, без да споря и дискутирам по темата. Така ,че всичко убаво, на съгласните и несъгласните.

Профил WWW

Публикувано на: 19 Май 2008 21:25

Йезуитче, твойта кожа. :)

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 19 Май 2008 21:51

Като видях отначало темата исках да поспоря, после се сетих, че съм на 15 и всичко което кажа ще е един голем ташак :lol: И все пак, колкото повече гледам съучениците ми, а и лапетата, които искат да са като "батковците" , толкова повече си мисля че в близкото бъдеще тази държава няма бъдеще (Don't you love word games :D ) През далечната 1918 прадядо ми е заминал за Австралия, може би най-нормалната държава по това време, а и сега, с малко късмет. Може би там е бъдещето. А може би не...никой не знае.
Ама и аз за какво се моря ? Има още 4 годин докато завърша, деба :?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Май 2008 21:53

Аз за сега мисля за реализацията си в България. Просто от емоционална гледна точка, смятам че ще бъда ощетен ако започна живота си на ново, някъде другаде, а не защото смятам че България скоро ще се оправи. Даже напротив като гледам как е тръгнало, явно ще си останем дълго време на това ниво, ама някак си сме свикнали та смятам лично за себе си че ще се оправя в нашите условия.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 21:54

Искрено вярвам, че нещата ще тръгнат на оправяне. Има достатъчно много интелигентни хора (поне около мен), за да съм сигурен, че все още няма да потънем безвъзвратно. Изход от ситуацията ще се намери. Трудно, но ще стане.

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 21:55

Disturbed написа:
Искрено вярвам, че нещата ще тръгнат на оправяне. Има достатъчно много интелигентни хора (поне около мен), за да съм сигурен, че все още няма да потънем безвъзвратно. Изход от ситуацията ще се намери. Трудно, но ще стане.

Адаш, не искам да ти помрачавам позитивното мислене, но същото това нещо ми го каза даскалката ми по английски ( 50+ години ) , която си го е мислела като малка също. :roll:

ЕДИТ : Тъй, тъй.. лека! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 21:57

Не можеш да ми помрачиш позитивното мислене :D Със здраве, ще поживеем и ще видим ;) Айде, време ми е да се занасям към кревата...

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Май 2008 22:05

Мен ако питате, комунистическо мислене тип "деба, няма ли да ме оправи некой, вече двайсет годии чакам" не върши работа. Трябва сами да се оправим. Дори на запад можеш да си прошляк, а тук - в бедна България, да поддържаш един добър стандарт. Всичко си е до човека. Не мислите ли?

Профил

Публикувано на: 20 Май 2008 06:21

Така си е.Едните се оплакват че тук не се живеело.Амо опитай се да промениш статуквото бе.Защо ще бягаш?Спри да мислиш за себе си и помисли за другите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2008 14:22

Serious Sam написа:
Така си е.Едните се оплакват че тук не се живеело.Амо опитай се да промениш статуквото бе.Защо ще бягаш?Спри да мислиш за себе си и помисли за другите.

От много мислене най-много да те заболи глава. Ако тръгнеш да действаш пък обикновено си сам или с една малка група хора, която другите гледат странно и накрая обикновено нищо не се постига.

Щом при последните истории с правителството, с агентите, с еврофондовете, с ЕС не стана НИЩО, тази държава съвсем ме загуби като свой поданик в бъдещите 10-15 години.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost