Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ срещу безстопанствените кучета
Публикувано на: 20 Мар 2008 20:00

Sentry написа:
Notorious, търговска марко, кучето си няма друга работа, че ще отиде специално да те хапе нали. Въобще то само ще дебне детето да остане само на улицата и ще отиде да го ухапе.

Нямам идея каква работа по принцип имат уличните кучета
Дали ще дебнат някой специално да го ухапят? Съмнявам се
Дали ако някой се озове в непосредствена близост до тях ще го ухапят? Много вероятно

Sentry написа:
Кога последно си чувал за нападение на кучета над хора въобще? Опитай се да ми намериш информация в гуугъл за нападение на човек от кучета.

:shock:

Ти новини не гледаш ли?!

Sentry написа:
И защо, по-дяволите, прасето ще иска да застреля човека, който го храни? Е това се питам откакто ти прочетох малоумния пост, но нали си явно някакъв ненадминат прасешки психоаналитик, реших да го пропусна.

Точната дума е "угоява"
Ако някой дойде при теб с нож и намерението да го използва за да си направи сандвич от теб и имаш възможност да се защитиш не би ли го направил?

Sentry написа:
Знаеш ли, може би ти си и единственият човек, който не разбира каква е ползата от кастрацията на кучетата. Да не се размножават.

Ясно е че няма да се размножават
Но ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ХАПЯТ

Sentry написа:
Колкото до върха на еволюцията... абсолютно невярно. Дори в най-развитата ни област - мозъчната дейност, има същества, които да ни превъзхождат - делфините.

Кой владее света? Хората или делфините?
I rest my case

Sentry написа:
Кучетата специално ни превъзхождат в обонянието, слуха, скоростта и сетивността като цяло. Тоест едно куче може да усети напрежението в тялото ти, когато минаваш покрай него.

Факт
Обаче накрая кучетата се оказват домашни любимци на хората а не обратното

Sentry написа:
Ти мразиш кучета, то си личи от думите.

Нещо си се объркал

Sentry написа:
Като си видял кучетата те били почнали да ръмжат и да пристъпват. И направиха ли ти нещо? Сръфаха ли те? Бас хващам, че не са, иначе егоцентричната ти личност щеше да спомене това.

Не са... защото тичам бързо, не защото им липсваше желание :D

Sentry написа:
Като заключение мога да кажа само едно - да ти е топло.

На мен си ми е топло и където съм си в момента
И добре че е така че иначе щях да се гътна от студ предвид нескопосаните ти опити да ми намериш топъл кучи гъз в който да ме набуташ

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 20 Мар 2008 21:26

Sentry написа:
Колкото до върха на еволюцията... абсолютно невярно. Дори в най-развитата ни област - мозъчната дейност, има същества, които да ни превъзхождат - делфините.
Кучетата специално ни превъзхождат в обонянието, слуха, скоростта и сетивността като цяло. Тоест едно куче може да усети напрежението в тялото ти, когато минаваш покрай него. Ти мразиш кучета, то си личи от думите. Като се изправиш пред такова е нормално да се напрегне тялото ти.

Това, че има по-голяма активнст нищо не значи, нашият мозък се различава от делфинският. А кучетата могат да имат по-добри рефлекси, но това пак не означава, че са повече от нас.
Може да нямаме супер сетива, като кучета, може да не издържаме на чдрена радиация, като хлебарките, може да не хапаме с 5 тона натиск, но за сметка на това сме получили въображение, чрез което можем да мислим логически и точно това ни прави по-висши от всичките тях.
Walking with cavemen е поредицата, там професорът обяснява и нагледно ще видите какво става след като започнем да мислим логически.

Vermic, не мога да ти отговоря. Докато спят техният мозък минава същите етапи, като нашите, но не е ясно дали тяхното сънуване дори е близко до нашето.
bobakin, не можеш да спориш с науката, с твоите детски твърдения.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2008 23:27

Тhe Grim Reaper Съгласен съм че примера, който дадох не беше на место и по точно не беше изпозлван правилно(с една дума ТЪП),но сега като се зачетох в предишния ти пост -> къде съм казал аз конкретно, че инстинкта лъже ? Ако е от примера породено това твое заключение бъди сигурен не съм имал това в предвид ;) Исках просто да докажа на пича, че животните не са дарени с мисъл като при човека ;)

Профил ICQ

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 21 Мар 2008 02:25

The Grim Reaper написа:
А пък представи си, че не си куче, а си човек.

Е това ме разби :lol: !

sagara-kun написа:
bobakin, не можеш да спориш с науката, с твоите детски твърдения.

Не споря с науката.Давам публичност на тезата си.

Notorious™ написа:
Човека е на върха на еволюцията (поне към момента)
С други думи човек>всичко останало

Ебахти гордостта.Научно погледнато,щом едно куче има мозък,то мисли,макар да не го разбираш какво мисли,следователно е равно на другите бозайници със способността да мислят.Все едно да кажеш,че германците (примерно) са по-долу в еволюцията от нас,защото не говорят и съответно не мислят на български.

Айде стига с побърканата ми логика и обчснения,че ми се спи.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2008 02:47

Mили деца,
бъркате(отново) понятия, които на пръв поглед изглеждат синонимни, но не са. Мислене и размишление са два различни акта. Кучето мисли - факт. "Това нещо ми дава храна, ще махам с опашка, за да му кажа, че съм щастлив, тъй като моето щастие го прави и него щастлив". То не размишлява върху това "А защо това нещо ся ми дава храна? Не мога ли да изям него? За кво ми е да го правя щастлив" и редица други такива въпроси свързани със защо. Всяко едно нещо произлязло от природата си има предимства - Хищниците си имат своите оръжие, тревопасните своите начини да ги контрират, хората размишление и палец. Надявам се виждате тънката разлика, която стои в центъра на вашият спор.

Така онтопик. Към проблема с бездомните кучета има две решения. Едното е да сме добри към тях и просто да ги направим част от градската фауна(не че не са де...), т.е да бъдат хранени, хората да се отнасят добре с тях, некви такива. Където живея и където уча е пълно с бездомни кучета, които са доста добродушни, точно защото биват хранени и се отнасят добре с тях. Вторият начин е да ги избием. Квартал по квартал. После периодично се прочистват. Плюсове и минуси много. Самият аз имам страх от кучета, поради това че бях нападнат като по-малък, в момента съм дори нахапан от куче по крака...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2008 10:00

Ей мама му стара, много биячи станахте бе... :?

По темата:

Никое куче няма да нападне човек, ако няма предпоставки. Силно се съмнявам да е храна, след като във всеки що годе средно-голям град може да се намерят достатъчно боклуци годни за ядене от животни.
Тук според мен идва пак влиянието на човека. Ако кучето е озлобено, естествено че ще е агресивно към хората.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2008 10:48

Не виждам причина някои хора да спорят ... Става въпрос за безпризорни, повечето озлобени помияри, които в най-добрия случай разнасят зарази и мърсотия. Или вече станахме длъжни освен да ги храним и да ги къпем ?

Около нас ги поизчистиха де, също измряха една част, и не се оплаквам. Като цяло в София, малко по малко започнаха да оредяват ... Самия процес обаче се бави от жалостиви баби и "природозащитници" ... Наемете си един склад и започнете да си ги прибирате там, като ви е толко мерак да са живи и здрави.

Боли ме патката мене, как по точно се е озлобило кучето и че като е било малко някой човек го е сритал и т.н. Въпроса е че тва куче напада други хора, сере и опикава жилищни пространства ... И някой ми обяснява че трябва да го търпя и да се грижа за него ? Айсиктир ... Хуманизма да го духа, като толкова искате възмездие, прокарайте закон против тормозещите улични помияри. Да не говорим че една част се озлобяват от глад, а някои и по съвсем неясни причини - и кво ? "Еми това им е природата, трябва да сме толерантни" - аре ебете се ! Всички улични кучета - на болестни кебапчета, като помощи за мангалите !

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost