Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Търся филми свързани с Втората Световна
Публикувано на: 02 Мар 2008 20:22

Филма който търсиш в началото на темата се казва "Come and see","Иди и смотри", на български "Ела и виж". Просто най-бруталният филм за войната който съм гледал някога.

http://zamunda.net/details.php?id=111675
http://zamunda.net/details.php?id=45743

Във филма са използвани истински амуниций, в някой сцени куршумите минават на сантиметри от главата на главния герой! Още ей сега си пускам голямата двд версия :]

" По мнението на много зрители и кинокритици това е един от най-страшните филми за войната. Не случайно след излизането му на екран по повод 40 годишнината от Победата, той за много години изчезва от полезрението на зрителите.

Белоруският младеж Фльора, въпреки протестите на майка си, става партизанин. Просто така, за да не бъде, по-лош от другите. Партизанския живот първоначално изглежда съвсем забавен – като в оптимистичните комедии от военните и следвоенните години. Но скоро Фльора разбира, че измолвайки да го пуснат, той обрича на смърт семейството си от ръцете на наказателен отряд. И това съвсем не е най-ужасното, което му предстои да преживее…

Това е навярно най-ужасяващият филм, сниман за войната… Много руски филм. Не бих могъл да си представя, че в някой друга част от света биха могли да заснемат нещо от този род. "

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 02 Мар 2008 20:45

Fallschirmjagergewehr 42 написа:

Много ти благодаря човек!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 10 Мар 2008 16:37

"Band of Brothers" е филмът! Страхотен филм, представящ едновременно психологията на войника, ужасите на войната, некомпетентността на някои началници, отношението на и към местното население, към врага. А има и не малко екшън. Общо взето СТРАХОТЕН филм! Сигурно има и по-добри в описанието на войната и съпътстващите я злини, но повечето от тези филми пък пропускат детайлизирането на войниците. А "Братя по оръжие", както е българският превод (естествено, малко глупав превод... макар че в българския го има този израз със сходно значение като това на английски), залага основно на това. Не знам за вас, но аз лично се възхищавам на войниците. Не харесвам идеята за войната, но войниците са друго нещо. Лично според мен слага "Спасяването на редник Райън" в малкия си джоб. Да не забравяме и интервютата с главните действащи лица от филма!
10 серии по 1 час. Ако изкарате първата, която не е чак толкова добра, до последната (също по-слаба от останалите) ще сте доста заинтригувани най-малкото.

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 10 Мар 2008 16:44

http://www.zamunda.net/details.php?id=93966

"One of the best war movies ever made"
-- Hollywood Reporter

"Крахът на Третия райх" ви отвежда в бункера на Хитлер по време на драматичните последни дни от съществуването на Третия райх. През очите на Труди Юнге, личната секретарка на Фюрера, ще видите как оптимизмът отстъпва на ужаса и на прозрението, че загубата на Германия във войната е неизбежна. Ще видите как Химлер и Гьоринг се опитват да се спасят, изоставяйки своя лидер, как Гьобелс се кълне във вярност на Фюрера и как самият Хитлер се люшка от безумен, сляп оптимизъм към черно, безнадежно отчаяние. И докато червената армия обгражда града, слабо осветените катакомби под Берлин се превръщат от убежище в пъкъл за Хитлер и най-близките му съветници.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 17:13

MetalGearRex

Гледах го сериала когато го даваха по Нова телевизия наистина е невероятен :)

Ледник

Филма го гледах когато беше излязъл(тогава все още бях привърженик на идеята за чистата раса)Филма също беше невероятен :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 17:29

Абе основната причина да не ценя толкова човешките драми и сивотата на войната във военните филми е, че за да получиш най-добра представа за това по-добре не гледай такива филми, ами документални филми с реални кадри и интервюта с очевидци. По-реално е.
Вместо това предпочитам да се покажат характера, отдадеността, сплотеността и т.н. добродетели на войниците, които вече много трудно могат да се демонстрират в един документален филм.

Иначе не знам дали ти е направило впечатление, но "Band of Brothers" е един от малкото американски военни филми, в които има кадри, как американци застрелват обезоръжени и предали се немци, как американски войник застрелва свой сънародник и т.н. неща, които много рядко се срещат в другите "епични и патриотични" американски военни филми. Всъщност именно заради последните американските филми са си спечелили лошата слава на нереално и дори дразнещо представяне на нещата.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 18:20

MetalGearRex написа:
Иначе не знам дали ти е направило впечатление, но "Band of Brothers" е един от малкото американски военни филми, в които има кадри, как американци застрелват обезоръжени и предали се немци, как американски войник застрелва свой сънародник и т.н. неща, които много рядко се срещат в другите "епични и патриотични" американски военни филми. Всъщност именно заради последните американските филми са си спечелили лошата слава на нереално и дори дразнещо представяне на нещата.

Това съм го видял ще кажя само че историята се пише от победителите ;)

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 10 Мар 2008 18:25

Vermic написа:

Еми ти ако не се досещаш се съгласяваш с него по този начин. :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 10 Мар 2008 18:53

"Списъкът на Шлиндер"

Профил

Публикувано на: 10 Мар 2008 19:14

XpucTo написа:
"Списъкът на Шлиндер"

Човекът иска филми за историята, не фантастика.

Впрочем, гледах тази немска комедия за Хитлер.

Не знам аз ли съм превъртал смешните моменти, но не ми беше особено забавна, освен два-три момента в началото. :/

Профил

Публикувано на: 10 Мар 2008 19:16

Чети Ремарк.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 22:40

Vermic написа:

Прав си, че историята се пише от победителите. Но това не означава, че само тя е известната и още по-малко, че тя е вярната. Най-малкото всеки здравомислещ човек би трябвало да се сети, че хората са еднакви (почти) навсякъде и горе-долу каквито е имало от едните, такива е имало и от другите. Вече въпросът е, че в някои страни подобните "лоши" хора се добират до власт и стават известни. А в по-малък план, войнишкия, имало е престъпници и герои и от двете страни на барикадата. И точно тук е важното филмите да не са национализирани и да прикриват простащината на своите и геройството на противниците.
Специално в "Band of Brothers" един от най-силните моменти е, когато една от немските армии се предава и ги показват как маршируват по един път. И един от главните герои казва нещо от сорта на "дори победени продължават да маршируват с чест и гордост". А малко по-късно има сцена с речта на немски генерал към войниците си, когато те също се предават. Много силни моменти, които ще откриете в много малко други американски филми.

п.п. Вече не може ли да има два и повече цитата един в друг?

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost