Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Брюксел притисна правителството в ъгъла
Публикувано на: 06 Мар 2008 10:26

Ми така е сам нищо няма да постигнеш то си е написано там:"Съединенито прави силата",а ние сме разединени всичките.Правителството е обидинено и краде,а ние сме разединени и ни крадат.Пък и старото поколение вече не им се занимава да свалят и това правителство пък нашето е тръганло да бяга от България.Но идеята да палин народното събрание е доста добра.ЕС ни е изхода те могат да ни помогнат да се оправим,но без народната подкрепа трудно ще стане,но те са ни изхода.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2008 12:14

Jorix написа:
Доста странен начин на мислене имаш.Ще ми е интересно да поясниш какво имаш в предвид под "успял" и "провалил" .

Достатъчно е да ти кажа какво разбирам под "успял". А именно - да завърша МУП, когато мога да побригадирствам в Англия или Щатите, и като завърша шестата година в МУП да отида да специализирам в Англия (или Щатите, но не ги предпочитам), където и да се реализирам. Не си струва да уча толкова много години и да остана тук, след като ще имам възможността да не го направя. Ако трябва да съм честен, определено предпочитам да живея и да работя в много по-устроено общество от българското, колкото и еретично (предателско, неприемливо или каквото и да било там друго) да им се струва на някои.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 06 Мар 2008 14:24

Andrey358 написа:
Aз винаги съм казвал че ЕС е единственият шанс на България да се отърве поне отчасти от корупцията и да заприлича поне малко на нормална държава. Това че ЕС притиска правителството е добре. Даже много добре, защото е за наше дорбо. Както беше добре това че ВВС разкриха далаверите на Батето Славков и направиха филм за децата в Могилино. Защото ако не бяха те, НИКОЙ в нашата родина нямаше да си мръдне пръста, повярвайте ми. Ние нямаме срам пред себе си (говоря не само за политиците, а и за обикновените хора), имаме срам само когато нещо се разкрие навън. Защото аз си споням може би година преди да излезе филма "Изоставените деца на България" гледах друг филм (или репортаж) по Би Ти ВИ за един дом за деца където маса сирачета бяха умряли от студ и глад през зимата. И някой трогна ли се тогава? Направиха ли се кампаний за събиране на средства? НЕ! Малко се отклоних от темата, но това е свързано. Радвайте се че го има ЕС, защото иначе ще потънем в собствената си мизерия.

Такова задръстено дете както теб не съм виждал, честно! :shock:

Профил

Публикувано на: 06 Мар 2008 14:28

Не, тук Андрей е прав. Инфантилното ни общество се стряска единствено когато чужденецът (по-силният, по-респектиращият, родителската фигура) му посочи даден проблем. Когато същият проблем е посочен от твой сънародник (равен на теб обаче), естествената реакция е "Абе я си гледай работата", "А виж се ти пък какъв си" и прочее. Голям недостатък.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Мар 2008 15:32

Tsim написа:
Такова задръстено дете както теб не съм виждал, честно! :shock:

Не е зле да се аргументираш повече. Спорът е едно, безмисленото хвърляне на обиди е друго...

Профил ICQ

Публикувано на: 06 Мар 2008 16:57

Andrey358 написа:

Не е зле да се аргументираш повече. Спорът е едно, безмисленото хвърляне на обиди е друго...

Напротив, понякога е много добре. Спестява много истини...

Сега на репликата - както никой не може да научи кучето да чете, така и никой не може да научи закостенелия и робски мозък на средностатистическия българин.

Това, че ти и Ледник хвалите като месия ЕС, си е ваше право, но мое право е да не съм съгласен с това да членуваме в организация, от която не само, че не печелим, но и (изглежда вече много ясно дори) губим. Хвалете си едни фигури, които поетапно постигат целите си, пък после всички ще гледаме... и не само това.

Останете си със здраве.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2008 17:31

Tsim написа:

Сега на репликата - както никой не може да научи кучето да чете, така и никой не може да научи закостенелия и робски мозък на средностатистическия българин.

Това, че ти и Ледник хвалите като месия ЕС, си е ваше право, но мое право е да не съм съгласен с това да членуваме в организация, от която не само, че не печелим, но и (изглежда вече много ясно дори) губим. Хвалете си едни фигури, които поетапно постигат целите си, пък после всички ще гледаме... и не само това.

Останете си със здраве.
1во не знам защо сравняваш човека с кучето,2ро ако не беше ЕС не знам къде щяхме да сме сега...Има много хейтъри на тема ЕС но това е просто хейт,да казваш че влизането ни в европейския съюз е минус значи че си нямаш и грам понятие от политика

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2008 17:41

При Батков спорта процъфтяваше!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 06 Мар 2008 17:44

Tsim написа:
Това, че ти и Ледник хвалите като месия ЕС

Ей, не ми интерпретирай думите както ти падне, бива ли? Никога не съм твърдял подобно нещо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2008 20:18

Tsim написа:

Останете си със здраве.

Виж сега приятел. Само от гледна точка на справедливостта, следва да отбележа, че приятеля ми Ледник, бидейки националист, никога не е бил привърженик на присъединяване към структури, при които държавата ни доброволно се отказва от част от суверенитета си. Даже в повечето случай, с него сме на противоположните позиций, макар и всеки един от нас да иска благото на родината по свой начин.

Що се отнася до мен аз не хваля ЕС чак като месия, а по скоро като единственото нещо което може да ни спаси...не спаси е твърде силно казано, нищо не може да ни спаси, да обуздае до някаква степен местните дерибей и мутри. Аз не виждам ти аргументирано от какво точно се оплакваш? Оплакваш се, че ЕС не желае парите на европейските данъкоплатци да отиват в джобовете на местните мутри, и за това ни орязва САПАРТ и другите програми? Еми много естествено. Виж другите новоприсъединили се държави, като Полша примерно. Те знаят как да се възползват от благините на ЕС и го правят. На нас кой ни е виновен. Страната ни понася санкций защото не изпълнява препоръките на Европейската Комисия, които с две думи могат да се обобщат като "Станете нормална държава, за Бога!". Изобщо ако съществува опастността да си останем само с плащането на членския внос, то вината за това няма да е в ЕС, ако смяташ нещо различно обоснови се!

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 00:01

Ако ще говорим за губене/печелене, то фактите са 500 милиона евро членски внос, 1.1 милярда обаче сме взели.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 07:15

Tsim написа:

Останете си със здраве.

Дай Боже, да си останем със здравето поне, но както се вика па американски - you aren't makin' a lot o' sense. Кое, по-точно ни е ясно и какво сме загубили. Нима смяташ, че е несправедливо държавата да бъде наказана, за провиненията си? Не, честно изкажи някакво по-обосновано мнение, така поне десетина реда и сподели, какво точно имаш предвид, защото с недомлъвки дискусия не се води. Ако имаш да казваш нещо, го кажи, ако не, недей да се месиш без основание. Това, че политиците са слаби белотаджии и не знаят, как да си играят картите е загеба за нас, още от "време оно". Ако някой може да промени нещо в картинката, очевидно това не е народа, а някоя влиятелна институция, върху която корупцията няма влияние. Очевидно е, че в България такава институция просто няма. Аз смятам, че ЕС е крачка напред за нас. Не мисля, че ще ни доведе до по-лошо. Лошото си го правим сами. То такава е и поговорката де.

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2008 23:03

Не мисля да се намесвам в нито един от двата спора, бих искал просто да споделя с вас, че според мен в последните години се оформя едно поколение, което има разнородни интереси, желание за развития и по-добър живот и най-вече - знания как да го постигне. Естествено говоря крайно субективно, но излизам с много хора - кои добри приятели - кои не, повечето от които имат ясна представа какво искат да правят и как да го постигнат, споменах вече за интересите - като от съответното нямам впредид скейтинг, графити или някакви такива неща (да не се обиждат почитателите) - ами например както сме някой петък вечер в Social Jazz Club, така следващата седмица да сме на Горан Брегович. Интереса, който видях на Buena Vista Social Club, също според мен беше показателен, 2 седмици преди концерта, билетите вече бяха изкупени... Същото и със София Филм Фест и наградите Икар (въобще възхода на театрите в последно време).
Все пак да повторя, че става дума за София, възрастова група 17-18-19, защото честно казано имам усещането, че има някои "общества" от хора, който все още, да ме извинявате за израза, са в "трета глуха", бях крайно учуден след като се засякох с мой познат преди няколко дена и стана дума за концерта на Крис Риа и той ми спомена, че почти никои от "компанията" му не бил го чувал (та кой не е чувал Крис Риа подяволите?!)...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 00:40

@Icewarrior, аз не съм чувал Крис Риа, подяволите и не знам, как този факт, поставя някого в "трета глуха". Никой не е длъжен да знае някой си там изпълнител или какъвто и да е въпросния ръб. Освен това , не разбрах, каква беше връзката на този ти пост с тази, конкретна тема?

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2008 10:39

И аз не съм чувал за Крис Риа, при все че се считам за човек с богата обща култура. Изобщо не мисля че ходенето на театри и опери е нещо което е показател че дадени хора са "много над" тези които се занимават със скейтинг или графити, да не се обиждаш. Изобщо съм забелязал че интелектуалците (които са само интелектуалци, но нищо повече) са една от най-безполезните прослойки в обществото, смисъл такъв дори от един автомонтьор има повече полза.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost