Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие: Трент Резнър им еба майката.
Публикувано на: 03 Мар 2008 12:15

Трент е готов с новия албум. Ghosts I-IV Четири Volume-та музикално съвършенство с 36 инструментални композиции "for daydreaming". Ако сте фенове, другите подробности около музиката са ви вече ясни, затова тук ще ви занимая с друго.
Преди известно време Трент самоцелно напусна Interscope Records, превръщайки NIN в "свободен агент".

ЕТО КАКВО ПРАВИ ЕДИН ИСТИНСКИ АРТИСТ И МИСЛЕЩ С ГЛАВАТА СИ ЧОВЕК, НЕОБВЪРЗАН С ИНДУСТРИЯТА И ОСТАВЕН НА МИРА!

Ето го бре - новия албум, на сайта, за тея с пари и за тея дето нямат! Може би е излишно, но наистина имам желанието да Ви направя един очерк.

За без пари - целия Vol. I от албума формат 320kbps mp3-та без защити + pdf-че с книжката (40 страници) + фен кирии (wallpapers, гъзpapers, икони, етс). Казваш така и Трент ти подава линкове за цялото това във мейла.
Някои от тях са към официални профили на NIN в най-големите торент сайтове!

За 5 пършиви долара - целия албум - 36 парчета легална музика във формат 320kbps mp3-та без защити, или ако ти е дерт - FLAC или loseless кирията на Apple + pdf-а с книжката + фен щуротиите.

Срещу 10 долара предварително заръчваш стандартна digipack версия на албума върху 2 диска и 16 страници книжка (веднъж да дойде във Wizard деба). Обаче, докато направят дисковете и обложките в завода минава време, затуй, вместо да те кара да чакаш, към поръчката Трент ти отпуска и линк за целия албум в някой от форматите, изброени горе.
НЯМА АЛЧЕН ЛЕЙБЪЛ, КОЙТО ДА РЕШАВА КОГА МУЗИКАТА ТРЯБВА ДА ДОСТИГНЕ СЛУШАТЕЛЯ И ДА Я БАВИ С МЕСЕЦИ.
НЯМА НУЖДА ОТ ПИРАТИ, ЗА ДА СЛУШАМЕ МУЗИКАТА НАВРЕМЕ, НО НА MP3ТА.
ТРЕНТ ПУСКА АЛБУМА В ДЕНЯ, КОЙТО Е ГОТОВ! НА MP3 И FLAC.
СЛУШАМЕ АЛБУМА МАЛКО ПО-КЪСНО СЪЩИЯ ДЕН!

Mr. Reznor, you are a genius.

Срещу 75 долара - предварително заръчваш делукс издание. Получаваш линк за музиката във flac, pdf-чето и фен кириите. И в момента в който са готови и ти ги доставят:
- Двата диска с музиката и книжката.
- DVD СЪС СТУДИЙНИ МУЛТИТРАКОВЕ НА ПЕСНИТЕ ЗА РЕМИКС, което значи, че Трент ти позволява и те насърчава да правиш с неговата музика каквото можеш, знаеш и желаеш.
- BLU-RAY ДИСК с микс на албума във HD Audio + slideshow със снимки (визия!) към всяка песен.
- Книга с 48 страници фотография от двама от агентите на Трент. Нарекох ли Трент артист?
Цялото това побрано в голяма, твърда, яка кутия.

А СРЕЩУ 300 ДОЛАРА, там вече думи нямам. Click for great justice!

Доколко такъв перфектно премислен модел за дистрибуция е съвместим с нашия, (българския) пазар е повече от ясно - хич. Но на белия свят има и други райски кътчета, а щом има желание и пари, значи има и начин.
За жалост този модел няма как да сработи с нови и недоказали все още себе си изпълнители и групи.
Но това е една огромна крачка напред към промяната.

Още подробности и отражения на случилото се можете да четете на http://www.theninhotline.net/news/

Профил

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Трент Резнър им еба майката.
Публикувано на: 03 Мар 2008 12:44

Ти за 5$ ли си го взе? 'Щот ако си го взел за 5 долара да вземеш да ми го пратиш. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 12:56

Евала на Човека. Сигурно ще го чуя, 'па ако ми 'ареса - беж към Ориндж. Само че сега търся от кой български дистрибутор да си поръчам Warbringer, да го еба... Та кат' има пари за NIИ - ще има пари за NIИ :Р

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 13:06

Е, не, това е, деня ми вече е ПРЕКРАСЕН! ПРЕКРАСЕН! Евала!

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 14:04

Шефе не разбрах, при версията за 10 долара, получаваш истински реални дискове, които да си сложиш на рафтчето ли ?

who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.

~American Pit Bull Terrier

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 14:06

^ да бре, виж сайта :> Това е версията за масово купуване из магазините In Real Life.

Князе, за 300 го 'зимах :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 14:59

Трент Резнър може да ми яде кура

под вода

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 03 Мар 2008 15:44

Искам мнения за музиките :) Мисля да дам 10 долара, но искам наистина да си заслужава ;)
А, и заплащането чрез кредитна карта ли става или има и други начини? :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 17:22

Музиките..
Този албум не е музика. Или ако е, тук мелодията и хармонията работят по начин, който най-малко ще те наведе на мисълта, че слушаш именно музика.. oh, fuck.
Музикално Ghosts е абсолютен ambient. Няма никакви схеми в аранжимента на песните, няма композиторска мисъл в чистия и вид.. тя се изчерпва просто с правене на колажи от идеи и звуци. 90% от албума е жива импровизация. И за да ти хареса този албум, трябва да му дадеш нещо от себе си. Това, което му е дал и Трент докато е записвал. Това е въображението ти. Това са композиции, на чиито фон мислиш, представяш си и мечтаеш. По принцип можеш да го правиш на фона на всяка музика, но тук е друго. На фона на тази музика се чувстваш като част от света. От вечността. Да, ако мога да дам определение за албума като цяло, то е "саундтрак на вечността". Започва от нещо и продължава до безкрай. Хаотичните мотиви, свързани в композиция са като привидно хаотичното и спонтанно движение на битието, което всъщност си следва свой неразгадаем ред. Ghosts е музика за мечтатели. Не е като да си пуснеш една наистина добра и много пипана песен и да се възхищаваш на това колко добре подредено и мелодично е всичко. Това е музиката на битието ти - каквото е то, такава е тя. Не мога да го обясня по по-добър начин, а това ми е и първо прослушване. По нататък ще видим.

Дали си струва десетте долара? Десет долара не е много, но погледнато от чисто музикантска гледна точка, такава музика, толкова импровизирана, спонтанна и така неглиже и хаотично аранжирана, чак така естествена, не е редно да бъде продавана. Това е все едно да продавам сесии с две годишната ми братовчедка дето блъска с пръчица по няк'ва пластмаса, а аз правя някакъв дошъл на момента мотив върху детско пиано и записвам. При това тук изобщо не става дума за музикална инвалидност, а просто за начина, по който е започнало и се е получило всичко.
От по-дълбока гледна точка, Ghosts е нещо бая повече от колекция с музика. Това е арт. Като разглеждаш книжката със снимки докато слушаш и се опитваш да свържеш нещата в едно цяло, веднага ще се досетиш, че ако онези природни пейзажи, снимани от ефектни ъгли можеха да правят музика, това щеше да е тя. За първи път чувам някой така да прониква в най-изначалното на живота, съчетавайки музика с визия. И не е нужно да изтъквам, че съм силно силно впечатлен.

Цитат:
This collection of music is the result of working from a very visual perspective - dressing imagined locations and scenarios with sound and texture; a soundtrack for daydreams.

Музиката в Ghosts не струва десет долара. Това е все едно да плащаш десет долара за движението на вятъра, шума на листата, лъчите на слънцето, за нещо, което е винаги край теб и можеш да докоснеш и постигнеш (като музика) сам. Нищо, така да се каже, специално.
Артистичността на Ghosts.. тя е много повече от десет долара. Но тъй като в случая е именно десет долара, сметката възлиза на десет долара + най-истинското, което можеш да извлечеш от въображението си. Иначе си си дал парите напразно.

Аз няма да си купя digipack-а като дойде. Не си струва за мен. Ако си го купя във формат за рафта, все едно си купувам поредния албум на NIN, а Ghosts е повече от това. Затова, на драго сърце бих дал 75$ за да притежавам deluxe-а с музиката и албума със снимките. Целия арт. Но 75$ в момента са твърде много пари и докато нямам избор, ще мечтая на mp3-та.

Очарован съм, но съм и малко разочарован. Не ми се слуша такова нещо от Трент. От него ми се слушат добре написани, дълбоки и рокващи песни, изградени 80% от чист шум. Тук шумът го има, но песни няма. Има нещо много голямо, много по-голямо от една песен, но ако имаше и песни, мисля, че щеше да е още по-голямо. Ghosts не е слаб, в никакъв случай, но ми е най-малко любимия NIN дотук.

http://www.theninhotline.net/meatpers/html/mp080302.htm > тук meathead, личният сатирик на Трент, има чудесно практическо ревю, значително по-достъпно от моето. Нека и то да ориентира.

За заплащането.. не зная. Така или иначе всички физични носители (digipack-а с двата диска, делукса) ще ги търгуват и по магазините къде Април-Май месец. Точно делукса да вкарат у нас обаче силно ме съмнява.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 18:02

JazzJack написа:
Трент Резнър може да ми яде кура

под вода

Кретен.

Риид, адски много ти благодаря че ми оправи настроението. Думите за Трент ще си ги задържа, не мисля че има какво повече да се каже.

Благодаря!

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 18:07

Readonly написа:
Музиките..
Този албум не е музика. Или ако е, тук мелодията и хармонията работят по начин, който най-малко ще те наведе на мисълта, че слушаш именно музика.. oh, fuck.
Музикално Ghosts е абсолютен ambient. Няма никакви схеми в аранжимента на песните, няма композиторска мисъл в чистия и вид.. тя се изчерпва просто с правене на колажи от идеи и звуци. 90% от албума е жива импровизация. И за да ти хареса този албум, трябва да му дадеш нещо от себе си. Това, което му е дал и Трент докато е записвал. Това е въображението ти. Това са композиции, на чиито фон мислиш, представяш си и мечтаеш. По принцип можеш да го правиш на фона на всяка музика, но тук е друго. На фона на тази музика се чувстваш като част от света. От вечността. Да, ако мога да дам определение за албума като цяло, то е "саундтрак на вечността". Започва от нещо и продължава до безкрай. Хаотичните мотиви, свързани в композиция са като привидно хаотичното и спонтанно движение на битието, което всъщност си следва свой неразгадаем ред. Ghosts е музика за мечтатели. Не е като да си пуснеш една наистина добра и много пипана песен и да се възхищаваш на това колко добре подредено и мелодично е всичко. Това е музиката на битието ти - каквото е то, такава е тя. Не мога да го обясня по по-добър начин, а това ми е и първо прослушване. По нататък ще видим.

Дали си струва десетте долара? Десет долара не е много, но погледнато от чисто музикантска гледна точка, такава музика, толкова импровизирана, спонтанна и така неглиже и хаотично аранжирана, чак така естествена, не е редно да бъде продавана. Това е все едно да продавам сесии с две годишната ми братовчедка дето блъска с пръчица по няк'ва пластмаса, а аз правя някакъв дошъл на момента мотив върху детско пиано и записвам. При това тук изобщо не става дума за музикална инвалидност, а просто за начина, по който е започнало и се е получило всичко.
От по-дълбока гледна точка, Ghosts е нещо бая повече от колекция с музика. Това е арт. Като разглеждаш книжката със снимки докато слушаш и се опитваш да свържеш нещата в едно цяло, веднага ще се досетиш, че ако онези природни пейзажи, снимани от ефектни ъгли можеха да правят музика, това щеше да е тя. За първи път чувам някой така да прониква в най-изначалното на живота, съчетавайки музика с визия. И не е нужно да изтъквам, че съм силно силно впечатлен.

Музиката в Ghosts не струва десет долара. Това е все едно да плащаш десет долара за движението на вятъра, шума на листата, лъчите на слънцето, за нещо, което е винаги край теб и можеш да докоснеш и постигнеш (като музика) сам. Нищо, така да се каже, специално.
Артистичността на Ghosts.. тя е много повече от десет долара. Но тъй като в случая е именно десет долара, сметката възлиза на десет долара + най-истинското, което можеш да извлечеш от въображението си. Иначе си си дал парите напразно.

Аз няма да си купя digipack-а като дойде. Не си струва за мен. Ако си го купя във формат за рафта, все едно си купувам поредния албум на NIN, а Ghosts е повече от това. Затова, на драго сърце бих дал 75$ за да притежавам deluxe-а с музиката и албума със снимките. Целия арт. Но 75$ в момента са твърде много пари и докато нямам избор, ще мечтая на mp3-та.

Очарован съм, но съм и малко разочарован. Не ми се слуша такова нещо от Трент. От него ми се слушат добре написани, дълбоки и рокващи песни, изградени 80% от чист шум. Тук шумът го има, но песни няма. Има нещо много голямо, много по-голямо от една песен, но ако имаше и песни, мисля, че щеше да е още по-голямо. Ghosts не е слаб, в никакъв случай, но ми е най-малко любимия NIN дотук.

http://www.theninhotline.net/meatpers/html/mp080302.htm > тук meathead, личният сатирик на Трент, има чудесно практическо ревю, значително по-достъпно от моето. Нека и то да ориентира.

За заплащането.. не зная. Така или иначе всички физични носители (digipack-а с двата диска, делукса) ще ги търгуват и по магазините къде Април-Май месец. Точно делукса да вкарат у нас обаче силно ме съмнява.

Ето това вече ме изненада. Наистина. Точно противно на твоето становище, според описанието което си дал за албума смятам, че това най-вероятно ще се превърне в най-любимия ми албум на NiN (ахахаха, като NiL) - ебахти майката, тоя от нашите ли станал бе?? Еееее, евала на Човека. Ембиънтът е музиката, чрез която се изразяват неизразими чрез другите видове изкуство, есенциални неща. Не случайно съм избрал да се занимавам с нея. Макар, че напоследък откъм записване на звуци сме в застой, има "репетиции" (доколкото е възможно да се нарече нещо такова репетиция"), та затова може скоро и да се очаква нов диск на Noisebunker (!!!) (АХАХАХА). Това между другото. :lol:

Та, няма ли от къде да се изтеглят направо четирите диска? Нямам пукнат петак, камо ли 5-10$...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 18:14

Vicious. написа:
Кретен.

;)

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 03 Мар 2008 18:30

Горкият сайт :( Половин час се опитвам да си дръпна безплатните парчета.. ;/ И все още не съм ги изтеглил.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 19:03

Князе, няма лошо и така да стане :> Сам разбираш, че становището ми е от позицията на пълен ambient noob и нещата дето ги говоря са абсолютно изумени :Д

Тук може да дръпнете безплатните парчета. Торента е качен лично от представителството на NIN.. нищо чудно да е Трент самия.

Цитат:
Now that we're no longer constrained by a record label, we've decided to personally upload Ghosts I, the first of the four volumes, to various torrent sites, because we believe BitTorrent is a revolutionary digital distribution method, and we believe in finding ways to utilize new technologies instead of fighting them.

We encourage you to share the music of Ghosts I with your friends, post it on your website, play it on your podcast, use it for video projects, etc. It's licensed for all non-commercial use under Creative Commons.

Trent's the man!

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 21:57

Бъдещето на музиката.
Днес само от хора, които имат техниката, утре от всички музиканти.
Hopefully.

Профил

Публикувано на: 03 Мар 2008 22:27

Жалко, че Резнър има още доста да учи за минимализма, чието съвършенство е достигнато от господата събрани под прозвището Ulver.

Но хвала, хвала на таквиз дръзки пионери в дигиталното разпространение на музика.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 23:01

phr34k написа:
Жалко, че Резнър има още доста да учи за минимализма, чието съвършенство е достигнато от господата събрани под прозвището Ulver.

Но хвала, хвала на таквиз дръзки пионери в дигиталното разпространение на музика.

Зависи какво разбираш под минимализъм... Ulver са с доста минимъл звук в някои моменти, но според моята представа за минималистичност и минимъл, те са прекалено разчупени за да бъдат квалифицирани точно по този начин. Пък и... има най-различни измерения на минимализма - Upland що се отнася до по авангарден breakbeat(!!) минимъл (пък и във трибют албума First Decade Among The Machines те правят много интересна версия на Lost in Moments от Perdition City...), или пък по-power-electronics минимъл, като 5F55 или Synthetik, па направо в по-noise минимъл като китайците Hammer Division примерно...

А албумът на NIN ей сега ще го чуя, изтеглих го преди секунди. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 23:14

Трент Резнър > Чък Норис

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 23:16

Radiohead (отнова много приятна банда, макар и в доста различен стил) направиха това с последния си албум. Рензор следва примера им. За сега това е до голяма степен експеримент, но дано и други артисти започнат да правят същото с музиката си. Free as in free speech and free beer.
В крайна сметка пиратите ще си свалят музиката от тракери и р2р, а тези, които я ценят ще платят.

П.С. SomaFM предлагат доста интернет радио станции за подобен род музика. И преди съм пускал линкове. От излъчванията им горещо бих препоръчал DroneZone: "Atmospheric textures with minimal beats.".

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2008 23:23

Mорт написа:
В крайна сметка пиратите ще си свалят музиката от тракери и р2р, а тези, които я ценят ще платят.

Т'ва не е вярно.

ПП
Албумът на този етап страшно много ми харесва, ако трябва да съм честен. Интересно как в личната ми касация двайсет и първият албум на проекта май се нарежда на първо място, а двайсетият - на второ. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost