Автор |
Съобщение |
Gastly
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 09:47
Hitrusha написа: Четох до средата на втората страница и.... ми писна. Всеки решил да напише нещо, колкото да не е без хич. Затова ще коментирам този пост, че ми стана интересен. Има едно нещо наречено "цветна бременност", при нея жената е с редовен месечен цикъл и може да пропусне факта, че е бременна. Затова и някои разбират чак в 4-тия месец когато започнат ясно да личат другите симптоми. тогава обаче е прекалено късно за да се извърши процедурата "кюртаж" (прави се по същия начин като на картинката горе, но не се разчленява бебето), затова жените, които не искат да имат белег на корема си от аборта (цезарово сечение) на драго сърце биха избрали този метод. Просто си нямаш идея колко жестоки могат да бъдат хората. Колкото до лекарите...ами на лекарите всеки ден им се налага да пришиват крайници на хората, да ампутират крайници и да гледат карантии...смяташ ли, че би му направило впечатление тази гледка? Аз не мисля така. Чета разни неща от типа "Да се остави в дом за сираци", колко от вас са посещавали дом за сираци, колко от вас знаят как стоят нещата там, колко от вас знаят как матретират децата там, колко от вас знаят как децата гладуват защото няма достатъчно пари за всички, колкото от вас знаят как децата плачат всяка вечер защото нямат мама и татко и ще прекарат празниците в дома за сираци ? Не говорете глупости! По-добрия вариант е аборт, отколкото детето да се мъчи в някой такъв дом, а ти цял живот да не можеш да си простиш какво си направил. Хапчета, мапчета, съсипване на здравето... Като ви е толкова мерак да правите секс без гумички, поне се контролирайте. Явно се имат за достатъчно зрели хората, които не ползват презервативи, тъй че не би трябвало да им е проблем. И все пак най-голямата травма след един аборт си остава психическата. Сто страници глупости, едно правилно мнение...
___________________________________ I stand for courage, strength, loyalty and bravery. I am a hard working animal, who will excell in what I do. I will give it all I got. I was bred to never quit. ~American Pit Bull Terrier
|
|
|
|
 |
Wong Fei Hung
|
 |
Мнения: 210 Местоположение: ...in a galaxy far, far away...
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 09:51
Аборта е приемливо решение ако плода е на не повече от 2 месеца, после вече си направо половин човек - живо убийство си е да ги махнеш... А колко захвърлят новородените си деца в кофите за боклук... А онези деца които са родени в семейства на алкохолици и биват малтретирани от собствените си родители... Трагедии има по света - но да отгледаш дете е най-голямото предизвикателство... Предпочитам да виждам хора които поемат отговорността да създадат и възпитат деца, отколкото да избират лесните решения като аборт или изоставяне в домове... Разбира се ако се стигне до спонтанен аборт - това е функция на самият организъм и е по-добре да се премахне плодът отколкото да застраши и живота на бъдещата майка... Но е по-добре да не се стига до там...
___________________________________ http://gmbd.eu/blog http://www.martialartsmoviesstation.blogspot.com
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 09:57
Leach написа: Поправете ме ако греша, но не е ли забранен аборта при стадий фетус? До колкото знам тоя стадий почва след осмата седмица, а т'ва е 23-та седмица! Убийство. Да забранен е. Абортите са законни преди 3-тия месец, а горната рисунка е майтап, очевидно. Иначе "за" и "против" абортите, аз съм "за" правото на избор, стига да е в законово позволениете рамки.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Kazim
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 11:58
Явно преди третия месец не е убийство, а половин убийство?!  Или не се брои дори за убийство? Я обяснете.
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
 |
Hitrusha
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 13:09
Wong Fei Hung написа: Аборта е приемливо решение ако плода е на не повече от 2 месеца, после вече си направо половин човек - живо убийство си е да ги махнеш... А колко захвърлят новородените си деца в кофите за боклук... А онези деца които са родени в семейства на алкохолици и биват малтретирани от собствените си родители... Трагедии има по света - но да отгледаш дете е най-голямото предизвикателство... Предпочитам да виждам хора които поемат отговорността да създадат и възпитат деца, отколкото да избират лесните решения като аборт или изоставяне в домове... Разбира се ако се стигне до спонтанен аборт - това е функция на самият организъм и е по-добре да се премахне плодът отколкото да застраши и живота на бъдещата майка... Но е по-добре да не се стига до там... Ахаха, ами какво правим когато хората не са достатъчно зрели и отговорни да гледат дете ? Нима аборта не е за предпочитане пред нещата, които написах в предния си пост ? И си в лека грешка, това не е функция на организма. Това не е нормално явление, че да е функция. Спонтанния аборт се влия от редица фактори и може да се случи на всяка една жена, без значение колко здрав е организма й.
___________________________________ Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never met
|
|
|
|
 |
Bethrezen
|
 |
Мнения: 308 Местоположение: In a sinister state of your mind.
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:04
amora написа: Не ви знам колко сте годишни, обаче в някои отношения и капка мисъл не виждам в думите ви...Има едно нещо, което се нарича амниоцентеза. Прочетете малко за това нещо и после се замислете защо се прави. Може би, защото понякога резултатите могат да наклонят везните в полза на аборта....
Bethrezen, по-специално се обръщам към теб.... Достатъчно голям съм да гласувам, а по закон това значи, че мога и сам да вземам решения. Каквото и да ми говорите аборта си е чист егоизъм - на накои хора просто не им се занимава с дете, щото са твърде заети да се шлаят по барове и дискотеки. Вие тук ми говорите колко зле ще му е на това дете, ако го оставят в дом и т.н. Поне си признайте, че не ви е толко за детето колкото за вас самите. Шади единствен има здрав разум тук и аз също бих постъпил като него - това дете ще си го гледам. Ще го гледам по същата причина, поради която някои правят аборт - от чист егоизъм. Това което си е наполовина мое, си е наполовина мое! Попринцип само в един случай съм "за" аботра - когато бременността е опасна за майката и за плода. Тогава съм съгласен да се погуби един потенциален живот, вместо да се загубят и двата.
___________________________________ Victims aren't we all?
|
|
|
|
 |
Disturbed
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:06
МНОГО ЯСНО, ЧЕ Е ЗАРАДИ НАС, ЗА ТВА НЯМА ДА ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯ ! Ако да гледаш дете на 18 му викаш "здрав разум", предпочитам да съм кръгъл глупак.
___________________________________ Expect the worse, you bleeding heart, but kill me first - before it starts. Yes, my cock is getting hard, we are born different after all. Invite mayhem, produce weapons, shoot out, burn down. No CNN or media now ...
|
|
|
|
 |
Bethrezen
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:07
Kazim написа: Явно преди третия месец не е убийство, а половин убийство?!  Или не се брои дори за убийство? Я обяснете. От морална гледна точка ВИНАГИ е убийство. Закона обаче не е толкова морален - за него докато не е човек, не е убийство.
|
|
|
|
 |
Bethrezen
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:13
Disturbed написа: МНОГО ЯСНО, ЧЕ Е ЗАРАДИ НАС, ЗА ТВА НЯМА ДА ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯ ! Ако да гледаш дете на 18 му викаш "здрав разум", предпочитам да съм кръгъл глупак. Ма ти чуваш ли се? Колко му е това дете? Говориш се едно е края на живота ти! Ами и мама и тате са били горе-долу на толкова като съм се родил, а са се оправили. И двамата имат висше образование, и двамата си имат добре платена работа и нито са ме оставили в дом, нито са живели в мизерия. Въпроса е там, че днешните младежи продпочитат да се мотаят в клубове и дискотеки, вместо да се грижат за дете. Ако питаш мен то това си е по-голяма загуба на време - пак не учат, пак не спаят по цели нощи, а допълнително с това и са с безпощаден мъхмурлук на сутринта.
|
|
|
|
 |
Wong Fei Hung
|
 |
Мнения: 210 Местоположение: ...in a galaxy far, far away...
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:20
@Hitrusha : И аз говоря за зрели хора, не за хлапетии, но имайки оредвид различното умствено съзряване на всеки един човек тези понятия не са много точно дефинирани. Аз никой не ангажирам с моето мение - аборта е (както каза Bethrezen ) някаква форма на егоизъм - избираш лесното решение вместо да се опиташ да бъдеш отговорен (и да пак говоря за зрели хора). И наистина от морална гледна точка абортът си е убийство. Що се отнася до спонтанните аборти за мен това е принудително изхвърляне на плода - имам роднини които нарочно си причиниха това за да не гледат второ дете... Сега съжаляват за изборът си, но е късно... Лично аз искам да имам две деца - и трябва да полагам грижи както за бъдещото дете така и за жена ми - отговорностите се натрупват, но аз съм избрал този път и ще го следвам...
Поздрави и уважение
___________________________________ http://gmbd.eu/blog http://www.martialartsmoviesstation.blogspot.com
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:36
Аборта е отвратително нещо!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Hitrusha
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 16:44
Bethrezen, тук вече нещата опират до разликата вп околенията. Не смятам, че някой от този форум, който е на 17-18 години е достатъчно зрял, че да гледа дете. Имам сестра, която е с 8 години по-голяма от мен и майка ми е родила на 17 годишна възраст. Ама едно време не е било така : По цяла нощ на компютъра, игрички, дискотеки, кръчми и алкохол. Когато се обадя на съучениците си и им кажа "Абе хора, завършихме преди 5 години и не сме се виждали нито един път" получавам отговор "Ами с това дете няма как да изляза а пък ако знаеш как ми се ходи някъде...обаче виж, ще го оставя на мама и ще се видим" Както и да е отклоних се от темата. според мен не може да се държи една точно определеня посиция относно аборта. Трябва да ги има и двата варианта във всеки един човек - хем си против, хем си за. Наистина в някои случаи е по-добре да направиш аборт.
___________________________________ Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never met
|
|
|
|
 |
Макс Пейн
|
 |
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 17:10
Bethrezen, не мога да те разбера.Повечето студенти себе си трудно изхранват, какво остава ако има и дете - днешно време не е, когато ти си бил роден, живота е по-труден според това, което съм чувал.Пък и замисли се - детето може да не е краят на животът ти, но е началото на един нов живот - този на отговорен родител.Ако имаш дете на 18 трябва да учиш, да работиш, да го гледаш, по-натам и кариера тепърва да изгреждаш - кое по-напред? Да не говорим за все още буйната кръв и напиращото желание за забавление на младите - колкото и да е егоистично е така.Да, хората предпочитат да висят по клубове и дискотеки, но докато това ще им донесе само махмурлук.Докато детето трябва да го направиш човек - много време, грижа, внимание.Трябва да си по-зрял и не мисля, че един 18-20 годишен е достатъчно зрял, за да може да отгледа правилно друго човешко същество.Е, винаги има изключения, но според мен не е правилно да ги използваме като аргументи.Според мен лично, времето за раждане на дете е между 25 и 30 годишна възраст - Хем има по-голяма вероятност да си стъпил на краката си финансово, хем си по-зрял, хем се предполага, че висенето по цели нощи по заведенията не ти е приоритет. В животът има време за всичко, така че съм против младите родители - точно поради това и съм "за" аборта, поне в тази възраст.
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 17:54
Consistency, people. Consistency.
PS Cut the nonsense.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Icewarrior
|
 |
Мнения: 124 Местоположение: somewhere, somewhere in the nowhere...
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 22:48
Cut the crap... аре стига глупости, ще гледам дете на 19-20 години... Не бих си го причинил никога, бих използвал всички възможни средства да го предотвратя, като казвам това ест. имам впредвид 80% мое мнение, но (представете си) мисля и за детето ми, нямам намерение да давам семето си за поредния деградант. Всъщност, аз лично, не бих искал да имам дете, докато не постигна някои неща, определени от самия мен. Всеки си има лично мнение разбира, за някои е идеал да взимат 1000-1500лв и да градят семейство... това ми се вижда смешно просто, с тези пари и семейство да изхранвам...
Горе - лично мнение.
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 23:46
Kazim написа: Явно преди третия месец не е убийство, а половин убийство?!  Или не се брои дори за убийство? Я обяснете. Всяка жена преживяла повече от един цикъл е серийна убийца, нали? Май никой не погледа линка, който дадох в предишния си пост.Мисля, че всички трябва да си серете на терасите, за да позволите размножаването на мухите кръжащи наоколо, а не да ги избивате като не го правите. Преди третия месец не е човек, защото е купчина клетки. След третия месец не е човек, защото няма разум. И дори и да не е човек, не е убийство, защото така е по-изгодно. И за детето и за родителя. И заклеймете ме като егоист, но ако виждам шансовете, дори и не сигурни, детето ми да живее в мизерия, защото аз, тъпака, съм сгафил някъде и преебавайки моето бъдеще съм преебал и неговото, наистина предпочитам аборта. Най-малкото, не бих искал детето ми да изкупва цял живот тъпата грешка, която аз съм направил на младини. Дори и това да е егоистично. Детето има право да живее, така е. Но има право и да бъде желано... А не си представям да погледна детето си и да видя последствие от моя грешка. И да знам, че ако не съм я направил, съм щял да мога да се грижа за него по-добре. Някак не е справедливо... И защо ако е човек е аборт, а ако е кокошка - омлет?! Сериозно, вижте линка по-горе, ако вече не сте. Човека си го е казал достатъчно изразително... Прекалено изразително. ^^
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
Shady
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 26 Фев 2008 23:53
The Grim Reaper написа: Изгледах го, забавно. Но не съм си сменил мнението. The Grim Reaper написа: И защо ако е човек е аборт, а ако е кокошка - омлет?! Ако е човек е убийство, ако е пиле е вечеря!?!? Ами да.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
 |
Leandeer
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 27 Фев 2008 01:10
Ибаси изрудити О.о Sex Pistols-Bodies dragged on a table in a factory illegitimate place to be in a packet in a lavatory die little baby screaming fucking bloody mess it's not an animal it's an abortion
___________________________________ Мойто село за повече работни места ние сме негри
|
|
|
|
 |
Kazim
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 27 Фев 2008 01:45
The Grim Reaper, много ти благодаря. Изясниха ми се много неща. Поумнях дори малко. Като ти чета поста, искрено ти казвам, че трябва да лобираш на публично място, за да убеждаваш хората за аборта. Просто вече имам друго мнение, различно от първоначалното. Да.
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
 |
Gοסgle [Bot]
|
 |
|
|
Заглавие: Re: (+18)Откриха нов аборт. Публикувано на: 27 Фев 2008 12:00
Squiz написа: Повечето студенти себе си трудно изхранват, какво остава ако има и дете - днешно време не е, когато ти си бил роден, живота е по-труден според това, което съм чувал. Защо тогава в Студентски град (в София) има няколко блока за семейства, хм? Пълни са с семейства студенти с деца. Ученето с дете е възможно. Да, трудно е и изисква повече организация и пестеливост с парите. Което бързо научаваш, като свършат парите за памперси и трябва да переш лайняни пелени, спрат ти ток и GSM за непплащане и пр. Не е съвсем вярно, че "студентите трудно се изхранват". Има студентски столове, които са супер евтини. Според личния ми опит студентите нямат пари, защото ги пръскат по социален живот. Не върви всички около теб да ходят да купонясват по заведения или по стаите, а ти да седиш в стаята... освен в горния случай, като имаш вече семейство.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|