Автор |
Съобщение |
Hangwire
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:07
Ъх...и единия и другия сте прави.От вашата гледна точка.Но забравяте най-важното - тия същите ,които сега са фешън преди време бяха рапъри,бяха чалгари,сега са фешън,емо,пънк и още нам-кво но никой от тях няма ни най-малка представа какво представляват тези субкултури.
Вермик,бате,не се впрягай толкова,не знаеш дали след време същото това племе няма да реши че е "фешън" да си метъл.Тогава ще плюят по теб,по мен,и по всеки друг обединявайки ни със стадото.Колкото до това кой какво слуша,'ба го,бъди по-либерален.Остава да метнеш и едно 14/88.
Не ми дреме,да си слушат.Но когато почват да ми досаждат и да ми обясняват колко съм бил тъп че слушам "дерящи се кретеноиди" вече има проблем.
Колкото до това кой бил тъп и кой не,както казах - във всяка субкултура има свестни хора,има и идиоти.
Евала за темата,беше ми удоволствие да чета
Soilwork - Rejection Role
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:18
Dantе написа: Аз нямам проблем с чалгарите, не ме ебе какво слушат, просто "гъзетата" адски ме дразнят.
Agreed.
PS
Най са ми смешни ей тея защити от страна на метълите - Не е вярно! Къпя се всеки ден!
Ахахахахахаха... къпи се всеки ден по три пъти ако трябва... Аз се къпя точно толкова често, колкото е необходимо.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:23
Аз па слушам чалга и не се къпя o.O
n00bs. Как бъркате понятията фешън и едно друго, ама няма да ви го кажа, че ще се засегнете.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
Nhaz'Ul
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:23
Музика, стил на обличане? А някой да спомена нещо за манталитет? Това е, което отличава "фьешъните" от останалите. Начинът на мислене. Представата, че всичко в живота им трябва да е "f@$hI0nNnN" и да не се отличава от това на останалите. Въпросът е, че тази мода се диктува от масите, на които определено им липсва доста интелект. Затова "f@$hI0nNnN" са неща като мазните чалгии, нарочньъя дьъйльектьен говур и тъпотията, както и метросексуалността. Да, и по едно време беше страшно фьешън да се правиш на гей, Азис беше много интересен и оригинален. И разбира се, топ 3 от хауса/R&B. Тези 3 песнички, които по един месец, както казва DJ Mартен от радио Витоша, са "абсолютни клубни хитове", а после се забравят тотално. Питайте някой "фьешън" дали помни примерно Rihanna: Unfaithful или Danzale: My Arms Keep Missing You (абсолютни тъпни, но ги знаеха фешъните наизуст, а сега ги забравиха). А защо се задоволяват с такива тъпзми? Защото се повтаря едно и също. И аз мога да крякам по 1000 пъти в минута "I can do whatev' u like, I can do whatev' u like".
И най-лошото е, че не могат и не искат да възприемат нещо по-добро. Защото не могат да го оценят.
П.П. Утре метълът може да стане фьешън (комерсиалният метъл само че). Ще се кефите ли?
___________________________________ В малки дози алкохолът е полезен във всякакви количества.
Руска мъдрост
|
|
|
|
 |
Hangwire
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:29
Nhaz'Ul написа: И аз мога да крякам по 1000 пъти в минута "I can do whatev' u like, I can do whatev' u like".
Опази боже...недей...
|
|
|
|
 |
Nhaz'Ul
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:30
Blue написа: Nhaz'Ul написа: И аз мога да крякам по 1000 пъти в минута "I can do whatev' u like, I can do whatev' u like". Опази боже...недей...
Акцентирах върху факта, че е лесно и не изисква умствени усилия, и затова всеки може да го прави. Иначе ако аз почна, да, ужасно ще е.
___________________________________ В малки дози алкохолът е полезен във всякакви количества.
Руска мъдрост
|
|
|
|
 |
DukeNukem
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:44
Тази ненавист към чалгата от страна на хората слушашти от рок до метъл и обратното се е зародила от не приемане на този вид музика - отричат я.
Когато чалга фенвете започна да уважават другите стилове освен Чалга и Хаус тогава и Рок и Метъл феновете ще им отвърнат с същото.Но просто чалга и хаус феновете (тези по комерсиалните от страна ха хауса) не приемат метъла и са с убеждението "Ние сме повече -> сме по яки.".И това води до зародилия се конфликт.
Is that simple.
___________________________________ Чрез омраза ще живея, със омраза ще си спомням за нея, през омраза ще гледам как тя умира и върху тази омраза живота си ще изградя,докато по друга започна да тлея.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 12:59
Ей, не. Не разбраха двете фракции, че само със дипломатически спорове няма да стане. Ми земете съберете по една войска, уредете си среща и се избийте я със самоделни патлаци, я с коктейл "Молотов", я с кухненски ножове, я със запалки и кибрити, я с пирони...
Която войска остане на крака, тя печели.
It's that simple.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
 |
Gnumerick
|
 |
Мнения: 529 Местоположение: In my den, staying in the corner Професия: Scientist Интереси: Technologies
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:10
АrchAngel написа: Тази ненавист към чалгата от страна на хората слушашти от рок до метъл и обратното се е зародила от не приемане на този вид музика - отричат я. Когато чалга фенвете започна да уважават другите стилове освен Чалга и Хаус тогава и Рок и Метъл феновете ще им отвърнат с същото.Но просто чалга и хаус феновете (тези по комерсиалните от страна ха хауса) не приемат метъла и са с убеждението "Ние сме повече -> сме по яки.".И това води до зародилия се конфликт.
Is that simple.
Тук ще ми разрешиш да не се съглася, или по-точно да поясня, поне от моята гледна точка. Част от музикалните ми предпочитания съвпадат с казаното от теб "от рок до метъл". Но отношението ми към чалга музиката е различно. Каквото да се говори, това е музика, има хора, които я слушат. Докато не съм принуден от тях да я слушам, нямам нищо против. Имал съм възможност да чуя песни от този и стил и съответно да си изградя мнение за него - за мен това е стил, лишен от всякакъв смисъл, песните не ми харесват, и честно казано, като чуя някои изпълнения, ми се ще да върна последното си ядене през устата, но това в момента няма значение. Но в момента, в който дискотеката под нас надуе някой мазен кючек, в момента в който някой гений от моя клас реши да извади тонколони и да пусне чалга, това влиза в пряко съприкосновение с моите приниципи, и съответно ме кара да изпитвам нескрит неприязън към този стил. Т.е., нямам нищо против чалгата, стига тя да не ми бъде натрапвана.
Но темата беше за стиловете на обличане и поведение, затова мисля, че се отклонихме малко.
Искам да изразя мнението си и по още един въпрос, повдигнат по-нагоре - относно марките и цените на дрехите. Не мисля, че има някакъв смисъл и значение какви са дрехите - дали ще си купя блуза от магазин на Adidas, или такава от кооперативния пазар (средище на търговци в Русе). За мен няма никаква разлика, стига това, което нося, да ми харесва. В момента съм с блуза, която ми струваше 6 лв, но пък ми харесва и няма нищо, което да ми попречи да я нося. Неслучайно хората са казали - По дрехите посрещат, по ума изпращат, затова се старая дрехите ми да са един вид отражение на характера ми.

"Най-необяснимото на света е, че той е напълно обясним." Алберт Айнщайн
|
|
|
|
 |
Nhaz'Ul
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:37
Gnumerick, ти каза нещо, което пропуснах да спомена. Във фешънския манталитет (разбира се, далеч съм от мисълта да поставям всички под общ знаменател, винаги има изключения) влиза нагласата на тези хора да натрапват своя стил на обличане, музиката, която слушат, както и мисленето си. Колкото до чалгата - и на мен не ми харесва, смятам, че няма смисъл и т.н., но това си е мое мнение и не задължавам никого да го приема. Просто в момента тя е "фиешън". Ако, пак казвам, масите установят мода, в която метълът ще е "фьешън", ще го намразите ли, само защото тези хора са започнали да пишат "h3!r@†3 m!ChHhH" например? Ако мразите чалгата, дайте довод за това! Не просто "защото е фешънско нещо". Така вие ставате просто едни "антифешъни" и всичко заприличва на една AoS/DotA игра "Фешън vs Антифешън". И вие не сте по-добри или по-малко ограничени от тях. Защото както те се стремят да натрапят своя начин на живот, така пък вие се стремите да го изкорените. И не се сещате да си гледате собствената паница.
Айде, стига толкоз, че се отклоних бая.
Руска мъдрост
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:39
Sascha of clan Tzimisce написа: Squiz написа: А хейтърските комплексарски мнения на Sascha of clan Tzimisce, ass, Pennуwise, Vermic, tzveto и Dantе няма да ги коментирам, щото това е същото като в темата за метъла да седна да пиша "метъла мирише копелетааааа само крещят некфи мърльовци" Само не мога да разбера с какво толкова им пречат фешъните, закуските им ли ядат, мацките ли им взимат или!?  Пречат ми да дишам. Нужно ли е повече? И да не е - има и то в изобилие. Защото това, което даде като определение за фешън е пълна простотия и, смея да твърдя, толкова далеч от истината, че трудно можеше да е по-далеч. Ако наистина отделяха толкова много време и внимание за външния си вид, щяха ли да се обличат с еднакво евтини и грозни дрешки, щяха ли да си правят еднакви прически, правещи ги да изглеждат като педерасти (съответно - смешни курвенца) и най-вече - щяха ли да имат толкова детински и просташки вкус, като цяло? Не мисля. Мисля, че аз отделям много повече внимание за външния си вид от всеки фешън, независимо че не се кипря пред огледалото половин час и че не нося дрехи, каквито носят всички. Няма какво да се изтъквам, като давам детайли относно колко по-скъпи са ми кецовете от обувките на всичките смешните фешънчета, колко по-скъпи са ми панталоните, ризите, блузите, шапките, дори очилата... Просто по твоята логика аз трябва да съм по-голям фешън от фешъните, пък то... трудно ще намериш по-голям анти-фешън от мен из целия ъндърграунд. ;р
 Тва горе е доста вярно повечето които познавам се обличат с некви дънчици дизел дето са турски имитаций и тем подобни маратонките задължително трябва да са или адидас или найки или рънърс  тва им е най-марковото найки,адидас или пума и тем подобни  не отричам че и аз не нося подобни марки дрехи де 
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:40
Nhaz'Ul написа: Gnumerick, ти каза нещо, което пропуснах да спомена. Във фешънския манталитет (разбира се, далеч съм от мисълта да поставям всички под общ знаменател, винаги има изключения) влиза нагласата на тези хора да натрапват своя стил на обличане, музиката, която слушат, както и мисленето си. Колкото до чалгата - и на мен не ми харесва, смятам, че няма смисъл и т.н., но това си е мое мнение и не задължавам никого да го приема. Просто в момента тя е "фиешън". Ако, пак казвам, масите установят мода, в която метълът ще е "фьешън", ще го намразите ли, само защото тези хора са започнали да пишат "h3!r@†3 m!ChHhH" например? Ако мразите чалгата, дайте довод за това! Не просто "защото е фешънско нещо". Така вие ставате просто едни "антифешъни" и всичко заприличва на една AoS/DotA игра "Фешън vs Антифешън". И вие не сте по-добри или по-малко ограничени от тях. Защото както те се стремят да натрапят своя начин на живот, така пък вие се стремите да го изкорените. И не се сещате да си гледате собствената паница.
Айде, стига толкоз, че се отклоних бая. само да вметна , че в момента е фешън да си емо , не чалгар  .. тоест ти си слушаш чалга , но се обличаш в черно и зализваш косица - хир уи ар ин дъ мидъл ъф дъ мейнстрийм
___________________________________ остарехме
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:56
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Nhaz'Ul
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:59
The Riotmaker написа: Nhaz'Ul написа: Gnumerick, ти каза нещо, което пропуснах да спомена. Във фешънския манталитет (разбира се, далеч съм от мисълта да поставям всички под общ знаменател, винаги има изключения) влиза нагласата на тези хора да натрапват своя стил на обличане, музиката, която слушат, както и мисленето си. Колкото до чалгата - и на мен не ми харесва, смятам, че няма смисъл и т.н., но това си е мое мнение и не задължавам никого да го приема. Просто в момента тя е "фиешън". Ако, пак казвам, масите установят мода, в която метълът ще е "фьешън", ще го намразите ли, само защото тези хора са започнали да пишат "h3!r@†3 m!ChHhH" например? Ако мразите чалгата, дайте довод за това! Не просто "защото е фешънско нещо". Така вие ставате просто едни "антифешъни" и всичко заприличва на една AoS/DotA игра "Фешън vs Антифешън". И вие не сте по-добри или по-малко ограничени от тях. Защото както те се стремят да натрапят своя начин на живот, така пък вие се стремите да го изкорените. И не се сещате да си гледате собствената паница.
Айде, стига толкоз, че се отклоних бая. само да вметна , че в момента е фешън да си емо , не чалгар  .. тоест ти си слушаш чалга , но се обличаш в черно и зализваш косица - хир уи ар ин дъ мидъл ъф дъ мейнстрийм
Да, и момичетата забравиха поличките тип колан и зализаха бР!†0н43†ъ†ъЪъ. При тях всичко е до време. Докато е "фьешън".
Руска мъдрост
|
|
|
|
 |
Макс Пейн
|
 |
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 13:59
Е, поне стигнахме до едно мнение - че едните и другите не трябва да си натрапват мнението и начинът на мислене.
И преди някой да е казал, че метълите не натрапват музиката си - елате до нас когато се събират и си правят "парти" при читалището до нас, бичи метъл, лее се бира, мятат се дълги коси, ръмжат мотори.Добре, че събитието е рядко...
Айде сега, едните марш за кубинки, другите за маратонки 
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 14:03
Squiz написа: Е, поне стигнахме до едно мнение - че едните и другите не трябва да си натрапват мнението и начинът на мислене. И преди някой да е казал, че метълите не натрапват музиката си - елате до нас когато се събират и си правят "парти" при читалището до нас, бичи метъл, лее се бира, мятат се дълги коси, ръмжат мотори.Добре, че събитието е рядко... Айде сега, едните марш за кубинки, другите за маратонки 
а кецки 
___________________________________ остарехме
|
|
|
|
 |
Nhaz'Ul
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 14:05
Vermic написа: http://www.vbox7.com/play:1cfd9945 http://www.vbox7.com/play:2925cdcb!?!?!?!??! Ето за това мразя чалгата!!!!!!!!!
АХАХАХАХАХАХАХАХ!!! Метъл чалга!!!  :ROFLROFL::ROFLROFL:
П.П. Скуиз, аз пък отивам да си донеса далекогледа да гледам сеир.

Руска мъдрост
|
|
|
|
 |
Disturbеd7470
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 14:16
Squiz написа: Е, поне стигнахме до едно мнение - че едните и другите не трябва да си натрапват мнението и начинът на мислене. И преди някой да е казал, че метълите не натрапват музиката си - елате до нас когато се събират и си правят "парти" при читалището до нас, бичи метъл, лее се бира, мятат се дълги коси, ръмжат мотори.Добре, че събитието е рядко... Айде сега, едните марш за кубинки, другите за маратонки 
Тва с леенето на бира какво лошо има, неква се лее, тя не издава шум, нали? Иначе съм съгласен с останалото, мразя да ми се натрапва музика без моето желание и следователно избягвам да го правя. По заведения предпочитам клубна музика (не много силна, нито натрапваща се) или лек и тих рок. Метълът не възприемам да се слуша по заведения. Защото това са места за релакс, а не на всички им действа релаксиращо мощните рифове, басовите гласове и дрънчащите барабани. Но не виждам нищо лошо в една акустична китарка и спокоен глас, докато си пия бирата/кафето. Винаги има хора, които натрапват музиката си, и не мисля, че го правят за да дразнят другите. Аз много обичам да споделям музиката, която ми харесва, с някого, на който също би се харесала (или е изявил желание да я чуе) и да я обсъждаме. Но никога не бих си пуснал нещо на телефона докато ходя по улицата (освен мелодията на звънене тя е джангър, ама само така си чувам телефона). Един приятел беше пуснал на телефона си Celldweler докато ходихме по улицата и му се скарах да не я натрапва на всички около него. Макар че аз нямам против нея, не на всеки ще се хареса и трябва да има някакво съобразяване с другите около теб.
А за фешъните... Ами не им обръщам внимание. Нито са ми смешни, нито интересни, нито събуждат някакви чувства в мен. Харесва им да се обличат така - техен избор. Моите дрехи не са по-скъпи от техните, нито по-стилни, нито прическата ми е кой знае какво. Това ми е удобно, това си нося. Сините дънки, сините маратонки, некоя тениска/суъчр на некоя група, якето отгоре и съм ready to go. Като ме мързи да ида до фризьора - просто слагам малко пяна на бритона ми да се вдигне нагоре, щото мразя да ми е на лицето. Едва ли имам нещо оригинално по себе си, но това с какво ми пречи? По-голяма пишка ли имам, като си взема блуза за 120 лева, вместо блуза за 20? Не виждам какво толкова по-специално има в марковите дрехи, освен че пише "Адидас" отпред, или там нещо друго. Нямам възможност да отделя толкова много пари, за да си напълня гардероба с маркови дрехи. Но си се чувстам комфортно в моите си, и не им намирам никакви кусури, нося си ги, и си ми е добре с тях. Та на фешъните като им е добре с дрехите им - радвам се за тях, всеки има прави да се чувства удовлетворен от себе си. Нека си ги носят, кво ви пречат? Супата ли са ви изяли?
Само ме дразнят тея гадни "гривички" на врата... Намирам ги за абсолютно отвратителни.
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 14:18
Пише се "фИешън"  .
Названието на музикалният стил е "Пусни вйефа да чуйм Гидика".
Важно е разностилието межде различните части на облеклото - риза с твърда яка, цвят "каре" и дълга вратовръзка, върху нея пуловер с чипровски мотиви, панталонът - офицялен, но със задържителна дължина "над глезена", обувките - кецовне, прическата - яко брилянтин (два варианта - консервативен (силно пригладена назад) или таралеж...още известен, като Ю-Ги-О монохром...).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
долу_админа
|
 |
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Ное 2007 14:32
Мартин Карбовски - Чалга е
Вече е малко неактуално, но все още пращи от истина.
Фешън бих нарекъл човек който прави външността си без да си дава сметка какво предизвиква с нея и какво казва с нея у такива като мен, които за добро или за лошо считат въшността като един от най-големите начини за себеизразяване.
И въобще, човек, дето не си дава сметка.
Фешън е съвършено епилирания тип с гладка кожа, кичури, изкуствен тен, очила като оня телескоп в Невада, светли дънки и розова ризка. Това на мен не ми казва "аз съм добре поддържащ се модерен човек и мъж на място" а съвсем тривиалното "аз съм Цензура". Ако личностните му качества вземат, че проговорят друго, оставам приятно изненадан.
Фешън е дебелата крава с рядка права мазна коса, анцуг и тениска на Токио Хотел, дето видях веднъж на спирката. Тя не ми каза "аз съм твърде умна и личностно развита за възрастта си, поради което често се чувствам изолирана и намирам душевна опора в хубавата музика". Казва ми "аз съм запуснала се куха лейка и нямам бегла представа какво върша със себе си. Не ме псувай, Readonly!". Докато не престанеш да набиваш в МакДоналдс щото само там те водят тъпите ти приятелчета, не се подстрижеш и умиеш и не се обличаш и държиш като жена, ше те пцуем да умиргаш. Мърша.
Тука навлизат някои стереотипи, което малко ми противоречи. Истината е обаче, че такова нещо като универсални ценности съществува и аз нямам проблем с това. Има момичета, по-рядко момчета, които цял свят, независимо от пол и принадлежности, би ги изгледал единствено одобрително, респектирано и с интерес - защото са готини и изглеждат добре по всички правила.
Vermic, бацко, сола с акорди свирят само Oasis 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|