Автор |
Съобщение |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Юни 2006 16:25
Хехе,имат всяка вечер до следващата учебна година  Мен по ме интересува като качество как са...
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Юни 2006 20:31
Какво разбираш под "качестово"?
1. Качество на копието? Вавилон 5, не го знам - гледал съм го по Про7 (БНТ пусна само 1-ви сезон), Галактиката част от епизодите е с добро качество, други не са с много хубаво но е поносимо (преводът на 2-3 епизода е пълен шит)
2. Колко са скъпи спецялните ефекти? Отбележи че Вавилон 5 е доста по-старо и ефектите на първи сезон не са особено впечатляващи, но по-натам стават наистина доста яки. Галактиката има много яки ефекти, но в някои серии (особено във втори сезон) се вижда как са заобикаляли скъпоструващите сцени, а тук-таме роботите бяха "залепени" върху кадрите с леко некъдърна компютърна анимация. Т.е. бюджета тук таме се е издънил (но това само някои конкретни серии).
3. "По-качествен сюжет". Е, такова животно нема. Или харесваш нещо или не. Мен примерно ме кефи, антиутопията и психологизма в Галактиката, отколкото Стартрек-рипоф оптимизма на Вавилон 5. През част от врмемето във Вавилон 5 се нищат някъкви напълно измислени политики (моя критерий за политически машинации между противникови лагери са Стартрек ДийпСпес 9 и анимето Гъндам Сийд, всичко под това ниво ми изглежда смешно), а част от сериите са римейк на стари нискобюджетни фантастики. Не че е лошо, като история, напротив много е гот. На мен обаче много повече ми допадат кризисните ситуации в които героите на Батълстар Галактика постоянно попадат и ме кефят перипетиите през които минават, за да се измъкнат.
Както виждаш - въпрос на вкус. Кое ти харесва повече? Отчаяни хора притиснати в ситуация в която няма добри-лоши и атмосфера е истинска параноя (и на зрителя не винаги е ясно, кое е истина и кое сайлонска лъжа и манипулация) -> Батълстар Галактика или историята на група военни поставени в безумна политическа ситуация, в която използването на сила или на дипломатически действия води до безкрайни усложнения -> Вавилон 5.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
DennisEverything?
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Юли 2006 08:10
Аз съм на Булсатком и имам Sci-Fi ,но по нея гледам само ECW
|
|
 |
Riven
|
 |
В момента играе: Много и все различни неща :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юли 2006 09:29
Ново, много ново, супер ново  Ето изляха и първите серии на новите сезони на Stargate SG1 & Atlantis. В момента си ги тегля но очаквам МНОГО! Има ги в линкоса за желаещите, субтитри на познатото място и за 2-те серии. Също има ено ексклузивно превю на 10-тия сезон на SG1 предлагам да изгледате първо него, на английски е но сега го гледам ииии ми става интересно
П.П.: Разгеле се появява пак любимият ми герой - шефчето  За кой става въпрос ще видите в превюто 
___________________________________ "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций "Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
|
|
|
|
 |
Xayzer
|
 |
Мнения: 828 Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юли 2006 09:48
Riven написа: Ново, много ново, супер ново  Ето изляха и първите серии на новите сезони на Stargate SG1 & Atlantis. В момента си ги тегля но очаквам МНОГО! Има ги в линкоса за желаещите, субтитри на познатото място и за 2-те серии. Също има ено ексклузивно превю на 10-тия сезон на SG1 предлагам да изгледате първо него, на английски е но сега го гледам ииии ми става интересно  П.П.: Разгеле се появява пак любимият ми герой - шефчето  За кой става въпрос ще видите в превюто 
Да, онзи ден изтеглих превюто и вчера изтеглих двете серии на СГ-1 и Атлантис от арената. За съжаление си стоят изтеглени, но неизгледани сериите, нещо ми се изгуби желанието за тях, не знам защо. Ще изчакам няколко седмици да се натрупат повечко серии и тогава ще ги почна.
БТВ, остват ми 6 серии и ще съм изгледал Deep Space Nine. И него го изпапках набързо  Всеки случай, всичко във Вселената на Стар Трек е страхотно.

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.
27B-6
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Юли 2007 16:44
Кога излиза 4ти сезон на battlestar galactica-та?
btw sg-1>atlantis 
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Юли 2007 16:47
У, фен на Галактика  ! Dewd, sw33t
Чакай да погледна уики
Wiki says : "early 2008". Значи имам половин година да изгледам останалите сезони 
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Юли 2007 17:14
Дади написа: У, фен на Галактика  ! Dewd, sw33t  Чакай да погледна уики  Wiki says : "early 2008". Значи имам половин година да изгледам останалите сезони 
Не съм от най-големите фенове,но сериалчето си го бива  Иначе ссе заиграх на Homeworld 2 и ми се догледа нещо със спейшипове 
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2007 15:46
Тук пише за някакъв спешъл - http://imdb.com/title/tt0991178/ става дума за историята на Пегас, преди да срещне Галактика.
Според уикипедия, 4-тия сезон ще се излъчва някъде през 2008-ма.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Сеп 2007 14:00
По Диема+ от днес почнаха да дават Babylon 5,Star Trek:Enterprise и оригиналният Стар Трек (в момента го дават).Май всяка събота ще дават нов епизод 
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
KNSpirit
|
 |
Мнения: 603 Местоположение: Kingdom of Heaven; Метростанция "Интерпред"
В момента играе: На борсата!
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Сеп 2007 14:33
В imdb дават предварителни дати за всяка от сериите. Ама по-рано от февруари догодина серия няма да усетим.
А и мама им, свърши по уникален начин третия сезон..
Старбък сайлон! 
___________________________________ Tip: Never surrender
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Сеп 2007 09:25
Батълстар смърди след втората полувина на втори сезон...т.е. от мястото, в което продуцентите са решили да го правят хипер многосериен гигант с бюджет за микросериал...оригиналният "локум" не е бил предвиден за такова дълго разтягане и затова всичко звучи толкова измислено и евтино...
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2007 12:53
4т сезон на сг:атлантис е започнал! Сега видях по няква случайност.
Ето гопърви епизод, другитепак ги има в замунда http://zamunda.net/details.php?id=101872
бтв, Картър вече е шефчето 
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2007 15:55
Ей, пич, то вече полувин месец мина от началото...че и повече...къде блееш
Трета я дръпнах токущо...не знам кога ще я гледам...
Внимавайте за менте серии (някъкви промо-та), имат само диалог - без музика и спецялни звукови ефекти!
Дръпнах и някъква четвърта серия, ама в бачкането нямам звук и не мога да преченя, дали е "пълноценна"...
Другите нови неща са, че има преливане на герои от Старгейт (ще си останат в Атлантис) и че мацката дето играеше механик в Файърфлай/Серенити ще има по-централна роля (на мястото на д-р Бекет). Ще разкарат шефката на по-заден план (винаги съм смятал, че актрисата е некъдърна) и на нейно място ще сложат Саманта от Старгейт (неизбежен комедиен конфликт с Родни).
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2007 21:46
Очаквах ги януари месец  Предполагам, че 'шефката' ще стане некъв суперюнит на репликаторите след като я заловиха. Иначе Картър определено кефи повече от Уивър. Дано вкарат и Даниел Джаксън...
Иначе очаквам сезона да е хубав, особено интересна ще е войната на репликаторите с Wraith-овете. 
|
|
|
|
 |
Nocturne
|
Curse of the Sands |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2007 21:52
Бе в BSG очаквам да намерят Земята , при което тя да се е развила главоломно в Империя ,която след като види тея ламарини да ги Екстерминира и това да бъде края ... ще бъде красота ...
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Окт 2007 15:03
|
|
|
|
 |
ivanatora
|
 |
|
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Окт 2007 09:42
Миии първите две серии нещата са малко по-добре, ама после сериала се влива в старото си русло (въпреки обещанията)...не че на мен това ми пречи, но хейтърите на Атлантис спин-офа, ще го оплюят...
|
|
|
|
 |
Cpl. D.Hicks
|
 |
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Окт 2007 10:37
Erebus написа: Бе в BSG очаквам да намерят Земята , при което тя да се е развила главоломно в Империя ,която след като види тея ламарини да ги Екстерминира и това да бъде края ... ще бъде красота ...
О да, това ще е супер яко! Да се е развила в нещо като Terran Dominion или UED 
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|