Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юни 2007 14:33

Ледник написа:
...Аз бях на CPE тоя четвъртък...

И аз СРАХ тоя четвъртък... ах какво съвпадение :shock:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие:
Публикувано на: 18 Юни 2007 03:45

хм, сестра ми учи в първа АЕГ, и вярно че всички се оплакват, но училщето все пак е по-добро от повечето други (например това дето аз го завърших).б

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Юни 2007 22:49

The Grim Reaper написа:
Disturbеd написа:
Факти, факти... Единственото свестно училище в София е Испанската. Всичко останало е daugshit.

Тук обаче не съм съгласен. Испанската е точно на нивото на 1АЕГ. Води се елитно, но си остава с воденето, и е пълно с изостанали кретени(с изключения, естествено). But it'll burn down anyway. Единствената свястна гимназия в София си остава немската.

И откога присъствието на курви и кинти(?) прави една гимназия по-добра от друга?

Мф, пиша само защото изказването е твое. И с напълно ясното съзнание, че целият ми пост ще бъде офтопик.

Аз пък ще си защитя испанската. Навсякъде е пълно с изостанали кретени, такова е поколението. Но гимназията е наистина добра. Влязох там с желание и уча там с още по-голямо. Преподавателите са изключително квалифицирани (е, разбира се, има си изключенията... сещам се за едно в момента). След като по история ми преподава доктор на историческите науки, а по биология човек, работил буквално по всички краища на света и владеещ материята на 4 езика... И това са само някои случайни примери. Просто с такъв учителски колектив няма да начин да не излезе човек от теб. А и самото училище е пълно с хора, които искат да се занимават с нещо, не просто да чакат да завършат. Най-малкото се гордеем с дейността на клуб "Интеракт", който успя да организира цял фестивал (отделно от благотворителните си акции). Ама както и да е, ебаси рекламата направих. Испанската не е елитна заради стара слава, аз смятам, че е училище, което си заслужава. А и като се има предвид, че учениците обикновено говорят против собственото си даскало, мнението ми би трябвало да е адекватно.

А за немската... Направо ми падна ченето, като видях какво си написал. Кое й е елитното на немската, след като не само не съществува понятието "отсъствие", ами и се влиза с пари на когото трябва? Лично съм била свидетел как с 3 и 4.50 на изпитите се влиза в немската на второ класиране. И как хора, дето не са влезли в 1/3 от часовете през годината завършват без нито едно отсъствие (дори извинено). Последните години дори се живее с мнението, че трябва да учиш в седми клас, за да влезеш в немската, и да не учиш никога повече. Разбира се, зависи си от хората и в едно такова реномирано училище с малко повече желание може да се постигне много. Но е факт, че последните 2 випуска, влезли в гимназията, разчитат най-много на "неученето". Иначе... да, организацията им е железна, щом опре до купони. Но за мен в едно "елитно" училище на първо място стои образованието. И определено не смятам, че немската покрива критериите, за да се нарече така. Макар да не говоря от личен опит, слушала съм достатъчно. Ти, предполагам, също. Най-малкото от Марина ;)

Колкото до изказването на Андрей... И на теб ще ти го кажа - навсякъде има както "WannaBe-еди кво си", така и "обикновени идиоти". Но поне от испанската успяват наистина да станат това, което искат. Проектите Сарагоса са един добър старт за всеки, който иска да се занимава с химия/физика/биология. Част от тях дори се публикуват по международни форуми. Не всяко училище дава шанс да участваш в световни научно-технически конференции още от девети клас, ако ме разбираш. Ето това й е елитното ;)

И пак... всичко си е въпрос на човек. Който иска да стане нещо повече от "брикащ цимент", може да го направи дори в 3-то Весело, но е много по-лесно да имаш гимназията като трамплин, за да не ти се налага да драпаш непрекъснато. И обратното - без амбиция, колкото и да ти е елитно училището, колкото и пари да ти наливат в образованието, няма никакво значение.

(Слънчо, нищо лично. Но все пак мисля, че имам на идея по-компетентно мнение за гимназията от теб.)

PS. Тоя профил откога не съм го сменяла...

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 06:09

Хермиона написа:

Какво й е елитното на немската? Дипломата. Най-малко. Има ли нужда да закъснявам за училище заради това, че си решила да си защитаваш шибаното даскало, а аз да ти оборвам уж по-компетентното от моето мнение?

Хермиона написа:
Просто с такъв учителски колектив няма да начин да не излезе човек от теб.

Първо, винаги съм твърдял, че не училището те прави човек. Още по-малко учителския колектив.
Второ, винаги съм могъл да докажа първото, а ако не, самата Велика Испанска го доказва, защото
Трето, с великия ви учителски колектив сте станали такива хора, че явно сте приели генния басейн за обществена тоалетна.
[Edit]
Но си права, поколението е такова. Избягвай да мислиш за концентрация на това поколение, обаче. Защото смея да кажа, че хората които познавам от Немската са много, МНОГО по-свестни от огромна част от тези, които познавам от Испанската. Нищо лично към твоите съученици. И те могат да са свестни, но не могат да са по-свестни от тези от Немската. А и знаеш, че знам повече хора от Испанската, така че щом съм на това мнение, значи има защо.

И не си мисли, че "Доктор на историческите науки" е чак такава титла, за колкото може би милата ви учителка се показва. Щом един такъв доктор е прост учител в испанската и взима средна месечна заплата, сещай се къде може да си завре докторантурата. Или човек знаещ 4 езика става добър биолог? Или може би и той заради прекрасната си работа във всички краища на света сега седи и преподава на гимназисти?
Така е. Училището ви е пълно с хора, които искат да се занимават с нещо. Нещо, като например да скачат върху машината за храна/напитки, или да се напиват преди училище, мислейки си, че това е готино, но ти все пак да движиш с тях, че и да ги защитаваш. Защото, миличка, това което виждам във твоите среди е единственото, което знам за гимназията ти. Не познавам случайни хора там, нали разбираш? Всички, за които знам, ги знам от теб. И голяма част са дотолкова умствено изостанали, че да стоят на прага на диагнозата. И ти за тези същества ми казваш, че ще излязат хора от тях? Мнението ти си остана само "би трябвало" адекватно.

Хермиона написа:
Кое й е елитното на немската, след като не само не съществува понятието "отсъствие", ами и се влиза с пари на когото трябва? Кое й е елитното на немската, след като не само не съществува понятието "отсъствие", ами и се влиза с пари на когото трябва? Лично съм била свидетел как с 3 и 4.50 на изпитите се влиза в немската на второ класиране. И как хора, дето не са влезли в 1/3 от часовете през годината завършват без нито едно отсъствие (дори извинено). Последните години дори се живее с мнението, че трябва да учиш в седми клас, за да влезеш в немската, и да не учиш никога повече.

Хермиона написа:
Който иска да стане нещо повече от "брикащ цимент", може да го направи дори в 3-то Весело, но е много по-лесно да имаш гимназията като трамплин, за да не ти се налага да драпаш непрекъснато.

Един въпрос. So? Това, че учениците не се чувстват задължени да учат е единствено в тяхна полза. Чувството за задължение винаги е сваляло стимула. Та, както и твоите ученици уж имат желание, така има и в немската такива със желание. Такива, които се справят. А този, който не влиза 1/3 от часовете, и да има и да няма отсъствия, той няма шанс да влезе и в Шпрах. А как такъв човек ще се справи в Лайстунг? Аз ли да ти обяснявам на теб, компетентната, какво разделение на паралелките има в немската? Всъщност няма значение. Идеята е, че размерите на "трамплините" на двете гимназии са с доста голяма разлика, пък останалото е желанието да ги употребиш. И ти не би могла да оспориш това, ако беше чак толкова компетентна. Защото във въпросния Лайстунг се учи всичко на немски и се преподават неща на университетско ниво в гимназията. Но тази паралелка е за най-искащите... И следователно най-получаващите. Но са малко тези, които са такива ентусиясти. А за примерите, които даваш бас ловя, че са в "Шайзе".

Хермиона написа:
Иначе... да, организацията им е железна, щом опре до купони. Но за мен в едно "елитно" училище на първо място стои образованието.

Хермиона написа:
Най-малкото се гордеем с дейността на клуб "Интеракт", който успя да организира цял фестивал (отделно от благотворителните си акции).

Как да реагирам на това, освен да се попикая от смях? За уж по-елитната гимназия това е гордост, а за пропадняците нещо толкова по-голямо е срам?
И между другото, Fasching - карнавал.

Колкото до парите, ще ми кажеш, че един преподавател в испанската със мизерната си заплата няма да вземе някой-друг лев, за да набута още един към и без това изумително многото кретени в даскало? Ще ми се обаче да мога да ти го докажа...

Да, навярно имаш по-компетентно мнение за Испанската от мен. Но нямаш по-компетентно мнение за Немската от мен. Познанията ми за двете гимназии са на сравнително еднакво ниво, и от това, което не само чувам, нo и виждам, смея да кажа, че Испанската не може да се мери с Немската.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 10:28

Хермиона написа:
Най-малкото се гордеем с дейността на клуб "Интеракт"

Тия са някакви псевдоротарианци, съществуването им е донякъде забавно и донякъде тъжно.

Ако не беше напълно невъзможно да ти променя възгледите, бих написал доволно дълъг пост, в който да те убеждавам що за дупка е Испанската. Само ще цитирам колегата:

Цитат:
Първо, винаги съм твърдял, че не училището те прави човек. Още по-малко учителския колектив.
Второ, винаги съм могъл да докажа първото, а ако не, самата Велика Испанска го доказва, защото
Трето, с великия ви учителски колектив сте станали такива хора, че явно сте приели генния басейн за обществена тоалетна. Ебаси, просто, какви хора сте станали там...

... и ще се съглася с него напълно. Не стига че с достатъчно пари в това "елитно" училище се намъкнаха какви ли не изпадняци, не стига че некомпетентните учители са повече от компетентните, ами отгоре на всичко ако прекарвам повече време там, вместо сам да си намирам занимания, започвам да затъпявам. :oops:

Да си бях отишъл в Немската.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 10:29

1. Не, няма нужда да закъсняваш за училище, дори напротив. Не ме изкарвай виновна за такива работи, че не ми се отразява добре.
2. Не се ядосвай. Не превръщай споровете в караници. Отново поради същата причина.

И ся по въпроса. Дипломата от немската ти трябва, ако искаш да учиш в чужбина. Тук не мога да споря, но е въпрос на приоритети. Смятам, че образованието изцяло от чужденци не само не ти помага да влезеш в някой от нашите ВУЗ-ове, но дори ти и пречи. Мисля, че това отговаря на въпроса ти за реализацията.
А за изказването "да станеш човек" мисля, че знаеш какво съм имала предвид, и не е нужно да се хващаш за думата. Говорех точно за реализация след гимназията. И статистиките говорят достатъчно.
Не разбирам защо толкова ми мразиш даскалото, като дори съм чувала да се питаш защо не си влязъл там. Определено има хора, които си заслужават. И не мога да се съглася с теорията, че са по-малко от тези в немската.
Пък спорът ни е напълно безсмислен, защото (най-малкото) никой няма да предпочете едното пред другото училище заради нас.

Аз се оттеглям.
Мир и любов, как вика леля.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 12:50

Хермиона написа:
И ся по въпроса. Дипломата от немската ти трябва, ако искаш да учиш в чужбина. Тук не мога да споря, но е въпрос на приоритети. Смятам, че образованието изцяло от чужденци не само не ти помага да влезеш в някой от нашите ВУЗ-ове, но дори ти и пречи. Мисля, че това отговаря на въпроса ти за реализацията.

И тук опира до въпроса, кое е за предпочитане – образование в чужбина или в България? Нека не се залъгваме. Колкото и да си обичаме страната и колкото и невероятни хора да оставяме назад, драпането за образование извън пределите на нашата страна е на лице. А може би ще го отречеш, че завършено висшо образование в една страна като Германия, например, ти е много по-голям транплин в живота и дори е жалко, да се сравнява с получено ти образование в страната? Съмнявам се. Пък и да го отречеш, само ще те постави в един... тъп и безмислен спор. Ето това ти дава немската. А това не може да се сравнява изобщо с транплина описан от теб.
Не че образованието изцяло от чужденци ти помага, но и много по-добро. Защо ли? Защото тез’ чужденци най-малкото не са били свидетели на българското образование. (говоря за образованието, което те са получили) И ебаси, говориш глупости, колко свестни учители са българи в България?

Eu me virei um monstro e terei que perceber isso.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 16:38

Прочетох точно един процент от написаното тук. Ще ви споделя нещо от моя опит - не учите ли допълнително материал, дори да сте в най-доброто училище няма да научите нищо. Факт. Българското образование е голям фарс, затова всеки се оправя сам.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 16:45

'Фърли ми едно око и на едита на горния пост преди да прочетеш този и да отговориш.

Не те изкарвам виновна, нито се карам с теб. Но нима не знаеш, че ме дразни започването на спор без компетентност по темата? Защото очевидно не знаеш достатъчно за Немската.

Не, не дипломата от Немската ти трябва за чужбина. Дипломата от Лайстунг ти трябва за чужбина и може да имаш затруднения с нея за обучение в България. Също така се погрижи да прочетеш мнението на Jeanette, защото има прекалено много истина в него, която няма смисъл да повтарям.
Но и се погрижи да ми кажеш, за какво освен за чуждите ВУЗ-ове ти трябват и твоите предмети изучавани на Испански? Нима в България можеш да продължиш това обучение на същия език, особено имайки предвид терминологията? Нима не осъзнаваш смисъла на езиковите гимназии, и най-вече изучаването на определени науки на въпросния език? Критикуваш Немската за нещо, което присъства и в Испанската. И ми кажи къде в България може да отиде човек, ако излезе от немската с испански и португалски?

Какви статистики бе? Я ми покажи статистиките на Испанската и Немската, щом очевидно си запозната с тях, или пак се оказа твърде компетентна и говориш на изуст?

Защо реши, че ти мразя даскалото? И естествено, че бих предпочел твоето пред моето. Това, че не мисля, че испанската е по-добра от немската не означава, че мразя испанската...

Определено има хора, които си заслужават? Кой го е определил? Ти? Познавам те достатъчно, за да знам, че далеч не можеш да кажеш първото изречение в подписа си, а още по-малко ти самата да определиш дали някой си струва или не. Виждал съм те да грешиш твърде много пъти за тези така "заслужаващи" си хора, за да мога да не ти се изсмея на думите. И на наивността ти. И каква теория, че са по-малко от тези в немската? Това, че ТИ не познаваш толкова свестни хора в немската не означава, че АЗ не познавам. А познанствата ми в двете гимназии са близки до познанията ми за двете гимназии, които по-горе изясних, че са равни. Та, ако от еднакъв брой хора в немската и испанската познавам толкова много свестни в немската и толкова малко свестни в испанската, до какъв извод се стига? Стига се до два възможни извода. Или че съотношението няма да ти хареса, или че само моите познати, които както казах, познавам от теб са толкова зле, но второто говори зле и за теб, така че нека изберем първото, а?

И не караме никой да поредпочита училища. Може би просто изясняваме ситуациите? Или ситуацията, в която си в момента. Защото седим трима човека и ти обясняваме, че грешиш. Аз дори и да не мога да давам прекално дръзки мнения за гимназията ти, тъй като не всеки ден съм там и не уча в нея, Зубро може. А ако той е съгласен с мен, едва ли съм на грешен път, а? Но ако и сега не искаш да прозреш, наистина ще се зарадвам ако се случи така, че се включи и някой от Немската, който да защити училището си. :wink:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 17:00

В София не знам кои са добри и кои не са, но в Търговище определено най-елитното училище е ПГИИ "Джон Атанасов" 8) В последните години няква си езикова гимназийка се опитва нещо да направи, но икономиката си остава дъ бест :wink:

П.П. Сори за офтопика :)

Цитат:
Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 17:08

Хахахахаха ... интересни бращолевеници , усещам ,че може да е работа на Юри тази малка дразга ... :lol:

... каквото и да завършите и да учите истината е ,че ще ми бъдете лакеи след време :lol:

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 17:22

Ебаси личните нападки, айде и аз да си изкажа мнението, като единствен завършил(освен Казим).

По стечение на обстоятелствата познавам предостатъчно хора от немската и от втора немска. Познатите в испанската се изчерпват с бившата и жената на един приятел(в/е). Ся квото и да си говорим, немската ти дава това, заради което е напрваена, а именно - подготовка за ВУЗ. Независимо дали си бил в Лайстунг, ДСД, или нормален клас. (неще, което правят и другите 2 немски). За испанската нищо не съм чувал, признавам си. Имаше некъв хор(О.О), иначе нищо друго, ама някак си и 22-ро можеш да научиш испански, португалски в 13-то и тн и тн. Изглежда е хванала 1-2 добри даскали и им е излезнало име. Лошо нема. Бтв, сега се сетих, некви пачи взимали некви стотици евро стипендия от не знам си ква организация(Ледник, Хермс инфо?)Значи, има свъразност с чужбина.

Личните ви нападки няма да ги коментирам :-Р

А колкото до Английската, еми не е лошо училище бе деба. Верно дипломите им са малко съмнителни, ама не са лоши.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 17:37

Omega-x написа:
Бтв, сега се сетих, некви пачи взимали некви стотици евро стипендия от не знам си ква организация(Ледник, Хермс инфо?)

Аз за първи път чувам такова нещо, знам само за стипендиите от по приблизително 20лв, които се дават за оценка над 5.50. Не знам някой да получава едри суми. Може би на въпросният клуб Интеракт ( :lol: ) им наливат някакви средства, друго просто не ми идва наум.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 18:06

Понеже казах, че се оттеглям, няма да отговарям на поста на Ерик.

Но явно за стипендиите съм единствената, която знае нещо. 600 евро на година за двама човека от випуск. Като ти трябва не само успех 6.00, но и челни места по олимпиади, а дипломите ДЕЛЕ са ти в плюс.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2007 19:54

В две думи No ви обясни ,че в крайна сметка след някоя и друга година ще ми бъдете всички лакеи and that's the bottom line :lol:

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Юни 2007 01:39

The Dutchman написа:
Хахахахаха ... интересни бращолевеници , усещам ,че може да е работа на Юри тази малка дразга ... :lol:

... каквото и да завършите и да учите истината е ,че ще ми бъдете лакеи след време :lol:

The Dutchman написа:
В две думи No ви обясни ,че в крайна сметка след някоя и друга година ще ми бъдете всички лакеи and that's the bottom line :lol:

Абе, като толкова категорично отказваш да видиш колко си жалък, поне не се повтаряй, та да подсилиш още повече ефекта.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Юни 2007 08:11

Ще помоля хора,които не са в немската да не ми коментират училището ми,защото си нямат ни най-малка идея за какво въобще става въпрос!Ама ни най-малка идея!Това,че познавате хората вътре НЕ означава,че вече знаете всички и какви учители има вътре!Коментарът за немската на Хермиона е абсолютно неадекватен и ти предлагам да спреш да говориш врели некипели,докато грим риипър,ако не е в даскалото,то е на що годе прав път,но пак коментарите ви не са на място,защото не учите в това даскало и определено не знаете повече за него от мен!

@The grim reaper
Ето желанието ти се изпълни и се включи човек от немската :lol:

@Jeanette:"Не че образованието изцяло от чужденци ти помага"
О не повярвай,че това много,ама МНОГО ти помога.Преди да тръгнат да ми преподават немци ми беше някак все напрегнато да говоря на немски,даже и малко трудно.Сега след 1-2 години обучение на немски език аз си чета без никакъв проблем немски криминални романи,ала бала,телевизия,говорим си без дори да запънеш на немски.Обучението от немците ти помага много !Най-малкото,защото при тях нямаш избор да кажеш"Ъъъ госпожо обяснето го на български,че не го разбрахме",както и обучението от тях е на ниво,защото при тях няма "Дай да мина тънко и ще препиша","Е няма смисъл много да уча->ще ми подскажат"Не драги такива неща нема.При тях или си сядаш на задника и учиш или заминаваш в 3тата по вид паралелка Normalklasse,която е по позната като Scheisseklasse.Ако някой тръгне сега да спори с мен за обстановката в немската ще ми стане доста смешно :lol: ,но да видим дали ще има :lol: .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Юни 2007 10:20

† iMMortality † написа:
Ще помоля хора,които не са в немската да не ми коментират училището ми,защото си нямат ни най-малка идея за какво въобще става въпрос!Ама ни най-малка идея!Това,че познавате хората вътре НЕ означава,че вече знаете всички и какви учители има вътре!Коментарът за немската на Хермиона е абсолютно неадекватен и ти предлагам да спреш да говориш врели некипели,докато грим риипър,ако не е в даскалото,то е на що годе прав път,но пак коментарите ви не са на място,защото не учите в това даскало и определено не знаете повече за него от мен!

Верно ли сте сключили споразумение с директорката да пушите пред даскало, щото всички иначе пушели в коридорите и кенефите? :) Поне един авер така ми каза :Р Не знам дали е истина :)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Юни 2007 20:28

Disturbеd написа:
† iMMortality † написа:

Верно ли сте сключили споразумение с директорката да пушите пред даскало, щото всички иначе пушели в коридорите и кенефите? :) Поне един авер така ми каза :Р Не знам дали е истина :)

Това е пълна простотия,което са ти казали.Казали са ти го за да се направят на интересни.Пуши се отстрани на оградата и малко по-встрани от входа на даскалото на 1 ъгъл.Това е...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Юни 2007 22:26

† iMMortality † написа:
@Jeanette:"Не че образованието изцяло от чужденци ти помага"
О не повярвай,че това много,ама МНОГО ти помога.Преди да тръгнат да ми преподават немци ми беше някак все напрегнато да говоря на немски,даже и малко трудно.Сега след 1-2 години обучение на немски език аз си чета без никакъв проблем немски криминални романи,ала бала,телевизия,говорим си без дори да запънеш на немски.Обучението от немците ти помага много !Най-малкото,защото при тях нямаш избор да кажеш"Ъъъ госпожо обяснето го на български,че не го разбрахме",както и обучението от тях е на ниво,защото при тях няма "Дай да мина тънко и ще препиша","Е няма смисъл много да уча->ще ми подскажат"Не драги такива неща нема.При тях или си сядаш на задника и учиш или заминаваш в 3тата по вид паралелка Normalklasse,която е по позната като Scheisseklasse.Ако някой тръгне сега да спори с мен за обстановката в немската ще ми стане доста смешно :lol: ,но да видим дали ще има :lol: .

Прочети ми предишното мнение отново. Казах, че ПОМАГА, а не, че не помага. Изчети цялото изречение, а не се хващай за части от него и ще ми уловиш смисъла. Ако си изчел всичко, би трябвало да забележиш, че оспорвам Хермиона... Най-малкото, защото имам ясната представа за обучението от чужденци. Уви. Чети отново.

Eu me virei um monstro e terei que perceber isso.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost