Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2006 18:50
Като толкова са ти нелицеприятни моите разсъждения, колега Рекс, спирам дотук. Ще ви трия носовете след време, но удоволствието може да се убие дотогава. Отдели ми време само за следното:
MetalGearRex написа: като го подкрепяме с някой и друг пример от чуждите страни
Посочи ми коя друга страна е била приета в ЕС с мафия вместо правителство.
ПП: Струва си да отбележим това, което казаха по новините тази вечер - че с влизането ни в ЕС дребните и средни търговци в хранителния сектор (според новините - 90% от всички) ще отпаднат от бизнеса, докато той бива поет от вериги като Бъргър Кинг например.
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2006 19:09
Бъргър Кинг в Турция не се справи с нито една дюнерджийница  И то без Турция да е в ЕС.
А за мафията - Италия?  Дето се вика, Силвио до скоро беше премиер
А за след времето - след време ще си пием биричката на НДК и ще се смеем на политвълненията от близкото и не толкова близко минало 
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 06:23
Зубро, напълно смисъла на моя пост не разбра, въпрки че ясно съм го написал отзаде къв е. Прилагам цитат:
phr34k написа: Бележка: Скиваш ли колко съм убедителен като не използвам никакви източници и истински аргументи, а пренаписвам твоите, заменяйки няколко думи и тяхната подредба?
Губиш представа какво всъщност казвам, като се юрваш да ме оборваш без да вникнеш кво ти говоря. Както казах, размекнал си се, не внимаваш в текста, езика, гребеш от плиткото вместо да се гмъркаш надълбоко. Не ти е правилен, ей така, морално, подхода към изкуството.
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
 |
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 07:29
Много мъдро глаголиш, уверявам те, и то не защото си ми направил комплимент изричам това признание към теб, phr34k.
Но знай, че се хабиш залудо.
Има лафове за всичко, но има и този:
- Бий магаре - по-магаре...
Хабим се с тези, френд.
Готините човеци никак не се трогват от патриотарски апологети, нито от скудоумни нацистчета, серещи партийна пропаганда.
Аз ти казвам, че ако тук не срещах уважавани хора,
като теб, автора г-н Попа, и другите готини по постинга като Парадокс и проч свежари,
никак нямаше да се докосвам в темата.
Разбери,
тези от това се хранят - колкото по-го трепеш, толкова повече му се услажда.
Нарича се мазохизъм и е пряко наследство от нещастно детство или дългогодишно пребиваване в робска действителност, в крехка възраст.
------
Няма да се поправят.
Бий магаре - по-магаре;
но и ние ще се омагарим, ако упорстваме в техните посоки,
така мисля.
Пр. ден и приеми думите ми, само, като поздрав.
--------
Всъщност,
тези са безобидни калинки - жертви.
Трябва да сме щадящи техните крехки мисловности, бетонирани с чутовните зидове на идеологическата пропагадна и клишираните агитационни лозунги.
Ако на такъв му събориш чугунената ограда,
ще остане само един орех мисловност.
Е,
това не бива да им причиняваме,
щото,
нали сме човеколюбиви?!
-------
Нека си лаят, дееба.
Ако керваните спираха поради облайващите ги псета, нямаше да го бъде Пътят на коприната.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
 |
<GLaDiaToR>
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 09:53
Ако имахме истинско правителство, то влизането в ЕС определено щеше да ни се отрази наистина добре. Да, ЕС наистина дава шанс на по-бедните страни да се развиват. Дават субсидии, които ако се оползотворяват както трябва наистина ще са от голяма полза.
Истина е, че много фирми от малкия и среден бизнес ще фалират. От ЕС налагат норми на производство, изисквания за чистота, безопасност и хиляда други такива. Затова много фирми ще фалират(няма да имат средства за да изпълнят изискванията на ЕС). А това не е добре за страната ни. Ще ни залеят западни вериги магазини. Нашите производители няма да са конкурентно способни. А това влияе зле на нашата икономика.
Никой не иска да спори, че ЕС не носи хубави неща. Можем да дадем един прост пример с Гърция. Когато тя влиза в ЕС(в началото на седемдесетте години май беше, не съм сигурен) не е нищо повече от България. Но сега, Гърция е доста по напред от България.
Въпроса е, че нямаме истинско правителство, което найстина следва интересите на страната си. Сегашното правителство мисли само и единствено за себе си. Затова то трябва да бъде сменено. Не казвам, че Атака трябва да управлява, нека да е друга партия или някоя коалиция, но тя да се бори за интересите на страната ни.
В България се краде адски много. Именно заради това сега сме в това положение. Ако имахме мъдри управници през тези 16 години, то сега нямаше да влезем в ЕС в това положение.
___________________________________ Изтървем ли България,
изтървали сме всичко.
Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 11:23
phr34k написа: Губиш представа какво всъщност казвам, като се юрваш да ме оборваш без да вникнеш кво ти говоря. Както казах, размекнал си се, не внимаваш в текста, езика, гребеш от плиткото вместо да се гмъркаш надълбоко. Не ти е правилен, ей така, морално, подхода към изкуството.
Това политически спор ли е, или олимпиада по литература?
Между другото, похвално е че смяташ че си вложил нещо повече от липса на логика и неинформираност с кофи в поста си.
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 12:54
<GLaDiaToR> написа: Ако имахме истинско правителство, то влизането в ЕС определено щеше да ни се отрази наистина добре. Да, ЕС наистина дава шанс на по-бедните страни да се развиват. Дават субсидии, които ако се оползотворяват както трябва наистина ще са от голяма полза.
Истина е, че много фирми от малкия и среден бизнес ще фалират. От ЕС налагат норми на производство, изисквания за чистота, безопасност и хиляда други такива. Затова много фирми ще фалират(няма да имат средства за да изпълнят изискванията на ЕС). А това не е добре за страната ни. Ще ни залеят западни вериги магазини. Нашите производители няма да са конкурентно способни. А това влияе зле на нашата икономика.
Никой не иска да спори, че ЕС не носи хубави неща. Можем да дадем един прост пример с Гърция. Когато тя влиза в ЕС(в началото на седемдесетте години май беше, не съм сигурен) не е нищо повече от България. Но сега, Гърция е доста по напред от България.
Въпроса е, че нямаме истинско правителство, което найстина следва интересите на страната си. Сегашното правителство мисли само и единствено за себе си. Затова то трябва да бъде сменено. Не казвам, че Атака трябва да управлява, нека да е друга партия или някоя коалиция, но тя да се бори за интересите на страната ни.
В България се краде адски много. Именно заради това сега сме в това положение. Ако имахме мъдри управници през тези 16 години, то сега нямаше да влезем в ЕС в това положение.
Това вече е много хубав и смислен пост  Ако всички атакаджии мислеха като тебе, избощо нямаше да се притеснявам от партията, на която симпатизираш.
И все пак съм убеден, че влизането в ЕС е по-добрата възможност. Другия вариант беше хаос, безредици, предсрочни избори, които - съгласете се - щяха да бъдат лесно спечелени от ГЕРБ. След това нови коалиции от доскоро уж непримирими врагове, пак наново се прави управление, наново се изграждат схеми за крадене и усвояване на пари - а и при най-добро намерения на нови управляващи, изграждането на администрация отнема време.
И още нещо. Вярно е, че някои малки фирмички ще фалират. Не са ли обаче част от тези фирмички онези, които продават развален салам, вкиснато мляко, мухлясало сирене, мръсни вафли и хляб от миналата седмица? аз нямам нищо против да се подвигнат леко критериите.
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 14:29
Явно е, че АТАКА е твърдо решена да провали влизането ни в ЕС:
Страсбург. Депутатът от “Атака” Димитър Стоянов предизвика расистки скандал в Европарламента, предаде кореспондентът на “Фокус”.
Българският евронаблюдател Димитър Стоянов разпространи мейл с личната си расистка оценка по повод номинацията за връчване на приз в областта на правосъдието от европарламентарно издание на унгарския евродепутат Ливия Ярока.
Унгарската депутатка е една от номинираните за принос в областта на правосъдието.
Евродепутатите са обсъдили номинациите, след което в мейл до колегите си Стоянов е изразил расисткото си отношение към Ливия Ярока, която е от ромски произход.
“На българските пазари могат да се намерят по-красиви циганки за по 5 хиляди евро!”Това е написал в мейла до колегите си Стоянов.
Коментарът на Стоянов е последван от остра реакция на евродепутатите, както и на останалите евронаблюдатели от България.
В коментар на депутата Сара Лудфорд се заявява, че е възможно Стоянов да се е шегувал, но дори и в шегите трябва да има някакъв добър вкус, а този коментар звучи доста расистки.
http://focus-news.net/?id=n568306
Ето как разцапания келеш на Болен изпълнява директивите на тате, за да ликвидира в зародиш още крехкото ни членство. Явно съветската агентура е в пълна паника.
Дано го отстранят този боклук от там.
|
|
|
|
 |
Нефертити
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 16:06
http://dnes.dir.bg/2006/09/28/news724645.html
Ами сматам, че Първанов е добър президент, но напоследък се замислям за Неделчо Беронов, само се чудя как ще издържи на тази възраст 
___________________________________ Can you just live without dignity?...Gosh, you must be broken somehow.. It's watever when you don't know yourself! MyDeviantArt
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 16:26
ще издържи  Виж Ратцингер как го избраха за папа - доста по-тежка длъжност от президентската.
Беронов е най-добрия избор за България. Той не само ще запази прозападната линия, но и ще бъде много по-добър в следването и от Първанов.
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 17:06
Гладиатор, кажи ми според теб тогава кое би било едно истинско правителство? Пак говорите заучени фрази, само дето тоя път сменихте "престъпно" или "корупционно" с "неистинско". Всички правителства работят за България, но по различен начин и в различна степен успяват да постигнат нуждите й. Много, ама много далеч не всеки "само краде и лапа за сметка на държавата". А именно в това "по какъв начин работи за България" определя различията между партиите. И точно тук идва един момент - АТАКА общо взето говори единствено за това колко е вредно правителството за България и как то трябва да бъде свалено, а не как те смятат да управляват държавата. Да не говорим, че упреците им винаги са за това колко са продажни управляващите, а не защо е погрешна философията на политиката им. А това е нещо просто смешно. Да отбележим, че основната цел на кандидатурата за президент на Волен е "да предизвика предсрочни избори". Това е нещо напълно несериозно и много глупаво за мен. Ето ти основната причина, поради която не само няма да гласувам за Волен, но и не одобрявам идеите му.
Колкото до повдигането на критериите за чистота и последващия от това фалит на редица дребни и средни предприемачи - неоспорим факт си е. Но не забравяйте, че това е единствено с цел полза за потребителя. Замислете се, че всички се оплакваме как ядем всякакви боклуци. А с тези завишени критерии не само ще се подобри качеството на приготвяне на храната, но и имайки предвид факта, че предимно именно тези дребни и средни търговци ползват нискокачествени храни, това ще доведе и до едно принудително повишаване на качеството на селскостопанската ни продукция. А на мен определено ми е по-важно какво ям аз и всички останали българи, а не за работните места на част от тези българи.
Казвате, че "ще бъдем превзети" от Бъргър Кинг и други подобни вериги. Ами то и в момента в по-големите градове е претъпкано с МакДоналдс, които не са по-различни. И въпреки че определено там е скъпо, пак се трупат сума народ там. А от друга страна какво като "ни превземат"? Продуктите няма да ги внасят, а пак ще ги взимат от България.
Имам предвид, че почти всичко в икономически план в страната ни е за продан и го купуват чужденци, които правят инвестиции и т.н. Разбира се, печалбите от този бизнес отиват в чужбина, но с какво можем да се противопоставим на това? По същата логика не трябваше да се приватизират никакви фабрики и заводи. И тук говоря за принципа, а не за практическата приватизация, която не е тайна, че стана за жълти стотинки. А всички говорим, как се нуждаем от чуждестранни инвестиции, защото икономиката ни е почти мъртва. Просто се получава противоречие...
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 17:58
а и на мен ми се яде "Бъргър Кинг"! 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 19:36
Sparhawk написа: а и на мен ми се яде "Бъргър Кинг"! 
А на мен ми се ядат стерилните дунапренени хамбургери на Макдоналдс.
Рекс, ще трябва да не се съглася с теб.
Някои правителства са си направо престъпни.
Пример - вътрешният ни министър е в братски отношения с мафиоти като Румен Николов "Пашата" и Младен Михалев "Маджо", има дела срещу него за хулиганство и възпрепятстване на полицията, които още се точат.
- Министърката Емел Етем отиде заедно със сина си до Япония ли беше, до Корея ли, със сина си на чело на някаква футболна делегация - с държавни пари и без абсолютно никаква логическа обосновка. "24 часа" писаха на няколко пъти за този случай, а Етем още не е подала оставка, както правят при подобни скандали в нормалните държави.
- Заместник министърът на транспорта прегази възрастен човек на 25.12.2005. Все още заема поста си.
- Министри на ДПС нарушават конституцията (да ти преведа, извършват престъпление), говорейки на турски на празника на град Кърджали, например. В техни министерства се говори изцяло на турски, а един бивш министър на земеделието, който сега също е във властта, нарича българите "гяури".
- Обръчите от фирми на ДПС за периода 2004-2005г. са изсекли и изнесли зад граница български гори на стойност близо милиард лева.
Подобни са едва първите, които ми идват наум. Трябваше всеки ден да си записвам поредния скандал, за да тръшна сега на масата един кашон изписани листа.
Та, ако все още твърдеш че всички правителства работят за България с различна успеваемост, ще те поправя - успеваемостта от последните десетилетия е отрицателно число.
За икономиката ни пропускаш едно "НО" - но ако беше проведена истинска приватизация и икономиката ни бе минала в частни, предимно български ръце (не фабрики, авиокомпании и прочее да бъдат продадени за стотинки, да бъдат препродадени за тлъсти суми и да бъдат оставени да фалират) и ако държавата все още управляваше част от тях (отново като един добър стопанин), нещата щяха да са по-различни. И нямаше да имаме крещяща нужда от чуждостранен монопол, за да си набавяме храна.
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 19:47
премълча си за качествените бг стоки. Аз си предпочитам чудесните сандвичи в KFC и Макдоналдс пред десетките пици, с които знайни и незнайни частници тровят учениците.
И за изтъпленията на митко боленов нищо не каза. Преди да гледаш сламката в окото на другите партии, виж гредата в тва на атака.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 20:00
Sparhawk написа: премълча си за качествените бг стоки. Аз си предпочитам чудесните сандвичи в KFC и Макдоналдс пред десетките пици, с които знайни и незнайни частници тровят учениците. И за изтъпленията на митко нищо не каза.
По-висок контрол на хигиената. Чуждите вериги не са по-добри защото са чужди, а защото хигиената им е добра.
И аз напълно сериозно обичам дунапренените сандвичи на Макдоналдс. Ако не бяха вредни, щях да си ги ям всеки ден.
И чакай сега - говориш за треска и греда? Тоест една недобре премерена забележка е далеч по-страшна от убийството на човек или спонсориране на организираната престъпност от най-високо равнище?
|
|
|
|
 |
<GLaDiaToR>
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 20:01
Sparhawk написа: <GLaDiaToR> написа: Ако имахме истинско правителство, то влизането в ЕС определено щеше да ни се отрази наистина добре. Да, ЕС наистина дава шанс на по-бедните страни да се развиват. Дават субсидии, които ако се оползотворяват както трябва наистина ще са от голяма полза.
В България се краде адски много. Именно заради това сега сме в това положение. Ако имахме мъдри управници през тези 16 години, то сега нямаше да влезем в ЕС в това положение. Това вече е много хубав и смислен пост  Ако всички атакаджии мислеха като тебе, избощо нямаше да се притеснявам от партията, на която симпатизираш. И все пак съм убеден, че влизането в ЕС е по-добрата възможност. Другия вариант беше хаос, безредици, предсрочни избори, които - съгласете се - щяха да бъдат лесно спечелени от ГЕРБ. След това нови коалиции от доскоро уж непримирими врагове, пак наново се прави управление, наново се изграждат схеми за крадене и усвояване на пари - а и при най-добро намерения на нови управляващи, изграждането на администрация отнема време. И още нещо. Вярно е, че някои малки фирмички ще фалират. Не са ли обаче част от тези фирмички онези, които продават развален салам, вкиснато мляко, мухлясало сирене, мръсни вафли и хляб от миналата седмица? аз нямам нищо против да се подвигнат леко критериите.
Относно фирмите си прав. Никой не обича да яде боклуци. Въпроса е дали ще има кой да спазва тези норми, дали ще има кой да следи за спазването на необходимите изисквания. Дано качеството на храната се подобри.
Относно ЕС: има много предимства да сме членове на ЕС. Принципно наистина е хубаво, че ще влезем в ЕС. Въпроса е, че правителството не става. Никой не отрича, че бъдещето на България е в ЕС. И все пак управляващите силно забавят развитието на страната. Краде се много. Огромни пари се източват от страната. А тези пари могат да послужат за благото на страната. Там е проблема. Ако имахме политици мислещи за благото на страната, нямаше защо да се притесняваме, че влизаме в ЕС.
___________________________________ Изтървем ли България,
изтървали сме всичко.
Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 20:17
поне в едно нещо сме единодушни - правителството не става. Но от ЕС-а ще го "станат" - ще видиш.
а за гредата и треската, според мен поведението на димитър стоянов днес може да се окачестви като национално предателство.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 20:31
Цитат: Няколко часа след коментарите Димитър Стоянов изпрати писмо с извинения. То е адресирано до всички депутати и наблюдатели в Европарламента. Стоянов заявява, че не смята себе си за расист и прилага пример от българския наказателен кодекс, в който “ако бъдеш обиден и отговориш на обидата” не подлежиш на наказателна отговорност. Според него “в ХХІ век да обвиниш някого, че е расист, е най-тежката обида”.
Евронаблюдателят Димитър Стоянов настоява, че в качеството си на български депутат и наблюдател в Европейския парламент има “право на свобода на изказване на политически идеи” и че ако неговият подход към някои социални проблеми е различен от този на другите депутати и наблюдатели, “това не го прави расист”.
Просто исках да изтъкна, че в България ромските момичета продължават да бъдат продавани като вещи от родителите си, пише в писмото Стоянов. Според него на властите е известно къде и как се осъществяват подобни “сделки”, защото те са част от ромските традиции и се случват на публични места. Ромите са използвани в течение на десетилетия за политически цели и никой не прави нищо за тяхното по-добро образование, семейно планиране и благоденствие, обяснява зам.-шефът на "Атака".  Аз не виждам расизъм, колега. Цитат: Като възразява на предложението за награждаване на Ярока, българският националист отбелязва, че в България има десетки стотици цигански момичета, които са много по-красиви от унгарката. “В действителност, ако сте на точното място в точното време, вие дори можете да си купите една (12-13-годишна) за своя обична съпруга. Най- хубавите са много скъпи – над 5 000 евро парчето, уау!”, пояснява Димитър Стоянов. По-нататък той казва на колегите си, че това е подсъдно и дори може да се накаже със затвор, но “повечето от т.нар. “организации за защита на ромските права” се интересуват само от тези антидискриминационни текстове, по които са дължими парични обезщетения.
Аз не виждам каква по-добра позиция би могъл да заеме нашият Митко.
А ти?
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 20:38
а Ледник, нали знаеш - всичко хубаво на тоя свят е или незаконно, или неморално или се пълнее от него.
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2006 20:50
моите уважения, но според мен евродепутатите имат по-ясни критерии що е расизъм и какво не е. аз нямам нищо против унгарката
ти какво против имаш?
не е лошо момичето, за 32.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|