Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Юли 2006 16:41

Morgul написа:
Па ако си беше и превел кво е писал 'ич немаше да береш срама точно ти ...

Хммм.... айде няма да се заяждам!
Драги към него съм отправил казанието си, така че може да се въздържиш от коментар!? Превел, не превел той си отговаря, пък ти си коментирай твойте си неща или нещата които те засягат!?
Метъл Енциклопедия > Depeche Mode > Biography > до тук би се възмутил човек(определено и аз се възмутих) > You might say they don't play metal - no, the don't, yet they're the most important alternative/darkwave band in the World. (тук огурчението ще спре, но всъщност какъв е смисълът тази група да бъде спомената с биографията си в тази тема?) Това беше кратко обяснение за такива като теб!?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Юли 2006 16:53

MetalGearRex написа:
"Down With The Sickness" (с нейните животниски крясъци най-вече и описанието на пътят, който всеки извървява до състоянието на лудост, отново има клип, който обаче според мен е глупав, като се изключи идеята с "освобождаването на звяра"

Ами аз имам клип на "Down With The Sickness", който не е от концерт и клипа много кефи.Наистина е много изродски препоръчвам ти да си го намериш, ако можеш...

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Юли 2006 18:02

Име: Соната Арктика
Националст: Финладия
Полулярност в: Япония, Финландия, Австралия, Южна Америка, Германия.
Жанр: Power/Speed/Melodic Metal

Групата поражда много въображение и наслада от бързите клавири и някои от страхотните балади. Изцяло се пее на английски, текста понякога не е много смислов, но това е специфичен стил на Сонатите, което прави песента "нелинейна" и разбираема по много начини. Всяка една песен съдържа своята история и е като прочетена фентъзи книга. Тони Како е страхотен вокал, работи заедно с Стратовариус и Найтуиш.

Малко биография: Sonata Arctica е основана през 1996г. в Кеми, Финландия. Първоначално групата била наречена Tricky Beans. Под това име правят три демо-записа, обновяват състава си и накрая променят името си на Tricky Means. Годината 1999 става важна повратна точка за групата, когато записват своето четвърто демо "FullMoon" в легендарното Tico Tico Studio в родния си град Кеми. Демото намира пътя си до Spinefarm Records, които подписват договор с бандата. В същото време името на групата е променено на Sonata Arctica. В този момент съставът им е бил: Tony (вокали/клавир), Jani (китари), Janne (бас), Tommy (барабани).
През лятото на 1999г. групата издава своя първи сингъл "UnOpened". С него Sonata Arctica правят поразително навлизане в пауър-метъл средите и веднага са отбелязани по целия свят като име с много потенциал. Техният първи пълен албум "Ecliptica" е издаден по света през есента на 1999г. Със своят светкавично растящ успех, Sonata Arctica участват в два tribute-албума: “Keepers of Jericho - Tribute to Helloween” (с "I want out") и "Tribute to Scorpions" ("Still loving you").
Скоро след издаването на "Ecliptica", Tony Kakko решава да изостави клавишните и да се концентрира върху пеенето. Mikko Harkin (екс-Kenziner) се присъединява към групата като техен нов клавирист в началото на 2000г. Успехът, съпътстващ "Ecliptica" е продължен пролетта на 2000г., когато Stratovarius избират групи за европейското си турне. Sonata Arctica e избрана от списък с над трийсет (30!!!) кандидати! Турнето започва април 2000г.
и продължава почти два месеца. През това време Sonata Arctica свирят близо 40 пъти в над десет европейски държави заедно със Stratovarius и италианците Rhapsody.
През лятото на 2000г. след успешното европейско турне, Sonata Arctica издават мини-CD, "Successor". Около същото време Marko Paasikoski заменя бас-китариста им Janne Kirvilahti, като се присъединява към групата точно преди да подпишат договор за запис.
През 2000 година, Sonata Arctica не само печелят силна подкрепа от фенове, но също са споменати в различни медии по целия свят и особено във Финландия. Групата е избрана за Emma-номинация в категорията "Нова група на годината" (наградата Emma е еквивалент на "Грами"). През пролетта на 2001г. Sonata Arctica отново са предпочетени да подгряват големи банди, този път Alice Cooper, Dio & Ratt, когато фестивалът ”Monsters Of The Millenium 2001” достига до Финландия, в Оулу и Хелзинки.
Докато барабанистът Tommy служи във финландската армия, останалите от групата вече са се концентрирали върху новия албум. В случая с него всички песни произлезли от перото на Tony Kakko, а останалите участват в аранжиментите. Като проба на предстощото била дадена през май 2001г., когато е издаден сингълът "Wolf & Raven" . Албумът "Silence" за пръв път е издаден в Япония през юни в чест на верните си японски фенове, а месец по-късно в останалата част на света. Албумът се издига в класациите във Финландия, отбелязвайки 3-то място!!! Вторият сингъл "Last Drop Falls" получава множество излъчвания в ефир и също расте в официалните финландски класации, достигайки третото място.
Концерта, който Sonata Arctica правят в Токио е записан и издаден във Финландия на 8 юли. "Songs of Silence - Live in Tokyo" е издаден в Япония през март и също постига огромен успех там.
Нов клавирист се търси дори чрез официалният уебсайт на групата - приемат се демо-записи на всеки кандидат! Като гост-музикант, изпълнявайки някои от клавирните сола ("Champagne Bath", "The Cage", "Victoria's Secret" и "Silver Tongue"), присъства Jens Johansson от Stratovarius.

Албуми:
Ecliptica 1999
01 - Blank File - спийд песен за начина на живот на един човек от бъдещото общество, неподичяващ се на порядките и желаещ свободата си.
02 - My Land* - много приятна мелодична песен за изгнанник, който един ден се връща по родните си земи и иска своето си.
03 - 8th Commandment
04 - Replica* - балада, посветена на любовта между войник, загубил миналото си и момиче, в което е бил влюбен.
05 - Kingdom for a Heart* - ако мога да определя песента, комбинираща най-добре пауър с мелодик, ето това е тя!
06 - Full Moon
07 - Letter to Dana - много приятна балада
08 - UnOpened
09 - Picturing the past
10 - Destruction Preventer - kneel down and surrender, the red button is mine!
11 - Mary-Lou - спийд метал

Silence 2001
01 - ...Of Silence
02 - Weballergy
03 - False news travel fast - тук присъства гост-вокал Тони Копиелто.
04 - The end of this chapter - за лъжата отново.
05 - Black Sheep - една от най-комерсиалните песни, заедно с Fullmoon, изпявана на всеки концерт.
06 - Land of the Free
07 - Last Drop Falls* - най-добрата балада, която съм слушал някога, просто си заслужава да се чуе!
08 - San Sebastian (revisited) - животът на едно момче на островът на слънцето. Хубав спийд.
09 - Sing in Silence
10 - Revontulet - инструментал, демонстриращ майсторството на човека с клавирите.
11 - Tallulah* - още една невероятно красива балада.
12 - Wolf & Raven* - най-хитовата пауър/спийд песен на Сонатите.
13 - Respect the Wilderness (Japan Bonusk Track)
14 - The Power of One

Winterheart's Guild 2003
01 - Abandoned, pleased, brainwashed, explioted* - пауър again!
02 - GravenImage* - третата невероятна балада!
03 - The cage* - пак спийд метъл, история за върколак, затворен в клетка, напомня за "over the hills and far away"
04 - Silver Tongue* - мелодик рулз!
05 - the Misery - пак баладка, не толкова забележителна.
06 - Victoria's Secret
07 - Champagne bath - подобен саунд като Silver Tongue.
08 - Broken* - X files story, една от най-добрите песни според мен.
09 - The rest of the Sun belongs to me - заглавието говори за историята, а иначе е пауър.
10 - The Ruins of my Life* - Ако сте харесали "Смело Сърце" с Мел Гибсън, това е песента!
11 - Draw me

Reckoning Night 2004
01 - Misplaced - хубав пауър за неразбирането от другите.
02 - Blinded no more* - много добър пауър балада
03 - Ain't your fairytale - върколаци... като fullmoon.
04 - Don't say a word* - най-хитовата пауър песен, наистина си заслужава да се чуе.
05 - the bow who wanted to be a real puppet - много добър мелодик.
06 - My Selene
07 - Wildfire* - АДСКИЯ ПАУЪР!!!
08 - White Pearl, black Oceans - песента с най-добър текст.
10 - Shamandalie - балада за приятелството и любовта.
11 - Wrecking the Sphere (Japan Bonus Track)

* - препоръчвам

Оттук можете да си дърпате демо песнички, за евентуално пристрастяване не нося отговорност! :lol:
http://www.sonataarctica.info/index.php?mp3&en

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 24 Юли 2006 18:11

]SHARK[ написа:
MetalGearRex написа:
"Down With The Sickness" (с нейните животниски крясъци най-вече и описанието на пътят, който всеки извървява до състоянието на лудост, отново има клип, който обаче според мен е глупав, като се изключи идеята с "освобождаването на звяра"

Ами аз имам клип на "Down With The Sickness", който не е от концерт и клипа много кефи.Наистина е много изродски препоръчвам ти да си го намериш, ако можеш...

Да не е с кадри от филма ''Светците от Бундок'' ? Там с едни ирландци дето првят кочина :)

Wings_West, момче, не знам откъде си мислиш , че не ме засяга. След като коментираш мнение на човек, който ми е приятел и който уважавам , мисля че имам правото, ако не друго, то поне да се опитам да разясня нещата. Но ти си от тоя тип юзъри, дето май се впрягат твърде много, а? Ако беше и поне малко запознат с Музиката като цяло, а в и конкретност с тази група можеше да разбереш част от връзката. И аз си коментирам неща в тема, в която мисля, че съм компетентен, ти беше този който се натресе с глуапви изказвания. 'Чезвай.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Юли 2006 23:01

Първо: Здраве желаем на всички!

Второ: Моля,Админът или Стелт да приложат малко модераторски контрол и да почистят темата,с цел естетично издържана визия!

Подчертавам=>Това е молба,не заповед!

Трето: Имам една молба към The Dead King_91- Моля ти се,съобразявай се с темата! Това не е "лаф-моабед"! Какви са тези постове от сорта на "Ме2" или "copy/paste" от други сайтове! Един съвет- При следващият си пост вземи изслушай по-голямата част от песните на MANOWAR!Прегледай къде що има инфо за тях из нета.Изгради си ясна представа за творчеството и начина им на себеизява в песните си, и чаааааак тогава седни и прилежно ни напиши едно "ревю" за тях на мястото на грозноватото "copy/paste" постче, което си Ни предложил за тях! Смятам,че щом ги харесваш,няма да е досадно задължение за теб!

Четвърто: За батьовците от Helloween

Та "запознанството" ми с тях води началото си от времето,когато бях на вълна"old-school",както наричам творчеството на банди от сорта на Helloween,MANOWAR,Venom,w.a.s.p..Първоначално ме грабна "чистото" метълско звучение.Като казвам "чисто",имам предвид,че слушайки песните им,пред мен тече една хомогенна смес...Пак объркано...Хммм...Абе музиката и текста се сливат в едно цяло и не ги разграничавам поотделно,както правя с много други групи! Просто всичко си "пасва" толкова,че на места е идеално,перфектно...Музиката те грабва от самото начало и не те оставя и за миг да потънеш в чувство за еднообразие и пошлост...Не,че другите метъл песни са такива,просто тук нещата стоят по-различно.Всеки следващ акорд,е със точната честота с която трябва да бъде.Всяка следваща дума е всякаш създадена в литературният език,с цел да бъде използвана точно в тази песен...Това до някаква степен се дължи на Speed Metal-ът,сфера в която те се вписват идеално,да не кажа,че този стил е създаден именно за тях(;

Малко сухи факти:

Групата е създадена през 1984 година и е от немски произход.Първоначално е сформирана от членове(тъй де(;) на бандите Ironfist и Powerfool.Те са доста видни иноватори в Power Metal средите и с достойно право се радват на голям интерес.Първата им песен Oernst Of Life е записана през 1984 година за компилацията Death Metal и е изпълнена от групата в следният състав:

Kai Hansen (Vocals/Guitars)
Michael Weikath (Guitars)
Markus Grosskopf (Bass)
Ingo Schwichtenberg (Drums).

Тогава,през 1985 година те създават албума Walls of Jericho,който е мой любим и по-специално песента Heavy Metal,задължително я чуйте!
По-късно,през 1986 Kai Hansen бива заменен на мястото на вокал от 18(!) годишният Michael Kiske,заради невъзможноста му да се справя едновременно с китарата и пеенето.През 1987година създават най-известният си албум Keeper of the Seven Keys, Part 1.После,през 1988 идва и Keeper of the Seven Keys Part II,. За жалост киратистът Kai Hansen не издържа на непрестанното напрежение,което му е наложено от турнето за промото на албумът и звукозаписната компания и напуска групата(келеме(:).Та,през следващите години групата претърпява много издигания и падания от високо,като например отстраняването на барабаниста Ingo Schwichtenberg заради проблеми с дрогата и освобождаването на вокала Kiske заради вътрешни неразбирателства.През 1994 година заено с бившият вокал на Pink Cream 69 Andi Deris и барабанистът Uli Kusch който пък идва от новосъздадената група на Kai Hansen Gamma Ray.За жалост през 1995 година бандата е растърсена от покъртителното самоубийство на барабаниста им в "отпуск" Ingo Schwichtenberg.През 1996 година,Helloween посвещават албумътThe Time Of The Oath на покойният си приятел и барабанист...Но както се казва"The fate(оr life) is a bitch..." и именно този албум ги възкачва на пиедестала на една от най-важните метъл групи в Европа!

Един списък с албумите на групата:

Helloween (1985)

Walls Of Jericho (1985)-Това е "Must Have" албум!!!

Keeper Of The Seven Keys Part 1 (1987)

Keeper Of The Seven Keys Part 2 (1988)

Pink Bubbles Go Ape (1991)

Chameleon (1993)

Master Of The Rings (1994)

The Time Of The Oath (1996)

Better Than Raw (1998)-Най "Heavy" aлбумът на групата!

The Dark Ride (2000)

Rabbit Don't Come Easy (2003)

Keeper of the Seven Keys - The Legacy (2005)

Feel the real meaning of "Heavy","Power" and "Speed" by listening to Them-Helloween!

По-добре да си мълчиш и да те мислят за глупав,отколкото да проговориш и да свалиш всякакви съмнения!

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 24 Юли 2006 23:43

Всичко започва преди около десет години, когато блекарите Lex Icon (или Nagash – басиста на Dimmu Borgir) и Psy Coma създават групата, наречена Covenant. Първият албум носи доста интересното име „In Times Before the Light” (1995 година). Стилът е мелодичен блек метъл, но Lex Icon и Psy Coma, решават, че това е твърде... малко за тях. Те събират състав „за милиони”, с който издават на 24 март 1998-ма година албума “Nexus Polaris”, който прави истински фурор по класациите. През тази успешна за Covenant година състава им се състои от: барабани – Axel von Blomberg (познат като Hellhammer от Mayhem), втора китара свири Astennu (от Dimmu Borgir), зад клавиатурата застава Sverd, а женските вокали се изпълняват от Sarah Jezebel Deva (Cradle of Filth).

През тази 1998-ма година Lex Icon напуска Dimmu Borgir и хвърля всичките си сили в Covenant. За жалост Sverd напуска групата. Oт своя страна Astennu напуска през 1999-та година, за да се отдаде изцяло на Dimmu Borgir, няколко месеца по-късно е уволнена и беквокалистката и така в състава остават двамата създатели (Lex Icon и Psy Coma) и барабанистът Axel von Blomberg. През тази злополучна 1999-та година още едно "нещастие" сполетява Covenant. Срещу състава е заведен иск за авторски права върху името Covenant oт шведската електронна формация Covenant. Така Lex и Psy решават да прекръстят бандата на The Kovenant. В края на годината (16 ноември) издават албума Animatronic, който слага край на всички тревоги на сайта. Албума е невероятен, а и стилът на пеене е сменен и то доста сполучливо. Малките електронни зачатъци от Nexus Polaris са доусъвършенствани и развити до максимум в новото отроче на The Kovenant. Стилът може да се определи като като електронен метъл с блек вокали (Electro-Black). През 2000 година бандата привлича нов китарист - Angel. След това следва турне, а след него и албум, специално издаден с изпълненията от концертите. През 2002 година е преиздаден "In Times Before the Light", като излиза на пазара с обновени барабани и ефекти.

На 8 април 2003 година излиза на бял свят последният (до момента) албум на групата с наименованието "S.E.T.I.", който първоначално е щял да се казва "Cybertrash" (интересно е, че една от песните в "S.E.T.I." се казва именно Cybertrash). Стилът и музикалното оформление са невероятни, като отново претърпяват промени (но по-малки този път). Наблегнато е основно на китарите и електрониката, стилът на пеене се сменя като гласът на Lex Icon звучи замазано, наркоманско, роботизирано, но се вписва невероятно в цялата атмосфера на албума. Блека не е забравен, но на него вече не е наблягано толкова много. Веднага след "S.E.T.I." барабанистът Von Blomberg напуска (за дасе съсредоточи върху Mayhem). Намира се веднага заместник, който да стои зад барабаните - Kuth, а клавирите и ефектите са поверени на Brat.

През 2004 година се очакваше да излезе петият албум на The Kovenant - "The Dreaming Spires", който щеше да предостави на слушателя основно китарно звучение, а електрониката само да се усложни..., но уви, няма и следа от такъв албум вече 2 години.

Източник: Списание Vox (http://www.voxbg.com)
Автор на статията: denik

Така!
Тази статия я писах за списанието преди няколко месеца. От тогава има доооста промени в The Kovenant.
Преди всичко в групата са останали отново Lex и Psy. Бандата има ново лого (което скоро ще си щамповам, няма как :Р)
Най-важното е, че нов албум ще има! С името Aria Galactica (споменах ли че Lex е фен на star wars до смърт.. защо мислите The Kovenant пеят толкова много за астрономията :Р). Наскоро Lex основа и своя компания "Bad Karma", чрез която ще подпомага всички свои проекти (The Kovenant, Troll и т.н.)
Aria Galactica ще излезе Декември тази година или Януари 2007 (данните са потвърдени от самия Lex)
Ето едно откъсче от самия албум, което пак самия Lex предостави

Всъщност... кво да ви приказвам - ако искате се регнете в блога на Lex Icon.. той се оказа свестен човек - с малко късмет можете и да обмените няколко поста с него:Р

http://my.opera.com/thekovenant/
това е линка, Lex се пише thekovenant.

Ето и текстче от песента, която най-ме зарибява напоследък (по принцип всички ми харесват, но не мога да спра да слушам тая)

The Kovenant - Acid Theatre

Liquid phantom fields of motion
For those who cannot see the future
Like masked sands of deception
The wave of the future foundation

Green fields of euphoria
A disfigured replica of paradise
A distant enigma light
Splintered apart in spatial distortion

Never believe the things they tell you
Never trust the lies they feed you
Never do what the want you to do
Never be who they want you to be

Shade and shadow, through glory and ecstacy
Erotic sensations arising from the misery of others
Believe what you will,
untill experience changes your mind
For the day is not done,
and I have miles to go to make them sleep forever

Never believe the things they tell
Never trust the lies they feed you
Never do what the want you to do
Never be who they want you to be

Скоро ще драсна нещо и за Troll

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 25 Юли 2006 00:28

Wings_West,
Момче, да, така ще ти викам докато не се научиш да пишеш нормално. Нямам емоция да пиша сериозно на човек, който слага ''!?'' на края на всяко изречение. И форумна амеба като теб ли ще ми казва кога да си отварям устата и чие мнение да коментирам ? Мисля, че отговора на г-н Варгот би бил нещо от типа ''Тъни в почвата, червей'', тъй че донякъде ти спестих наакване в гащите от напъни да мислиш изречения с ''!?'' накрая. Сега ме псувай... но това не би променило факта, че все още пълзиш.

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 25 Юли 2006 08:43

Око евала ти че написа за "Happy happy Helloween",а за другото сори ама казах и по горе мързеше ме :wink: и не си прав че не съм слушал повечето им песни дори в момента слушам "The Gods Make Heavy Metal",но като си спомня че от две години ги слушам сериозно(това предполага че нямам отделни песни а сите им албуми :wink: нали или поне само така аз мисля)си донякъде прав, но ме е яд че не се намери човек
който да напише за ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ти си човека шом написа за Helloween),а за некви дет метъли(да не се обиждат почитателите на въпросните групи някои от тях и аз ги слушам). :? Трия поста ,но моля някой по кампетентен да напише нещо за тях :wink:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Юли 2006 22:14

Morgul написа:
Wings_West,
Момче, да, така ще ти викам докато не се научиш да пишеш нормално. Нямам емоция да пиша сериозно на човек, който слага ''!?'' на края на всяко изречение..

Не знам какво толкова ви харесва да се заяждате на правописа на даден човек!?Явно изпитваш дразнение или по-точно се мяташ на най-елементарното нещо на което може да се заяде човек!? Да псувам, за какво? Виждаш ли смисъл в това?
Това е форум, не те познавам и фактически единствената причина да ти отговарям, на постовете ти, е за кеф. (тук май сбърках нещо)
С три думи въздух под налягане!?(за кой ли път....)
Момче - един доста сериозен проблем на българите - уважение към по-голямите от теб!
Продължавай с въздухарската, ама внимавай да не прекалиш "ЕДНА ГОЛЯМА ТЛЪСТА ТОЧКА" (дали ще разбереш смисълът на казаното в кавичките :idea: )

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Юли 2006 22:25

Цитат:
You might say they don't play metal - no, they don't, yet they're the most important alternative/darkwave band in the World.

А ти да си беше превел това, нямаше да изпишеш 2-3 поста с празни приказки...

Очевидно не си музикален тип, за това ще ти спестя по-нататъшните квалификации.

Въздръж се и ти. Иначе Навь.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Юли 2006 22:43

Намерих 5 албума на Blitzkrieg !!!!!!

Немате си на идея колко съм радостен ^^ После може да драсна нещо за тях... :)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 09:36

bace neam ni6to protiv taq ideq i dori q haresvam
oba4e kogato nekoi progledne i mu staa interesno
toi po4va da izdirva pesni
1-izgubva se 4ara ot mnogoto 4asove prekarani pred neta da tursi6 primerno
LIMP BIZKIT-Break Stuff
2-vseki si ima vkus
nemoi vs da haresvame judas preest i da mrazim rammstein!
a moite liubimi sa
RAMMSTEIN,Linkin Park,Deep Purple,Limp Bizkit.

aide sus zdrave i ne zabravqite

HEAVY METAL FOREVER! :19:

Pushete za zdrave!

Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 11:50

IzRoDa[BG] написа:
bace neam ni6to protiv taq ideq i dori q haresvam
oba4e kogato nekoi progledne i mu staa interesno
toi po4va da izdirva pesni
1-izgubva se 4ara ot mnogoto 4asove prekarani pred neta da tursi6 primerno
LIMP BIZKIT-Break Stuff
2-vseki si ima vkus
nemoi vs da haresvame judas preest i da mrazim rammstein!
a moite liubimi sa
RAMMSTEIN,Linkin Park,Deep Purple,Limp Bizkit.

aide sus zdrave i ne zabravqite

HEAVY METAL FOREVER! :19:

Ти на това метъл ли му викаш марш ти не може да се наричаш метъл аре бе нема ли кой да напише за Manowar :o

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 12:00

Аз ще напиша за Manowar

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 12:22

Placidus Maeror написа:
Аз ще напиша за Manowar

Браво най накрая :19: :bowdown:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 12:48

Браво,доста добра темичка!Лично аз прекарах доста време в четене на инфотата.Та,може ли да помоля някой да драсне нещо за In Flames.Като стана дума за тях,поздрав с Satellites and Austronauts - една от техните песни,влезли в сърцето ми.След това се чувствайте поздравени с Only for the Weak!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 13:23

The Dragon написа:
След това се чувствайте поздравени с Only for the Weak!

Която пък е любимата ми тяхна :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 14:24

Varggoth написа:
You might say they don't play metal - no, they don't, yet they're the most important alternative/darkwave band in the World.

Всъщност единственото, което исках да разбера от теб беше - защо реши, че мястото на биографията на DM e в тази тема?

За музикалният тип - тук само такива ли имат право да си дават мнението? Да, не съм музикален тип, аз съм един ПРОСТ човек, който се кефи на DM и се чуди защо DM е в тази тема, въпреки че и си е превел цитата по-горе..... (забележи, ПРОСТ! На простите се обяснява, а не да му предоставяш съчинение-разсъждение и да го караш да ти разсъждава върху него. Може би тука ще разбереш защо е имало излишни постове)
За въздържането - това трябва да го обясниш на твоя приятел Morgul.
Мисля, че стига толкова. RESPECT

P.S. Morgul да не се издразниш, че на Varggoth след всяко изречение не му слагам "!?"

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 23:07

Или "Мано'в'ар",както беше изписано името на първата тяхна пиратска касетка,която ми попадна в ръцете а от там направо в сърцето. Именно! Една от най-великите групи съществуваща и днес е направила това с много хора по света. Тя е приобщила хиляди,към метъл културата и е спомогнала за популязирането на Heavy Metal-a,чрез своето постоянство в творенето на качествена музика.Колко много от вас са прохождали в дебрите на Музиката,гордо съпровождани под звуците на Warriors Of the World United.Koлко пъти сте се зареждали,черпейки енергия от Fight until we die...Koй не е вдигал гордо глава чувайки Hand of Doom!
Въобще самата тема за борба,смелост и противопоставяне застъпена в текстовете им,и енергичната музика подплатена от звъна на мечове и щитове помага на слушателя да се вглъби в музиката им.Помага ни да се потопим в един свят,в който ясно е показано,че няма място за хора ходещи с наведена глава...За да станеш част от този свят,света на славните и смели бойци,Ти трябва да откриеш мощта,която се крие дълбоко в теб за да захвърлиш хомота на последовател и да се превърнеш в самостоятелен войн,борещ се за свобода!В това се състои и цялото верою на групата-Борбата.
Manowar e Heavy metal група,създадена през 1980 година в Auburn,New York. Joey DeMaio,който по това време е пиротехник на групата Black Sabbath заедно с китариста Ross the Boss,воклаът Еric Adams и барабанистът Donnie Hamzik започват да творят сформирайки група с неподръжаемо епическо звучене.Така през 1982г. те издават първият си албум Battle Hymns.Вторият им албум озаглавенInto Glory Ride e дебютен за новият им барабанист Scott Columbus,който е известен с това,че разпарчетосва(буквално) обикновенните сетове барабани и заради това ползва такива от неръждаема стомана направени специално за него.Третия им албум Hail To England e компилиран и записан само за шест(!) дни.Но,интересните факти за тях не спират до тук! През 1984 Manowar влизат в Книгата на Рекордите на Гинес,като най-гръмогласната група,който рекорд подобряват отново през 1992г.!Групата не спира да твори и до днес,като следващият им албум,който първоначално беше обявен за 3 Април 2006 е временно забавен,заради травма на ръката,която е получил китариста Karl Logan поради инцидент с мотор.

В сегашият си вид групата изглежда така:

* Eric Adams - vocals
* Joey DeMaio - bass guitar / guitars / keyboards / classical guitar
* Karl Logan - guitars / keyboards / classical guitar
* Scott Columbus - drums

Дискографията им подредена в хронологичен ред:

* Battle Hymns (1982)
* Into Glory Ride (1983)
* Hail to England (1984)
* Sign of the Hammer (1984)
* Fighting the World (1987)
* Kings of Metal (1988) *Really Nice Album!*
* The Triumph of Steel (1992)
* Louder Than Hell (1996)
* Hell on Wheels (Live, 1997)
* Hell on Stage (Live, 1999)
* Warriors of the World (2002) *Моят любим техен албум!*

** Силно Ви препоръчвам и сингълът им "King of Kings" от 2005г.!

Хайде!Ако не сте ги чували,какво чакате още?! Нарамвайте мечовете и щитовете и се впуснете в битка слушайки MANOWAR!

По-добре да си мълчиш и да те мислят за глупав,отколкото да проговориш и да свалиш всякакви съмнения!

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2006 23:09

Placidus Maeror написа:
Аз ще напиша за Manowar

Око, мислех, че си имаме уважението... грешал съм