vanmx написа:
Само Тривиадор, другото са adware боклуци, f2p извращения, крайно нескопосани индита или в най-добрия случай осакатени игри, направени да сe играят с тъч. Геймингът на телефони за мен си остана шит, колкото и да се развиха технологиите
.
Тия дни направих най-дебилното пръскане на пари което съм правил някога - взех си S23 Ultra.
Докато му разучавах възможностите се сблъксках с нещото наречено Samsung DEX - графичен интерфейс наподобяващ Windows. Това се активира като се пусне на голям екран, подържа мишка и клавиатура и експириънса е като цяло сходен като да си пусна Ubuntu 18 на щайгата с ми с Ryzen 5.
Но да се върнем на мобилните игри. Както съм свързал телефонът както си трябва с безжична мишка и клавиатура на 42 инчовия телевизор, взех че пробвах да му свържа и един джойстик за PS4 и да провбам Call of Duty Mobile.
Докато "пробвам" играта минаха 6-7 часа без да се усетя. Като графика и резолюция е като PS3 игра, в някои отношения даже по-добре, при стабилни 60fps. Определено по добре от CoD играта за PS Vita. Пълна зарибявка.
В ranked мачовете в началото все едно играеш с някакъв чийт, направо си в god mode, защото те пуска срещу някакви които явно се мъчат с тъч контролите, след определен левъл нещата се нареждат.
Емулаторите са ясна работа, ама аз лично доста се впечатлих като видях как това нещо емулира на голям екран Gran Turismo 4 без проблеми с 2x ъпскейл спрямо оригиналната PS2 резолюция.
Можете ли да препоръчате други мобилни игри поддържащи геймпад ? Знам че разни GTA и HL2 портове има за андроид, мисля да ги пробвам.