Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Общи политически приказки
Публикувано на: 10 Май 2022 20:27

Това което ти убягва според мен е че съществуват определени групи хора, които принадлежат към даден електорат и те никъде няма да изчезнат в близко бъдеще. За това нито ДБ ще се затрият завинаги, защото те са партията на младите, градски либерали. Те може да не се казват ДБ, може да претърпят поредната метаморфоза, може да имат слаба мобилизация и да не влезнат в даден парламент, но потенциала им винаги ще си остане. Същото важи и за ВМРО, с тази разлика че те са партия с над 100 годишна история и може дълго време да не са в парламента, но няма да изчезнат. По тази причина и БСП няма да изчезне. Защото БСП са партията на русофилите и соц-носталгиците (хубаво е да не се прекалява с това за купените гласове. Не може всички да са купени, нали се сещаш).

А иначе много наивно да смяташ, че БСП нямат роля в падането на ГЕРБ. БСП имат основната роля. Началото бе поставено с избирането на Румен Радев за президент, който беше главен опонент на ГЕРБ през цялото време. Около него се обедини и опозицията. БСП е твърде непопулярна за да има водеща роля, но тя беше поета от президента.

Историческата грешка на ДБ беше, че решиха да се позиционират твърдо срещу ГЕРБ, въпреки че идеологически имат много повече общи неща. По този начин ДБ се настаниха трайно в лагера на БСП и на президента, но това повечето им избиратели така и не го зацепиха, вкл. и в този форум, колкото и да им пилих на главата в течение на 2 години.

По ирония на съдбата, точно в този момент се случи глобално събитие, което катализира това всеки да си покаже истинските цветове, много по-бързо отколкото нормално щеше да се случи. Така "умните и красивите" се оказа че са гласували за про-руския президент на България, и че са в правителство с про-руската партия БСП.

На предложението на ДБ в парламетна за предоставяне на военна помощ за Украйна, включително и оръжия, предложението беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Останалите бяха против и се прие предложението където уж им помагаме ама не баш.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 10 Май 2022 22:49

Liberty написа:
Историческата грешка на ДБ беше, че решиха да се позиционират твърдо срещу ГЕРБ, въпреки че идеологически имат много повече общи неща. По този начин ДБ се настаниха трайно в лагера на БСП и на президента, но това повечето им избиратели така и не го зацепиха, вкл. и в този форум, колкото и да им пилих на главата в течение на 2 години.

:roll: Че имаше двама-трима ДБ-та тука - имаше, ама повечето просто си мразехме Бойчето, човек. Поради некадърността му. Ти по онова време обвиняваше всеки потребител, че е фен на дай българистите, включително мен :D А и Кирето продължи политиката на Бойчето в редица аспекти, така че не виждам защо точно ти трябва да си против него. Той прилича на негов незаконен син изгнаник. Виж го какви простотии ръси, как умело лъже хората... ми той същински бойковист, добре че не гласувах за него. Борисов се включи три-четири пъти с изказвания за "благото" на Украйна, Кирчо и той пригласяше. Разлика между тях не намирам, а и си приличат по най-същественото - и двамата не си спазиха предизборните обещания. Коефициент на полезно действие - нулев.

Що се отнася до БСП: при тази ниска избирателна активност(всеки път с поне десетина процента под 50%), БСП разчита на изключително малък процент от гласувалите. На местните избори лъсна истината - ромските квартали, махали и села ги печелят основно ДПС, Герб и БСП. Често там гласуват под строй. Гледах разпечатки как в една махала 389 от 390 човека гласували за БСП-то, в друга от 600, 580 бяха пуснали за Герб. Тази партия разчита основно на купени гласове и семействата на хората вътре в партията+ гравитиращите около тях(приятелски кръг/финансово заинтересувани лица). Ако избирателната активност в България беше 65-70%, да не говорим 80%, БСП-то щеше да има процентите на ВМРО около чертата, а ВМРО щеше да е около 1%.

ДБ и умно красивите не са чак толкова много. София не е имала син кмет от времето на Софиянски, а в другите големи градове дори няма теоретичен шанс техен човек да спечели надпреварата. Максимумът им е 6-7% или двойно повече при ниска избирателна активност. Десни ще си има пак и след десетина години, да, но няма да имат нищо общо с Прокопката, Христо Иванов, Раданката, оня от КОД, Кунева и прочее смешници. Напълно възможно е ВМРО и някаква либерална партия отново да се промъкнат в парламента, ама ние двамата с теб едва ли ще го видим или поне няма да сме първа младост. Далеч по-вероятно е например държавата да ни мобилизира, отколкото Каракачан и Х.И. да видят пак власт в живота си.

Съгласен съм, че партиите показаха истинското си лице. Най-много се нахендриха естествено най-алчните - БСП и ДБ. Плюха си на думата нееднократно, за да останат във властта и малко келепирец да видят, че не се знае кога пак ще получат възможност, ако изобщо получат. Тъпо е, че Копейката обира всичкия протестен вот и няма адекватна опозиция нито сред десните, нито сред левите. Сега се получава една такава забавна ситуация - разочарованите от ДБ, БСП, ПП, Герб, ИТН и дори от невлезлите в парламента патриотични партии и леви формации се обединяват около Възраждане. Само гледай какъв сеир ще падне ако при предсрочни избори Копейкин извади от речника си думичката Русия и просто продължи да настоява за неутралитет и неучастие във войната. Вече забелязвам подобни наченки в интервютата му - няколко пъти натърти как не е нито за Русия, нито за Украйна. Даже забрани руските знамена на протестите си. Обаче ако дойде на власт - всички знаем какъв ще го играе. Не трябва да храним илюзии изобщо.

ПП: БСП не свали Герб от власт, това е наивна инсинуация. Ако зависеше от БСП-то, Бойчето още щеше да обикаля с джипката по селата и да бръщолеви глупостите, които сега ни поднася Кирето, а Корнелка щеше да го громи по пресконференции. Ех, какъв живот си живееше жената по Бойково, а сега - пържи се на горещия стол без полезен ход :lol:

Бойчето го свали самия Бойче, защото много изнагля и допусна кардинални грешки. Преди Бойчето да се беше изложил тотално, Радев никой не го харесваше и често бе осмиван. Беше избран за президент първия мандат, защото опонент му беше Цецка Цачева, човек. Слави бутна Бойчето също доста силно и не случайно спечели изборите после. Но нищо не направи последствие. Но Бойко си падна основно заради Бойко. А Каракачан и Валерката тогава играха ролята на Х.И. и Корнела в сегашната драмедия. Гледаме римейк в момента.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2022 15:00

Малко се отклонихме в общи приказки ми се струва. Коментара ти беше, че пускам меме усмиващо Русия, но до съвсем скоро съм писал постове подкрепящи Бойко. Сякаш двете неща са взаимно изключващи се. Това което аз исках да кажа, е че позицията ми винаги е била последователна и че всъщност хората които искаха да съборят Бойко докараха на власт едно много по-угодно на Русия правителство.

Иначе Нинова съм сигурен, че сега ѝ е много зле, като е част от властта :D Убеден съм, че нямаше полезен ход, за да спре изпращането на военна помощ за Украйна. Че, чак украинците трябваше да пуснат официално писмо до парламента, че не искат боеприпаси, за да не падне правителството :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2022 21:12

Liberty написа:
Малко се отклонихме в общи приказки ми се струва. Коментара ти беше, че пускам меме усмиващо Русия, но до съвсем скоро съм писал постове подкрепящи Бойко. Сякаш двете неща са взаимно изключващи се. Това което аз исках да кажа, е че позицията ми винаги е била последователна и че всъщност хората които искаха да съборят Бойко докараха на власт едно много по-угодно на Русия правителство.

Иначе Нинова съм сигурен, че сега ѝ е много зле, като е част от властта :D Убеден съм, че нямаше полезен ход, за да спре изпращането на военна помощ за Украйна. Че, чак украинците трябваше да пуснат официално писмо до парламента, че не искат боеприпаси, за да не падне правителството :D

Ти казваш, че при теб няма непоследователност. Аз такова нещо не съм твърдял, по-скоро друго ме притеснява. Че каквото и да кажеш, случва се точно обратното. Например, ако кажеш, че Русия ще спечели, бих бил далеч по-спокоен :D Просто ми хрумна да те питам защо не симпатизираш на Кирето, след като той се държи именно като Бойчето - еднакви маниери, смешни заучени фрази и позиции. Даже твоят човек не ще да има нови избори. Ще ти дам жокер защо - просто ще прави същото като Кирето и няма никакъв смисъл да поема властта :)

А иначе, темата си е за общи приказки, да. Дали ще говорим за войната в Украйна, дали за Бойчето или Байдънката, няма как да не намесиш това "страшилище" БСП-то. Обясних по-горе защо комунягите от БСП нямат полезен ход и как Бойчето сам се неутрализира от наглост и алчност. Трябва да смениш големия вътрешен враг вече, иде Копейката, а гледам че всеки го неглижира. Точно така беше с Кирето, преди да поеме властта. Заплахите за България трябва да се разпознават преди да е станало твърде късно.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2022 23:19

Което казах не само че се случи, но се случи даже по-бързо отколкото аз самия очаквах. Преди 2 години още им обяснявах на "умните и красивите" че ще върнат БСП на власт и те твърдяха, че няма такова нещо. После лека полека (след около година и половина), като видяха че няма накъде запяха другата песен, която и ти пееш в момента, че видиш ли нямало нищо лошо в това БСП да е във властта :D Еми има лошо. И освен това има лошо и хора като Слави Трифонов, който е отдавнашна марионетка на "Газпром" да е в парламента в същия този съюз. Има лошо и в това Румен Радев, да е президент.

За Киро, всъщност нищо не съм казал, чак толкова. Не знам какво му е общото с Бойко, докато единият поне може да напипа пулса на обществото и с привидна "народняшкост" да му говори на разбираем език, Киро е тежко неадекватен. Обаче сигма енергията на Асен Василев ми харесва няма как да не призная :oops: Речта му при спирането на газта от "Газпром" влиза в учебниците по история. ПП обаче имат същия проблем като ДБ. Хванаха се на хорото "всички сме против ГЕРБ" , умело поднесено им от БСП и Р.Радев и сега се озоваха в неподходяща компания, където ще видят голям зор да управляват така както избирателите им очакват (примера с Украйна е просто най-пресния и най-очевидния).

И последно, Копейката дойде на мястото на Сидеров. Същата идеология, същия електорат. При максимална мобилизация Сидеров беше на балотаж за президент срещу Първанов, нека не го забравяме. Атака също в своя максимум бяха за кратко част от управляващата коалиция. Но да се очаква че радикали като "Възраждане" ще спечелят такова мнозинство, че да излъчат правителство е нереалистично.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2022 17:39

Буквално аз:

Image

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 29 Май 2022 22:21

Профил Skype

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 25 Юни 2022 15:21

Малко новини от Украйна.
Тия дни беше най-голямото раздвижване на фронта, след като силите на Украйна се оттеглиха от Северодонецк след 2 седмици сражения. Руснаците в общи линии напредват с около 3000км2. Създава се ситуация за котел в Лисичанск.
Ракети HIMARS бяха използвани за пръв път срещу руснаците покрай Херсон. Пораженията не са документирани.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2022 20:21

Добри новини, украинците изгониха руснаците от Змийският остров.
А сега останалото, руската офанзива посока Славянск продължава, близо 20 000 военнослужещи на Украйна ги грози пълно обкръжение. Лисичанск е изцяло под контрола на Русия, заедно с още 4 града с размера на Видин.
В случай че тези нещастници наистина бъдат обкръжени, това представлява двуцифрен процент от активният състав на армията.
Лукашенко по-рано днес обяви че няма намерения да се включва във войната срещу Украйна, но ще отговаря на западни провокации в рамките на 24 часа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юли 2022 18:12

Аз мисля че изтеглянето от Лисичанск беше точно с цел предотвратяване на обкръжението. Къде точно според теб има опасност да ги обкръжат в момента? Иначе следващият голям сблъсък предполагам ще е за градовете Славянск и Крематорск, където са новите защитни линии на украинците.

Отделно от това американските системи M142 HIMARS изглежда вършат доста добра работа, като вече има доклади за доста поразени складове за боеприпаси и също артилерийски системи на руснаците дълбоко зад фронтовата линия на около 60-80км.

И все пак определям помощта която "западът" оказва на Украйна като разочароваща. Особено с изискването да не се атакуват цели на руска територия, отказа от далекобойни муниции за HIMARS и отказа да се доставят съвременни танкове и самолети.

Колкото и да не ми е приятно, всичко това ме навежда на мисълта, че целта която в западните столици искат да постигнат е паритет на силите и някаква патова ситуация в която въпроса ще се реши с преговори (т.е. териториални отстъпки от страна на Украйна, щото за друго няма какво да се преговаря), вместо с победа за Украйна и "унизителна загуба за Русия" - както Макрон се изрази.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2022 21:50

А малко извън Украйна, Хидео Коджима уби бившият министър-председател на Япония Шинзо Абе:

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2022 22:13

^И това само ден след като намериха удавен Казуки Такахаши - създателят на легендарното японско аниме Ю-Ги-О! Всички тези събития в Япония да са случайни...съмнителна работа.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2022 12:59

Путин обяви частична мобилизация. Май се готви за zerg rush.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2022 22:24

Нещо се готвят да обявят Донбас и Херсон за руски федерални субекти, интересно ми е какъв ще е Casus Beli-то, имайки предвид че тия държави вече водят необявена война вече 6 месеца.
Но жените на Украйна могат да отдъхнат поне засега, с руското отстъпление от Харков е отменена мобилизацията на нежният пол.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2022 09:40

Гръмнаха "Северен поток".

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2022 16:59

Вярно е. Гръмнаха го.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2022 19:36

Абе май и нещо друго се случи освен че гръмнаха потока.
Донецк, Луганск, Запорожието и Херсон са най-новите федерални субекти на Русия.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2022 20:41

Което от гледна точка на руснаците ще означава, че ако украинските въоръжени сили предприемат някакви действия срещу тях ще има сериозен отговор с всички видове въоръжение.

И понеже конвенционалното им се поизчерпа като че ли, освен това е в голямата си част и музейно - не ми се мисли какво остава като вариант.

Текущата украинска власт междувременно се опитва да вкара страната в НАТО, като ответна мярка.

Нещата стават напекани.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2022 21:49

Момчета купона е във facebook. Едно време, какви русофили имаше в тоя форум. Да ти е кеф да се дърлиш с тях. Сега останаха само фенове на "Да България". Което пак става, ама не и в тоя исторически момент.

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2022 21:54

Пак ли с Шкварека нещо?

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение