Автор |
Съобщение |
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 11 Юли 2021 22:02
Днес за пръв път видях VW ID3. Евентуално ако вкарат няколко бройки в спарк бих направил едно, две кръгчета да го видя.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 11 Юли 2021 23:09
Пък аз видях Honda E в София. Изглеждаше много забавно, като някаква голф единичка от бъдещето ЕДИТ: аз съм силно ЗА забрана на всякакви пистарки, кросови и атв-та да се движат на територията на градовете. Скандално шумни са, да ходят да се трепят по канавките и чукарите, без да пречат на нормалните хора.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 12 Юли 2021 01:31
Gipo написа: Пък аз видях Honda E в София. Изглеждаше много забавно, като някаква голф единичка от бъдещето ЕДИТ: аз съм силно ЗА забрана на всякакви пистарки, кросови и атв-та да се движат на територията на градовете. Скандално шумни са, да ходят да се трепят по канавките и чукарите, без да пречат на нормалните хора. Има Хонда Е в София? влюбен съм в тази кола! А иначе и аз бях видял едно id 3 наскоро - много са ми грозни, честно казано. Въобще новите дизайни на vw последното поколение са много куци (вкл и последния голф)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 13 Юли 2021 17:39
Ей ся ми излезе у фейса новата Астра. https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6&sfnsn=moСупер много ме кефи как се връщаме към по-ръбати дизайни, които лъхат на някакъв ретрофутуризъм. (в това число, гореспоменатата Хонда Е)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 13 Юли 2021 18:45
Мен ме кефи как изглежда, надявам се франсетата да не оплескат работата.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 14 Юли 2021 11:19
emprah2 написа: Ти за какво отиде у тях, да спиш ли? Звучи смешно, ама цяла нощ пътувах от София и ми се спеше на гъз, а нещото заради което отидох така или иначе не работеше толкова рано сутринта. Полицаите вероятно могат много лесно да ти видят номера, и аз се изненадах че звънят за такова нещо. В София направо ти вдигат колата и ако не караш всеки ден, след няколко дни може да разбереш че колата е на наказателен паркинт който е таксувал 2 лв на час. Поне така беше доскоро, сега май смс-и пращат.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 14 Юли 2021 11:41
Да, първият път като ми вдигнаха колата, баща ми я беше взел защото неговата я нямаше в момента и я беше паркирал на обичайното място, в квартала в който живяха тогава. Само че се оказало, че са сложили някаква нова табела, която той не я видял и една вечер ходих до там да си взема колата и даже се чудих дали да не се обадя в полицията, ама се сетих да проверя за наказателен паркинг и там си беше. За тая скорошната случка изцяло аз съм си виновен, обаче да, пуснаха смс само дето се учудих защо е толкова висока глобата (и то такса наказателен паркинг и глоба отделно) за нещо толкова незначително и при положение, че отидох почти веднага. А и катаджията на наказателния паркинг даже ми каза първоначално, че може отнемане на точки и между 200-500 лева глоба. Ебати простотията.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 14 Юли 2021 13:20
СМС ше получите само ако сте в зона и ви заскобят преди да ви вдигнат, за неправилно паркиране по принцип идва паяка и прибира директно, пък разбирате че сте вдигнати след като не си намерите колата и се паникьосате, пък после се сетите да проверите в сайта дали не сте в някой наказателен паркинг. Поне моят опит след няколко скоби и вдигания е такъв. А иначе естествено че ви имат телефоните. Имахме една случка в която приятелката ми беше паркирала на майка си колата съвсем легално пред на Домус ага офисите в София, където често се събираха шибаняци със скъпи коли и бодигарди ма си ползваха и фуржаките за охрана на периметъра щото си е символ на престиж нали. Съответно МВР звънят на жената и ѝ казват, че колата ѝ е паркирана на ей тая улица и ако можело да си я премести. Тя естествено не знае къде точно е колата и пита дали е в нарушение, на което ѝ отговарят че абе не е, ама понеже щяло да има прием там вечерта и щяло да има трафик, да не вземели да я одраскат. Ей в такава държава живеем. То и да го напсуваш тоя дет се обажда се тая, ясно е че са му снесли отгоре да звънне да мънка, ама ебати привилегированите говеда живеят по тая земя.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 16 Юли 2021 17:25
Все пак ще се предприеме едно пътуване с колата ми този месец. На нашите колата пак се развали и отново им я заех
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 16 Юли 2021 17:34
Атакуват те, внимавай!
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 19 Юли 2021 12:19
Преди малко разбрах, че съм шофирал без гражданска отговорност от януари насам, а на талона, който го държа в мене пише, че е валидан до 2022 година.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 19 Юли 2021 12:40
The Arrow написа: Преди малко разбрах, че съм шофирал без гражданска отговорност от януари насам, а на талона, който го държа в мене пише, че е валидан до 2022 година. Е втф, как е възможно? Направили са грешка при издаването на талона? А на стикера и полицата какво пише?
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 19 Юли 2021 13:15
denik написа: The Arrow написа: Преди малко разбрах, че съм шофирал без гражданска отговорност от януари насам, а на талона, който го държа в мене пише, че е валидан до 2022 година. Е втф, как е възможно? Направили са грешка при издаването на талона? А на стикера и полицата какво пише? Нямам представа, гледах си документите, имам документи и за каско и за гражданска. Нещо някъде по веригата се е объркало и нямам представа кой е виновен, но както и да е. Поднових си гражданската, пък за каското някъде другаде ще ходя.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 20 Юли 2021 23:11
Мен до сега само веднъж са ми вдигали колата, преди няколко години, като бях още млад и зелен. Бях спрял на зелена зона и естествено забравих да си следя телефона и да пратя нов СМС след като ми изтече. Съответно получих СМС че са ми сложили скоба. Казах си "мамка му", обаче имах работа и продължих да си я върша. Нямах представа, че когато свърши работното време на зоната, ако не си ги викнал да ти махнат скобата, директно ти вдигат колата. Та оказах се без кола и след някакво време на наказателния паркинг. Фрапиращото в случая беше, че пред мен една жена също си плащаше за да си освободи автомобила. Били са го вдигнали за неправилно спиране върху тротоар. Тя плати за вдигането с паяк и "отговорното пазене" мисля че беше 90лв. (ще ви излъжа за точната сума). След това бях аз, за същите почти никакви часове "отговорно пазене" трябваше да платя същата сума + глобата за скобата която беше към 50лв. (отново ще ви излъжа беше отдавна). Но със сигурност помня, че моята сума излезе доста по-солидна заради скобата. Излиза, че да спреш неправилно и да ти вдигнат колата е по-на далавера, отколкото да спреш на парко-място, но да си пресрочиш зоната
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 21 Юли 2021 00:55
Първата ми и единствена скоба в живота беше на Скобелев. Няколко дни, след като са го направили зелена зона, трябваше да мина през мола на Стамболийски, но паркинга им беше затворен. Паркирах пред блока, който е веднага след входа за паркинга и дори не ми е минало през ума да погледна за знак. Чичото на денонощното магазинче каза, че от няколко дни е зона и от тогава му е много по-интересно на работа, защото постоянно гледал как скобират хората Иначе най-тъпия ми акт в живота е като се наложи да взема колата на баща ми, спряха ме 20 мин след това и се оказа, че техническия му преглед е изтекъл преди 3-4 месеца
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 21 Юли 2021 08:14
Gipo написа: Иначе най-тъпия ми акт в живота е като се наложи да взема колата на баща ми, спряха ме 20 мин след това и се оказа, че техническия му преглед е изтекъл преди 3-4 месеца За това глобата поне е само 50 лв доколкото помня, ама не спират ли и колата от движение ако те хванат така? Как се размина?
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 21 Юли 2021 08:56
Мне, за ГТП-то няма проблеми, само минаваш с глобата. Спират я от движение при изтекла гражданска (не си спомням обаче колко време трябваше да е минало), аз и затова се зачудих на случката на The Arrow
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 21 Юли 2021 09:52
A, добре. Макар че под тоя страх по принцип си следя техническите цял живот, та може и за добро да е да не знаех. Кат сме по тая тема, оня ден минах ГТП, та имам от новите малоумни стикери с еко категория, които се оказа че са около 4 пъти по-големи от старите и се лепят пред огледалото за задно виждане. Какво става когато имаш видеорегистратор пред огледалото за задно виждане? Дебелия чичко го залепи точно пред камерата. Яко се напрегнах и реших да го махам, псувайки и по себе си че не минах техническия седмица по-рано когато още не бяха ги вкарали тия хуйни. Извадих стъргалото за стикери и тръгнах със засилка, ма видях че единия ъгъл не е залепен съвсем, та реших да пробвам да го дръпна. Взе че стана и го преместих, май не са направени да се разпадат като стикерите за гражданската, или тъпия чичко поне е приложил стария трик с потупване по дънките преди да го лепнеш, че да събере власинки и да не се скове на джама. И все пак, бавна смърт желая на тия утрепки, които насред дигиталната ера в която гражданска, винетка, че и паркиране на зона ти се разчитат автоматично от камери разпознаващи регистрационната ти табела са решили да набият стикер за екокатегория с перфорации които са нечетими и с просто око. Ебати дебилизма, който мога да си обясня само с това че някой близък има фирма за печатане на стикери и трябва да захлеби от държавното. Боклуци.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 21 Юли 2021 11:23
Напълно съм съгласен с това за стикерите, ултимативна тъпотия е. Иначе за техническия - това беше преди поне 14 години, нещата вероятно са били различни. Глобата беше поне 150лв и даже май и точки ми взеха. Изтрил съм си го от съзнанието, толкова тъпо беше
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мото Мания Публикувано на: 21 Юли 2021 12:21
denik написа: Мне, за ГТП-то няма проблеми, само минаваш с глобата. Спират я от движение при изтекла гражданска (не си спомням обаче колко време трябваше да е минало), аз и затова се зачудих на случката на The Arrow Гражданската ми изтичаше 2022, реално не е била изтекла, а се е водила неплатена и никой не ми е казал нищо. Това, което най-вероятно е станало, че когато ми доставиха документите, съм платил в брой и после някой по веригата не си е свършил работата и аз няма как да докажа, че съм платил в брой. Малоумна работа, добре че нищо не е станало в този период. За съжаление, поднових гражданската пак при тия тъпаци обаче за каското ще търся някоя по-читава и модерна фирма с по-адекватно обслужване и реално да са заинтересовани от клиентите си. И в тоя ред на мисли, кои са ви застрахователите и как оценяте обслужването им?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|