Какво е усещането да знаеш, че ще трябва да даваш гласа си за престъпници (които навсякъде другаде, освен в България и Русия, щяха да търкат наровете повече от десетилетие по затворите), само и само да се справиш с джендърите в България?
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Украйна – General thread
Публикувано на: 20 Май 2021 15:46
The Arrow написа:
Самка, тая тема можеше да я кръстиш Обща политическа тема, геополитика или нещо подобно
Преименувах я.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Какво е усещането да знаеш, че ще трябва да даваш гласа си за престъпници (които навсякъде другаде, освен в България и Русия, щяха да търкат наровете повече от десетилетие по затворите), само и само да се справиш с джендърите в България?
Заглавие: Re: Общи политически приказки
Публикувано на: 22 Май 2021 20:32
Интересно ми е как ще коментирате кметицата на Чикаго дето повече нямала да дава интервюта на бели?
___________________________________ тежки нокаути
Gen.Toast
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 23 Май 2021 12:08
Това е вече новото нормално тъй като не е расизъм като ние го правим понеже расизъм=привилегия+власт (тоест власт=привилегия-расизъм и привилегия=власт-расизъм, както и расизъм^2=привилегия^2+2привилегия*власт+власт^2), а не дискриминация на расова основа.
Публикувано на: 23 Май 2021 14:05
Много ми е странно като чета в редит понятия от сорта на white privilige, evil old rich white people и не знам какво друго...
Ами не знам, не ме е срам от това, че съм бял и искам да стана богат и то докато съм млад още, а не на дърти години
Gen.Toast
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 23 Май 2021 15:54
Това с политическото деление на раси е едно от най-противните неща което е долетяло от западната част на Атлантическият океан и няма абсолютно никакво приложение в тукашните или европейските проблеми. 99,99% от живущите в България приспадат към бялата (Европеидна) раса, това включва българи, цигани, турци, помаци, власи и прочие. Аз не се самоопределям като бял и не вярвам че има хора които се самоопределят като "бял" в нашите географски ширини.
Публикувано на: 23 Май 2021 19:16
Аз се определям като бял защото реално съм си такъв и не смятам за нужно да се оправдавам или нещо такова.
Иначе за кметицата на Чикаго, някаква българка беше писала, че работи за някаква американска компания, тука в България, и от централата напоследък много се мръщят, че нямало расово разнообразие в българския офис и се надявала да не ги накарат едва ли не цигани да започнат да назначават.
И не знам какво са очаквали американците при положение, че в държавата (и в региона като цяло предполагам) мнозинството от хората са с бял цвят на кожата.
И за това донякъде съм спокоен, че тука няма как да минат някакви крайно леви прояви като на запад.
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Май 2021 01:31
Ето тук ти е грешката братле. Близката история показва, че никъде нещата, които днес се приемат за нормални, не са били популярни или нормални преди 20 години в западните държави. Обаче са се наложили благодарение на постепенното медийно, културно и политическо промиване на мозъците. В известен смисъл те не се приемат за нормални от повечето хора и в момента, но вече никой не смее да каже нищо за да не го "кенсълнат". Тъй, че изобщо не бъди спокоен, че у нас "никога няма да стане така", няколко реда по-нагоре Ерик по брилянтен начин ти разви критическата расова теория - БГ вариант. Основите вече са положени, обработката на нашето общество отдавна е в напреднал стадии.
Публикувано на: 02 Юни 2021 18:44
Няколко мисли от последните седмици:
1) Както предвидих, това което беше постигнато от "протестърите" беше връщане на комунистите на власт. Това не е изненадващо имайки предвид, че "протестърите" са нео-комунисти т.е. те споделят една природа с "калсическите" такива. Мнозина определящи се за "десни" подцениха последиците от едно служебно правителство на комунистът Румен Радев. Поправете ме ако греша, но ролята на служебното правителство е да организира нови избори и до тогава да поддържа институциите в страната функциониращи. Никой не ги е избирал, никой не им е давал мандат да правят реформи, каквито си пожелаят.
Прави впечатление, че макар служебното правителство да е от кръговете на БСП, "новите" партии и техните привърженици открито се радват на "изчегъртването", както сами се изразяват, предприето от хората на Радев. Което още веднъж показва истинската природа на "протестърите".
На 11-ти Юли ще имаме нови избори. Те много вероятно ще повторят резултатите от предишните такива. Някой друг % разлика - може би, но разпределението на силите ще остане такова, че за да има стабилно мнозинство, "протестърите" ще трябва да се обединят или с ГЕРБ или с БСП и ДПС. Потресаващата анти-герб кампания и очернянето, на което сме свидетели през последната близо година, подготвя общественото мнение за решението, което те отдавна за взели.
2) Васил Божков и Пеевски са санкционирани от държавния департамент на САЩ и са посочени като основни носители на корупцията и прокарването на руски интереси у нас. Но чакайте, кой поведе война срещу Божков, от кого той избяга в Дубай, кой му отне бизнеса? Срещу кого Божков плаща да се протестира? Хм... И също депутат на коя партия е Пеевски, кой искаше да го прави шеф на ДАНС? Хм...
Публикувано на: 02 Юни 2021 20:31
Не защитавам Божков, ама кой е искал подкупите? И какво мислиш за шкафчетата, от къде са се напълнили така? Или Мата Хари ги е подхвърлила?
Иначе като цяло одобрявам санкциите, само се чудя и срещу ББ кога ще има при положение, че американците си го знаят какъв е, както беше писано в изтеклите доклади навремето. И също така, чудя се защо чак сега ги обявяват при положение че са наясно какви са тези отдавна, както казах вече.
И хубаво си против Пеевски, ама забравяш сега кой е близък с него и по чие време стана толкова влиятелен.
Liberty
Публикувано на: 02 Юни 2021 21:04
Бойко Борисов го очернят руснаците, а американците очернят Бошков и Пеевски. Не че едните и другите са стока, просто да са ясни разделителните линии.
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 02 Юни 2021 22:02
Liberty написа:
2) Васил Божков и Пеевски са санкционирани от държавния департамент на САЩ и са посочени като основни носители на корупцията и прокарването на руски интереси у нас. Но чакайте, кой поведе война срещу Божков, от кого той избяга в Дубай, кой му отне бизнеса? Срещу кого Божков плаща да се протестира? Хм... И също депутат на коя партия е Пеевски, кой искаше да го прави шеф на ДАНС? Хм...
Важното е "Никога повече ГЕРБ"
Цялата помия на националната лотария се издигна по времето на герб. Това че се и срина на финала на същите е заслуга според теб. После се чуди що всички те пишем малоумен. За Пеевски няма и да започвам, ти го туря и покемона глупав.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения