Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 13 Май 2021 10:00

Ами не знам, според мен фактите са обективни и те са следните:

за около 30 години циганите не показаха желание да се интегрират нормално в обществото.

бяха похарчени може би близо милиард лева за тяхната безрезултатна интеграция, БХК, фондации, мондации и друго.

тези средства щяха да бъдат много по-полезни за изграждане на образователна/болнична инфраструктура, от които да се възползват децата, а и хората от всякакви възрасти.

циганите съвсем съзнателно се използват като източник на гласове от най-различни политически формации, а после политическите формации не ги закачат (като цяло) когато извършват престъпления и т.н.

И по принцип не съм такъв, ама всеки път когато прочета новина за това, че циганин е пребил/убил по жесток начин беззащитен човек по селата се вбесявам и искам да се върне наказание тип разстрел на площада.

И всичко това са факти и статистика, а статистиката е в полза на горните твърдения. И въобще не ми излизайте с някакви философски термини как статистиката еди какво си.

Дето има лаф, като ги харесвате, вземете си ги у вас.

Разбира се, не казвам, че всички са такива и че само те са виновни за състоянието на държавата, но просто такава е статистиката и това е факт.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 13 Май 2021 10:16

The Grim Reaper написа:
Пък седнали за статистика да говорят, без елементарно осъзнаване на правилото, че "correlation does not imply causation". :lol:

Именно де, вслушай се в собствените си думи. Защото нео-марксистите са тези които използват статистиката за да внушават че този или онзи бил опресиран, диксриминиран и т.н. Никой не отрича, че да кажем в примера с ромите, те са по-бедни и необразовани. За да смяташ обаче, че главната причина за това са предразсъдъците на българите и факта че ние не им даваме възможност да се развиват трябва:

1) Никога да не си живял в България

2) Умишлено да изместваш фокуса на проблема от болната глава на здравата.

VALEN7INVS написа:
Кога се е случила "масовата миграция" на цигани към България бе, Бътхед?

Стига си се правил на по-тъп отколкото си. Не визирах циганите в България, а масовата миграция в страните от които идва въпросната идеология дето е напълнила мозъка ти с говна.

Цитат:
И гениалното решение на вашата партията разплути дементирали алкохолици е че трябва векове по-късно да има още повече разделение, сочене с пръст и открит расизъм, така ли?

Не, никой нищо такова не е казал, най-малкото пък аз. Такива изводи може да направиш само ако главата ти е напълнена с говна от говняна левичарска пропаганда. Наистина ми е тъжно за теб.

Цитат:
щото с всичкия тоя материал който ни даваш тук един ден ще те кенсълваме като стой та гледай. :lol:

Надявам се всички много добре да прочетете това.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 10:55

Ако си толкова убеден, че си на правилната страна на нещата и позициите ти са морално и етически издържани, защо не вземеш да направиш едно хубаво видео, в което да изкажеш тези си политически виждания, по твое усмотрение с или без английски субтитри? :D

Повечето сериозни канали, били те тек или от каквото и да било естество, през годините винаги са вземали отношение по политически въпроси засягащи аудиторията им. Тъй като твоите видеа са на български предполагам аудиторията ти би се интересувала какво мислиш по въпроса с малцинствата в България. Хайде да видим какво ще се случи, и само не ми казвай че Ютуб - платформата която те изхранва или потенциално би могла един ден да те изхранва (нямам представа колко контент има и колко е успешен) - също са радетели на "джендър идеологията" и другите ти тюфлекски термини от руската пропаганда, защото би било доста лицемерно и неблагодарно от твоя страна. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 11:15

Ха-ха, добър опит.

Изключително дразнещо е когато някой било ютубър, било певец, артист или каквото и да е там използва платформата, която е получил по друг повод, за да ръси политическа пропаганда. Ако си политически блогър, т.е. хората са те последвали защото се интересуват от политическите ти мнения това е едно. Ама ако си някакъв тек блогър примерно и изведнъж се изтъпаниш агитирайки за Хилари Клинтън примерно, това е невероятен криндж, да не говорим колко е неморално.

Изобщо политизирането на всеки един аспект от културата - като се започне от развлекателната индустрия, спорта, и т.н. е нещо характерно за съвременните болшевики.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 11:25

Абсолютно, много е дразнещо когато селебритита от всякакъв аспект започнат да ръсят политически акъл нещо тип Оскарите през последните години.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 13 Май 2021 11:28

The Arrow написа:
...

Е го и тоя, ти му обясняваш като на малко дете, то едно си знае. "Философски термини" вика. Някои с данни и статистика работим, бунак, къде си тръгнал без базови познания да вееш пишка?

И пак пелтечи няква колективна отговорност. Ние и те са ти нещата в главата, директен признак, че няма надежда. И аз се вбесявам като прочета новина за убийство, споко, въпроса е че в правова държава убийство извършено от циганин означава убийство извършено от човек, обаче в главата ти някак си е по-тежко наказуемо. Кво ти обяснявам и аз, две изречения отгоре те писах безнадежден. Аре.

Андрей също нещо се опита да каже, че "нео-марксистите използват статистика". Не брат, всичко над минимално интелигентно ползва статистика, ма ти няма как да знаеш. :lol:

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 11:28

Liberty написа:
Ха-ха, добър опит.

Изключително дразнещо е когато някой било ютубър, било певец, артист или каквото и да е там използва платформата, която е получил по друг повод, за да ръси политическа пропаганда. Ако си политически блогър, т.е. хората са те последвали защото се интересуват от политическите ти мнения това е едно. Ама ако си някакъв тек блогър примерно и изведнъж се изтъпаниш агитирайки за Хилари Клинтън примерно, това е невероятен криндж, да не говорим колко е неморално.

Изобщо политизирането на всеки един аспект от културата - като се започне от развлекателната индустрия, спорта, и т.н. е нещо характерно за съвременните болшевики.

Всъщност в случая имах предвид примерно MKBHD, който сподели собствени впечатления от юзър експириънса, когато си чернокож.

"Съвременните болшевики" :lol:

А това да съзираш комунисти във всеки, който излага на показ несъстоятелността на дебилните ти расистки възгледи е доста характерно за откърмените с руска пропаганда и дисинформация популисти. :stooped:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 11:32

Вижте във фейсбук "либерала от квартала", точно за вас е тая страничка :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 12:06

VALEN7INVS написа:
А това да съзираш комунисти във всеки, който излага на показ несъстоятелността на дебилните ти расистки възгледи е доста характерно за откърмените с руска пропаганда и дисинформация популисти. :stooped:

А това да съзираш расисти във всеки който не е съгласен с мнението ти какво е :lol: :lol: :lol:

Иначе да, гледах го на MKBHD, видеото, което предполагам визираш още когато излезе. Започна с нещо от рода "ако сте расисти нямам нищо против да се отпишете от канала ми". Което разбира се е нелепо, защото ако сме расисти нямаше да се абонираме за него на първо място. Истинското послание е: "Който не е съгласен с каквото имам да кажа, е расист". :D

След това ако "четеш между редовете" на това което той имаше да каже, то изцяло потвърждава това което консерваторите в САЩ отдавна са наясно.

1) MKBHD е момче израстнало в семейство от средната класа, с баща и майка, които са му дали добро образование и добри стартови възможности. Това, че е черен по никакъв начин не му е попречило да се реализира, даже по-скоро обратното, което ни води към

2) В Америка няма институционален расизъм или поне той не е насочен към не-белите, а точно обратното. MKBHD се чуди дали много от възможностите които е получил в живота си не са именно заради цвета на кожата му и необходимостта от запълване на "дайвърсити" квоти. Което впрочем е потвърждение на една отдавнашна теза, че "дайвърсити" квотите вредят най-много на хората на които са предназначени да помагат защото отнемат от тях чувството на реално постижение и поставят под съмнение действителните им качества.

3) Най-неприятни "юзър експириънс" на MKBHD е че понякога са го спирали полицаи и са му задавали въпроси.

Т.е. извода е че не расизма е проблема на афро-американците в САЩ, а факта че голяма част от тях живеят в семейства с един родител и в доста токсична култура, подхранвана от либералните медии и политики.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 12:16

The Grim Reaper написа:
The Arrow написа:
...

. И аз се вбесявам като прочета новина за убийство, споко, въпроса е че в правова държава убийство извършено от циганин означава убийство извършено от човек, обаче в главата ти някак си е по-тежко наказуемо. Кво ти обяснявам и аз, две изречения отгоре те писах безнадежден. Аре.

Ми не всъщност, никой не е казал такова нещо.

Цитат:
Андрей също нещо се опита да каже, че "нео-марксистите използват статистика". Не брат, всичко над минимално интелигентно ползва статистика, ма ти няма как да знаеш. :lol
:

Да аз също съм голям фен на статистиката. Въпроса е в тълкуванието на причините за дадена статистическа разлика.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 13 Май 2021 12:36

И аз съм съгласен, манго няма контрол над собствените си действия, той винаги е жертва на обстоятелствата.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 12:40

Liberty написа:
А това да съзираш расисти във всеки който не е съгласен с мнението ти какво е :lol: :lol: :lol:

Ами честно казано ми е трудно да си представя как някой който не е съгласен с мнението ми по въпросите на расата всъщност не е расист, да. Най-малкото защото позициите ми са всъщност доста прости и еднозначни - расата не може да бъде и по същество не е фактор по който и да било казус където и да е. Всеки който не е съгласен с това е расист, просто е. :lol:

Liberty написа:
Иначе да, гледах го на MKBHD, видеото, което предполагам визираш още когато излезе. Започна с нещо от рода "ако сте расисти нямам нищо против да се отпишете от канала ми". Което разбира се е нелепо, защото ако сме расисти нямаше да се абонираме за него на първо място. Истинското послание е: "Който не е съгласен с каквото имам да кажа, е расист". :D

След това ако "четеш между редовете" на това което той имаше да каже, то изцяло потвърждава това което консерваторите в САЩ отдавна са наясно.

1) MKBHD е момче израстнало в семейство от средната класа, с баща и майка, които са му дали добро образование и добри стартови възможности. Това, че е черен по никакъв начин не му е попречило да се реализира, даже по-скоро обратното, което ни води към

2) В Америка няма институционален расизъм или поне той не е насочен към не-белите, а точно обратното. MKBHD се чуди дали много от възможностите които е получил в живота си не са именно заради цвета на кожата му и необходимостта от запълване на "дайвърсити" квоти. Което впрочем е потвърждение на една отдавнашна теза, че "дайвърсити" квотите вредят най-много на хората на които са предназначени да помагат защото отнемат от тях чувството на реално постижение и поставят под съмнение действителните им качества.

3) Най-неприятни "юзър експириънс" на MKBHD е че понякога са го спирали полицаи и са му задавали въпроси.

Т.е. извода е че не расизма е проблема на афро-американците в САЩ, а факта че голяма част от тях живеят в семейства с един родител и в доста токсична култура, подхранвана от либералните медии и политики.

Изобщо не го дадох за пример заради съдържанието на видеото - само някой тотално предубеден от расови стереотипи помияр би си мислил, че едва ли не е някаква ебаси изненадата че има и чернокожи от семейства от средната класа с нормални възможности за реализация в тоя свят. Нали за това говорим през цялото време, всеки човек има напълно индивидуален "юзър експириънс", който се определя от множество комплексни фактори, които обаче в обществата без институционализиран расизъм не би следвало да включват расата като такъв. И дори въпреки добрите начала, които са му дадени, и доста голямата популярност която е придобил, в крайна сметка човека неизбежно си е имал вземане-даване с тази реалност - колко по-красноречив пример, честно казано? И нека сме наясно, в никой момент не съм се изказал в подкрепа на тия квоти, щото те са пример именно за расизма с който говоря. Просто омаловажаването на причините зад въвеждането им си е запазена марка на alt-right / white supremacist реднеците, които от девет кладенеца вода мъкнат само и само отаяно да се опитат да докажат че не са расисти, а просто черните са си такива. :lol:

Дадох видеото за пример само защото в свободния интернет очевидно всеки може да изрази позиция по въпроси засягащи обществото. Затова и ако толкова си убеден че позициите ти са състоятелни и толкова наболели не би трябвало да те бърка да направиш видео по темата. :)

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 12:46

The Grim Reaper написа:
The Arrow написа:
...

Е го и тоя, ти му обясняваш като на малко дете, то едно си знае. "Философски термини" вика. Някои с данни и статистика работим, бунак, къде си тръгнал без базови познания да вееш пишка?

И пак пелтечи няква колективна отговорност. Ние и те са ти нещата в главата, директен признак, че няма надежда. И аз се вбесявам като прочета новина за убийство, споко, въпроса е че в правова държава убийство извършено от циганин означава убийство извършено от човек, обаче в главата ти някак си е по-тежко наказуемо. Кво ти обяснявам и аз, две изречения отгоре те писах безнадежден. Аре.

Андрей също нещо се опита да каже, че "нео-марксистите използват статистика". Не брат, всичко над минимално интелигентно ползва статистика, ма ти няма как да знаеш. :lol:

Аре посочи ми едно грешно нещо, което съм написал .

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0 ... 0%B8%D1%8F

Цитат:
Интеграция на циганите в България са опитите за приобщаване на циганите към българското общество.[1][2] Въпреки че този процес започва още преди Освобождението,[3] дори през XXI век той няма особен успех и продължава да е обект на горещи спорове. Сред проблемите за интеграцията на циганите са техните общностни традиции, в резултат на които повечето от тях живеят в изолирани гета с мизерни условия. Често те не желаят да се образоват,[2] заживяват на съпружески начала от ранна възраст, като създават многолюдни семейства, а сред техните общности се шири висока безработица, бедност и престъпност.[4][5][6]

Цитат:
За ВМРО-БНД, партия Атака и БНС, интеграцията включва еднакви задължения и отговорност пред закона за малцинствата, като неотделима от правата част[44]. Според тях специално внимание към един етнос под предлог спазване на човешки права, го поставя в привилегирована по отношение на останалото население позиция и е дискриминационно по своята същност[45][46]. Тази позиция не е изолирана и се споделя от немалко обикновени българи.[47]

Ами напълно съм съгласен без да съм фен на някоя от партиите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 15:27

Arrow не разбра ли, че цитирането на факти които не са в съзвучие с партийната линия = расизъм. Моля те спри!

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 15:38

The Arrow написа:
Аре посочи ми едно грешно нещо, което съм написал .

Кво да ти соча ве младеж, ако не си вденал от последните 3 страници обяснения, какво повече очакваш? Фундаментално пропускаш някакви елементарни логически прийоми и вадиш някакви недоебани дедукции с никъв усет за причинност. "Циганите не показаха желание" за теб е не просто приемлив израз, ми и рационално издържан, тъй че казах ти - заеби. Ето ти пример, вчера някъв гръмнал жена си в метрото, миналия месец същото, съседа си я бие редовно, последни сме в Европа по превенция на такива неща, та някой също може да каже "българите не показаха желание да се справят с домашното насилие". Ето, показвам го, някви други хора си инвестират животеца да се борят с това, организации сипят пари, ма в крайна сметка още "си трепем жените". Това че аз не си бия моята, нито пък ѝ се извинявам че съседа бие неговата, ква файда, пак в очите на глупака аз лично съм склонен да ѝ олепя шамарите, за което единствената причина е че съм българин, не нещо друго. По същата логика сте седнали да придавате личностни характеристики на групи от хора, че даже и отговорност да им търсите за чужди деяния, ама като ви сложат от грешната страна на хуя се чувствате преебани. Ебати дебилите. :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 13 Май 2021 15:42

The Grim Reaper написа:
Не ми отговаряй плс. Ще седнеш да ми сипеш анекдотични "доказателства" и ше взема да наруша добрия тон. :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 16:25

[quote="The Grim Reaper"][/quote]

whataboutism... (от ляво-либералният раздел за политика на редит го научих тоя термин :lol: )

Ама давай верно да приключваме по тая тема, че ще настане гражданска война тука.

Та, какво мислите за текущата икономическа ситуация в Щатите? Мишо Шамара последно време не е хвалил Байдън в постовете си :lol:

PS: не че си нямам работа, ами чакам едни хора да задвижим разни неща и ми е скучно,та за това съм толкова активен тия дни :lol:

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2021 17:12

Аз не мразя черните, мразя бедните 8)

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2021 13:06

https://dnes.dir.bg/krimi/naprezhenie-v ... -zavedenie

Циганите са жертва на обстоятелствата и за това така, те не знаят какво правят и не могат да контролират действията си...

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Май 2021 14:04

Пичага, сам искаше да затвориш темата, в която ся влизаш обратно по гол гъз. Държиш ли да бъдеш опънат наистина :?:

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com