Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 05 Апр 2021 15:33

Да, в Триадица кмета също е на ДБ и аз гласувах за него, обаче не съм много запознат с работата му честно казано, просто на партиен принцип гласувах за него.

Но все още се ядосвам на ДБ, че не направиха коалиция с Бонев, ами се изпокараха и разделиха вота.

Българска работа, както би казал един съфорумец :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 05 Апр 2021 16:00

The Arrow написа:
Обаче съм изненадан от превземането на София от ДБ. Очаквах там да си е герб поради гласовете от институциите и други хора на заплата от държавния бюджет.

Няма нищо изненадващо. Първо ДБ са формация която съдържа в себе си "старото дясно" - ДСБ, костовистите и т.н. Само СДС отидоха при ГЕРБ. Тези формации традиционно се представят по-добре в София отколкото в другите населени места.

Второ (и тука си поемам дълбоко въздух), ДБ са градската ляво-либерална партия. В тази формация влизат, както казах по-горе "Зелените", "розовите" и разни други такива.

Естествено, че една такава партия ще постигне най-добър резултат в София :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 16:21

Цитат:
"Демократична България" - ще успее ли да освободи България от хватката на постдемокрацията

"Демократична България" е предвидимият и рационалният глас на бъдещето. И защото завъртяха колелото на промяната с акцията в Росенец, и защото последователно през годините отстояват каузата за съдебна реформа, и защото зелените послания не са мимикрия за фондове, а грижа да се опази малкото останала неразграбена природа.

Преходът започна със сблъсъка между вятъра на промяната от столицата и големите градове и окопаното статукво. Тогава залогът беше преход от комунизъм към демокрация. Днес залогът е отново е демократичен, но различен - необходимостта България да се освободи от хватката на постдемокрацията, на изпразването на институциите от съдържание и подчиняването им на частни интереси.

"Демократична България" отвоюва столицата от постдемократичната хватка на ГЕРБ. Ще успее ли да спечели цялата страна?

Има хоризонт. Много работа предстои.

https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021 ... _NaiNovoto

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 05 Апр 2021 17:21

вмро в момента движат около 3.6%, така че има сериозна надежда да ходят да се шибат заедно със всеки кривоглав имбецил гласувал за тях.
:rockon:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 17:39

The Grim Reaper написа:
вмро в момента движат около 3.6%, така че има сериозна надежда да ходят да се шибат заедно със всеки кривоглав имбецил гласувал за тях.

Браво, братле, направо ги закопа с това изказване. Супер яко е в момента да се радваме, че няма да има нито една националистическа формация в парламента. Даже и със символично присъствие. Явно Поляците, Чехите и Унгарците, са яко задръстени копелета, щото и трите държави се управляват от националистически правителства. Точно за това те винаги са ни дишали прахта...о, чакай...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 17:44

Liberty написа:
The Grim Reaper написа:

Браво, братле, направо ги закопа с това изказване. Супер яко е в момента да се радваме, че няма да има нито една националистическа формация в парламента. Даже и със символично присъствие. Явно Поляците, Чехите и Унгарците, са яко задръстени копелета, щото и трите държави се управляват от националистически правителства. Точно за това те винаги са ни дишали прахта...о, чакай...

Е, Възраждане няма ли да влязат? ВМРО са ми тотално противни, на Възраждане ми харесват една-две идеи но като цяло са ми тотално далечни.

А и не ми харесват тоталното им отричане на ковид кризата както и тоя Пламен Пасков ми е супер противен.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 17:56

Liberty написа:
The Grim Reaper написа:

Мееега яко е наистина. Иначе дадеш примери с Полша дето забрани абортите и Орбанова Унгария само затвърждава всеобщото мнение, че си непоправимо дебилен, дори извън обясненията колко зле са били другите европейки държави, чиято прах действително дишаме. Няма нищо полезно в националистическите формации където и да е, но вредите са големи. Знам че главата ти е пълна с консерваторска дришня, но за мен е празник че хора като теб са достатъчно малко че да не са парламентарно представени и не мисля да си го развалям в безнадеждни опити да ти променя недоебания мироглед. И без това влязох в темата само за да повторя, че си оглифорен. :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 18:44

The Grim Reaper написа:
Няма нищо полезно в националистическите формации където и да е, но вредите са големи.

На тоз мястото верно му е при ДБ. За останалите, обаче очаквам скоро да се осъзнаете :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 20:06

denik написа:
Вотът от чужбина за ИТН обаче за мен е мистерия.

Всъщност в това няма нищо странно. Не знам защо масово хората си мислят, че българите в чужбина са някаква интелигенция. Особено с влизането на България в ЕС, всеки втори мангал може да отиде да бере череши някъде на запад. Отделно - бармани, сервитьори, охранители, house keeper-и в хотели и т.н. професии, които се практикуват от българи в чужбина, не мисля, че са особено високо квалифицирани, че да предполагат разумен вот. Като се прибирах от Бирмингам към София, половината самолет бяха мангали. Българите в чужбина са били интелигенция в края на 80-те и началото на 90-те когато емиграцията криеше рискове и не беше толкова лесна.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 20:14

Да именно, познавам само двама-трима с добри работи в чужбина като например програмист, финансистка и другата не я знам каква беше.

От друга страна, повечето ми приятели доста успешно си се уредиха (в грубия смисъл) на добри позиции и заплати, да в ИТ сектора са повечето, но все пак е яко че не им се наложи да заминат.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 05 Апр 2021 20:21

Der Meister написа:
denik написа:
Вотът от чужбина за ИТН обаче за мен е мистерия.

Всъщност в това няма нищо странно. Не знам защо масово хората си мислят, че българите в чужбина са някаква интелигенция. Особено с влизането на България в ЕС, всеки втори мангал може да отиде да бере череши някъде на запад. Отделно - бармани, сервитьори, охранители, house keeper-и в хотели и т.н. професии, които се практикуват от българи в чужбина, не мисля, че са особено високо квалифицирани, че да предполагат разумен вот. Като се прибирах от Бирмингам към София, половината самолет бяха мангали. Българите в чужбина са били интелигенция в края на 80-те и началото на 90-те когато емиграцията криеше рискове и не беше толкова лесна.

Има логика наистина, съгласен съм

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 20:33

wmro са срам и за името на партията, и за държавата, и за идеологията, която са си лепнали, че отстояват. От тях по-големи джендъри няма. Разликата между това какво би трябвало да са като партия и това, което са, е огромна и аз също се радвам, че ще са далече от управлението. Имам чувството, че Андро е чел някакво етикетче "тия са националисти" и изобщо е пренебрегнал факта, кои всъщност са там и че си лягат по-курвенски с тоя и оня от която и да било магистралка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 23:35

Gipo написа:
wmro са срам и за името на партията, и за държавата, и за идеологията, която са си лепнали, че отстояват. От тях по-големи джендъри няма. Разликата между това какво би трябвало да са като партия и това, което са, е огромна и аз също се радвам, че ще са далече от управлението. Имам чувството, че Андро е чел някакво етикетче "тия са националисти" и изобщо е пренебрегнал факта, кои всъщност са там и че си лягат по-курвенски с тоя и оня от която и да било магистралка.

Наясно съм с техните недостатъци, но особено когато говорим за бг политиката перфектни партии няма. Пак ще повторя, имахме ОГРОМЕН късмет, че точно те бяха коалиционен партньор на ГЕРБ за последните 4 години и макар че не бях гласувал за тях предния път, съм им доста благодарен.

– ИК и стратегията за детето не се осъществиха благодарение на "патриотите".
– България беше една от държавите които не подписаха пакта за миграция. Което е много важно.
– Твърда позиция по отношение на Македония. Положението е много по-сериозно отколкото някои хора си представят.
– Модернизация на армията. Там следя нещата доста от близо и може да се каже, че оттласкването от дъното на нашите въоръжени сили започна именно през последния мандат, с ВМРО държащо това министерство.
– Признаване на българското малцинство в Албания и т.н.
– В европейскиа праламент съм много доволен от Слабаков и Джамбазки. ВМРО е част от европейските консерватори и реформисти, което на европейско ниво е важно.

Може да ги псувате ВМРО колкото си искате, обаче точно от тях имаме нужда в момента. Факта, че няма да ги има не само в управлението, но даже и в парламента поставя България в огромна опасност и всички дето се кефят, че ги нямало скоро ще осъзнаят колко бъркат. Просто се в момента се чудя дали ще отнеме повече или по-малко от една година за да видим "резултатите" налице.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 05 Апр 2021 23:39

Абе ебати покемона се извъди, съвършена илюстрация си на вредите от съществуването на националистическите партии - имат способността да поразяватт хората право в главния мозък и да ги превръщат в Пикачу :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2021 09:23

Императора написа:
Image

кхъ-кхъ-кхъ... :D

темата за бг работи се дообогатява...

Евала Волтаж, добра работа :rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2021 10:32

Маце Борко написа:
Абе ебати покемона се извъди, съвършена илюстрация си на вредите от съществуването на националистическите партии - имат способността да поразяватт хората право в главния мозък и да ги превръщат в Пикачу :lol:

Любопитно е, че го казваш, имайки предвид масовия делириум който е характерен за феновете на ДБ. Забелязва се още от профилните им снимки във ФБ, че нещо не им е наред :D Ама така е със всяка секта де, нищо вярвам, че повечето ще се оправите. Не всички де.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2021 10:40

Liberty написа:
– ИК и стратегията за детето не се осъществиха благодарение на "патриотите".

То фундаментално цялата им политика е това - ксенофобия до нива засягащи собствените им жени и деца и кресливо антагонизиране на всеки опит за подобряване на статуквото в опит да се привлече още някой сбъркан гласоподавател. Управленския им капацитет се свежда до това да си измислиш "враг" за да си пишеш заслуги че си "спасил" някого от него, и то често нескопосано до абсурдни нива, имащи ефект само върху глупаци, видно и от последните избори. Но Андрей, както споменахме, е виден олигофрен, и не е чел дори и уж-скандалния преамбюл на ИК, какво остава да разбере същността на тая законова рамка и абсолютно никаквата ѝ връзка с каквото и да е разбирането му за "джендър идеология". Но едва ли има някой изненадан, женомразството винаги е вървяло ръка за ръка с фашизма (или каквато там му се вика в момента за да се избегне негативната конотация, "консерваторство"?). Примери, исторически или съвременни, бол. Кефи ме как почти всички са истински стереотипни обаче, сексуалното напрежение и обърканост се чете в очите им, после се правим на изненадани че си пукат хемороидите по подлезите и брюкселските хотели. Но айде ся, да не генерализирам и аз като Андрей, който вече над 6 пъти повтори че съвсем скоро сте щели да се осъзнаете - възможност която не виждаме за него, но все пак, да отбележим че повтарянето на едно и също е още един сигнал за умствена недоразвитост.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2021 23:25

E не забелязвам ти да казваш нещо оригинално. :D Напротив, почвайки да говориш за женомразство, ксенофибия и фашизъм (типичнитe NPC заучени фрази) издаваш колко си затънал в съвременната "либерална" пропаганда. А тя, за разлика от "фашистите" е навсякъде около нас :lol: Тъй че не знам братле, надявам се да се оправиш, ама надеждата ми е все по-малка.

Що се отнася до някои други членове на нашата малка общност, аз не се надявам аз ЗНАМ мненията им по много въпроси и те съвпадат с моето. Те просто подценяват ситуацията и се връзват на приказките за "промяна на статуквото", "борба с корупцията", съдебна реформа и т.н. Няма лошо, да имаме тези неща в приоритетите си, но не е все тая на кого поверяваме властта уж да ги оправя, за да не се събудим един ден в една доста нежелана реалност. Знам че е нежелана, защото ви познавам и съм ви чел мненията, мога да тръгна да вадя цитати от близкото минало, но ме мързи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2021 23:37

Човек, казах ти, едно е САЩ, тука е друго. Не мисля, че тука има шанс да пробие джендър идеологията.

Иначе, за "либерализма" грубо казано, единственото което ме притеснява донякъде е какво учат по новите учебници в училищата и как примерно изменят историческите факти и други подобни, както и качеството на образованието като цяло. Не съм родител още, но живот и здраве, в някакво не-много далечно бъдеще и това ще стане, надявам се, та определено би ме притеснявало на какво ни учат децата, колкото и да съм толерантен.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2021 10:47

Liberty написа:
...

На аргумента че си гласувал за кресливи малоумни тумбаци които обърнаха "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие" в борба срещу някаква въображаема "джендър идеология" за да извлекат дивиденти за сметка на въпросните права на жените, ти съумя да отговориш че щом си го чувал преди значи АЗ съм бил затънал в някаква пропаганда, като тотално ти убягна рационалния извод, че щом всички го казват, значи може би, представи си, има поне някакво потенциално основание? После се чуди защо те ебаваме че си олигофрен. Докато се чудиш, ето ти линк, отвори, прочети, намери ги тия проклети джендъри. Или не го прави, ще се повторя ама не съм тук да ти наливам акъл, тук съм да ти разкажа колко си малоумен да гласуваш за тия педали. :lol:

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com