vanmx написа:
Най-ранните ми спомени от тия батковци са от 1996-97ма. Дали ми правеха впечатление - ами да, правеха ми и то яко впечатление
. Кефеха ме как изглеждат и изпитвах страхопочитание към тия батковци, защото имаха лош имидж.
Колкото и да е дебилно, това беше стереотипа за лош човек, който използва наркотици и прави престъпления. Просто това ни набиваха възрастните в малките глави.
ахахаха това между другото го помня много добре -- как ни набиваха в главите подобни щуротии.
но си е факт че дори и без тази "родителска намеса", тези батковци изглеждаха достатъчно плашещи че и сам да можеш да си втълпиш тези неща.
Аз си спомням как превъзмогнах тези лични мои страхове, заблуди и предразсъдъци спрямо тях:
Точно в средата на 90те много набраха скорост залите с игрални автомати,
а малко по-късно - и компютърните клубове.
В този период тези батковци висяха точно там,
докато ние, малките любопитни дечица,
изпълнени с ентусиазъм и ние да играем,
все пак се насилихме да превъзмогнем страха си и влизахме в тези зали.
В най-добрият случай се дореждахме и ние да играем.
В най-лошият не се дореждахме, но поне имахме възможност да ги гледаме ТЕ как играят,
от което НИЕ се УЧЕХМЕ и ЗАДОБРЯВАХМЕ на тези игри!
---
Та, в крайна сметка, чрез осъзнаването на тази взаимна симбиоза
с "лошите батковци престъпници и наркомани",
ние всъщност научихме че те не са чак толкова лоши, и превъзмогнахме страха си от тях!
Понеже много държиш да отговоря но това мнение, ще го направя, макар че не знам какво точно да кажа
В смисъл да, яка историйка. Аз тия батковци само отдалече съм ги виждал е не съм имал честа да се познавам с тях. Чак в университета имах такива дружки, когато и аз станах такъв и в целия поток от 300+ човека имаше още двама такива образа