Автор |
Съобщение |
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 22 Юни 2019 21:24
Liberty написа: Та за кого гласувахте? Аз пуснах за ВМРО и съм доста доволен от резултата, оформят се като 4-та политическа сила. Добър ход беше, че се дистанцираха от псевдо-патриотичните про-руски партии "Атака" и онова другото. Лъже-патриотите от "Воля" също нищо не постигнаха, въпреки богатата предизборна кампания.
От големите играчи, изключително радващ факт, за мен лично е че ГЕРБ запазват убедителната си водеща позиция пред БСП. Очевидно разумът е надделял у повечето ни сънародници, които разбират, че макар ГЕРБ да има купища недостатъци БСП не е и не може да бъде алтернатива.
Аз лично имах напълно ясна цел, защо избрах този път да подкрепя именно ВМРО за евро-вота. Нещо което още не съм решил дали ще го сторя на национални избори. ВМРО са единствената българска партия членка на европейските консерватори реформисти. Гласувах за тях с ясната идея, да се борят срещу разширяване на европейската бюрокрация за сметка на националния суверенитет на отделните страни членки, срещу политиката на отворени граници за мигранти от бл.изток и Африка (точно обратното на доктрината на Юнкер) и срещу войнстващите джендъри. Мисля, че няма да остана разочарован. Най-вероятно си гласувал с преференция за Кристиян Шкварек, но реално си пратил Андрей Слабаков в евро парламента Дори да ти съвпада идеологията с тази, с която ВМРО се рекламират, не мога да приема десен човек да гласува за партия на бивше ченге от ДС, уличено в корупционни схеми, които представляват това, срещу което, уж, се бори. Аз не деля партиите в България на леви и десни. Не сме дорасли като че ли за идеологии. В момента имаме партии с преобладаващо влияние на комунисти, агенти от ДС и не чак толкова такива. Аз за ДБ гласувах, струва ми най-малко корумпираната партия, в която има не малко интелигентни, млади и некомпрометирани хора. Хубава статия по темата: https://blog.bozho.net/blog/3078?fbclid ... T7gJVODkbY
|
|
|
|
|
ToxicZ
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 04 Юли 2019 10:02
Не е истина колко от приятелите ми са гласували за Радан. Разочарован съм.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 22 Авг 2020 03:28
Та в светлината на събитията от последния месец... за кого?
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 22 Авг 2020 13:46
За Христо Иванов.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Авг 2020 17:29
Моята прогноза базирана на сегашното съотношение на силите. Към момента, основните две политически сили си остават ГЕРБ и БСП с леко предимство на ГЕРБ, но почити изравнени възможности. Между 20 и 24%. Смешното е че протестърите от ДБ, дори няма да са трета политическа сила, която се очертава да бъде партията на Слави Трифонов. Очаква се Трифонов да вземе около 15%. За четвърто и пето място ще се борят ДБ и ДПС, гравитирайки около 10-11%. Това всъщност ще бъде голям успех за ДБ имайки се предвид, че дори не успяха да прескочат 4% бариера на предишните избори. Накрая с шансове за влизане в парламента, около 4% гравитират "Патриотите" и формацията на Мая Манолова. И какво се получава? Това което винаги съм казвал, че феновете на Христо Иванов, по всяка вероятност ще върнат БСП и ДПС на власт, като резултат от цялото това нещо. Слави Трифонов ще е основният играч, който ще държи ключа за бъдещата коалиция. Вариантите са два, положителния, но за мен по-трудно осъществим, коалиция между ГЕРБ и Трифонов, евентуално патриотите, (това са към 35-40-45%), но ще е необходим и трети партньор, който може да дойде само ако ДБ клекнат на ГЕРБ. Не невъзможно, вече са го правили веднъж, под друго име (РБ). По-стабилна и реалистична коалиция обаче са БСП-ДПС - това веднага дава едни 30-35%, + Трифонов, стават 50% и една Мая Манолова за капак циментира мнозинството. Такава една група е доста по-хомогенна, тъй като се състои от изцяло комунистически-русофилски формирования, за разлика от доста по-разнородната първа група. И в двата варианта обаче аз много ще се смея на феновете на ДБ и Христо Иванов.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Авг 2020 19:11
Ако Трифонов се окаже балон, тогава клякането на ДБ пред ГЕРБ ще бъде още по-наложително. Много ще се смея, признавам си
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 13 Сеп 2020 20:12
Андрей, да разбирам, че за ГЕРБ ще гласуваш?
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 14 Сеп 2020 00:56
Аз ще гласувам за ГЕРБ, без са към им особен фен и съм почти сигурен ча на следващите избори, независимо кога ще са, пак Бойко ще спечели. И не разбирам всичките тия протестиращи какво си мислят че ще стане, ако съборят правителството. Ако някой трябва да си тръгва е оня шапкар, мега скандалния президент .
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 14 Сеп 2020 14:46
vanmx написа: Аз ще гласувам за ГЕРБ, без са към им особен фен и съм почти сигурен ча на следващите избори, независимо кога ще са, пак Бойко ще спечели. И не разбирам всичките тия протестиращи какво си мислят че ще стане, ако съборят правителството. Ако някой трябва да си тръгва е оня шапкар, мега скандалния президент . Тролиш, нали? Аз,лично, си имам резервите ми към Радев, но орпеделено подкрепям някои от позициите му.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 14 Сеп 2020 15:46
Императора написа: При vanmx е интересната комбинация че хем троли, хем е тъп. (поне специално на тази тематика и с всичко което написа в последния си пост) Даже щях да използвам стария форумен лаф "той не е тъп, просто троли"
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 14 Сеп 2020 21:27
vanmx написа: Аз ще гласувам за ГЕРБ А аз ще ти акам в устата.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 14 Сеп 2020 21:38
Я, Гипо с политически коментар
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 15 Сеп 2020 04:05
Доста сте тъпи всичките
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 15 Сеп 2020 10:50
Ти си за контрапротеста на пилоните на НДК
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 15 Сеп 2020 22:10
Не познавам нито един човек, за когото да знам, че ще гласува за ГЕРБ. И се замислям, аджеба, освен купения вот, кой още гласува за този подчовек Буда. След това се усещам, че моят затворен кръг както и София, не са България. За съжаление на село освен БСП и ГЕРБ друго не знаят.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 15 Сеп 2020 23:22
Der Meister написа: Не познавам нито един човек, за когото да знам, че ще гласува за ГЕРБ. И се замислям, аджеба, освен купения вот, кой още гласува за този подчовек Буда. След това се усещам, че моят затворен кръг както и София, не са България. За съжаление на село освен БСП и ГЕРБ друго не знаят. За съжаление, хора като Христо Иванов и Радан Кънев почти никой не ги знае освен ако не се интересува, а ако ги знае ги нарича "гадни мръсни соросоиди" и тем подобни. За сметка на това "Слави Трифонов е велик българин, той ще ни оправи". Съответно, по малките градове и селата, първите няма как да имат фенове пък камо ли някой да е чувал и за тях. Иначе, от познатите ми във фейсбук, съм виждал само няколко изказвания против протестите и то от по-далечни познати.
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 15 Сеп 2020 23:59
Der Meister написа: Не познавам нито един човек, за когото да знам, че ще гласува за ГЕРБ. И се замислям, аджеба, освен купения вот, кой още гласува за този подчовек Буда. След това се усещам, че моят затворен кръг както и София, не са България. За съжаление на село освен БСП и ГЕРБ друго не знаят. Глупости. ГЕРБ пак имаше мн % в София, даже ей ся проверих и си е на 1во място, 2017та год. Познай що? Защото София е ебахти селото. https://results.cik.bg/pi2017/rezultati/23.htmlhttps://results.cik.bg/pi2017/rezultati/24.htmlhttps://results.cik.bg/pi2017/rezultati/25.htmlhttps://results.cik.bg/pi2017/rezultati/26.htmlНе се мъчи да вкарваш тая логика пробита, кат фактите сочат друго. (БСП не купуват ли, или ДПС?) --- За кой ще гласува твоя "затворен кръг на просветените дейци, илюминираните илюминати онанисти" - за Христака Иванов ли е? Или за Раданчо? За КОРнелия ясно че няма да е. В политиката няма случаен, още повече пък в ебаната от всеки България - ама мн трудно ще си отворя тук (в нета*) устата - даже и в тоз пробит форум, ако бяхме на по бира в "Софето" бих споделил. Аре.
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 16 Сеп 2020 00:36
Тоя път няма да се поддавам на провокациите ви и злобната елитарност. И все пак никой нищо не каза какво очаква като си тръгне Бойко. Да дойде Славиту да ни оправи ли ?
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 16 Сеп 2020 01:33
Никой не се наема да прави никакви прогнози, ама излезе че съм зле заради моята прогноза че ГЕРБ ще продължат да са на върха. Това не е PCM политическата дискусия която очаквах
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 16 Сеп 2020 09:06
Истината е, е темата вече е по-тъпа от нивото на средния български гласоподавател.
С годните съм се убедил, че тия, дето имат потребност да обсъждат политика в интернет, са или млади и тепърва си оформят разбиранията, или са ебани в главата и нещо не им е наред.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|