Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Main base of operations Публикувано на: 07 Апр 2020 09:11
Къде живеете? Под наем ли сте или в собствено жилище?
Какво ще кажете за пазара на недвижими имоти в България, и какво е според вас адекватно и разумно решение за купуване на жилище в текущата ситуация и близкото бъдеще?
Лично аз съм от София и живея в София. Докато учех и малко след това за известно време бях под наем. След като се изпокарах с хазяйката за това, че се държеше демонстративно безхаберно относно проблемите в квартирата (хладилника работеше когато си поиска, душа направо не работеше и си го смених сам, тръби съм оправял, печката се прееба и това беше последната капка) и ми правеше проблеми за шум в часове като 6-7-8, при положение, че изрично я бях питал на огледа как стоята нещата (тя беше съседката отдолу), се върнах при нашите. Искам да се изнеса възможно най-бързо. Най-идеалният случай, който мога да си представя, е да изпадне някоя сносна къщичка в близост до София до 120 000 лева.
Имам приятел кредитен консултант, според когото към края на годината цените на имотите щели да паднат.
Е?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Main base of operations Публикувано на: 07 Апр 2020 11:41
Абе, човече... няма да се хабя, само едно ще ти разкрия за себе си - и аз съм те блокирал във фейсбук, защото си нагъл социопат без грам самооценка. По темата: https://i.ibb.co/QfYVjB5/Capture.pngЕто, дерзай. Разплут чекиджия. Освен това адекватните дискусии (тези, в които не надаваш глас ти), са от 2018-а. Очаквам останалите съфорумци да се включат.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Main base of operations Публикувано на: 07 Апр 2020 18:50
Живея в собствено жилище, сам, двустаен в София, Слатина, придобит по наследствен път. Тези, които нямат моя късмет, мисля, че са принудени да теглят кредит, ако искат да живеят самостоятелно, но такъв е живота. Аз ако искам да имам семейство ще трябва да си продам апартамента и също да тегля кредит, тъй като квадратурата не позволява да живеят повече от двама човека.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Main base of operations Публикувано на: 07 Апр 2020 19:08
Моя приятелска двойка също гледаха за жилище непосредствено преди короната и бяха ходили при консултант, който пък им казал, че нищо не се знае.
Което е доста мехав отговор. Знае се - почти със сигурност цените ще паднат, просто брокерите и строителите в момента говорят глупости, за да се изстиска всичко, което би могло преди да се срути пазара. Въпросът е друг - какво ще се случи с условията по кредитите, които банките дават и дали ще останат толкова добри, колкото преди кризата. Отговорът е по-скоро не. Тоест периодът след короната може и да се окаже по-добър за търсене на жилище откъм цени, но лихвите по кредитите да са това, което ще компенсира - в каква степен обаче наистина няма кой да каже.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|