Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 06 Ное 2018 08:04

vanmx написа:
Майстъре, подхванахме доста лапешки спор, от който може да няма край :D

Значи ти си си софиянче и си обичаш града. Аз съм си от Сливен и си обичам моя.

Аз , както много хора се принудих да се махна от моя град и това ме кара да се чувствам тъпо. И афектиран от този факт започвам да си изливам хейта, което навярно е наистина безмислено. Ти ми четеш постовете и се засягаш че ти обиждам любимия град и започвош да ми обяснаваш как Сливен бил като Припят (демек обиждаш моя град :D ), а София "най-добрия град за живеене" при условие че е същата соц дупка само че много по-голяма и претъпкана.

Ами представи си примерно, в една паралелна реалност как би се чувствал ако не можеш да си намериш работа в София и се наложи да отидеш в Сливен. Няма обективни фактори за "най-добро място живеене" самото понятие "добър живот" e доста резтегливо понятие, философска тема, нещо което зависи само от субективни неща. И ако все пак трябва да вярваме на тия класации те май все слагаха Варна на първо място...

Никой не отива в столицата защото много му е домиляло за нея, просто се оказва принуден и в това няма нищо яко

Да си призная засегнах се още преди не знам си колко време, когато направих един опит за хумористичен пост-ебавка в тоя форум, сравнявайки един квартален сливенски фитнес с един скъпарски софийски. И ти тогава започна да ми разправяш че било така в тия провинциялни градове, всичко е ташак не само фитнеса, още много неща ще преоткрия в мега яката София и тия гадни градчета не са за млади и умни хора. Аре бегай бе, София не е България :D

Цитат:
Най-големите елитарници са тия, които са дошли НА София преди няколко години, вече живеят тук и се смятат за нещо повече от другите, които тепърва идват НА София.

Ами не знам майстъра от коя група е, ама някои негови изречения в иначе разумните неща които пише ме карат да започна да си блъскам главата в стената. :D

Аз преди малко се върнах от Сливен и пътувайки с трамвай 7 от гарата до Борово направо ме хвана депресията. Почуствах се като в тоя клип https://www.youtube.com/watch?v=h-9UvrLyj3k

п.п Тоя ловен парк не беше ли един голям парцел, който просто все още не е застроен и оставен на природата ? :D

Не съм съгласен с това че, едва ли не, било нормално аз като "софиянче" да си защитавам София, пък ти, като сливенчанин - Сливен . Защо тогава познавам хора от провинцията, които си оплюват родните градове и казват, че чак като дошли в София, видели свят, различен от село с комунисти и чалга и станали нормални хора? Ще ти отговоря - защото са обективни, не се засягат и не спорят за глупости. Също както и много софиянци изтъкват проблемите на София. Ако наистина ми харесва градът, в който съм роден, нямам ли право да си кажа мнението с аргументи, без да бъда изкаран като някакъв сляп фенбой? И обратно, ако градът, в който съм роден е скапан, от какъв зор бих го защитавал, при положение, че нито имам вина за това, нито съм си избрал къде да се родя. Мисля, че един интелигентен човек може да има обективно мнение за тези неща, без да се влияе особено от това къде е роден.

Ти се бъркаш много жестоко с изводите, които си правиш относно моята личност и мнение. Аз нито съм засегнат от нещо, нито твърдя, че София е "мега яка", нито целя да обиждам каквото и да е, а просто изказвам мнение.

Да се засегна от пост във форум, при положение, че съм на 28 и имам 1000 други по-важни неща на главата е несериозно. Изобщо кой нормален човек над 15 може да се засяга на тема роден град?

София определено не е "мега яка" и никога не съм го твърдял, защото има доста проблеми, за голяма част, от които, можем да благодарим на неадекватното управление последните години.

Това, че точно на входа на Сливен има някакви изоставени сгради, които ми навяват асоциация с Припят не значи, че обиждам теб или града ти. Това ми е направило впечатление още от много отдавна и не съм си го измислил ей така, за да си "отмъстя" на твоето мнение за София. Казах ти, че често посещавам Сливен, за да виждам баба си.

Що се отнася до това, е или не е, София най-добър град за живеене, не ми се спори дали това е обективен или субективен въпрос. Донякъде е обективен, донякъде е субективен. То с достатъчно философстване може да се изкара, че дали чистачка или програмист е по-добра професия също е субективен въпрос. Аз ти изброих 3 критерия - кариера, забавление, отдих, Омегата каза още един и аз се сетих за още няколко, които ще се опитам да разгледам обективно:

Кариера - тук мисля, че всички са едно мнение, че в София възможностите са най-много.

Забавление - тук също нужно ли е да се аргументирам?

За отдиха може да се поспори. В София имаш Витоша на половин час от къщата си + както казах вече хубави паркове. Айде признавам, че и в Сливен, примерно, си имате Карандила, както и доста други градове са близо или в планини, пък паркове също навсякъде има. Но лесо-паркове? Не знам в кой друг град, не само в БГ, имаш гъста гора почти в центъра на града, в която ако се снимаш и кажеш, че си планината всеки ще ти повярва. Моля те, поразходи се из ловния парк, защото аз лично, определено не бих го определил така както ти. Единствено ми липсва едно море в София. Сега, ако си дядо на 90 естествено, че ще кажеш, че най-доброто място за отдих е на село, но за млад човек, на който му се налага да живее в голям град, мисля, че София ти дава добър баланс в това отношение.

Омегата също даде един добър критерий и не знам защо му се изсмя. Оня ден, с 2 клика и 15 мин. с колелото си намерих зарядно за лаптоп на 10 години :D В Сливен, предполагам, трябваше да го поръчаш от София и да чакаш 2 дни да ти го докарат.

Социална среда. Първо, че в провинцията тя е силно ограничена и ако имаш слабо разпространени интереси, трудно ще си намериш другарчета. Второ, че обикновено в провинцията тя е значително простовата, което не го казвам да се заяждам на тема интелект ами е обективен и ясно обясним факт. Просто, както ти сам каза, интелигентните хора от провинцията, които са нещо повече от бармани/сервитьори/продавачи са принудени да се изнесат в София, пък по-простите логично остават. Както казах вече, хора от провинцията, които по принцип са интелигентни, са ми разправяли как под влияние на средата са имали скапани възгледи по дадени въпроси и чак като дошли в София са видели свят и са си изградили някакви по-правилни такива.

София е най-зле от всички градове в България по точно един критерий и това е трафика. Но това в никой град с над милион жители, няма как напълно да се избегне. Само частично, ако се взимат адекватни мерки, каквито определено не се от Фандъчето.

Дай ми ти някакъв критерий, по-който смяташ, че София е по-зле спрямо други градове в БГ.

Не знам къде точно в София живееш, но наистина те съветвам да се поразходиш малко из други квартали. Защото аз ти говоря като човек, който е израснал в София, но също така, повярвай ми, пътувам съм доста из България.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 06 Ное 2018 10:43

Тая тема ме натовари психически с това какви сте шовинисти на местно ниво.

Аре следващия път с мен във влака за Монтана/Лом, за да си поговорим какво е депресия и къде са истинските things of the long forgotten past в България :D

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 11:12

Маце Борко написа:

Аре следващия път с мен във влака за Монтана/Лом, за да си поговорим какво е депресия и къде са истинските things of the long forgotten past в България :D

За същия филм си говорим, брат, и не би трябвало да е изненада за никого - неслучайно северозападна и североизточна България са регионите с най-ниска средна продължителност на живота в целия Европейски съюз. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 12:10

Яко е но безнадеждно, обезлюдено и лишено от каквато и да била кохерентна форма на развлечение когато падне мрак - на хората им остава единствено да се дрогират и наливат до зори в изби и мази.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 12:48

Че то това важи за почти всеки град в България с население под 100к.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 06 Ное 2018 13:09

Геймъри има навсякъде.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 13:18

Der Meister написа:
Дай ми ти някакъв критерий, по-който смяташ, че София е по-зле спрямо други градове в БГ.

Аз си казах - София ми е грозна и подтискаща, може би е точно толкова грозна колкото всеки стандартен български град, но това и че е много по-голяма и претъпкана, засилва ефектът. За мен това е важно - декорите, не ме интересува къде има повече кръчми, защото не се вълнувам толкова от тия неща. Боли ме фара че някъде си там имало хубав парк, като окло понелката и улиците по които се движа няма и едно дръвче, а за да стигна до този мега як парк трябва да отделя поне час, минавайки през задръствания и същите тия грозни панелни гета, пътуване което ще ме натовари повече от самата разходка в парка.

Другите по-големи градове - Варна, Бургас и Русе са на светлинни години, откъм визия, но за съжаление и те западат. (тук не включвам Сливн , да подчертая)

Всички тия "предимства" които каза са следствие от струпването многото хора и е за сметка на западането на другите населени места. Аз този факт не мога да го приема за нещо хубаво и нормално.
Спомням си и Русе и Сливен преди 20 години какво бяха - имаше свестни хора ( добра социална среда), работни места (кариера), забавлениея , абе всички тия неща които правели София хубаво място, а сега тези градове минават за дълбока провинция и е факт че западат.

И да, ще стават и по-зле, докато хората не спрат да приемат като даденост накакви изкуствено направени неща от които няма нужда - като това че трябва нещата задължително и е съвсем нормално да стават единствено и само в столицата. "Какво ще правиш тук, то само цигани останаха" - ами как няма като всички нормални, поне средно интелигентни хора, всички от тях разсъждават така. И никой от хората което познавам не се зе изселили с желание.

И да като цяло тоя спор е наистина доста лапешки, дебилен и безмислен и аз мисля да спра с тая тема :D Да си мерим градовоте е тъпо, аз сега мога да ти кажа че не си гледал правилните сливенски места и затова ти е грешно впечатлението, така както аз не съм бил гледал правилните софийски мега яка панелни квартали, а на линковете от гугъл мапс на Андрей (които са на 6 години и тотално неактуални особено за центъра), може да му отговоря с линкове от една от централните софийски улици където минава трамвай 7-цата да се види, че изглежда като след бомбандировки, ама просто нещата започват да стават идиотски даже и за PCM стандартите :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 13:56

Мастър Люх написа:
kato tolkova ne ti haresva stolicata
nikoi ne te spira
da napusnesh :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 14:56

vanmx написа:
Der Meister написа:

Аз си казах - София ми е грозна и подтискаща, може би е точно толкова грозна колкото всеки стандартен български град, но това и че е много по-голяма и претъпкана, засилва ефектът. За мен това е важно - декорите, не ме интересува къде има повече кръчми, защото не се вълнувам толкова от тия неща. Боли ме фара че някъде си там имало хубав парк, като окло понелката и улиците по които се движа няма и едно дръвче, а за да стигна до този мега як парк трябва да отделя поне час, минавайки през задръствания и същите тия грозни панелни гета, пътуване което ще ме натовари повече от самата разходка в парка.

Другите по-големи градове - Варна, Бургас и Русе са на светлинни години, откъм визия, но за съжаление и те западат. (тук не включвам Сливн , да подчертая)

Всички тия "предимства" които каза са следствие от струпването многото хора и е за сметка на западането на другите населени места. Аз този факт не мога да го приема за нещо хубаво и нормално.
Спомням си и Русе и Сливен преди 20 години какво бяха - имаше свестни хора ( добра социална среда), работни места (кариера), забавлениея , абе всички тия неща които правели София хубаво място, а сега тези градове минават за дълбока провинция и е факт че западат.

И да, ще стават и по-зле, докато хората не спрат да приемат като даденост накакви изкуствено направени неща от които няма нужда - като това че трябва нещата задължително и е съвсем нормално да стават единствено и само в столицата. "Какво ще правиш тук, то само цигани останаха" - ами как няма като всички нормални, поне средно интелигентни хора, всички от тях разсъждават така. И никой от хората което познавам не се зе изселили с желание.

И да като цяло тоя спор е наистина доста лапешки, дебилен и безмислен и аз мисля да спра с тая тема :D Да си мерим градовоте е тъпо, аз сега мога да ти кажа че не си гледал правилните сливенски места и затова ти е грешно впечатлението, така както аз не съм бил гледал правилните софийски мега яка панелни квартали, а на линковете от гугъл мапс на Андрей (които са на 6 години и тотално неактуални особено за центъра), може да му отговоря с линкове от една от централните софийски улици където минава трамвай 7-цата да се види, че изглежда като след бомбандировки, ама просто нещата започват да стават идиотски даже и за PCM стандартите :D

Добре де, това, че София е претъпкана е ясно, кой спори за това, нали и аз го написах в предишния си пост. А 5-те други критерия, които написах?

Кръчми? Кой говори за кръчми? Кръчми има и в Долно Уйно по принцип.

За Русе и Бургас съм съгласен, че са хубави градове откъм визия, нали го написах в предишния си пост, от Варна впечатления нямам. Ама чак пък на светлинни години от София? Това е несериозно. Извън централните си части са същите панелни гета, не виждам каква е разликата.

Иначе изобщо не съм коментирал дали е нормално провинцията да запада в сравнение със София. Естествено, че не е. Аз коментирам как стоят нещата фактически.

Спорът е лапешки, да, аз просто недоумявам когато някой отрича някакви очевидни неща, затова изобщо ти отговорих в началото. Естествено, че там където се наливат повече пари ще е по-хубаво. Това е все едно да сравняваш Лада с БМВ.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 15:22

Serious Sam написа:
Геймъри има навсякъде.

Точно в десятката :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2018 16:08

Но в София са повече :D :D :D

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 06 Ное 2018 19:09

Маце Борко написа:

Тва лято като обикалях из Странджа, трябваше да изкарам 2 вечери в Малко Търново.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 08 Апр 2019 12:23

Без да знаем детайлите няма как да преценим ситуацията и евентуално да ти бъдем съпричастни :arrow:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2019 20:19

Мен ми прави впечатление, че тия дето карат черен джиБ, пък и хубави коли като цяло, ми правят път като съм пешеходец. Ама може и да съм попадал на по-нормални де :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2019 17:02

Какъв е смисъла на този пост, след като не искаш да разкажеш историята?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2019 17:11

Der Meister написа:
Какъв е смисъла на този пост, след като не искаш да разкажеш историята?

Това е като шундата, която си е написала статус във ФБ "Това е края на всичко, живота ме наказва за пореден път..." и после отговаря на всеки от постналите отдолу "не ми се говори за това" АХАХАХАХАХАХАХ леле волтаж, какъв си смотаняк :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 03 Юли 2019 15:49

Императора написа:
лол, ето една от току що

Поръчал съм си пица и идва момента, в който ми я доставят.
Понеже е жега съм гол до кръста.

Отварям вратата и...

...доставчикът се оказва жена.

П.П. Това е първата жена доставчик на пица, на който се натъквам през живота си.

Напляска ли курвата с възбудения си веняасал пенис или се сдуха като малка путчица :)

:lol: :lol: :lol:

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Авг 2019 14:36

Така. Хайде сега, след като всяка комуникация с теб се заплаша, да спреш участието си, тъй като за него пари няма да видиш. :arrow:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2019 18:07

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2019 20:56

:D :D :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com