Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Lost In Space (2018)
Публикувано на: 16 Апр 2018 07:50


Lost In Space - поредният reboot, поредното залагане на носталгията от страна на Netflix. Този път мишената е едноименната space opera от 60-те години на 20-ти век. Вече имаше един не особено успешен опит за кино reboot през 1998-а, който нито щедрият бюджет, нито съзвездието от звезди, като Уилям Хърт, Мими Роджърс, Хидър Грахам и Гари Олдман успяха да спасят. Ааа, мотка се и Мат Люблан, май той по-скоро пречи.


Впечатленията ми от новия сериал - абсолютна бъркотия от страшно добри, страшно тъпи и страшно дразнещи елементи. За мен най-фрустриращото е, че са избрали да го обърнат на семейна мелодрама. Бих предпочел да го бие на приключения или да кажем ужас...ама неее. Клишето за американския развод и как трудностите сближават семейството отново. :roll:
Д-р Смит също не е харизматичният злодей от предните версии. Пък актрисата е страшно добра, направо да те е яд, как са я похарчили тук.
Важи за целия сезон - прекрасен setting и атмосфера, прилични production values, но в крайна сметка заглавието те смята зя домакиня гледаща следобедната си сапунка - доставя ти само евтини тръпки постигнати с елементарно нагнетяване на напрежението. Голяма част от проблемите и пречките пред главните герои зрителят може да ги предвиди, защото се случват по определена формула. Всъщност е адски досадно да изчакаш героите да изприказват това, което е съвсем очевидно.

Не съжалявам за гледането - покрай талаша имаше и някои много яки сцени и лафове пуснати на място. Примерно хареса ми тренажорът, с който подготвяха бащата за изстрелването в орбита - нещо подобно (но по-добре изпълнено организирано :lol: ) правят и истинските космонавти. Друг плюс - почти всяка сцена на механика беше епична, може да се каже, че той открадна шоуто.

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
20 Май 2014 15:11
Мнения: 422
В момента играе: не казвам
Заглавие: Re: Lost In Space (2018)
Публикувано на: 17 Апр 2018 09:49


^ общо взето ми потвърди съмненията, че ще го обърдат на поредната сълзлива семейна мелодрама в малко по-скъп CGI сетинг. Именно и за това нямам и никакъв мерак за The Gifted , който лъхаше на такъв тип клишета още на ниво първи трейлър. Явно парите за тоя тип "семейни" сайфай сериали отиват предимно за ефекти, а не за кадърни сценаристи.

___________________________________
Rorschach написа:
Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юни 2011 15:04
Мнения: 1738
Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Lost In Space (2018)
Публикувано на: 19 Апр 2018 20:34


Buttersa написа:
Явно парите за тоя тип "семейни" сайфай сериали отиват предимно за ефекти, а не за кадърни сценаристи.

Bingo! Като премахнем думата "явно" от това изречение, ставаме свидетели на първото вярно наблюдение от страна на Бътърса, в което той не показва грам съмнение.


Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com