Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 17 Мар 2017 17:38

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2017 10:48

Не съм сигурен дали навсякъде го има това с трите дни. Поне при нас ги искат така, и като питам защо - щото да се отчетели от по-рано в пейрол и некви такива глупости. Ако е към края на месеца, даже го искат и веднага да им се предаде. Случвало ми се е пък един път в началото на месеца, буквално първите 2-3 дни, и ми казаха споко, то е началото, донеси го като се оправиш.

Сега вече еволюирахме и снимам болничния и го пращам по вайбър на релевантните лица, пък го нося физически като тръгна на работа. :lol:

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2017 19:15

нелегален написа:
като си болен, звъниш в работа и казваш, че си болен. Отсреща ти казват "ок, очакваме те, когато си наред". Точка. Това е.

Никой не го интересува от какво точно си болен, нито колко време ще си болен.

Нито дори личния лекар, щото може да е само лека настинка дето те тресе, а за нея е срамно да ходиш на лекар.

И какво ще ме спре от това "да съм болен" една година и да цоцам здравната каса?

Иначе, че системата е бюрокрация, бюрокрация е. Наскоро ми оперираха крака в Пирогов и като ме изписаха се наложи поне 3 пъти да се разкарвам между Пирогов и личния лекар. Едните искат амбулаторен номер (или нещо такова не помня със сигурност) от личния лекар, за да могат издадат болничен, пък личния лекар иска епикриза, за да даде амбулаторния номер. Ама ония пък още не са написали епикризата. После пък трябваше да ходя на превръзки пак в Пирогов, но за да ми се платят от здравната каса, трябвало да се водя постъпил в болница. Пък аз съм си ок вече, изписан. Затова трябвало да постъпя фиктивно. Обаче пък ми трябва направление от личния лекар. И айде пак разправии. А в същото време не беше препоръчително да ходя много-много след операцията.

Системата действително е малоумна и са нужни сериозни реформи. Самото понятие "личен лекар" ми се струва излишно. Значи аз ако имам някакъв проблем трябва да ходя първо до личния лекар, за да взема направление и чак след това да отида при лекуващия лекар. Като и 2-те неща са придружени с грандиозни опашки. Някой има ли идея средностатистическия личен лекар, за колко човека отговаря? Аз когато и да отида има поне 10 човека преди мене, вкл. ревящи бебета. Доста пъти съм ходил за някакви дребни неща директно на лекар без направление и си плащам. Да си утрепа цял ден в разкарвания вместо да си платя 20 кинта, как пък не. Времето е пари :D

Другото - кой определя, кои неща се плащат от здравната каса и кои не? Как може лечение за болести, от които се умира да не се плаща (говоря от личен опит, а не наизуст), като би трябвало те да са приоритет? Ако няма достатъчно пари, да орежат тогава лечения, от които не се умира ебаси. Ама нали всичко на тоя свят е шибан популизъм.

И само да не ми дойде Андрей да каже, че ако здравеопазването е частно ще се решат всички проблеми, че ще го набия вече :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2017 23:34

Spoiler for :
Image

АХАХАХА

Профил Skype WWW

Публикувано на: 22 Мар 2017 02:14

Аз не бих чертал паралели на Чумата и Гладмор със заболяваемостта в България :!: В България населението просто живее в съзнателна поддържана частично от него нездравословна среда :arrow: Зимата - печки на твърдо гориво, лятото - изпарения от продрънкани дизели, прах, нездравословна и бедна на полезни хранителни вещества храна, липса на физическа активност :!: Съчетано с тютюнопушенето и алкохол, мисля, че няма изненада защо толкова хора имат заболявания :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2017 07:16

В тоя форум разбрах за първи път, че печките на дърва са вредни и че са нещо масово :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2017 09:07

Разбира се, че са масово. В доста райони на София зимата мирише на пушек, а за по-малките градове/селата да не говорим.
Към поста на Аз ще добавя и многото ТЕЦове.

Аз винаги чакам много при моя личен лекар, но не бих го сменил в никакъв случай. И без това ходя веднъж годишно при него, за да му дам резултатите от кръвните изследвания, които си правя всяка година, та не е голям проблем това с чакането.
Даже не знаех каква е процедурата за болничен, от тая тема разбрах каква е схемата :lol:

Профил

Публикувано на: 22 Мар 2017 15:58

vanmx написа:
В тоя форум разбрах за първи път, че печките на дърва са вредни и че са нещо масово :)

Радвам се, че съм полезен, само да уточня, че това вкючва и въглища :!: Ето в случай, че не си запознат: http://dnes.dir.bg/news/vasduh-transpor ... i-24920537

Ето карта :
Spoiler for :

От нея може да се види, че битовото отопление е отговорно за 59% от замърсяването на въздуха :!:

Въздействие върху здравето

Цитат:
Фини прахови частици са отговорни за засилването на алергиите, асматични пристъпи, дихателни смущения, рак на белия дроб, както и увеличен риск от възпаление на средното ухо на децата [4]. Освен това се предполага, че те имат въздействие върху заболяванията на сърцето и кръвообръщението (например сърдечен инфаркт). Размера на въздействието на частиците върху дихателните пътища зависи, наред с токсичността на частиците като например олово, ванадий, берилий, алуминий, живак, въглеводородни съединения и от големината на частиците: колкото по-малки са частиците, толкова по–дълбоко проникват те в белите дробове на човека.

Финият прах с размер PM10 достига частично дробовете, тъй като филтрирането от страна на носовата кухина не е достатъчно за частици с размер под 10 микрона. Но по този начин ултрафини частици с размери под 0,1 µm достигат до алвеолите на белите дробове и се отстраняват от там много бавно или не се отстраняват.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2017 18:52

Направо човек да го хване параноята :x . Или като в далечния изток да започнем да ходим с маски по улиците

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2017 19:42

Там е далеч по-тежко положението, но и ние натам сме тръгнали де.

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 26 Мар 2017 14:18

Вчера и днес до преди малко не ми отваряше сайта и форума. Съдейки по липсата на нови постове, за последните 2 дена, изглежда проблема не е бил само при мен. На какво се дължи този брутален downtime? :(

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2017 15:16

Е то това се случва по веднъж всяка седмица.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 03 Апр 2017 21:24

спомняте ли си навремето Drawball? сигурно е било преди десетина години

едно голямо платно, където всеки от интернета можеше да драска малко (и така до следващия път - не си спомням часове,минути или дни беше)

Редит направиха подобен експеримент сега около 1 април, който приключи днеска. На всеки 5 мин можеш да поставиш един пиксел (всъщност 8х8) върху картата (избран от тебе цвят). Демек всичко пиксел квадрати. Ето какво се получи:

http://i.imgur.com/MSBh41u.png
таймлапс: https://www.youtube.com/watch?v=ZetLcYNxNjM

Много интересен социален експеримент. Примерно върху българското знаме (среда-дясно) един друг събредит си е нарисувал своето нещо (кубчето на рубик). Бяхме оформили алианс с тях да им позволим да се нарисуват върху нащо знаме, но да е с бг цветовете. Със събредитите, чиито картинки са около нашата, примерно водихме активни преговори да не драскат върху нас и ние да не драскаме върху тях и т.н.

Във всяка част от картата имаше враждуващи фракции и т.н. Интересно е как много хора с обща идея могат да се обединят и да нарисуват нещо огромно и мега трудно (1 малко пикселче at a time). Или пък да се обединят и да развалят нечия чужда картинка.

Някои дори нарисуваха мона лиза, както се вижда, таскбара от уин 98 и тн. Абе мн яко :Д

Доста нърдско като цяло, но на мен много ми допадна като социален експеримент. Мн готина идея :)))

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Апр 2017 08:32

Прекалено нърдско :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 04 Апр 2017 19:41

gotino e, da

also, didko, kaji zdrasti v mola bee :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 04 Апр 2017 22:24

Мастър Люх написа:
gotino e, da

also, didko, kaji zdrasti v mola bee :D

аз ин дженеръл съм адски отвеян и не забелязвам никога никого :Д ти кажи здрасти :Д

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Апр 2017 22:29

Люх, кво напрай на фронт-енд изпита бе ?

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 04 Апр 2017 22:31

denik написа:
спомняте ли си навремето Drawball? сигурно е било преди десетина години

едно голямо платно, където всеки от интернета можеше да драска малко (и така до следващия път - не си спомням часове,минути или дни беше)

Редит направиха подобен експеримент сега около 1 април, който приключи днеска. На всеки 5 мин можеш да поставиш един пиксел (всъщност 8х8) върху картата (избран от тебе цвят). Демек всичко пиксел квадрати. Ето какво се получи:

http://i.imgur.com/MSBh41u.png
таймлапс: https://www.youtube.com/watch?v=ZetLcYNxNjM

Много интересен социален експеримент. Примерно върху българското знаме (среда-дясно) един друг събредит си е нарисувал своето нещо (кубчето на рубик). Бяхме оформили алианс с тях да им позволим да се нарисуват върху нащо знаме, но да е с бг цветовете. Със събредитите, чиито картинки са около нашата, примерно водихме активни преговори да не драскат върху нас и ние да не драскаме върху тях и т.н.

Във всяка част от картата имаше враждуващи фракции и т.н. Интересно е как много хора с обща идея могат да се обединят и да нарисуват нещо огромно и мега трудно (1 малко пикселче at a time). Или пък да се обединят и да развалят нечия чужда картинка.

Някои дори нарисуваха мона лиза, както се вижда, таскбара от уин 98 и тн. Абе мн яко :Д

Доста нърдско като цяло, но на мен много ми допадна като социален експеримент. Мн готина идея :)))

Определено обаче холандците, швабите и до някъде Норвегия и Швеция са отпрали с мащаби, особено холандците.. :o

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2017 08:11

Аз винаги ходя супер задълбочен в някакви мисли и трябва някой познат да ми бръкне в окото, за да го позная. Сигурно не е имало случай, в който да съм се засякъл с познат по улицата и аз да съм го видял първи :D.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2017 08:11

Има по-голяма конкуренция на джънкфууд пазара, а в същото време нараства (твърде бавно, уви) процента на хората, които са достатъчно информирани и имат волята да спрат да се хранят с боклуци. Поне сред моите познати - джънкфууда е някакво минало, за което никой не иска да си спомня хахаха. Вероятно и разходите на веригите нарастват. В голяма част от богатите държави не можеш да си купиш едни дъвки след 9 часа вечерта, защото всичко е затворено, та не мисля, че причината е някакво бг обедняване.
Да ги затварят всичките! И без това за парите, които ще дадеш за обилно хранене в джънкфууд верига, можеш да се нахраниш (а и да ти остане) с далеч по-добра храна.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost