Serious Sam написа:
Колко време всъщност ти отнема направата на един такъв клип?
За тази емисия горе-долу с +/- 10-15%:
Търсене на новини: по 15 минти на ден профилактично + 2 часа петъка (3)
Писане на текст и дискусия: 8 часа писане + проверяване на информация. (8)
Писане на табели и събиране на линкове и видеа: около час и половина (1.5)
Звукозапис и рязане на звука: 2 часа макс (1.5)
Същински монтаж разбиваме на три части:
Част 1 - Общите положения, подбора на музика и редица "подготвителни" неща по файла включително ръчното маркиране на бийтовете на музиката след като е избрана - тези неща отнемат около 1 до 2 часа (2)
Част 2 - самата "същинска част" (самите новини) е г/д по час на минута новини като може да е драстично по-малко (като в новината за Assassins Creed) или значително повече (като в новините за Shadow of War и Hearthstone например), но в крайна сметка поне на мен лично като са 10+ новини се изравнява на толкова. Конкретно тук ми отне точно 11-12-те часа които очаквах (тамън вместо сън снощи) (12)
Част 3 - Довършителни техники които включват всички транзишъни, изпичането във фотошоп на табелките долу в ляво, проверяване на всеки кът за остатъчни кадри на ръка. Няколко тестови гледания, настройване на звука. Тук можем да включим и самото рендване на клипа което до голяма степен зависи от машината но горе долу всичко заедно отива на едни 3 часа. (3)
След това следва Ъплоудването, писането на описание, подбирането на тагове, ръчното наместване на таймкодовете за различните новини в описанието, дебъгването на линка за да излиза правилно във фейсбук, публикуването и шерването му във всякакви групи форуми (като тук) и страници, следенето и отговарянето на коментари и въпроси навсякъде, и благодаренето на всички които го споделят. Нека кажем (2)
В заключение общо към (35) преброявам. Преди ми отнемаше доста повече, но сега имам 17-18 епизода опит.
След това гледаш как не можеш да докараш 1к гледания и те намират прострелян в банята