Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Фев 2017 20:05

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2017 23:10

Image

Това ме скъса от смях.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2017 10:14

Uchuu no Kishi Tekkaman ep. 9-26 - гледането на това чудо беше напълно излишно, а и навремето е било доста маргинално, защото съм виждал подобен арт и сюжет от същия период. Тук-таме се забелязва някоя свежа идея или камео от известно сею, но като цяло не си струва.
Гледах го, като подготовка за Tekkaman Blade, но двете не са свързани сюжетно и се развиват в различни светове. Основният конфликт, както и произходът на бронята са съвсем различни.

Uchuu no Kishi Tekkaman Blade ep. 1-4 - хубавото в това заглавие са 90-тарските арт и анимация, а всичко останалото е лошо :lol: . Сюжетът и диалозите са много зле, но нямат извинението на Uchuu no Kishi Tekkaman да са правени през 70-те години за детска публика.
Най-болезненото е, че трябва да слушам прекрасни сеюта, като Megumi Hayashibara, Toshiyuki Morikawa и Yasunori Matsumoto да произнасят ужасни реплики с тъп патос.
Историята може да е различна, но основните типажи са същите само с някои разменени качества, космическата катерица е вече генки момиченце, пък за цвят са добавили окама и обемист чичка механик.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen ep. 7 - разкриха най-накрая как наистина е загинал Сукероку. В предния сезон Якумо ни послъга за някои подробности.

Sengoku Choujuu Giga: Otsu ep. 6 - гег относно първият банан и първото подхлъзване на бананова кора в Япония. Естествено Нобунага е по-заинтересуван от последното, за разлика от Хидейоши, на който му отивало да яде банани, защото...колко смешно, той е маймуна.

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari ep. 7 - цял епизод героите се справят с шока си от финала на предния епизод.

Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 7 - миии, сякаш се случиха някакви неща, но вместо да ми пука за тях се борих с прозявките.

Sabu to Ichi Torimono Hikae ep. 23 - странна работа, колкото и да е тъпа историята и липсващи анимациите, това шоу ме кефи. Прекрасен минималистичнен карикатурен арт, както винаги.

Gintama. ep. 7 - типични шонен шонен ситуации и масова атака на бездарно красноречие. Предполага се да съм мощно емоционално въвлечен в тези сцени, но аз не съм и ми е скука.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2017 08:45

Little Witch Academia (TV) ep. 7 - началото на епизода описва подозрително точно, какви са ги вършелите едно време "вещите в занаята". Логично период интензивно учене и контролни в магическото училище.
Абсурдните реакции на Акко ме скъсаха от смях този път, колкото по-отчайваща ставаше ситуацията толкова по-откачени неща вършеше. Може да и се признае, че има креативно мислене и точно то и помага, в нестандартни ситуации...и я проваля в стандартните.
Най-накрая имаше и известно сближаване между нея и Урсула-сенсей.
Предвиденото от Диана напускане най-вероятно ще се сбъдне, защото всъщност е отпадналата идея за втория филм.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2017 09:14

Uchuu no Kishi Tekkaman Blade ep. 5 - всички са толкова тъпи в това шоу...ще ми водят война без взаимна поддръжка и без да си знаят силните и слабите страни. Бахти новобранците...и това било последната надежда на Земята.
Още клаузата "Ако не спечелите битката ние взимаме Теккаман." е толкова смехотворна. Пичът просто не иска да работи с военните и толкоз. Ако можеха да го принудят, щяха да го направят в предната серия.

Onihei ep. 7 - сигурно най-дебилната серия, а и фрашкана с изстискана от пръстите драма.

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka ep. 7 - най-накрая разкриха основната интрига и защо нашият галфон е постоянно в центъра на слуховете за преврат. В интерес на истината имаше достатъчно хинтове за това, но чак на коледното парти ми направи впечатление, колко е подозрително да не познаваш истинския собственик на сградата, която менажираш. Още прекалиха с това "Преди 30 и кусур години".
По-голяма изненада ми е, че Мов съобрази как нашичкият го използват.

Nobunaga no Shinobi ep. 21 - Чидори има много таланти, но съобразяването на политическата ситуация е повече по силите на Сукезо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2017 13:16

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ep. 7 - авторите се опитват да развият драма с родителите на мейдката и въобще за общуването между различни култури, ма нещо не им вярвам.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 ep. 7 - от по-маргиналните серии. И по-калпави е имало та някак ставаше. Психопатът с маската е основното забавление.

Akiba's Trip The Animation ep. 8 - хипотеза: сюжетът на този епизод е писан в 3 часа сутринта в кратките почивки между сесии мощно разцъкване на някаква кеч видео игра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2017 09:42

Detective Conan ep. 849-850 - още един прецакан забавен арк от мангата (защото всичко с Юми е забавно). Кво стана с това аниме? Преди, като караха по оригинала беше приятно, но нещо се отучиха да го правят.
Поне тийзнаха някои бъдещи разкрития. Предполагам, че следващата адаптация, ще е на арката дето трикът беше рязане на стъкло.

Tenchi Muyou! Ryououki 4th Season ep. 1 - с всяка своя проява Риюоки света ни дави в още повече герои и мрежата им на влияние в бюрокрацията на Джирай.
Може да се каже, че ядрото на историята са амбициозните лелки, всичките от тях в законни или незаконни роднински отношения помежду си, който постоянно сучат нови интриги, правят си кални номера, но винаги спазват изключително сложни формални правила.
Маса време ми отне докато си припомня, кой кой е извън основния каст, за разлика от шоуто, което пък похарчи маса време да ми припомня основния каст :lol: ... които са такива карикатури, че как може да ги забравиш?
Досадно беше пак да припомнят погребението на майката на Тенчи (местната версия на убиването на родителите на Брус Уейн) и пак да занимават зрителя с моркови.
Споменаха няколко пъти Сейна, та може нататък да видим него и неговия харем.
Подборът на сеютата ми се струва неудачен. Новите сеюта звучат странно опитвайки се да наподобяват предшествениците си, а част от оригиналните сеюта звучат осезаемо одъртели, което не е подходящо за ролите им. Само малка част са толкова добри, колкото едно време.
В крайна сметка типичен SOL Тенчи епизод, като взет от най-скучния втори OVA сезон. Надявам се нататък да получим нещо по-динамично и екшън ориентирано.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Фев 2017 10:19

Little Witch Academia (TV) ep. 8 - не най-смисленият епизод, но доста забавени и скечов. Още ебавка с yuri спекулациите на феновете.

Inaka Isha - убийствено шантаво. Странна, нелогична и усукана история представена чрез сюрреалистичен арт. Цялото аниме е пропито с чувство за безполезност, вина и отчаяние, но въпреки това главният герой не прави опит да промени нещата или да поеме отговорност. Вината винаги е в някой друг или в обстоятелствата.
Оставя прислужницата си в ръцете на коняра, защото бърза да отиде при пациент, който така или иначе няма да лекува.
Реакциите на останалите персонажи също са странни - събличат лекаря и го слагат да лежи заедно с пациента...за да види, какво е? Детският хор коментира, като хор в антична пиеса...или това е само във въображението на главния герой и отразява унижението му?
Доста алегорично - за личните страхове и отчуждението, за погазването на обществените отговорности и въобще липсата на контрол във всеки аспект на живота.
Поне аз го възприемам така.

Gintama. ep. 8 - историята на семейството на Умибозо, доста комична, но с типичен шоненски туист накрая - пффф.

Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 8 - еее, май свършиха нещо в тази серия.

Ryuu no Haisha ep. 1-2 - навремето като му гледах short-а си казах, че концепцията му е адски сбърката и това с магията на драконовите зъби е само извинение авторът да си измисля вади deus ex machina и diabolus ex machina от ръкава.
Вече в развит и по-завършен вариант продължавам да смятам, че е така. Още вместо смислен сюжет са изсипали доста изстискана от пръстите драма.
Иначе визуално е приятно и на места доста красиво. Сеютата са доста добри и в списъка има звезди като Kouichi Yamadera и Megumi Hayashibara.

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari ep. 8 - време за масивни флешбеци.

Sengoku Choujuu Giga: Otsu ep. 7 - размяната точно на тези персонажи беше епична шегичка.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen ep. 8 - никоя драма не е достатъчно драматична, докато не включи и гангстерска драма.
Най-накрая нещо, като разбирателство и признание между Конацу и Якумо.
Най-накрая и Йотаро да постигне и изпълнение, като това на Сукероку.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2017 09:35

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 ep. 8 - втората част беше доста забавна заради онези психопати последователите на Аква.

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ep. 8 - ъх, това как ми тъпее. Що не го дропна...защото тук-таме има по някоя интересно анимирана сцена или гег...но не си заслужава в сравнение с това, което трябва да се изтърпи.

Akiba's Trip The Animation ep. 9 - неочаквано забавно този път, заради ебавката с магическите карти, но съм и изненадан, как на някой му пика толкова, че да вземе да пародира това малоумие Ю-Грух-Ох.

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka ep. 8 - още разкрития от перспективата на Нино. Значи все пак нашият човек няма дори теоретични претенции за трона.

Nobunaga no Shinobi ep. 22 - Нобунага има пълното право да мрази Мицухиде, дори без знанието на зрителя, какво предстои в Хоноджи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2017 09:55

Little Witch Academia (TV) ep. 9 - запознаване от по-близо с директорката на академията и естествено маса простотии извършени от основното трио.
Worldbuilding-ът продължава, точно магията е задействала индустриалната революция в този свят.

Sabu to Ichi Torimono Hikae ep. 24 - загадката беше твърде очевидна, а и вече имахме подобна история в шоуто, но най-неочаквано в края на епизода Сабу и Ичи заклаха маса мутри и някакви нинджи дето се появиха от нищото...от сюжетна гледна точка, а не с уменията си. Още Сабу пак от нищото изкара някаква специална бойна техника.

Gintama. ep. 9 - типични шонен тупалки...предизвикващи прозявки, защото между всеки два-три удара пускат флешбек, но пък може би най-накрая се отвори възможност Гин-чан да натупа Камуй та да му дойде акъла в главата.

Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 9 - стандартното, предълги обяснения и красиви картинки.

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari ep. 9 - стандартна разигравка на mid-season upgrade trope-ата.

Sengoku Choujuu Giga: Otsu ep. 8 - сенгоко самураите вкарани в история типична за училищния двор през голямото междучасие: заяждане между комплексарчета, надцакване с бройка и накрая идва истинският побойник (Йеацу) и ги поставя на местата им.
Една от най-смешните серии.

Onihei ep. 8 - о, а, ами добре. Ако зрителят още не е разбрал Хейзо е такъв пич, че може да го надхитриш само ако е тръшнат с висока температура от болест, която се лекува три месеца, а той я пребори за два дена, само защото не спази режима през първия. Освен това е толкова ларж, че пуска крадците да си ходят, ако са му симпатични.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen ep. 9 - поредната страхотна серия, която демонстрира и какъв психопат е Якумо. Щом не може да е последният ракуго изпълнител, поне да вземе театъра със себе си. :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2017 09:30

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka ep. 9 - някои от нещата в епизода бяха лесни за познаване, примерно как всеки от шефове на ACCA дебне да направи преврат, защото законният принцът е гад и най-вероятно ще ги изрита от управлението. Още беше ясно, че Лилиум е основния заговорник, защото беше прекалено усмихнат и вечно говореше за правила и идеали.
Обаче, как всички ще се обединят, а и как Гросулар е марионетка не беше толкова очевидно.
Още прекият началник на Жан е по-важна фигура отколкото си личи. Това, че спаси Лотта и немарливото полицайче от убийците съвсем не е случайност.

Nobunaga no Shinobi ep. 23 - Чидори имала двойна функция - да убива и другарче за игра за сестрата на шефа...

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2017 09:04

Onihei ep. 9 - най-накрая нещо, което може да мине за самурайска история, но пак с безумен plot point (Пичът е крадец и измамник, но харесва нашичкия и не може да го остави да си провали живота по същия начин, как да не пуснеш една сълза?), щото ако няма безумие не е Onihei.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 ep. 9 - доста готин епизод, ако пренебрегнем изтърканите онсен шегички в средата.

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ep. 9 - сука ми е, дроп.

Akiba's Trip The Animation ep. 10 - предният епизод беше щастлива случайност. Тук отново шоуто заора в дъното, нищо че имаше известно развитие с главната двойка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2017 09:05

Gintama. ep. 10 - типична shounen shit серия лишена от всякаква логика или поне някакъв източник на забавление. Епично...неразбирателство между всичко.

Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 10 - най-абсурдното нещо в сезона е темпото. Похарчили са маса време и усилия, само да покажат как ядат тиквен мус (Който хем е гаден, хем няма как да са го приготвили в походни условие, хем е сервиран в купички, които едва ли носят със себе си, за да сервират десерт.), а самите битки са разпокъсани и на места липсват връзки.

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari ep. 10 - хаос дето трябва да мине за драматична битка и неадекватни събития, които трябва да минат за спиращи дъха сюжетни обрати.

Sengoku Choujuu Giga: Otsu ep. 9 - петимата генерали не могат една обща реч да спретнат, пък камоли да управляват Япония.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen ep. 10 - Йотаро е надобрял с времето. Конацу може да се уреди със съвременно ракуго писано специално за нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2017 09:13

Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo ep. 1-2 - малко елементарно иде. Главната героиня знае всичко, може всичко и е константен фенсървис.
Още темпото е прекалено забързано и маса събития се случват извън кадър.
Това което ме кефи е, че е детективско и разследват странни на първи поглед паранормални явления.

Little Witch Academia (TV) ep. 10 - може би най-тъпият епизод досега. Харесаха ми само бишоджо шегичките (идиотският външен вид и идиотските гласове), припадането на Хана + Барбара и това, че накрая трябваше да се върнат към грубата реалност.
Лотте и се отвори възможност за истинска среща, но героично отказа - нърд класика.
Суси гледаше сеир и май си прекара най-добре.
Цялата серия беше trope aversion на историята на Пепеляшка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2017 09:16

Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo ep. 3-4 - Рейко тормози не само подчинени си и бивши състуденти, но и който и падне.
Историята с генетичния експеримент е подобна на тази от третия филм на Patlabor, но в по-малък мащаб. Обаче как пуснаха убийците да си ходят...

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka ep. 10 - според мен кралят пак ги троли, за да види как ще реагират.
Следващият път Джийн в крепостта на истинските заговорници.

Onihei ep. 10 - стандартното "Повярвайте на тази невероятна история, защото тогава крадците са имали свой кодекс и чувство за чест.".
По-скоро очаквах да убие шефа, а не така заобиколно да го разорява. Хейзо естествено беше предвидил всичко това с 10 хода напред.

Nobunaga no Shinobi ep. 24 - шиноби екшън. Чидори беше обективно по-добрата, но за късмет на Кога нинджата и по-тъпата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2017 12:00

Tenchi Muyou! Ryououki 4th Season ep. 2 - малко по-детайлно нарисувано и анимирано от предната серия.
Този път почнаха за разнообразие със Сейна.
Голяма част от информацията, която избълваха зрителят на поредицата трябва да я знае, но имаше много допълнения и дори известно количество retcon.
Най-основното е, че семейство Мисаки и кралската фамилия Джирай са огромни, влиятелни и невъзможно преплетени едно с друго. Аз уж съм наясно, но всеки път се шашвам и оплитам във връзките им.

Detective Conan ep. 851-852 - време за туристическа реклама в Конан. Този път минералните извори на Беппо и всички атракции свързани с тях: нахрани хипопотам с моркови, крокодилите са хем ковай, хем кавай, остави се маймуна да ти открадне портфейла... :shock:
Загадките са условни и очевидни. За жалост за пореден път в AO изкарват Такаги пълен идиот, а той е само малко дървен и несхватлив.
Следващият път почва арката с Шиничи и Ран (и Соноко, и родителите) от детската градина. Отдавна пуснаха сцени от нея, но доста я забавиха. Дори си помислих, че ще я прескочат, защото истинската история зад нея е доста зловеща, не е съвсем за семейна публика, освен може би като предупреждение.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 ep. 10 - епичен финал (е, почти). Последната арка според мен спаси целия сезон на шоуто. Дори дигнах оценката си за него с един пункт на 6/10.

Akiba's Trip The Animation ep. 11 - ооо, клифхенгър в който "катерачът" не остава да виси, а пада. :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2017 09:47

Ginga Kikoutai Majestic Prince Movie: Kakusei no Idenshi - леко излишна добавка към френчайза, най-вече защото боевете не са толкова много и не са чак такъв спектакъл, а това е единственият плюс на поредицата.
Сюжетът е по-елементарен от този в сериала, а репликите още по-кухи. Общо взето появява се нов лошко и докато нашите стигнат до него, за да го набият, ръсят обичайните простотии. Има и известно количество нови герои, които са точно толкова досадни и неадекватни, колкото старите. Филмът е кратък за аниме стандартите (към 77 минути), но си позволява лукса да убие известно време в пресъздаване на моменти от сериала. Можеше спокойно да прибавят към него и телевизионния спешъл, защото е част от историята, но от друга зрителите наистина имат нужда от напомняне, какво е това Majestic Prince и защо трябва да отидат на кино (или по-скоро не) за да видят филма му.
Да кажем 1/3 от битките са пълнеж с грацията на аркадна игра от 80-те години. Останалото са опит да се надскочи многоцветния кич, който беше екшънът в ТВ сериите. На места е толкова идиотски, че е достатъчно забавен, но на други са прекалили, примерно upgrade-на на Тошиказу, който му позволи да "скейтва" в небето :lol:.
В крайна сметка боклук, но характерен за поредицата. Забавляваше ме по силно идиосинкратични причини.

Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 11 - замръзналият град беше красив, видяхме очите на Дезел, но пък той се капична, след толкова тийзване Кроу се появи, но само за секунди.

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari ep. 11 - ъъъ, всичко е толкова лилаво. Друго не знам, какво може да се каже за серията.

Sengoku Choujuu Giga: Otsu ep. 10 - поуката: престорената братска любов е страшно досадна.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen ep. 11 - не най-логичната серия, но красиво нарисувана и изиграна. Мечтата на Якумо за мир и разбирателство между най-любимите му хора.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2017 08:54

Gintama. ep. 11 - скука с изключение на отхвърлянето на молбата за платен отпуск на Кагура.

Little Witch Academia (TV) ep. 11 - най-накрая развитие по централния сюжет.
Потвърдиха се неща намекнати по-рано: световната магия намалява, съответно и влиянието на хората, които могат да я ползват и се препитават с нея.
Още не всички владеещи магия са толкова добронамерени и етични.
А дааа и голямото разкритие: Урсила-сенсей не се нуждае от очила.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2017 17:06

Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo ep. 5-9 - голям голяма глупост се оказа. Прекалено много абсурдни неща, за да мине дори за детективско.
Ще го догледам само защото е кратко.

Onihei ep. 11 - май Хейзо нарочно подбира близките и подчинените си измежду хора с проблеми. Спасява ги и така те са му верни, като кучета.
Може да е ефективно, но е малко гадно.

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka ep. 11 - на нашият човек му писна от рефрена "Не ща бе, не ща да ставам цар!" и мина на "Аз пак не ща, но ще се жертвам заради любимата си бюрократична машина, пък и ми свършиха бодигардите, които да се хвърлят пред куршумите заради мен.".

Nobunaga no Shinobi ep. 25 - очаквано неочаквания антиклимакс на сблъсъка с нинджите Кога.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2017 09:04

Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo ep. 10-13 - ъххх, много е зле това аниме. Като оставим настрана сексизма и елементарния фенсървис, сюжетът е пълна глупост, а загадките и решаването на проблемите, които стоят за тях абсурд.
Излишно е да изпадам в детайли - как пуснаха гигантския саламандър да си ходи, или как унищожиха горната част на токийската кула, а щом е мангрово дърво, трябваше да се целят в корените, или deus ex machina моментите с разпадането на самата кула и въобще маса глупости.
Основната идея не е лоша, но разработката и е ужасна.
Ginga Eiyuu Densetsu си остава единственото свястно аниме по книги на Yoshiki Tanaka.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com