Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 30 Ное 2016 07:06

Има един френски с подобен откъс - irreversible. Сещам се и за един друг, пак френски - baise-moi. Това са доста по брутални неща от това на линка горе.

Като цяло се кефя доста на изтрещелите европейски филми, но това не ми пречи да се кефя също толкова и на Командо примерно.

п.п Препоръчвам Vase de Noces - това е може би най психарския филм който съм гледал :D . Има го в тубата. Няма субтитри и не му и трябват.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 30 Ное 2016 10:02

Всички видове кино са клиширани, ако не можеш да погледнеш отвъд клишетата. Просто, понеже Холивудските са най-популярни сме свикнали с тях и ги приемаме за по-клиширани от другите. Европейското кино е също толкова клиширано (както каза един приятел, задължително се вижда поне една гърда и някой умира от туберкулоза), просто клишетата са различни. Когато за първи път почнах да гледам японските анимета например ми се сториха супер оригинални, защото бяха много по-различни от западните анимации, но след като излгедаш точно 2-3 анимета осъзнаваш, че те са възможно най-клишираното нещо, само че имат типичните за аниметата клишета.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Ное 2016 18:28

хахаха, вярно че имаше такава тема :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Ное 2016 19:37

нелегален написа:
аз казах още в първия си пост, че филмът е испански. :D

В сми... не виждам откъде-накъде се изкарахте като много прозряли с Андрю, сякаш сте ме насочили да ми помогнете в търсенето или нз и аз какво... :)

Пропуснал съм, че си казал, че е испански. А пък като отворих линка и видях името на филма помислих, че е италиански, защото съм зле с езиците :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2016 19:35

Е, аз поне един път месечно съм чалгар party animal, не виждам нещо лошо. :lol: ОБАЧЕ, много мразя когато съм излезнал с приятели на кръчма/ресторант и избора за това къде ходим не е в мой ръце или на някой с не-толкова балкански разбирания, така да го кажа, и да дънят мощна чалга, кючеци и да играят хоро около мен докато се опитвам да хапна спокойно и да си кажем приказката както трябва. :x

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2016 20:36

нелегален написа:
ок пичове, ситуацията, която ще опиша днес е наистина неловка и срамна, така че се надявам на максимална дискретност. Все пак това са си между нас неща и надявам се, че няма нужда да казвам да не разправяте наляво-надясно :oops:
Дори съм се заредил с малко бира, за да се отпусна и мога да се отворя за нея...

И така-а-а-а...

Ситуацията е, че всъщност имаше един период в живота ми, примерно като бях около 15-16 годишен, в който бях тръгнал да прослушвам чалга, например като фон на яденето ми, или докато съм с приятели. И... дори бях стигнал до момента, в който почнах да се замислям "абе... това всъщност не е толкова зле..."

Та... да... :oops:

да уточня, че беше доста кратък период и после незабавно го заебах след като всъщност веднъж отидох на чалга купон (да, знам... :oops: ) и видях кво е да си чалгар party animal.
Надявам се разбирате... На всеки му се случва да се подлъже, да кривне от пътя в някой момент :oops:
Важното е че после се оправя.

Ех очаквах повече с такъв увод :D Аз никога не съм харесвал истински чалгата, но като студент съм ходил доста пъти в чалга дискотеки и на чалга купони, заради компанията. И естествено не съм стоял като дърво, а гледах да се кефя, т.е. въртял съм кючеци/гюбеци и т.н. Ама нито ме е срам, нито го приемам за неловко. То вредното е чалга културата и чалга начина на мислене, не самата музика. А аз никога не съм бил с такива разбирания. Иначе вече съм станал доста по-нетолерантен към чалгата и повече не се занимавам с такива неща :D

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 29 Дек 2016 21:24

И аз като Майстера по едно време бях доста редовен (в БИАД) и всъщност си изкарвах готино, но само след много алкохол. Това вече отмина. Дори ей ся наскоро отхвърлих покана за рд на един много добър фр, който беше от тази компания, пак в биад. Вече оригинално не мога да го понеса това повече, колкото и широко скроен да съм

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 29 Дек 2016 23:02

Мен ме чака чалга нова година :cry:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2016 23:28

За мене едно от най-яките чалга места в София е Котън, в Студентски, всеки път се сцепвам там :D В 33 съм ходил два пъти, няма такава селяния никъде другаде. И двата пъти като бях ни обслужваше една и съща сервитьорка. Първият път като бях беше с един приятел, първоначално пихме в центъра, чудихме се къде да ходим, казва че некви приятели празнували нещо там, викам му хубаво, да намерим такси и да ходим. Пристигаме там, обстановката си е точно като за тая тема- озовахме се на едно от най-тесните места в цялата шибана дискотека, няколко масички наредени една до друга няма място да пръднеш направо, на съседната маса до нашата гледам някви мега гнусни, дебели селяци се разплули на дивана, валят тонове салфетки направо до глезените, чак ми стана неудобно. После до колкото си спомням, поздравих се набързо с другите, пих едно набързо и се зашибах към вкъщи.

А на нова година сме на чалга в Плаза :oops:

Der Meister написа:
То вредното е чалга културата и чалга начина на мислене, не самата музика. А аз никога не съм бил с такива разбирания.

+1

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 11 Яну 2017 08:54

- Из мемоарите на нелегалния, един неразбран човек.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 11 Яну 2017 12:46

нелегален написа:
Напоследък си давам сметка, че хората не се кефят на интересни истории. Предпочитат си сивата, тъпа реалност. Уникалното и цветът ги плашат, или изпитват завист, че други са го изпитали, а те - не. Жалко. :)

Elaborate?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 05 Мар 2017 20:55

Ем... Не схващам логиката. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2017 21:32

Историйките на волтажа са по някакъв странен начин интересни, не знам дали е заради случките или за начина им на разказване. Готиното е че накрая винаги завършват с някакви абсурдни заключения и се опитват да вкарат някаква грешна поука. Тая тема като я видя вдигната все си мисля че ще се появи някакво ново pcm меме :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2017 21:54

Ебаси тъпата история, някой да ми върне 5-те минути изгубено време. Ако това е притеснителна, шокираща и скандализираща история за теб, значи ти е много интересен живота :D По какъв начин твоя човек ще го отнесе, като доколкото разбрах, вече е слязъл когато е извършен "доноса"? И естествено, че такива пияни чичаци са дразнещи и противни. И аз съм се качвал пийнал в градски транспорт и съм говорел на висок глас, но никога не съм нарушавал личното пространство на другите, заговаряйки ги с нечленоразделен говор, както в твоя случай. И как само с един поглед определяш кой е праведен и кой подмолен? Ебаси добрия психолог си. Как така само понеже първия пияница е работник, означава, че е праведен човек? И изобщо какво е това величаене на "работническата класа" и оплюване на "буржоазията", което последно време се забелязва в постовете ти? Ебаси комуниста. Сблъсквал съм се доста такива хора (работници), покрай моята работа и мога да ти кажа, че голяма част въобще не са толкова "праведни" и "чисти", колкото ги изкарваш. Най-малкото, половината са алкохолици, голяма част са доста тъпи/луди/цигани/крадат и един, който е убиец също познавам. В общия случай този с повечето пари е и по-умен, а според мен, в повечето случаи, по-умният човек е и по-добър/морален от глупака. Разбира се има много изключения, но ако ми твърдиш, че изключенията всъщност са по-голямата част и ако приемем, че си прав, то живеем в ебаси скапания свят и направо трябва да си теглим куршума.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 05 Мар 2017 21:59

Троли или не си е пил хапчетата, не знам що му отделяте толкова внимание.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2017 22:12

Ами тъжното е, че не троли, за хапчета не знам :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2017 23:37

Аз си мислех дали да не напиша, че в любимия му режим тактики като доносничество, ченгеджийщина и т.н са били масова практика ама няма смисъл. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2017 23:52

И човек ако е прост бачкатор - алкохолик, значи че е чист, почтен и добър, а ако е по-заможен - вероятно е крал пари и има връзки :D

Ама да, няма смисъл - троли и/или си търси внимание момчето с тия постове.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2017 10:40

нелегален написа:
Явно съм развил коренно различна ценностна система от повечето хора тук.

Не се коси прекомерно, нищо извънредно не си извършил. :D

Просто имаш повече време и го употребяваш за разсъждения над отдавна обяснени истини. Неща, които повечето народ върши без да се замисля, на теб ти образуват въпросителни.
Например, като управляваме кола, ние не разсъждаваме кога и как сменяме скоростите, а го вършим машинално, рутинно.

Виж сега, повечето разсъдителни хора стават интересни с поведението си.
Защото, многото мислене често води до “интересни” изводи.

Именно поради това обществата са си наложили табута.

Табуто е нещо, в което не е съмняваме и приемаме на 100 процента без да разсъждаваме. Мнозина днес се противят на табутата, но табутата крепят обществото в здравото съществуване.

Има тежки табута - например - не чукай майка си. Също и сестра си, леля си, братовчедките.
Опитно е установено, че смесването на близки гени ражда чудовища и е съпроводено с много мъка. Ако те възбужда някоя от споменатите, дори само мисловно, непременно потърси специалист. Нe че лягането с роднина ще му извади очите, не. Но последиците ВИНАГИ водят до болни резултати, плач и скърцане със зъби.

Има и табута, които лесно нарушаваме днес.
Но като цяло, те не са вредни, а полезни. Такова е и:
- Не говори лошо за починал, защото няма как да се защити.

Оценките ни за хората и събитията са твърде субективни. Което за мен е бяло, за друг е сиво или цветно.

Но забележи – забраната не касае правотата на твърденията ни, а невъзможността на адресата да се защити.

Това е красиво, това е джентли, заслужава адмирации, признай.

+++
А, носат ми кафето, позволете да дръпна гълток. :D

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 06 Мар 2017 20:03

SOCIAL INTERACTIONS 101

slushai sq moi
znam che ti e trudno
ma sa druj
taka
zlodeq v istoriqta ti kavalestva na pachata
(ebe mu se)
pachata se radva na majko vnimanie
no neangajirashto
(koketira)
tova se sluchva na garba na obshtaka pianica