Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
22 Ное 2006 18:05
Мнения: 4480
Местоположение: София
Заглавие: Passengers
Публикувано на: 29 Дек 2016 14:59




Гледах трейлъра и съм доста хайпнат. Обаче в сайта на Синема Сити не виждам да го има на IMAX или вече са свършили ? Някой гледал ли го е вече ?

___________________________________
тежки нокаути


Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Регистриран на:
28 Сеп 2002 08:47
Мнения: 16967
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Passengers
Публикувано на: 29 Дек 2016 15:04


Говоря без да съм го гледал, но предвид масово негативните ревюта, както от критици, така и от обикновени зрители, мисля да го пропусна, въпреки че аз също се бях хайпнал преди време. Казват, че било сладникава любовна история в sci-fi атмосфера, вместо пълноправен sci-fi филм. Така че си помисли :)

___________________________________
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D


Профил

Аватар
Регистриран на:
10 Юли 2004 06:39
Мнения: 6843
Местоположение: София
Заглавие: Re: Passengers
Публикувано на: 22 Яну 2017 23:14


Филма е шедьовър!

Не съм сигурен дали го има на Аймакс, гледах го на обикновено 3Д. Отидох без никакви очаквания, защото изобщо не бях чувал за този филм преди това (което май винаги е плюс). Дидко е прав иначе, да не очаквате кой знае колко сай-фай, и да, има любовна история, но това не значи, че филма е лош.

!!! СПОЙЛЕРИ !!!

Началото на филма, когато пича се събуди и нямаше никой друг брутално много ми напомни на първата серия от мега изродския сериал The Twilight Zone от 1959-та - https://en.wikipedia.org/wiki/Where_Is_Everybody%3F
Което само по себе ме накефи толкова много, че каквото и да беше станало нататък, пак щях да съм доволен.

Останалата част от филма може би е някаква смеска между Титаник и Интерстелар. Сетинга на филма ме изкефи. Може би не е кой знае какво, за сериозните сай фай фенове, но аз не съм такъв и ми се стори адски адекватен за технологичната епоха към която вървим. Кара те да се замислиш аджеба дали няма точно такива неща да има в бъдеще. Сюжета ми хареса, всичко беше много добре разказно. Винаги съм обичал когато стане въпрос за подобни морални дилеми. Героите (които макар и да бяха само 3-ма) бяха доста добре развити като характери и действията и емоциите им бяха доста реалистични, а и актьорите много добре ги изиграха. Любовната история мисля, че не беше прекалено сладникава, а напротив ненатрапчива и в същото време реалистична. Само края леко ме разочарова. Очаквах пича да умре в космоса ала Леонардо в океана. Хепи ендинга някак не ми се струва особено подходящ в случая. Някак си доста тактично пропуснаха какво аджеба ще правят тия двамата поне още 50 години на този кораб? Ако аз бях сценарист: Пича умира в космоса, след това мацката буквално се поставя на негово място, разбира какво му е било и му влиза още повече в положението, почва още повече да страда за пича, което я кара и тя да отиде да се гътне в космоса. Частично щяхме да имаме хепи енд, щото дефакто спасяват кораба и щеше да е в пъти по-добре, но нали трябва да е по Холивудски чийзи. Но все пак на фона на останалото не мисля, че беше кой знае какъв проблем това.

Като оценка, ако ме бяхте питали веднага след киното щях да кажа 10/10, на по-трезва глава - 8/10. За високата оценка може да влияе факта, че предишните 2 филма, които гледах бяха Rogue One и Assassin's Creed, които в сравнение с този ми бяха бози. А също и факта, че последно време като цяло не гледам много филми. Дефакто отдавна не бях гледал любовна история и не съм се пренаситил, а същото се отнася и за сай фай филми.


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10928
Местоположение: София
Заглавие: Re: Passengers
Публикувано на: 23 Яну 2017 09:19


Аз отидох без очаквания и впоследствие бях доволен от филма.
Филмът е съчетание от неангажираща любовна история с напрегнати sci-fi моменти.
Единственият начин да не харесаш филма, според мен, е ако отидеш с грешните очаквания. Дженито заслужава много секс.

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com