Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Дек 2016 19:14

Цитат:
using anything

Па работи и дори БД-та подкарва. Само с менютата им не може да работи.

Цитат:
писал съм за него в темата за полезните програми

Пък точно затова съм го игнорирал. :lol:
Без да съм го виждал - на бас, че има някакъв проблем. Я не може да пребори определен вид титри, я не ги показва форматирани на екрана, я не ще да скача по тагове, я нещо друго.
Няма такова нещо, като "решение на всички задачи в едни продукт" - пълно е с всякакви стари и нови аниме архиви. Прекалено разнообразни са.

Цитат:
MPC-HC + madVR

Не знам какво е второто, но си имам принцип да не се опитвам да оправям неща, които вече си работят.

Цитат:
като видиш разликата в качеството и performance-a

Nope.
10 битовите сега ги правят някакви изродщини. Най-ефективния софтуер да хвана, пак ще съм прецакан.
Има достатъчно 8 битови с врязани субтитри за стария.

Цитат:
ама поне сървис пак 3 може да му сложиш

Зи драмата на XP-то е, че като го patch-неш с по-високо SP и перформънса пада на 30-40% процента.
За да не падне, трябва да инсталираш от нула Win XP SP 3.
Начи да го търся, да го инсталирам, да ровя кои бяха най-работещите драйвери - примерно да си утрепа минимум 2-3 дена.
После да се уча на това madVR, да видя че не баца, да го деинсталирам (ако въобще поиска) и да си сложа моята стара смесена формула (ако я помня и ако намеря достатъчно стари версии).
Бах маааму!

Профил

Публикувано на: 19 Дек 2016 21:31

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Дек 2016 00:16

Цитат:
нали уж търсим най-добрите резултати

Аз и с това цъках едно време. Резултатът е същият, само интерфейса на MPC е малко по-удобен.

Цитат:
12 MB файл

Аз ли не разбирам нещо, но самият плейър няма свои собствени декодери, за разлика от VLC и ползва външни?
Значи трябва да ги свали и инсталира и тях?
И сега може да има много удобен интерфейс, да се вражда в какво ли не, да е написан за 100 платформи, а кодът му да е едно малко съкровище, но аз нямам високи изисквания за управление и не ми трябва още един интерфейс.

Цитат:
а по моя вина, че не знам как да се оправям с него

Щом ти не можеш да се оправиш, прави му сметката аз тепърва да му свиквам.

Цитат:
понякога са забележими на ниво плацебо

Да приемем, че са забележими на ниво клизма.
На 17 инчов екран ще ми е трудно да ги видя, пък ТВ-то си е обикновено, а не 4K. Платката пък е GeForce 840, що да се напъвам?

Цитат:
но не се учудвам

Тук имам спор с няколко админа - твърдят, че не е вярно, пък аз съм го виждал с очите си поне 3 пъти и лично downgrade-нах PC-то на една позната (нямах и продължавам да нямам диск със SP 3)...в смисъл форматирах C: и инсталирах OS-а наново, та тръгна пъргаво, като едно време.
Може да има някакви трикове при upgrada, а не просто next -> next -> next, ма те не казаха това.

Цитат:
а не го ползвам

Аз съм на принципа, "Кое си требе оно си сака.".
Като не ще да ми тръгне нещо, ще разкарам CCCP-то и ще търся други пакети.
На теб, като ти потрябват някакви Linux-щини - сървър услуги, стабилност или де да знам, сам ще си минеш съвсем естествено.
Едни познат разправя, че хич не му трябва Win. Linux му е напълно достатъчен, пък голяма част от програмите, които аз ползвам ги няма за него. Въпрос на лични нужди.

Профил

Публикувано на: 20 Дек 2016 04:30

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Дек 2016 10:21

Цитат:
Нямам идея какво представлява медия плейъра в шиндовс 8 или 10

И аз.
Впечатленията ми са от XP :lol: Като картина е същото (защото не зависи от него), но с по-малко опции за оразмеряване, избор на поток и пр. Някои екзотични файлове просто не можеше да ги сдъвче, въпреки че ползваше същите филтри, като MPC.
Мисълта ми е не да го хваля, което определено не заслужава, а че нямам свръх сложни изисквания и MPC ми върши работа.
На дъртия комп имам и едно Zoom, което подкарва работи дето MPC-то със същите филтри не може.

Цитат:
33 МВ е пакета

На VLC е 28.
Това 120 или е за сървърната програма за стриймване, каквато не ми трябва или пък се разпъва на толкова върху диска след инсталация?
Да, има трески за дялане ма става - самостоятелен е и си има някакви собствени обработки.

Цитат:
GeForce 840M?

За "M" не знам, ма некво такова.

Цитат:
сигурно ще трябва да разгледаш какви ъпдейти

Ситуацията е друга - примерно upgrade-ваш Sp2 с диск на Sp3 и компата става адски бавен.
Инсталираш от нула Sp3 и си върви, както под Sp2.
Имаше някаква голяма драма с upgrade-вачката.

Цитат:
Всичко има

Да, всеки Linux потребител го раздува, но определено не ми се знимава.
Ако се наложи някой ден, ще се адаптирам.

Хайде тук да копирам нещо, като обобщение на годината:
Цитат:
Впечатленията ви от 2016?
За мен доста странна и противоречива се получи.
Множество очаквани неща ме разочароваха, докато заглавия от нехарактерни за мен жанрове ме изненадаха приятно,
Смятам да спомена само заглавията, които съм запомнил с нещо, не да правя сериозен и пълен обзор.

Добрите:
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu (2016) - в жанр (джосей + мелодрама) и от студио (Deen) на които не съм редовен абонат и въпреки тях доста интересно и красиво аниме.
Concrete Revolutio: Choujin Gensou - The Last Song - лек спад в някои епизода, но принципно на нивото на първи сезон.
Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge - неочаквано приятна минималистична комедийка.
Kidou Senshi Gundam: Thunderbolt - December Sky - добро обобщение и допълнение на ONA-та. Пак нещо, по което принципно не бих си паднал - твърде много драма и емоции, но пък са предадени стегнато и мотивирано, а останалото са безумно красиви mecha битки.
Mob Psycho 100 - не обичам бойнинете шонени и задръстените протагонисти, тук обаче има доста шантав арт и странни идеи, а накрая страничните герои спасяват шоуто от характерното за жанра безличие.
Saiki Kusuo no Sainan (2016) - ми нормална комедийка, но тук-таме шегичките и препратките към по-стари такива ескалират добре.
Kingsglaive: Final Fantasy XV - стандартен фентъзи сюжет, но убийствена визия.
Mobile Police Patlabor: Reboot - съвсем кратко, но приятно ако си фен на поредицата и знаеш какво става.

Среднисти:
Dimension W - някакъв неуспешен опит за киберпънк, ма хубави картинки.
Boku dake ga Inai Machi
Kuromukuro - mecha + самураи + ученическо
Joker Game - уж амбициозно, ама всъщност не.
Relife - това също ми е в нехарактерен жанр, но неочаквано хуморът, дето на теория, не трябва да е доминиращ беше достатъчно приятен, че да оправдавае инвестираното в него време.
Tales of Zestiria the Cross - твърде стандартен фентъзи JRPG сюжет, но картинките са много приятни.
91 Days - почва и се развива добре, но от един момент нататък - маса глупости.
Handa-kun - добра комедийка, но не блести с нищо повече освен играта на сеютата.
Natsume Yuujinchou Go - за съжаление, не е толкова добро, колкото предните сезони, но става.

Шантавите:
Sushi Police
Ojisan to Marshmallow
Uchuu Patrol Luluco
Tonkatsu DJ Agetarou
Nobunaga no Shinobi
Teekyuu (2016)
Bernard Jou Iwaku.
Sengoku Choujuu Giga

Ъъъ, де да знам:
Occultic;Nine - някак го трая и дори на моменти ме радва с глупостите си, но обективно - пълен боклук.

Разочарованията:
Durarara!!x2 Ketsu - след толкова дълго поддържане на любопитството - какво ще се случи накрая, разочароващ reset.
Macross Delta - то и без това френчайзът е пълен идиотизъм, но това тук го закла премахвайки основния му чар - space opera-та и битките, а вместо това се концентрира върху идолските глупости.
Meitantei Conan: Junkoku no Nightmare - сигурно най-лошият Конан филм, щом ме издразни толкова въпреки занижените ми очаквания.
Www.Working!! - очаквах характерния за поредицата хумор и го получих, но някак по-злобен и геговете не се навързват, в интересна стопляща душата история. Личи си, че това са някакви начални експерименти на автора.
Trickster: Edogawa Ranpo "Shounen Tanteidan" yori - поредният свърхемоционален боклук. Дропнах го след една серия, а така се бях настроил за добър киберпънк детективски сериал по Едогава Рампо.
Drifters - започва надъхващо, но заорава в типичните тъпизми на автора. Дропнах го рано.

За добро или лошо, ето от тези неща съм с някакви спомени. Ако съм пропуснал нещо, ще пиша пак.
Останалото се слива с другата конвейерна продукция.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Дек 2016 23:36

Обявен е 6-ти сезон на Нацуме и два спешъла - https://myanimelist.net/news/49032923

Ааа, дааа -

Профил

Публикувано на: 21 Дек 2016 02:19

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Дек 2016 15:45

Цитат:
Meжду другото, запознат ли си с Blame? Мангата заслужава ли си наистина? Ами аниме адаптацията как е?

Запознат съм само бегло, но май картинките са красиви?
Феновете на автора обожават и неговото Sidonia no Kishi, което ако се съди по анимето е абсолютен идиотизъм, но с претенции за интелект...
Общо взето blacklist-нал съм Нихей, най-вече заради феновете му дето са толкова надути и се смятат за някакъв елит.
Доколкото знам анимето на Blame са някакви шортове - трохици от историята.

Цитат:
Щом викаш, че е стар компютър

Не бе, това е на новия.
Старият е с някакво ATI Radeon.

Цитат:
виж линка

И да го чета, и да не го чета нямам начин да проверя дали отговаря на реалността. Иначе да, според типа на лаптопа трябва да е средна ръка компонент.
И тук може би е мястото да отбележа, че аз не исках лаптоп, но човекът за който беше искаше точно такъв, пък после взе да не го иска си остана за мен :D . Със същите пари можех да взема някой по-харен десктоп, ама нааа...

Цитат:
защо поначало не си инсталирал шиндовс със Sp3

Тогава нямаше Sp3...

Профил

Публикувано на: 21 Дек 2016 19:41

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Дек 2016 21:11

Цитат:
да има и филм

Пак обемът не изглежда достатъчно.

Цитат:
Пак от темата

И да ми върнат някакви бенчмарк статистики, дето не знам какво да ги правя?
Истинският тест е - не върви ли играта, върви ли и как го прави.
Всякакви там други неща са за мерене на пишки, кой си е купил по-скъпата карта и колко по-добре я е настроил.

Цитат:
Искаш да ми кажеш, че за последните 8+ години не си преинсталирал Шиндовс ни веднъж!?

Да, точно това искам да ти кажа.
Може би обяснението е, че не съм се свързвал с интернет, чрез него.
Закачих се, чак с текущата машина.

Иначе в още по-стария, пак без интернет, съм мазал доста 95-ци и се стабилизира чак при 98 SE.
Просто си мисля, че XP Sp 2 е от най-стабилните OS-ове с които съм цъкал.

Профил

Публикувано на: 22 Дек 2016 04:24

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2016 10:59

Teekyuu 8 ep. 12 - малко рязък край на сезона, но си е характерно за поредицата.

Natsume Yuujinchou Go ep. 11 - историята беше малко никаква...както и целия сезон, обаче в него все пак имаше една-две доста яки серии, примерно тази с предисторията на Натори.

Non Non Biyori Repeat OVA ep. 1 - бях забравил, колко е сладка тази поредица. Самият епизод не е нищо особено, но все пак приятен.

Soushin Shoujo Matoi ep. 12 - боклучав сериал, с боклучав край. При това, както в сюжетно отношение, така и съвсем буквално - артът и анимацията бяха доста зле точно за кулминацията.
В допълнение хепи ендът идва пресилен и нелогичен.

Nobunaga no Shinobi ep. 12 - Чидори се заплете в нова интрига.

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 111-115 - сегментите с новия съученик богаташ бяха доста смешни. За съжаление между тях беше вмъкнат и един с противния дядо на Сайки.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Дек 2016 10:46

Kekkai Sensen: Ousama no Restaurant no Ousama - странно и напълно излишно OVA. Нещо като crossover със Shokugeki no Souma - от тук са взети героите, а от там кретенските реакции при дегустация.
Музиката е изгладена от популярни класически парчета - не са могли да ползват OST-то на собствения си френчайз и са прибягнали до public domain? Това винаги е лош знак.
Има хубави картинки и тук-таме добре анимирани.
В крайна сметка - не заслужава внимание.

Kindaichi Shounen no Jikenbo The Movie - на ниво арт, анимация, монтаж и музика е прекрасно заглавие (при това съдя за тях от много лош видео материал), нищо че е леко нискобюджетно. Очевидно този филм е определил тона и визията на ТВ продукцията, която почва година по-късно.
На ниво сюжет обаче е доста зле. Като оставим настрана, че лошкото си личи още при първата му поява и всяко негово действие е подозрително, събитията както и мотивацията на останалите герои са някакво безумие. Дори Киндайчи е някакъв различен, Миюки е по-куха дамзелка от обикновено, а инспектор Кенмочи тъп comic relief.
Още по-странното е, че историята е продължение на друга, но на онзи етап зрителят е нямало друг начин да е запознат с нея освен от мангата. Не пречи, но създава неприятното усещане за нещо липсващо.
За мен пък кастът на сеютата ми беше най-необичайното, защото голяма част идва от Conan и примерно Киднайчи говори с гласа на Шиничи, но с реакциите на Усоп от One Piece :lol: . Определено в сериала Taiki Matsuno върши по-добра работа за образа от Kappei Yamaguchi тук.
Не съжалявам, че го гледах, но не е от най-силните моменти на поредицата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2016 09:47

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 115-120 - фалшивият рожден ден хареса дори и на Саики.
В крайна сметка едно от аниме заглавията на 2016-та, които наистина ми харесаха.

Seitokai Yakuindomo* OVA ep. 6 - стандартните простотийки. Бях се уплашил, че Хата няма да се появи в тази серия, но все пак я вмъкнаха в сегмента след финалните надписи.

Sengoku Choujuu Giga ep. 12 - wow, cliffhanger!

http://WWW.Working!! ep. 13 - миии среднист край, на среднисто шоу. В началото само ме нахайпиха излишно, че наистина правят нещо малко по-различно с тези странни типажи.

Occultic;Nine ep. 12 - бълвочът на сезона, но имаше някакъв идиотски чар и не съжалявам, че го изгледах.
От друга страна дори при минималните ми очаквания към бъдещите ";" заглавия, този сериал ги смъкна още повече.

Fune wo Amu ep. 11 - решиха малко да ни депресират в последната серия, но не успяха, защото едва ли на някой му пука за тези герои.
Май трябваше да го дропна на таймскипа.

Bernard-jou Iwaku. ep. 12 - и това е от добрите заглавия на 2016-та. Най-адекватните и справедливи коментари за книжни нърдове. Обикновено аниметата ги стереотипизират зле.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2016 15:30

Нямах време да ти гледам целия списък в Шики, но да те предупредя за някои от планираните ти неща.

Ангельские ритмы! / Angel Beats! - пълен шит.
Антимагическая академия: 35-е экспериментальное подразделение / Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai - също.

Боевая фея Вьюга / Sentou Yousei Yukikaze - красиво нарисувано и анимирано, доста високо го ценя всъщност, но е в ядрото на историята е гей мелодрама. :shock:
Мен такива неща не ме дразнят, стига да не се фенсървис (тук и не са), но на теб като отявлен хомофоб може да ти дойде нанагорно.

Бэнто / Ben-To - шит.

Волшебник Кайто 1412 / Magic Kaito 1412 - според мен няма да ти хареса.
Иначе е в света на Detective Conan и важат някои тамошни идиосинкратизми.

Волшебный учитель Нэгима! / Mahou Sensei Negima! - мизерна интерпретация на мангата. По-скоро препоръчвам да хвърлиш око на OVA-тата от Shaft. Нищо няма да разбереш, но пък картинките са яки...

Всегда вялый Танака-кун: Спешлы / Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge Specials - не си губи времето с тях.
Граффити счастливой кухни / Koufuku Graffiti - пффф.
Давайте играть! / Asobi ni Iku yo! - цъ.
Железнодорожные войны / Rail Wars! - нъцки.
Заморозка / Freezing - nope.
Каннаги / Kannagi - загуба на време.
Кемпфер / Kampfer - напълно пропиляно време.
Король магических стрел и Ванадис / Madan no Ou to Vanadis - ко? Не!
Кровь+ / Blood+ - ъъъ.
Пластиковые воспоминания / Plastic Memories - пази се от мелодрамата!
Подручный Луизы-Нулизы / Zero no Tsukaima - виж по-горното.
Полное затмение / Muv-Luv Alternative: Total Eclipse - worst type of mecha.
Рок-шоу!! / Show By Rock!! - worst type of everything.
Твоя апрельская ложь / Shigatsu wa Kimi no Uso - виж пази се от мелодрамата!
Труп под ногами Сакурако / Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru - worst type of protagonists.
Тьма, шляпа и те, кто путешествуют по книге / Yami to Boushi to Hon no Tabibito - worst type of yuri.
Черные метки / Schwarzesmarken - виж Muv-Luv
Ямада-кун и семь ведьм / Yamada-kun to 7-nin no Majo (TV) - скука

Не гарантирам, че това са всички плевели, но за тези знам.

Профил

Публикувано на: 27 Дек 2016 17:36

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2016 09:54

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! ep. 1-5 - това е доста овърхайпнато и овъррейтнато в аниме общността, но все пак става. Оказа се прилична комедия в жанр и сетинг, които преливат от клишета и посредственост. Явно хората са се шашнали, че наистина този път не са им пробутали стандартната прокиснала боза та им се е видяло по-велико отколкото е.
Лошо няма, освен, че като видя такъв телешки ентусиазъм обикновено пропускам шоуто и после дори може да не го погледна хич, нищо че е прилично, ма това си е мой проблем.
Постижението на сценаристите в случая е, че покрай фенсървис персонажите успяват да разгледат хумористично последствията от такива неща като - неадекватно формирано RPG парти, неадекватно формирано дърво на уменията, неадекватностите на игровите фентъзи светове и какво би станало ако главният герой ги знае и може да ги експлоатира.
Като отворих дума за протагониста, той е рядко интелигентен и рационален персонаж. Че е малко или много загубеняк се подразбира, но е наясно с много неща и обикновено успява да постигне своето. Нищо общо с типичните свръх емоционалните шонен-пикльовци дето вечно врякат и маморват, но са безполезни. Този тук знае кога трябва да се бие мръсно, а изпълнението на сеюто е епично.
Е, има и някакви женски персонажи, които дори доминират на екрана, но са предимно подигравка и денконструкция на RGP и други архитиповете "Ти какво, да не си бивш идол?".
Друг плюс са приятните арт и анимация. Втората е малко пестелива, но сложена съвсем на място.

Brotherhood: Final Fantasy XV ep. 1-5 - някъде четох, че един от негативите на играта е, как човек трябвало предварително да е гледал Brotherhood и филма иначе нищо не се разбирало. Абсолютно не е вряно. Не че съм я играл лично, но изгледах как някой друг го прави. По-важните моменти от филма са обяснени, а Brotherhood не само е ненужно връщане в миналото, но и влиза в леко противоречие. Но пък от друга страна не идва и в повече. За средно бюджетна ONA се справя добре, а и може да не задълбочава особено героите, но пък виждаме мирния всекидневен свят преди войната.
Неадекватностите:
Не дадоха цялата история на Промпто, което ми беше най-любопитното. Сега обратът с него ми е още по-нелогичен.
По отношение на мотивацията за предаността към Ноктис сякаш Игнис и Гладио са си разменили местата
В историята на Промпто, Луна изглеждаше много по-голяма от Ноктис, а във флешбещите в играта ги виждаме, като деца с еднакъв ръст. Да, тя е малко по-възрастна от него и по-рано е влязла в пубертета, но разликата е прекалено драстична.

Nobunaga no Shinobi ep. 13 - замък се завзема по-добре с по-малко хора. Нобунага естествено прости на Чидори свободната интерпретация на заповедите му. Хидейоши се появи с обичайните си маймунджилъци.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2016 10:25

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! ep. 6-10 - рязък регрес в шоуто.
От една страна бясно препускане през материала, което пропуска ако не важни, то поне интересни моменти. Изглежда липсват доста работи около Виз, а тя е централен персонаж.
От друга страна свежите коментари и шегички на RPG и фентъзи тематика ги няма, а са заменени точно със скука и гиганто-цицомания - подозренията за които ме отблъскваха от заглавието близо година. Предполагам, че на авторите са им свършили добрите идеи и са посегнали смело към стандартните формули за създаване на изкуствен пълнеж. По тази причина заглавието се връща в коловоза отъпкан от безброй други знайни и незнайни посредствени представители на субжанра.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! OVA ep. 1 - пълен идиотизъм естествено. :lol: Липсата на цензура е дала воля на аниматорите да вършат с гигантските цици на героините (+1 чифт повече, защото от средата на шоуто всяка нова героиня трябва да носи такива), каквото им душа поиска...иии това е изненадващо скучно, защото са го взели наготово от други места, където също е тъпо направено, защото са го взели от други места, където...

Detective Conan ep. 843-844 - и този адаптиран арк не звучи така добре, като в мангата, въпреки че е почти идеално негово копие. Нещо се сгруха това шоу.
Следващият път естествено AO.

Профил

Публикувано на: 30 Дек 2016 15:08

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2016 16:24

Цитат:
какво точно те накара да имаш някакви очаквания

Първите пет серии, преди тях нямах очаквания.

Цитат:
избрано за шедьовър в 4чан

Една година и Yotsubato беше избрано от тях за шедьовър, а то си е такъв отвсякъде.

От друга страна хич не съм се и заглеждал напоследък какви ги вършат тази идиоти.
На мен ми го похвалиха едни други, но не им повярвах особено, но пък онзи ден ми се освободи неочаквана дупка в програмата и ми попадна добро копие та си казах "На това му иде втория сезон, що пък да не му хвърля око? Понякога аниме интуицията ме лъже.".

Е, пълен идиотизъм, но поне за няколко епизода се чувстваше, като нещо различно. Повечето останали и това не го могат.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com