Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 15:07
От тези изброените от Андрей специално Графа си е много добър изпълнител и ми е странно да се нарича дъно на поп музиката
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 16:15
Станцията моментално бива сменена щом пуснат Граха по радиото, за да не ме полее обилно с бозавата си музика. Харесвам много неща на Бг, но музиката никак не е едно от тях .
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 16:45
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 18:45
Криско е продукт на мишо шамара, който е имал за цел да докаже, че може да има по-тъпи текстове дори от неговите
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 18:50
Аз написа: От тези изброените от Андрей специално Графа си е много добър изпълнител и ми е странно да се нарича дъно на поп музиката Всъщност, да и не само той останалите също са доста добри, особено от днешна гледна точка. Тогава обаче не ми се струваха кой знае колко добри и си обяснявах възхода на поп-фолка с липсата на българска поп музика, която реално да запали болшинството от младите хора. Тази тенденция се запази общо взето до днес, когато Криско практически удари чалгарите в земята измисляйки по-голяма простотия и от тяхната, която на всичкото отгоре, както отбеляза Гипо може да се пуска по нормалните радиостанции.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 18:53
хахаха доста добре казано
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 19:04
Това което всъщност се опитах да кажа в оригиналния си пост е че се ужасявам от перспективата в която след 10 години си казваме: "Абе Криско и Гери Никол всъщност си бяха доста стойностни изпълнители, в сравнение с тея днешните"
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 23:02
Много се дразня като някой каже, че нямаме хубава музика. БГ музиката винаги си е била мега яка и винаги ще бъде. Имаме си доста добри групи/артисти - и млади и стари. Това, че вие знаете само шитни си е ваш проблем. Ето ви една малка част от това, за което говоря (предимно от 2016-та и последните няколко години): И спирам, че мога и до утре. Всички тези артисти/групи са активни и докато вие си обсъждате гери никол (i bratmu ), хората концертират из страната. Ако тръгна да изброявам и по-стари неща списъкът ще стане много по-дълъг. Научете се да слушате различни неща от шибания комерс. В епохата на интернет, музиката, както и информацията за нея са безкрайно достъпни, че да трябва да слушате това, което казва "машината".
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 14 Дек 2016 23:42
Факт Просто хората в мнозинството си са мързеливи и чакат с черпака медиите да им сервират информацията и се самоограничават
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 15 Дек 2016 18:55
Бичето е номер едно
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 15 Дек 2016 22:57
Der Meister написа: Много се дразня като някой каже, че нямаме хубава музика. БГ музиката винаги си е била мега яка и винаги ще бъде. Имаме си доста добри групи/артисти - и млади и стари. Това, че вие знаете само шитни си е ваш проблем. Ето ви една малка част от това, за което говоря (предимно от 2016-та и последните няколко години): И спирам, че мога и до утре. Всички тези артисти/групи са активни и докато вие си обсъждате гери никол (i bratmu ), хората концертират из страната. Ако тръгна да изброявам и по-стари неща списъкът ще стане много по-дълъг. Научете се да слушате различни неща от шибания комерс. В епохата на интернет, музиката, както и информацията за нея са безкрайно достъпни, че да трябва да слушате това, което казва "машината". Тука говорим за популярната музика като културно отражение и симптоматика на българското общество. Тоест поста ти няма общо с темата, че Гери Никол съществува и милиони българи я слушат.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 16 Дек 2016 01:33
За мен тоя тип музика винаги си е бил боза. Тая Гери-Криско и подобните копират западната чалга и то доста успешно според мен. Тия американски поп звезди за мен са си същата работа само че са световно известни. А пък по-неизвестните са още по-голяма скръб. Дали ще слушам Риана, яката дупара или издислав ми е еднакво неловко
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 16 Дек 2016 01:37
Андрей, и защо говорите за това, при положение, че никой не я слуша от тук присъстващите? Това ми напомня за един рожден ден дето бях, на който бяхме компания пияни метълисти, и на който някой уж на ташак пусна някаква чалга, след това на related принципа се слушаше още доста чалга, до момента в който някой каза - "абе ние що слушаме чалга бе?" Така и тук, уж никой не я слуша тая пача и всички я хейтите, пък правите тема за нея. Какво ползотворно се постига така? Що не пуснете тема за бг музикант, който ви харесва? Защо омразата (хейта) винаги трябва да е по-силната емоция от любовта?
И не съм съгласен, че поста ми няма общо с темата. Поста ми беше провокиран от изказването на Гипо, че видиш ли бг музиката не струвала, давайки за пример дриско и гери никол. Аз като контрапункт давам добра бг музика, която мисля, че повечето не сте чували и може би ще ви се хареса.
И какво значи "популярната музика като културно отражение и симптоматика на българското общество"? Това, че милиони българи слушат гери никол, не значи, че няма други милиони българи, които не понасят дрислата и слушат качествена музика. Не си мислете, че всичко е чалга.
Чуй ми поне песните от поста, вместо да ми казваш, че не е по темата.
Колкото и да се плюе чалгата и шитавата комерс музика, ситуацията е на принципа, кучетата лаят кервана си върви, затова трябва ние също да сме в позицията на кервана, т.е. да си гледаме нашите неща и да не се занимаваме с глупости.
Не визирам само това, което се случва в тази тема, разбира се, който не е разбрал. Тя просто е пример за един по-глобален проблем, който наблюдавам последно време. Много хора оплакват без да правят нищо по въпроса. В случая с музиката, много хора реват против чалгата, как може да има такава тъпа музика и т.н., а в същото време какво градивно правят? Защо не търсят алтернативна музика? Защо залите/клубовете при концерти на качествени музиканти са празни? Защо не си купуват оригинална музика? Добра музика има ама няма кой да я слуша, това е проблема.
Волтаж, интересно ми е с кой оприличаваш Dead Man's Hat и Bright Sight?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 16 Дек 2016 08:59
Ами виж, откровено за мен поп музиката ни (мария илиева, граха и тем подобни) е нелепа. Рап нямаме. На едно ниво са със северно-корейската музика . Това си е мое мнение. Миленита бих я наръгал с ножица, по-скоро, отколкото да и изтърпя повече от 1 песен. За мен малкото качествена бг музика е в по-алтернативните стилове (на фона на чалгата и попа). Най-редовно с компанията посещаваме събития на някакви малки рок, пънк, ска... групи и определено има добри (един от любимите ми лайв пърформънси са на Пеци & Дъ Пичос ). Ходим по разни участия на едни приятели, които са в група още от у-ще и вече над 15 години свирят за кеф по заведения от време на време. Хоби им е и както аз играя футбол всяка седмица, така те са в репетиционната, събират си пари за по-добри инструменти и тн. По рок радиата съм хващал добри бг песни, на които не им личи, че са български (т.е. няма аматьорско звучене). Ама на фона на буламача, тия музиканти и аудиторията им са толкова малко... че като тегля чертата, мога да кажа, че бг музиката като цяло не ми харесва. п.п. Половината от песните, които си постнал в предния пост, бих ги скипнал с презрение
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 16 Дек 2016 13:29
Това да не ми допада нещо не е хейт. Хейт би било да кажа, че нещо е тъпо, без да съм го чул. Аз не харесвам червено, това също ли ме прави хейтър?
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 16 Дек 2016 21:00
Der Meister написа: И не съм съгласен, че поста ми няма общо с темата. Поста ми беше провокиран от изказването на Гипо, че видиш ли бг музиката не струвала, давайки за пример дриско и гери никол. Аз като контрапункт давам добра бг музика, която мисля, че повечето не сте чували и може би ще ви се хареса.
Да ама точно там е работата, че Гипо и останалите говорим за ПОПУЛЯРНА българска музика, а не за групи дето никой не ги е чувал. Цитат: И какво значи "популярната музика като културно отражение и симптоматика на българското общество"? Точно това което написах означава и точно като такова има смисъл да го обсъждаме. Защото ако не говорим за музиката като за културен феномен и проблемите идващи от това, то всичко друго си е въпрос на вкус, а всеки човек харесва различни неща. Цитат: Това, че милиони българи слушат гери никол, не значи, че няма други милиони българи, които не понасят дрислата и слушат качествена музика. Да, но аз смята, че това че милиони българи все пак слушат Гери Никол и Криско, и особено факта че това са предимно деца е проблем, в смисъла че не говори добре за обществото ни.
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 17 Дек 2016 22:42
Българската музика отдавна не става за нищо. Гери-Никол имаше точно една ставаща песен и от тогава до сега песните и са еднакви като звучене. Просто много се нашумя около нея и си създаде фен база от пискливи пикли, които са най-вресливата част от обществото ни и ще я държат пред камерите дълго време. Грозна е, трътлеста и вероятно скоро ще се ошишка като Ракиши, поне аз като и видя задника веднага правя асоциации с неговия. Криско като беше инди изпълнител и правеше дуети със 100 кила и Шамара всъщност не звучеше толкова зле. Даже стойностни текстове им пишеше, доколкото рапърски текстове може да бъдат такива. Откакто стана звезда преди няколко години с някаква песен за море и пълни джобове съвсем спря да се опитва да пее(а може копелето, не е вокален инвалид) и въведе малоумния стил на ампутация на гласни в текстовете си с цел да се хареса на циганетата и простите тийнове. Графа преди беше един стойностен изпълнител, докато не започна да се влияе и той от модните тенденции и не започна да записва тъпи дуетчета с роми, африканци, китайци и италианци на италиано-българско-английски език. Баладите му си остават на топ ниво, макар самият той да не е много добър певец. Мария Илиева пък е единствената наша поп звезда напълнила Арена Армеец ако не се лъжа, харесвам творчеството и, въпреки че напоследък не е вадила хит. Майстора е постнал много групи, за съжаление не ми допаднаха. Текстовете може и да са доста добри(чух по малко от всяка, не съм ги изслушал), обаче певците пеят монотонно, някак равно и всъщност нямат особено добри певчески заложби, с изключение на Парапланера. Прекалено аматьорски ми идват, финландски и немски инди групи, за които никой не е чувал са с 200 класи над този музикален говор с бъгав аранжимент. Виж, мацката(русата) от Dead Man ми допадна Българска музика почти не слушам, но бих отличил Дони, Стенли, Хората от гетото, Фанданго и БТР на прима виста. С малки изключения Пиф, Вельов, Д2 по времето на Дичо, Тома, Буги Барабата, че и Миро без Клизма, Михаела Филева, Били дъ КИТ и Поли Генова стават/ха за слушане, без да знам в момента някои от тях занимават ли се изобщо с музика и дали не са се комерсиализирали, но преди поне вадеха и по някоя добра песен.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 18 Дек 2016 20:36
нелегален написа: Der Meister написа: Волтаж, интересно ми е с кой оприличаваш Dead Man's Hat и Bright Sight? Lana Del Rey и Sum 41 съответно. 100%-ово копие са ми, но всъщност нямам нищо против, щото поне са копирали от правилните изпълнители. Да, голям фен съм и на LDR, и на Sum 41. Омегата пък ми даде това: Cigaretta - Ascetic. Което също кефи... нещо смесица между A Perfect Circle, Bush, и може би малко Radiohead... Като цяло има някаква тенденция, че в днешно време освен чалгата, няма българска музика, която да е с оригинално звучене, а все е копнато отнякъде. Огромен фен съм на класически БГ рок групи като Диана експрес, Щурците, Фактор и т.н. (без ФСБ и Сигнал май), защото според мен са си със 100% оригинален звук и не звучат като да са повлияни от бийтълс, цепелин и каквото тогава е било актуално на Запад. Едно време просто се е вкарвало повече старание за това да си имаш собствен стил. Шамара и R&B рекърдс навремето + Ъпсурт + Колумбиеца и Мъглата и други големи или прохождащи рап изпълнители (без снайпер) също бяха доста оригинални в звученето си и също ме кефят по тази причина. В БГ всъщност имаше/има добра почва за рап/хип-хоп. @ Гипо - оф, човек, ебати хейтъра си Вероятно си прав, че тези групи като Dead Man's Hat и Bright Sight нямат оригинално звучене, не знам. Но за мен това няма особено значение стига музиката да ми харесва, т.е. нямам проблем с "още от същото" стига то да е добро. А защо се изцепи така за чалгата? Та тази музика в над поне 50% от случаите дори не е авторска, та за каква оригиналност може да се говори? Една огромна, ама наистина огромна част, от чалгата всъщност са кавъри на сръбски, гръцки и турски песни. В тази музика нито има нещо оригинално, нито нещо автентично българско. Що се отнася до старите ни рок групи, също не ги намирам за групи с оригинално звучене. Щурците може би да, до някаква степен, но тези хард рокаджиите, тип Фактор (също Ахат и т.н.), ми звучат адски generic. За ФСБ да не говорим, на които целия им първи албум са крадени песни с преведени текстове. Фактор също имат няколко такива песни. Но това разбира се не ги прави по-малко добри, просто не ги намирам за оригинални. За мен, бг музика с наистина оригинално звучене са групи като Нова Генерация и Ревю и няколко други, които също са от това течение. Специално за Нова Генерация и Ревю наистина мога да кажа, че имат собствено звучене, което веднага мога да разпозная, да не кажа даже и собствен стил.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 18 Дек 2016 23:49
Между другото вчера като изгледах това видео: https://youtu.be/sUILTZm-xIsведнага си помислих, че все едно е правено за Гери Никол
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Гери Никол - Готина и Луда Публикувано на: 19 Дек 2016 00:36
Този малчуган лифи има много дразнещ глас
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|