Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Ное 2016 09:34
Изпонадропих разни неща, за които няма да влизам в подробности. Mobile Police Patlabor Reboot ep. 1 - на практика Patlabor the gender flipped short. Не е лошо. Дано направят ТВ сериал или поне OVA с тези герои. WWW.Working!! ep. 6 - садизмът на девойките става все по-неконтролируем, обаче Юта успя поне веднъж да го върне тъпкано на Шихо. Occultic;Nine ep. 5 - забавно е как Юта от време на време може да се върне, в първоначалното си състояние на безгрижен идиотизъм. Детективчето е садист и май е най-противната личност, въпреки че не е направил нищо, кой знае колко лошо. Sengoku Choujuu Giga ep. 5 - това шоу е толкова откачено. Бащата Санада похарчи жълтиците и от семейния герб. Bernard-jou Iwaku. ep. 5 - сблъсъкът между престорения книжен нърд и неизлечимия книжен гийк продължава. Soushin Shoujo Matoi ep. 5 - добра идея Юма вече да има силите си, но да са запечатани. За жалост чиби митологичните животните и убеждаването им да работят за нея, бележат нов рекорд в глупостта на шоуто. Natsume Yuujinchou Go ep. 5 - историята с онмиоджи момичето беше тъпа. И какъв е извода, sometimes stalking is good? Fune wo Amu ep. 3-4 - я, мацката не била продукт на въображението на главния герой...но е точно толкова нереалистична. Иначе нищо не разбирам от това шоу, освен че правят речник. Teekyuu 8 ep. 5 - happy end на историята от епизода?! Това не го очаквах. Nobunaga no Shinobi ep. 5 - още Сенгоку шегички.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Ное 2016 09:03
Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 86-90 - чаках и чаках сборния епизод, но засега такъв няма, затова подпуках единичните. Най-добрите от тази група бяха: второто гостуването на Теру-чан, където съседчето я разби с идиотиите си, забравеното портмоне и схемата за забогатяване, заради която го отнесоха всичките му роднини/познати и накрая караокето. Nobunaga no Shinobi ep. 6 - стандартната заигравка с неочакваните силни и слаби страни на Чидори. Хидейоши май накрая зацепи чувствата на Нене, но в най-неудобния за това момент. Kaijuu Girls: Ultra Kaijuu Gijinka Keikaku ep. 7 - те разбиха половината град, пък "Без вас щетите щяха да са по-големи" .
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Ное 2016 09:28
Teekyuu 8 ep. 6 - посещението в музея някак не беше толкова смешно, колкото предишните серии. Natsume Yuujinchou Go ep. 6 - серията не ми хареса особено. Отново някакви йокаи наскачат Нацуме, докато Нянко-сенсей се мотка някъде. Последният го спасява за 100-тен и 101-ви път. Нямаше интересна загадка с новия йокай - играела на дама с Рейко и толкова. Нямаше и сложни морални дилеми. Не че предният епизод беше много по-добър, но ситуацията беше по-сложна, а и съдържаше бонус - Нянко-сенсей във формата на Рейко. Това винаги е забавно заради разликите: очите и са зелени, а поведението и играта на сеюто са tomboy-ски.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Ное 2016 08:55
Sengoku Choujuu Giga ep. 6 - песничката за наканите от страх гащи не беше, чак толкова смешна, а и вече разбрахме, че "Всички мразят Ieyasu". (За феновете на Шогун, това е вдъхновението за Toranaga-sama.) WWW.Working!! ep. 7 - нещо не ме кефи, къде отива това шоу. Поредица от злобни шегички и толкоз. Някои реакции дори не ги разбирам. Може да има някакъв проблем с превода. Fune wo Amu ep. 5 - мдаммм, наградата за добре свършена работа е още повече работа. Шоуто ми скучее. Bernard-jou Iwaku. ep. 6 - стандартните идиотийки. Detective Conan ep. 838 - скучен филър. Следващият път ще се опитат да експлоатират отново темата за тенгу. Странното е, че това за вятъра "гласът на тенгу" ми е познато от друго място. Не мога да си спомня от Kindaichi или от Tantei Gakuen Q.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Ное 2016 09:09
Occultic;Nine ep. 6 - не знам защо, но когато увеличат оборотите на приказване, шоуто ме кефи. Не заради глупостите които плещи, а заради идиотският почти нехаен тон контрастиращ с атмосферата. Все едно казват "Време е за експозиция, обаче майната и на експозицията, затова ето още няколко тона от нея!". Всеки път ме разбиват с това. Главните герои май най-накрая зецепиха, в каква ситуация се намират. Kaijuu Girls: Ultra Kaijuu Gijinka Keikaku ep. 8 - стандартните приятни лигавщини. Soushin Shoujo Matoi ep. 6 - след предишния досаден епизод, най-накрая нещо по-раздвижено и забавно. Следващият път плажен и онсен епизод в едно - ъх. Nobunaga no Shinobi ep. 7 - тази серия беше малко по-кървава.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Ное 2016 12:24
Urusei Yatsura ep. 26-29 - определено качеството на геговете пада в сравнение с началото, съответно на сеютата се отдава по-малка възможност да се развихрят. Само серията с Дракула ставаше. Странното е, че от нея имам някакво дежа вю - интересно дали защото съм я гледал някъде (може би по RTL2 и без представа, че е част от популярна поредица) или защото е рециклаж на стандартни вицове с вампири. Teekyuu 8 ep. 7 - доста як епизод на тема mmorpg. Камео от Сайтама, който наби два пъти главните героини ...в играта.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Ное 2016 09:06
Master Keaton ep. 22-24 и Master Keaton OVA ep. 1-4 - продължава да си е отвратително: безумно идиотски сюжети, с безумно грешно и повърхностно разбиране на европейските нрави. Гледам го, защото някак неутрализира токсините на съвременните боклуци, а и все пак тук-таме има по някой добър епизод (примерно 24). Такъв с правилна атмосфера и приемлива история. Въобще идея за застрахователен следовател, който щъка из цял свят, а сюжетите с него невинаги да са свързани с престъпления/измами е страхотна. Артът също е много подходящ за нея. За жалост залитането по евтина драма и опитите да се адаптира нещо чуждестранно за японските представи я дънят през по-голямата част от времето.
Detective Conan ep. 839 - поредното AO. Този път загадката беше малко по-интересна, въпреки безумно сложния метод за създаване на алиби. Сюжетът също беше кух, но и не може да се очаква друго при единичен епизод. Следващият път пак AO.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Ное 2016 11:12
Mobile Suit Gundam: The Origin ep. 1-4 - въвеждаща история в Universal Century света на Gundam. Може да се гледа както от незапознати с поредицата зрители, така и от фенове, които ще открият безброй препратки и любопитно подробности за вече познати им герои, места и събития. Разказва за възхода на Чар Азнабел и за политическата ситуация довела до Едногодишната война. В последната серия имаме и част от историята на Рей Амуро и баща му. Това OVA ме изненада. Вместо стандартните военщини и анти-военнщини, то е аристократична драма: история за съперничество, семейни идеали, бягство в изгнание и отмъщение. Занимава ни с детайли и моменти от живота на героите, каквито не биха били във фокуса на стандартния Gundam. Неочаквано има доста хумор, наивитет, добросърдечност и омаловажаване на сериозни проблеми. Някои ключови моменти, примерно размяната между Чар и Казвал са направо невъзможни в едно високо развито технологическо общество или поне биха били реализуеми по съвсем друг начин. Усещаното е все едно четеш дърт приключенски роман. По атмосфера повече ми напомня за Ginga Eiyuu Densetsu и Votoms. Въпреки резкия завой в стила и подхода, The Origin е приятно изживяване и любопитна добавка към Universal Century. Героите са нереалистични и карикатурни, но каризматични и интересни. Голям принос за това имат сеютата, някои от които са в поредицата още от 1979-та. Специално актьорът зад Чар/Казвал - Shuuichi Ikeda може да звучи малко странно във втората серия с оглед възрастта на героя, но е една от основните причини зрителят да повярва в него и вече 37 години да го приема за един от най-любимите аниме злодеи. Другите ветерани също се справят убийствено, а за "новаци" са подбрани едни от най-добрите съвременни сеюта - Miyuki Sawashiro, Kenta Miyake и т.н. и т.н. Въпреки промените Mobile Suit Gundam: The Origin съдържа достатъчно екшън и дрънкане на оръжие. Използваното относително евтино 3D CGI за механичния дизайн малко проваля класическия визуален стил на битките, а е и далече от красотата на Unicorn и Thunderbolt, но все пак се понася и върши работа, особено ако го сравниш с някои all 3D съвременни простотии. Всичко в 2D е много красиво и стилно. Музиката е страхотна (и предполагам съдържа доста теми от оригиналната анимация). В заключение доста ми хареса. Може да е необичайно и семпло за поредицата, определено не е от най-добрите нейни заглавия, но се забавлявах добре докато го гледах. Occultic;Nine ep. 7 - както и предишния път, колкото повече инфодъмп и скорострелно дуднене, толкова по-забавно. Имаше и от солта и пипера на поредицата - безумни спекулации и спорове за неща, които нямат точна дефиниция. Нашите хора изненадващо добре приеха състоянието, в което се намират. WWW.Working!! ep. 8 - тази серия беше малко по-забавна от предишната. Sengoku Choujuu Giga ep. 7 - класическият виц за Хидейоши и топленето на сандалите, но с няколко гадни и неочаквани обрата. Fune wo Amu ep. 6 - общо взето скучна битова драма. Техническата част по съставянето на речниците вече я споменават само по заобиколен начин. Bernard-jou Iwaku. ep. 7 - стандартните книжни нърдщини. Шиори е моята любов. Master Keaton OVA ep. 5-6 - стандартната сапунка.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Ное 2016 08:53
Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 91-95 - дядото на Саики е досаден, а не смешен. Серийката с играта беше добра.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Ное 2016 04:43
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Ное 2016 09:42
1. Почва много идейно, но хуморът се изтърква много бързо, затова и не съм гледал втори сезон. 2. Шестицата е заради добрата идея и играта на главното сею, иначе реално може би заслужава петица. Първоначално бях дал седем, но с времето свалих. 3. Имаше един период, в който не пишех коментари тук или поне не всичко, за разлика от другите три места.
ПП 4. Свръхтовар не е ли overload?
Не знам дали си чувал, но Macross е компромис между три предварителни имена - Megaload, Megaroad и Macbeth (един от продуцентите били фен на Шекспир)...тааа Megaload ми се стори достатъчно безсмислено и идиотско та да става за никнейм.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Ное 2016 16:42
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Ное 2016 17:45
Цитат: Втори сезон до колкото знам няма. Ааа...говореше се нещо за втори сезон (то и за Ninja Scroll 2 се говори от десетилетия) и тогава си казах - "Няма да си дам този зор.". Явно дори не се налагало да се опасявам от даване на зор. Проблемът ми се корени в това, че сложа ли нещо в игнор списъка то става невидимо. В случая не съм видял, че няма нищо за виждане. Цитат: Доста ми е люботпитно, та определено ще го гледам. Лошото няма, както отбелязах идеята е интересна, а артът приятен, просто не бъди прекалено хайпнат - може и цялото да те зарадва. Може би точно хайпът, който сам си създадох ми прецака експириънса.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Ное 2016 09:13
Teekyuu 8 ep. 8 - честно казано не разбрах, какво се случва в този епизод. Natsume Yuujinchou Go ep. 7 - стори ми се скучна серията. Стандартните гадове йокаи, стандартните морални дилеми. Имаше една кратка забавна сценка, в която Нацуме и Нянко-сенсей бяха в абсолютен синхрон, но толкоз. Nobunaga no Shinobi ep. 8 - Нене продължава да е ултимативното цундере, досадните шипъри може да провалят бъдещата връзка между Чидори и Сукезо, а още и майтапи с биографа на Нобунага.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Ное 2016 18:38
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Ное 2016 18:34
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Ное 2016 12:12
Цитат: аз не бих я нарекъл хикикомори Обикновено не съществува в чиста форма, а е част от пакет с преплетени едни в друг проблеми. Естествено не казвам, че WateMoto е реалистично. Цитат: защо Томоко не положи някакви усилия да се социализира Нали това е в основата та хикикоморството - липса на желания и умения за общуване, отказването при първите трудности, омаловажаването и или надценяването на истинските проблеми. Социализирането е непосилно или най-малкото досадно и неблагодарно. Occultic;Nine ep. 8 - колкото и да е безсмислено, колкото и да имаше проблеми в първите епизоди, текущите епизоди ме кефят с интензивната си олигофрения. WWW.Working!! ep. 9 - стандартните гегчета. Още една двойка се събра по грешните причини. Sengoku Choujuu Giga ep. 8 - този път ебавка със самурайските шлемове. Detective Conan ep. 840 - тъпо AO. Bernard-jou Iwaku. ep. 8 - обичайната псевдо начетеност на Савако, последвана от неочакваната поява на Шиори и буквалната експлозия на знанията и (най-вероятно ще я изгонят и вече няма да може да работи в тази сладкарница).
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Ное 2016 09:11
Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 96-100 - женският вариант на Саики е най-добрият вариант , а и сеюто му е трепач. Май най-смешната серия беше тази с часа по готварство. Стотният епизод с това изричане на думата "сто" сто пъти беше леко досаден.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Дек 2016 10:51
Natsume Yuujinchou Go ep. 8 - доста интересен епизод за миналото на Натори, напредването му в екзорсисткия бизнес и познанството му със Сеиджи Матоба.
Teekyuu 8 ep. 9 - а, флешбек към началото на клуба...това де, грешния клуб.
Nobunaga no Shinobi ep. 9 - стандартните шегички.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Дек 2016 09:26
Occultic;Nine ep. 9 - дори и нашите идиоти почнаха да навързват историята. WWW.Working!! ep. 10 - честно казано задлъжнелият блондин и богаташката са ми страшно досадна двойка. Fune wo Amu ep. 7 - неочакван time skip. Не бих казал, че направи нещата по-интересни. Detective Conan ep. 841 - тъпооо. Следващият път пак AO. Bernard-jou Iwaku. ep. 9 - едни от най-добрите епизоди. Шиори беше шокирана да узнае, че и тя се води по кориците. Неочаквано Савако прояви и човешки качества.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|