Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 02 Окт 2016 13:17

Аз не мога да си обясня следния парадокс: Волтажа казва, че Майстера и аз сме се показали като адекватни хора в спорът, но ние било и при малко по различен подход в изразяването поддържаме тезата на Моридина, която той всъщност не смята за адекватна :?

Иначе с Майстера съм си писал няколко пъти и съм сигурен, че не се ебава с Волтажа и иска сериозна дискусия, но за съжаление няма как да се получи такава баш в тази тема и с такива бебеширски истории. Да се слага под общ знаменател с Андрей е неправилно. Аз заради Андрей не влизам вече в политическите теми. Първите 20-30 страници глупостите в онази полит. тема бяха забавни, после станаха гротескни и повтарящи се и писнаха. По същата причина вече не влизам и в темата за изиграни игри след тъпотиите с Покемон ГО и разпасаните лайнарии на лайноловката, Сентри и бог знае още кой, обясняващи колко са зле играещите подобни игри, макар самите обвиняващи да имаха далеч по срамни хобита.

Сега по всичко личи и тази тема е на път да зацикли нейде в далечното училищно минало и да се разказват само социопатски истории унижаващи и пропагандиращи колко гадни са всъщност жените, а не бива...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 02 Окт 2016 14:59

The Wolf написа:

Сега по всичко личи и тази тема е на път да зацикли нейде в далечното училищно минало и да се разказват само социопатски истории унижаващи и пропагандиращи колко гадни са всъщност жените, а не бива...

Ok, хайде да сменим малко. Не е нужно да разказваме истории от детството и от училище (преди това всички обясняваха как и кога са се насирали в гащитe...). Със сигурност имате истории които са били неловки/смешни и са от по-скоро. Ето една история буквално от снощи. Бях на рожден ден. Имаше торта, направена от рожденничката. Всички започнаха да хвалят тортата и в един момент стана дума от какво е направена. Накрая някой попита от какво се прави желето. Аз нямаше как да не се включа като обясних, че желето се прави от това:

Оказа се че една от гостенките всъщност е веганка...та не си дояде тортата.

Профил ICQ

Публикувано на: 02 Окт 2016 15:50

Невеганите не бива да се гнусят от желираните бонбонки :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 02 Окт 2016 16:06

forgive написа:
Ще си позволя да перефразирам израза за теб. Всичко, което ни дразни в околните, всъщност ни води към самоопознаване. Погледни го така, ако съседите ти не бяха толкова немарливи, ти нямаше да откриеш какъв любител на чистотата си сравнявайки се с тях.

Опасявам се, че не знаеш какво означава перифразирам. Това, което написа е съвсем различно от предния ти пост и съответно не е перифразиране (казване на същото, ама с други думи), а пълна смяна на смисъла.

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 02 Окт 2016 16:44

forgive написа:
Смисълът на всичко е един и същ, защото в крайна сметка истината е една и съща за всички, просто пътищата, които водят към нея ти изглеждат толкова различни.

:shock: :? :( :lol: :lol: :lol:

(Поста ли си изтри или системата е разместила постовете ни? :D )

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Окт 2016 16:46

:D :D :D

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 02 Окт 2016 18:48

Неловки ситуации - от училище, няма как. При мен в университета не става нищо.
В 12-ти клас можехме да се явим на изпит за сертификат по немски (който всички взеха, защото препитването мина с много помощ от учителите) и за да напреднем с езика доведоха германка да ни преподава. Беше много добра жена, на средна възраст. Страхотен учител, успяваше да ни укроти без да си изгуби гласа, никога не викаше. Дори организираше някакви извънкласни неща, които аз пропусках, защото влизах в общо взето всеки час и исках да правя със свободното си време каквото аз реша. И на тези мероприятия, доколкото чух, било интересно. Понеже с госпожата се разбирахме без проблем, постоянно имаше шеги, но и сериозна работа, та понаучихме немалко.
В началото на лятото, ако не греша, дойдоха немски ученици по обмен и понеже Германия и България обожават футбола се уреди мачле между гостите ни и училищния отбор. Спарингът на българи срещу немци се проведе на училищното игрище. Понеже тогава имахме час на класа можеше да се гледа. По това време класната отделяше от ценните си минутки само на трима-четирима юнаци, които бягаха смело от часовете и висяха на косъм от изгонване с отсъствията. Мачът беше голямо събитие и от всички прозорци се виждаха ентусиазирани зрители. Срещата завърши с победа за нас, разбира се максимално инфарктно (4:3 или нещо такова) и при всеки гол от училището се изтръгваше лъвски рев. Дори най-спокойните викаха като обезумели и се наложи класната да влиза в ролята на звероукротител, но без успех.
Та, хубав мач, хубав мач, но цялата работа завърши горчиво. Влизаме в час по немски след мача и гледаме германката посърнала и бяла като тебешир. Обясни ни, че била разочарована, защото чула деца от училището да наричат опонентите си "нацисти", да викат "Хайл Хитлер" и прочие обидни неща по техен адрес. Още в първия час ни беше обяснено от нея, че за немците Третия райх е нещо, което се обсъжда минимално, ако не изобщо и един вид намекна, че трябва да сме внимателни какво говорим. Разбира се, никой от присъстващите в часа не беше викал тези неща, но се почувствахме лично отговорни, защото за първи път госпожата беше наистина тъжна. Докато описваше разочарованието си с думи седяхме в много неловко положение и никой не гъкна. Сякаш бяхме наказани. В крайна сметка срокът й на престой изтече и се разделихме радушно, но имам чувството, че тя остана разочарована от училището като цяло заради реакцията на няколко келеши и искрено я е заболяло. Честно мога да кажа, че това е един от малкото моменти, в които ме е било срам, че съм българин.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Окт 2016 19:18

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 03 Окт 2016 09:29

forgive написа:
Мен пък ме е срам, че чуждопоклонници като теб се наричат българи. Германката му намекнала и това за него е равносилно на трябва, че и се срамува от произхода си заради чувствата на една чужденка. А не ти ли хрумна, че засегнатата учителка с избирателна памет няма никакво право да държи отговорни всички за действията на единици?

От този пост ми хрумва, че си силно ограничен тъпанар :lol:
Чуждопоклонници... ахахахахахаха

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 10:40

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 10:43

forgive написа:
Мен пък ме е срам, че чуждопоклонници като теб се наричат българи. Германката му намекнала и това за него е равносилно на трябва, че и се срамува от произхода си заради чувствата на една чужденка. А не ти ли хрумна, че засегнатата учителка с избирателна памет няма никакво право да държи отговорни всички за действията на единици?

Аз пък виждам нещата точно по обратния начин. Именно това, че newcomer се е засрамил, че сме се изложили като нация в очите на немците, означава, че е човек на който му пука за родината.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 11:24

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 11:42

Съгласен съм като цяло, но никой няма толкова идеалистични възгледи, че никога да не си позволи да слага под общ знаменател. Ако те обере циганин, веднага ще си кажеш "майка ви деба мангали". Ако бг скинари набият турчин, втория няма как не бъде предубеден за всички българи. Ако видиш френски служител, който работи с клиенти, че не знае английски ще си кажеш "ебаси тъпите франчуля, не знаят английски". Когато няколко келеши викат хайл Хитлер, веднага ще предположиш, че може би има още доста други такива в държавата. Точно един човек е нужен да изложи цялата нация в очите на някой чужденец. Особено ако си нямал досег с други членове на тази нация, този един човек я представлява напълно еднолично.

И не, германците си се срамуват от ВСВ и то адски много. И точно заради това им е болно да се говори на тази тема. Учителката не е накарала всички да се засрамят, а просто се е разстроила и учениците сами са се засрамили. Не е тя тази, която трябва да успокоява, а обратното. Имаш някви изкривени представи за това как стоят нещата.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 12:00

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 14:22

Не знам чий проблем е при положение, че в Западна Европа доста хора са предубедени към българите и вторите биват дискриминирани. Всеки си прави извод за цяла нация, малко или много, волно или неволно. И ти също. Със сигурност имаш някакви любими държави и такива, които не харесваш, което със сигурност влияе и на мнението ти за населенията им. Може дори да е на подсъзнателно ниво. Никой няма как да е на 100% обективен.

Относно случая с германката, не можем да гадаем как точно са стояли нещата - дали е обвинила класа или го е направила неволно като просто се е разстроила, дали е търсила съчувствие или е насаждала вина. Усещането, което се оставя в околните е индивидуално. Не можеш да кажеш, че щом, видиш ли, newcomer се е почувствал засрамен като българин, всеки друг също се е почувствал така, или че германката го е направила нарочно да се чувства така. Според мен просто ѝ е станало адски тъпо, както би станало на всяко друго нормално човешко същество на нейно място и може би защото е по-емоционална, не е успяла да скрие разочарованието си.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 15:16

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 18:33

Друго имах предвид, говорейки за всеки. Имах предвид, че хората по принцип сме несъвършени и не вярвам, че някой може да е напълно на 100% обективен и без никакъв предразсъдък за друг човек. Дори да си мисли, че е такъв, подсъзнателно не е. Адски много фактори ти влияят на психиката просто. Ама както и да е, това няма много общо с темата.

Иначе съм съгласен, че не е правилно да се срамува за нещо, за което не е виновен, но просто така го е почуствал, което е нормална човешка реакция. Това е същото като да речен, примерно, си на публично място с някакви пияни хора, които правят глупости. Ти нищо не си направил, но е нормално да се засрамиш. И по никакъв начин това не значи, че е чуждопоклонник, а точно обратното. Аз, примерно, най-вероятно нямаше да засрамя, че съм българин, точно защото, първо, че съм съгласен с теб, че не трябва да се срамувам за чужди гафове (а и си падам леко непукист за такива неща) и второ, че не ми пука особено за реномето на България. Но въпреки това разбирам и не осъждам емоцията на newcomer, а най-малкото може да се нарече чуждопоклонник в такава ситуация,

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 19:00

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 20:03

Ама никой не е казал, че в другите страни няма невъзпитани хора.

Родината ни се състои от нас хората и когато някой българин се издъни, се приема родината ни се е издънила и е напълно нормално да се срамуваме от нея. Както например в този случай от днес - https://www.facebook.com/ani.g.todorova ... 6855720515

По твоята логика трябва да сме слепи патриоти и да си затваряме очите за тъпотиите, които се случват тук.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 20:20

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com