Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 16 Авг 2016 07:16

А добре. :lol:
Ше знам.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2016 07:51

нелегален написа:
бтв, за работещ човек няма опция да не яде фаст фуд.

Що за глупост пък беше това :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2016 08:03

Това за бедните хора, силно зависи според мен от мястото, където живееш. На запад стандарта е в пъти по-висок, но хората си позволяват излизане петък/събота. Тука целогодишно кафенетата и кръгмите са пълни. Иди разбери. Макар че, във Видинско надали е баш така.

Не съм съгласен за джънк фууда, доста познати си носят дочашна храна, примерно за фитнес пиле с ориз, дори и домашни сандвичи и тн. Една колежка - чист вегетарианец, няма нищо, което да й върши работа нито в кафето в болницата, нито в стола, носи си зеленчукови сандвичи. Като не те кефи храната, която продават наблизо, защо не? Не виждам нищо лошо - хората не го правят едва ли не да не изглеждат бедни или нз и аз какво. Отделно един познат, хем няма пари, хем при първа възможност си хапва от макдоналдс. И като го питаш - доволен ли си сега - доволно присвива очи и с мазна усмивка казва да. Еми щом тва му стига, за да е доволен, да се чувства щастлив, богат и голямата работа - ок, иначе - носете си пилешко с ориз, броколи, разни бобови пълни с протеин в кутийки и си правете кефа.

Профил

Публикувано на: 16 Авг 2016 21:31

Във Видин специално последно като бях, всички заведения бяха пълни :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 08:05

нелегален написа:
глупост от бързане... :oops:
Това, което исках да кажа е, че ако работиш истинска работа (истинска, в сми не си връзкар, бутач на писалки, или от тези работи, в които обикаляш по "бизнес срещи"), нямаш време и желание за готвене след прибиране и си принуден да прибягваш до фастфуд, ако няма друг да ти готви.

Ами не съм съгласен. Това с желанието за готвене си е до човек, до лична настройка, до мързел, до навик... Аз пък като си тръгна от работа, колкото и да е било тежко, сякаш по пътя към вкъщи рестартирам системата и нямам проблеми като се прибера да сготвя нещо. Вярно, че не винаги готвя аз, горе долу сме 50/50 с приятелката ми с готвенето.

denik написа:
Всички ще умрем

Ма, да, аз не съм го ограничил напълно, но съм свел фаст фудовете до веднъж месечно г/д. Подобно и с домашно пържените неща. Действам и за още
Все още имам лек проблем с ограничаване на тестото, ама съм на прав път ;)

Това първото ми е любим цитат на пушачите :lol:. Много обичат да философстват на тая тема, ама в следващия момент се гърчат до 3тия етаж по стълбите, за автобуса... и какво ли още не. Дет' се вика да си направиш живота още по-тежък, заради някакъв мега малоумен и ненужен навик... но да, всички ще умрем :lol:.
Няма да забравя преди мнооого години в един мач от форумната лига ни бяха натегнали мега здраво, а на нас ни трябваше минимум равенство. Ние бяхме събрали адски куц състав и целия мач го играхме в защита, с изключение на една атака, в която отбелязахме гол :lol:. В крайна сметка мачът свърши 1:1, а един съотборник сподели след мача, че му е било толкова тегаво, че се е притеснил за живота си и в тоя момент просто спря цигарите :lol:

Относно тестото - явно е различно при хората, аз преди години като отказах хляба нямах никакви проблеми. Едва ли не няколко седмици след като спрях изобщо не си спомнях какво е да имаш нужда от хляб. Даже като обядвам с колеги и ги виждам как ядат и хляб с някакви манджи с картофи и ориз... адски много се изумявам и после се сещам, че до преди 5 години и аз съм хапвал така :).
Преди време успях да накарам един колега поне да смени белия с черен хляб. И ей така за няма и 2 месеца свали 5кг.
Аз не го направих заради килограми, защото винаги съм имал проблеми с трудно качване, а не обратното. Направих го, защото сега хляба е пълен шит в сравнение с едно време, както на вкус, така и по съставки. Виж пролетта като бях във Франция им пробвах франзелите, нямаше как, с тия сирена... Но след това като се върнах пак не съм се замислял за хляб.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 09:49

Gipo написа:
нелегален написа:
глупост от бързане... :oops:
Това, което исках да кажа е, че ако работиш истинска работа (истинска, в сми не си връзкар, бутач на писалки, или от тези работи, в които обикаляш по "бизнес срещи"), нямаш време и желание за готвене след прибиране и си принуден да прибягваш до фастфуд, ако няма друг да ти готви.

Ами не съм съгласен. Това с желанието за готвене си е до човек, до лична настройка, до мързел, до навик... Аз пък като си тръгна от работа, колкото и да е било тежко, сякаш по пътя към вкъщи рестартирам системата и нямам проблеми като се прибера да сготвя нещо. Вярно, че не винаги готвя аз, горе долу сме 50/50 с приятелката ми с готвенето.

А и до умение, разбира се. :lol:
Честно казано чисто и просто не мога да разчитам на хора, които го правят за пари да не спестяват оттук-оттам, или съответно да те товарят с ебати цените. При нас даже е по-скоро 80% на 20% в нейна полза, защото просто вече е дооооста, доста по-напред, а аз само ставам все по-спрял. В крайна сметка разликата между това да си приготвяме храната и да си я купуваме възлиза на около 100 евро на седмица - в общи линии колкото са ни необходими за да прекараме уикенда в Амстердам с все входа, транспорта и дрогата. Изборът не е труден. :lol:

Gipo написа:
Относно тестото - явно е различно при хората, аз преди години като отказах хляба нямах никакви проблеми. Едва ли не няколко седмици след като спрях изобщо не си спомнях какво е да имаш нужда от хляб. Даже като обядвам с колеги и ги виждам как ядат и хляб с някакви манджи с картофи и ориз... адски много се изумявам и после се сещам, че до преди 5 години и аз съм хапвал така :).
Преди време успях да накарам един колега поне да смени белия с черен хляб. И ей така за няма и 2 месеца свали 5кг.
Аз не го направих заради килограми, защото винаги съм имал проблеми с трудно качване, а не обратното. Направих го, защото сега хляба е пълен шит в сравнение с едно време, както на вкус, така и по съставки. Виж пролетта като бях във Франция им пробвах франзелите, нямаше как, с тия сирена... Но след това като се върнах пак не съм се замислял за хляб.

Бе и така аз лично бих и се придържам към сирената, че тия хлябове.. Не знам, диспропорционално калорични са на обема и засищането, което предлагат, без значение дали са нисковъглехидратни или не. Дори не ме трогва особено, че давам еквивалента на 5-6-7 лв за един хляб, просто файдата е никаква. :arrow:

Впрочем като стана въпрос за френски сирена конкретно, не знам тествали ли сте в тънки прорези в самото сирене да наръгате тънко нарязани чесънчета с малко подправки и да го изпечете във фурна. Доста самодостатъчна благина. :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 10:09

Добра алтернатива на заводския хляб е да си купувате от пекарни. Сещам се за поне няколко в центъра на София. :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 10:35

Spoiler for " :evil: ":

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 17 Авг 2016 11:49

Хляб>сирене :!: Не знам какви хлябове сравняваш, но пълнозърнести пшеничени, ръжени, лимецови са си доста насищащи, а и имат доволно протеин и мазнини сравнени с рафинираните :!: Преди си пекох сам хлебове, но ме хвана мързела и си купувам от пекарна ръчно омесени :!:

А и има нещо друго - важно е какви са калориите, а не колко са :arrow: Не може да сравниш калории на високовъглехидратен продукт като хляба с високомазнинен и протеинен като сиренето :arrow: Ако искаш високи резултати в ежедневието ти, трябва да приемаш много въглехидрати, за да си машина :arrow: Цивилизациите са прогресирали и се развивали благодарение на зърнени култури, а не на цицките на животните :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 13:29

:?:

И за какво са ми всъщност въпросните въглехидрати? В крайна сметка не съм австралопитек, който тепърва развива мозъчната си дейност за да надделява с хитрост над заобикалящата го фауна. :lol:

Щото в крайна сметка това е единственото, което правят въглехидратите - носят моментално удовлетворение на мозъка, което на всичкото отгоре е пълна илюзия. Факт е обаче, че още от каменната епоха та и до днес човеците са били напълно способни да си набавят нужната за мозъка глюкоза дори и с меню на 100% изградено от белтъчини и мазнини чрез т. нар. процес на кетогенеза. Така че не на мене тия. :arrow:

Каквото и да си говорим сме наясно с енергетичните свойства на въглехидратите и не особено практичната им склонност моментално да отделят своя заряд в организма оставяйки те гладен недълго след като си ял и още повече ако си се възползвал от генерираната енергия чрез някаква дейност. Точно обратното може да се каже за менюто изградено от белтъчини и мазнини, които чисто като обем и необходимо време за разграждане те оставят сит за много по-дълго време, като същевременно с това преобразуването на калориите в енергия става много по-постепенно. Реално погледнато в това се коренят 85% от проблемите на хората с храненето, като останалите 15% разбира се отдавам на пълното им безхаберие за това колко и какво по-точно приемат при хранене като калории и нутриенти. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 17 Авг 2016 14:12

Цар Валентиниан I написа:
И за какво са ми всъщност въпросните въглехидрати? В крайна сметка не съм австралопитек, който тепърва развива мозъчната си дейност за да надделява с хитрост над заобикалящата го фауна. :lol:

Подценяваш ползата от въглехидратите :!: Много народи живеят на предимно високовъглехидратна диета: в Окинава, Япония, Коста Рика, някои области в Гърция, Калифорния, Сардиния, Африка :!: Тези хора ядат 99% картофи, ориз, житни, много плодове и зеленчуци :arrow: Също така са активни хора до дълбока старост, за разлика от повечето хора, хранещи с диета, богата на мазнини и белтъчини, както и рафинирани пакетирани боклуци :!:

Щото в крайна сметка това е единственото, което правят въглехидратите - носят моментално удовлетворение на мозъка, което на всичкото отгоре е пълна илюзия. Факт е обаче, че още от каменната епоха та и до днес човеците са били напълно способни да си набавят нужната за мозъка глюкоза дори и с меню на 100% изградено от белтъчини и мазнини чрез т. нар. процес на кетогенеза. Така че не на мене тия. :arrow:

Въглехидратите са първичния източник на енергия за организма :!: Първото изречение е подходящо за рафинирани въглехидрати и бяла захар, както плодовете, богати на проста захар, не на сложни въглехидрати, които те държат сит за дълго и имат повече полезни вещества за организма :arrow: Кетогенезата е буквално състояние на глад, тъй като организмът се лишава от основния си енергиен източник и започва да образува киселинни субстанции наречени кетони. Кетозата в природата е характерна за хора, които буквално гладуват до смърт :!:

Каквото и да си говорим сме наясно с енергетичните свойства на въглехидратите и не особено практичната им склонност моментално да отделят своя заряд в организма оставяйки те гладен недълго след като си ял и още повече ако си се възползвал от генерираната енергия чрез някаква дейност. Точно обратното може да се каже за менюто изградено от белтъчини и мазнини, които чисто като обем и необходимо време за разграждане те оставят сит за много по-дълго време, като същевременно с това преобразуването на калориите в енергия става много по-постепенно. Реално погледнато в това се коренят 85% от проблемите на хората с храненето, като останалите 15% разбира се отдавам на пълното им безхаберие за това колко и какво по-точно приемат при хранене като калории и нутриенти. :arrow:

Говориш неистини :!: Първо има храни, чиито въглехидрати се отделят почти моментално - плодове, и такива, при които това става постепенно - бобови, зелнчуци, пълнозърнести храни и ядки и семена. Нерафинираните храни от растителен произход са много по-добри специално по отношение на засищане, защото хем имат по-малко калории, хем са повече като количество :!: Един стомах може да се напълни много повече за по-малко калории с картофи, броколи, боб, леща, ориз, хляб и подобни, отколкото със сирене и олио да речем :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 15:52

Какво ти гладуване и какво ти сирени и олио, в 95% от случаите ям пили или риба и го препоръчвам на всички. :lol:

Изобщо не е въпрос на култура къде какво ядяли, а какво има добро съотношение обем/калории. Традициите са си традиции, а къде колко били активни до дълбока старост... трудно би могло да е пример за каквото и да било. Всичко е строго индивидуално и се свежда до калорийния баланс и нивата на захарта в организма. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 17 Авг 2016 16:04

Пилето и рибата не са полезни храни, още повече тези, които сега продават в магазина :!:

Относно втория ти абзац - не знам за култура процъфтявала/процъвтяваща на пилета и риба :arrow:

Храненето е комплексна теория и не всичко са калории и нива на кръвна захар. Една храна трябва да се разглежда като "пакет", съставен от витамини, минерали, мазнини, въглехидрати и аминокиселини (протеини), както и потенциални антивещества като холестерол, тежки метали, хормони и т.н.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 16:15

Абе човек, кой говори за култури и геополитика и кой го ебе изобщо какви култури с какво традиционно меню били просперирали или не? И какво общо пък има кое колко било полезно? Купувам си филета от дива сьомга и риба тон и пиле хранено човешки - в крайна сметка на пазара в Холандия хич да не е има избор и на всичкото отгоре не е като да има кой знае каква разлика в цената. Съзнателност трябва само. :)

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 19:27

Till.Lindemann написа:
Der Meister написа:
Till.Lindemann написа:
Типичния българин, можеби?
Никой не може да те принуди да правиш нещо, демокрация, знаеш си правата. Ама задълженията не си знаеш, не си знаеш, че има и такива. Ама, ако някой ти потъпче правата, ореваваш всичко наоколо, ако те принудят да изпълниш задълженията си, пак ореваваш всичко. Свободата е опасно нещо, така че трябва да я разпределяме внимателно.

Ей такива изтъпанчени мнения най мразя. "Задълженията" ми се изчерпват с това да спазвам закона (в случай, че преценя, че закона е малоумен разбира се си позволявам и да не го). Как така прецени, че не си знам "задълженията" и, че оревавам всичко наоколо ако ми потъпчат правата или ме принудят да си изпълня "задълженията"? Познаваш ли ме? Темата е за казармата, за какви шибани глупости говориш, които нямат връзка с темата?

Това е все едно когато отивам на протест за права на велосипедистите и някой ми вика "ама то и вие нарушавате правата". Чакай малко бе, кой ги нарушава, аз ли. Дай тогава всеки да ги нарушава щом те могат да ги нарушават, щом и аз ги нарушавам. Това като нямаш аргумент, да прибягваш до това, че и аз не съм изряден е супер малоумно мислене.

:lol:

Цитат:
но си остава проблема, че е задължително, което няма как да приема

:arrow:

И по какъв начин 2-та ми цитата си противоречат (ако изобщо това е идеята на поста ти)? Я си коментирай там фитнеса и недей се прави на много умен, защото във всяка една тема, която изисква малко повече мисъл, мненията ти нямат грам меродавност.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2016 22:03

По нагоре бях казал, че въобще не считам че е нужно да служа на гадните, мазни полтици, които са първопричината за всякакви такива конфликти и не съм им длъжен с нищо.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 17 Авг 2016 23:21

нелегален написа:
Може да се говори за задължение да служиш единствено под формата на защита на родината. Ако службите ни, или който там следи, са преценили, че международната обстановка кипи твърде много (което не е далеч от истината, всъщност) и че има реална опасност от война, тогава ОК - нека има задължение.
Ако няма опасност, значи е чист изблик на тоталитаризъм (нещо, на което Монката съм забелязал, че е фен бтв :D), и службата ще се явява просто защитник на властта срещу народа.

За съжаление, задължителната казарма по абсолютно никакъв начин няма да помогне на това да бъдем адекватни в кипяща международна обстановка. Виж, няколко милиарда за техника и въоръжение, паднали от небето, биха променили доста неща :D

В днешно време, държава като нашата, може да има много адекватна армия дори с численост 10к, стига да има технологично обезпечение. Обратното - дори десет милиона пехота, минали през казарма, не могат да направят нищо сами срещу една офанзива от дронове. Сори.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2016 00:22

Факт. Примерно "могъщата" северно корейска армия дето всеки втори човек е от армията, силите им са предимно с миг-15/17 и ан-2 снабдени с неуправляеми ракети, както и т-55 танкове :D Всяка малка западно европейска държава може да ги изнесе за отрицателно време заради смазващото си технологичното превъзходство. Все едно 2000 туземеца с копия vs един бронират батка с mini gun.

Времената на големите армии са минали отдавна. Това което ни трябва на нас е някакви стабилни фирми, научни, изледователски и производствени центрове занимаващи се с военна технология, по подобие на много европейски държави. Това е ако наистина имаме нужда от адекватна на съвременните условия и независима армия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2016 07:46

Аз написа:
Пилето и рибата не са полезни храни, още повече тези, които сега продават в магазина :!:

Хлябът не е полезна храна, още повече този, който сега продават в магазина :!:
Ето, щом ще изкривяваме фактите чрез мешане на истини и неистини, поне да го правим всички :lol:.
Хлябът е напълно заменим чрез картофи, ориз, разнообразни сурови ядки. При наличието на тези храни и при положение, че едва ли си правим хляб с изцяло добити от нас съставки - няма никаква причина да ядем хляб. Във Франция пробвах франзелите, за да разбера с какво са по-различни вкусово от тукашния хляб. Там хората казаха, че качеството и на техния хляб е паднало, но въпреки това ми харесаха доста повече от нашите тук.
Пилето и особено рибата сами по себе си са доста полезни храни. Ако тръгнем да си говорим за продаваното по магазините... там почти нищо не е съвсем полезно и в напълно натурален вид. В такъв свят живеем, това е.
А ако си се опитал да проповядваш разни вегетариански щуротии - моля те, спри до тук :lol:

Профил

Публикувано на: 18 Авг 2016 11:01

Хлябът не е по-полезен от картофи, ориз, разнообразни сурови ядки, тук съм съгласен :!: Но истинският хляб не е вреден :arrow:

Сега ако може да разбера защо пилето и рибата са "много полезни" :!:

Вегетериански щуротии, хаха, ок :arrow: Много хора се наежват на тая тема, знам :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost