Ма тя Приложната математика не бълваше ли предимно статистици?
Още не те ли блазни възможността да смяташ застрахователен риск или пък да правиш креднитни калкулатори (анюитетни вноски, лихвена основа, отместване и пр.)?
И накрая, като приложник не би ли трябвало да имаш известни предимства при работа с база данни - планиране, натрупване, пускане на справки. (В такъв случай SQL/PL - не че мога да говоря от личен опит, но ми изглежда относително лесен език. Storage-а си го поддържа самият сървър, само трябва да прихващаш грешките и да връщаш адекватни съобщения и решения за обработка.)
Цитат:
Уж казваха, че от математиците ставали добри програмисти
Което води до вечния спор, кои са по-добрите програмисти - тези от ФМИ или тези от ТУ.
Според мен специалност програмиране на ФМИ-то би трябвало да подготвя програмисти за научни цел, работещи с абстрактни скриптове или сами измислящи такива.
ТУ-то може би да прави по-удачни приложни програмисти, които са потенциално по-грамотни откъм системните особености на програмирането.
Един вид едните измислят самоусъвършенстващите се алгоритми, а другите гледат да ги вкарат в липсата на ресурски, бъгавите OS-ове и нестабилните драйвери.
Та не знам за по-добър, но да кажем от по-изтънчен тип.
Цитат:
най-много младши дивелопър на андроид приложения
Каквото и да знаеш и можеш винаги ще почнеш от младши.
Доколкото знам повечето езици са базирани на едни и същи фамилии, но има някои конкретики и най-важните от тях са свързани с операционните системи, под които се предполага да работят. Предполагам е добре да си запознат с ресурсите и готовите библиотеки на съответната OS.
Не би трябвало да е толкова трудно щом имаш основата.