Автор |
Съобщение |
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 17 Юни 2016 21:22
Не разбрах кое му е неловкото, братле (нелегални). Във второто ми училище, така да се каже, като прохождахме с учебниците по история и се учеха идеологиите, горе-долу тогава всеки почна да си "харесва" нещо. Аз например като малък също се кефех на американците, капитализма, техните завоевания ги мислех за нещо чисто и оправдано. Слушах какво говорят хората, че сме зле, че еди кой си казва "не издържам, ще се махна", бях си помислил, че защото всички го правят, трябва и аз да го направя, затова обиждах държавата и тръбях, че ще се махна, без да разбирам и грам всъщност какви проблеми имахме. Помня също, че още от малък се интересувах от демографските процеси у нас и един ден бях питал майка ми в градския транспорт съвсем случайно: "Мамо, ще изчезнем ли наистина?" и тя тогава ме беше успокоила, че няма. Другите деца в голямата си част много обикнаха комунизма главно покрай доста... приказното описание на идеологията в учебника по история, но днес са най-големите евроатлантисти, ходят на Народното Събрание да клатят държавата при всеки удобен случай и като чуят Русия или БСП позеленяват... Аз мога да се похваля, че сам си харесах червената идеология, след като се информирах, пак главно исторически, какво е ставало през 20-ти век. Особено бях впечатлен, и още съм, от това, че докато сме били в Източния блок, сме пратили човек в космоса, подобно на братушките. Също така се кефих на Октомврийската революция, успехите на Червената армия през ВСВ, на Сталин (преди да прочета какво всъщност е вършил, това важи за кажи-речи всеки съветски лидер), на разни надписи за "дружбата ни с братския СССР" и все такива неща, които могат да имат стойност само за един "червен". Днес, когато съм доста по-информиран и, смея да кажа, гледам по-реално на нещата, съм отвратен и от американската, и от руската държави. И двете са мащехи на останалия свят. Не гласувам за комунистически партии, защото те всъщност са "сини" под прикритие, не ходя на конгреси, мисля, че Станишката е идиот, а Путин е супер за диктатор (опа, той вече е, мразя диктатори). Идеологически обаче винаги ще подкрепям социализъм, комунизъм, социалдемокрация. Просто съм приел, че това, което подкрепям, не може да се материализира. Затова и не мога да бъда разочарован като избирател.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 17 Юни 2016 22:22
Само хората с някакви сериозни психически/житейски проблеми издигат като култ някакъв тоталитаризъм или религия, използват като оправдание държавата, системата, обществото и т.н за своите неуспехи, защото така е по-лесно. Разбира се има и изключения. Това е факт - когато на човек всичко му е наред, когато е щастлив, уверен и т.н, не робува на някакви идеологии които правят човека като някаква овца от стадо, ами си гледа интересите. Маце Борко е абсолютно прав за всичко. Истина е че живеем в най-доброто време откакто човечеството съществува, макар че си ги има недостатъците.
Преди 10 години бил nazi, сега комунист, няма да се учудя ако след още 10 години "открие бога". Все един и същ шит и причините хората да вярват в тия работи са едни и същи.
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 18 Юни 2016 11:36
Всяка крайна идеология води единствено до упадъка на едно общество. За съжаление в България демокрацията възприета по изключително грешен начин, това при нас е свбодия изградена на база корупция и прескачане на някакви законно установени правила по един или друг начин. Система в която институциите не работят. Система която отвращава нормалните млади хора тласкайки ги към другата ужасна крайност, или търсене на по-светло бъдеще в друга страна. Боли ме да гледам как възрастните хора живеят на ръба на мизерията как преглътвайки достойнството си започват да ровят по кофите пред хипермаркети знаейки, че там се хвърлят месечно тонове храна. Боли ме и от това как родителите ни са получавали в пъти по-добро образование за времето си от нас, и в същото време са били ограничавани в развитието си... чак сега на пределна възраст могат да получат шанс който можеха да имат в разцвета на силите си. Боли ме да живеем във времето на свободната инфoрмация и в същото време в медиите да цари затъмнение относно жестоките проблеми в страната ни като: При тва от 232 държави за които се води статистика Камо ли да се взимат каквито и да било мерки... Най-лесно е да търсим вина в една от двете идеологии на които робуваме през последните 70 години. Но истината е, че сякаш прага ни на търпимост изграден с поколения в онези черни 500-години е по-висок от всичко случващо се с родината ни. Все се примиряваме със статуквото, а политиците ни винаги избират страна вместо да следват интереса на народа си. ps: Все пак адмирации за последното изявление на президента и премиер, макар и да е напълно възможно да е продиктувано в израз на политическа демагогия преди избори, каквато сме свикнали да гледаме. Не ми се иска да политизираме и тази тема, но наскоро водихме интересен спор с колегите...та: Според вас каква форма на управление би била най-успешна в изграждането на една бъдеща човешка колония в място с агресивна среда и ограничени ресурси (примерно Марс).
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 18 Юни 2016 13:38
Това със смъртните случаи в България, до голяма степен се дължи на застаряващото население, а не че сме чак толкова зле като африканските държави.
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 18 Юни 2016 14:03
Япония, Италия, Германия, Швеция и т.н. са с по-голям дял възрастно население от нас... Oще повече застаряващото население си е световен проблем.
Всеки който се е сблъсквал с дебрите на "здрав"ната ни система знае какво имам предвид... останалите просто се надявайте да нямате скоро досег до нея.
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 03:55
Бях тръгнал да обяснавам, колко глупав, клиширан и далече от реалността и болезнено песимистичен е оня пост горе с картинката от фейсбук. Ама като се усетих, че отново пиша една стена от текст осъзнах, че наистина няма смисъл
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 10:40
vanmx написа: "Щях да ти обясня, че не си прав, но няма да ме разбереш..." THE FUCK??? Не че ми се влиза в излишна полемика, но кое е далеч от реалността батенце? Да, не казвам нищо ново неща които уж си ги знаем... Имам щастието от няколко години да живея далеч от София и се сблъсквам с такава мизерия, че бедна ви фантазия... Хората бъхтят за по 400 кинта като роби по 12 часа в 6-дневни работни седмици... Някой даже карат без почивка. Старците карат на хляб и кисело мляко и чашка с лекарства. Други ровят в кофите както споменах... В същото време държавата плаща по 300-кинта месечно ваучери за храна на непълнолетни и малолетни майки... стимулирайки индианците да се плодят още повече... Аре нема нужда.
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 11:08
Мисля че нещата не са толкова крайно лоши колкото ги изкарваш. Тая бабка нито я познавам, нито знам цялата и история, за да мога да кажа дали държавата е виновна или има нещо сбъркано в самата нея. Във всички случаи обаче, хора в чак толкова крайно положение са по-скоро рядкост. Другите неща за свободията и за качественото соц образование са ми направо смешни. Или пък това за цензурата на медиите - хич не го разбирам. Тия статистика за емиграцията и демографската криза ги спамят на всякъде, а самия факт че в интернет можеш да намериш всичко и да го споделиш на други хора с две кликвания, не знам каква цензура трябва да е. Ако "във времето на свободната инфoрмация" разчиташ BNT и BTV да са ти главния източник на информация, тогава имам лоши новини за тебе Че положението е зле, така е, но все пак не е толкова мрачно колкото го изкарват някои хора. Това са някакви необективни хейтвания и тотален песимизъм, от които нищо хубаво няма да излезе.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 13:57
Не само не е толкова зле колкото го изкарват, ми и не е толкова трудно да потръгнат нещата в правилната насока, само съзнателност се изисква и труд. Отделно че намаляващото население от една страна за момента може само да ви радва, предвид че с него пък се повишава стандарта на живот на всички останали в страната.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 15:24
^
Това с повишаването на стандарта не работи така. Щеше, ако с намаляването на населението, нямаляваше само възрастното такова, т.е. цялостно населението се конвертираше в по-младо и работоспособно такова, което да издържа една по-малко група възрастни хора.
Сега се случва друго - има overall ниска раждаемост, която се дължи на изключително ниска раждаемост на българската група и по-висока такава на малцинствената, която обаче бълва обречено на неработоспобност население. Това влиза в комбинация с ебати отчайващото ниво на емиграция точно на най-работоспособната част от младото българско население.
Оттам нататък колкото и да е висока смъртността на групата на възрастните хора, тя никога няма да компенсира достатъчно загубата на младите. Поради тази причина тези работоспособни хора, които остават тук, трябва сами да теглят останалите и това води до всичко друго, но не и покачване на стандарта.
Да не говорим кво ще става, когато дойде наш ред за пенсии. Ако разчитаме само на общественото осигуряване, майката си е ебало, момчета. Ако имате солидни доходи и можете да си го позволите, осигурявайте се допълнително в частни пенсионни фондове или правете срочни депозити.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 16:26
vanmx написа: Другите неща за свободията и за качественото соц образование са ми направо смешни.
Тук доста мога да поспоря. Особено за инженерните науки с които съм имал най-вече досег. Ако сравнявам това което е получил като образование баща ми за времето си с това което получих аз е направо смешно. Висшата математика в ТУ е толкова съкратена, че да може и най-големия малоумник да назубри за три. Отвори един стар учебник по ТЕ и виж за кво става дума. Системата в момента е такава, че който не е записал не е завършил. Висшето образование никога не е било в такава криза, а дипломите се раздават на конвейр. ВУЗ-овете се принуждават да приемат с тройки позволяват им да влачат по пет шест изпита само за да си попълнят бройката и да си вземат субсидията. Да не говорим, че произвеждаме повече икономисти от колкото реално пазара има нужда, но важното пари да хвърчат държавни поръчки да има. Да не говорим за морално остаряла база с която се работи, и корумпирани преподаватели които продължават да си живеят в 80-те. Поне това е картинката в повечето държавни ВУЗ-ове. A за по надолу какво да кажем всяка година заглавия "Рекорден брой двойки на матурите"... За свободията пък въбоще не искам да говоря. Тук толкова примери мога да ти дам. Блъснаха човек пред мен на пешеходна пътека... Шофьора се отърва без нищо. Когато познаваш този и онзи правилата не важат за теб. Пряк свидетел съм и на близо 10 годишно дело за наследство с ясни наследници. Толкова години съда не може да реши кое и как да подели защото чака някоя от страните да им снесе повече под масата. vanmax написа: Ако "във времето на свободната инфoрмация" разчиташ BNT и BTV да са ти главния източник на информация, тогава имам лоши новини за тебе Не разчитам аз не разчиташ и ти, както и много други.... но за останалите над 50% медиите са правителствен туул с който се насажда мнение в повечето от тях. Направи си експеримент попитай 10 твои приятели и виж колко от тях дори не са подозирали, че смъртността в България е над 14 промила като на държави от третия свят или на чиято територия се води война... Или, че по-голям отрицателен прираст има само в Сирия, Островите Кук и Сен Пиер и Микелон... В нашия случай тва са по -500 000 души на 10 години... Приръст, смъртност тва са два прости примера за които се сетих в този момент, но тва са сериозни проблеми и не само за мен, а за едно общество и на една нация като цяло. В други държави се започват кампании с цел стимулиране на раждаемостта повишаване на здравната култура, реформа в прогнилата здравна система. Но не и тук ... тук се мълчи. Реалността в момента каква е живееш плащаш данъци осигуровки отиваш на лекар не получаваш направление защото "били свършили". В началото на другия месец да минеш отново... другия вариант да си платиш на частно. Плащаш си, но чакаш още две седмици за час защото добри специалисти почти няма в провинцията. Мои близки в бранша са ми казвали какви практики има за операции на хора (цигани) които реално нямат нужда от такива интервенции само за да източат пари от здравната каса. Колкото до тази женица гарантирам ти, че над 50 процента от пенсионерите живеят в такава мизерия с по 150-180 лв пенсия от която повече от половината им отива за лекарства. Проблеми непонятни за нас и хората на нашата възраст, но да се правим, че не съществуват е нелепо просто. Не съм черноглед напротив. Държавата ни се развива и то с прекрасни темпове спомнете си разрухата 90-те и сега. Човек може да се развива стига да иска, това което в годините на родителите ни е било почти невъзможно. Но това което имаме в София като живот, няма нищо общо със средностатистическия български град. Имаме нужда от коренна промяна в социалната политика.
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 17:47
-Stormrаge- написа: Япония, Италия, Германия, Швеция и т.н. са с по-голям дял възрастно население от нас... Oще повече застаряващото население си е световен проблем.
Всеки който се е сблъсквал с дебрите на "здрав"ната ни система знае какво имам предвид... останалите просто се надявайте да нямате скоро досег до нея. Прав си (само за Швеция не ), но все пак дялът на смъртност, не е меродавен критерий за качеството на живота/здравната система именно заради разликите в средната възраст на населението в отделните държави. При нас просто се натрупват двата фактора - възрастно население + по-лоши условия/по-бедни спрямо запада и затова сме толкова назад. Но не можем да бъдем сравнявани с африкански държави, при които кажи-речи средно статистическия човек е с 25 години по-млад. Показателят, който отговаря на това, за което говориш е средна продължителност на живота - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... expectancy , където може да се види, че не сме чак толкова зле.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 19 Юни 2016 23:52
Маце Борко написа: ^
Това с повишаването на стандарта не работи така. Щеше, ако с намаляването на населението, нямаляваше само възрастното такова, т.е. цялостно населението се конвертираше в по-младо и работоспособно такова, което да издържа една по-малко група възрастни хора.
Сега се случва друго - има overall ниска раждаемост, която се дължи на изключително ниска раждаемост на българската група и по-висока такава на малцинствената, която обаче бълва обречено на неработоспобност население. Това влиза в комбинация с ебати отчайващото ниво на емиграция точно на най-работоспособната част от младото българско население.
Оттам нататък колкото и да е висока смъртността на групата на възрастните хора, тя никога няма да компенсира достатъчно загубата на младите. Поради тази причина тези работоспособни хора, които остават тук, трябва сами да теглят останалите и това води до всичко друго, но не и покачване на стандарта.
Да не говорим кво ще става, когато дойде наш ред за пенсии. Ако разчитаме само на общественото осигуряване, майката си е ебало, момчета. Ако имате солидни доходи и можете да си го позволите, осигурявайте се допълнително в частни пенсионни фондове или правете срочни депозити. Казах го по аналогия с Ботсвана и Намибия пак, които по едно стечение на обстоятелствата са част от ареала ми на действие, където хич да не заради това че на 6х и 8х съответно по-голяма територия от България живеят по 2 млн. негри, които заради ресурсите и близостта с Южна Африка всъщност се радват на относително добър стандарт на живот (разбирай даже минималната им работна заплата е по-висока от на България понеже е нещо в диапазона на 600 лв.). Разбира се там случаят няма как да е като при нас, предвид че възрастовата им медиана е 21-2 г.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 09 Юли 2016 12:07
нелегален написа: бе, само аз си пиша в тази тема по темата... Толкова ли smooth пичове сте в живота, че наистина не ви се случва нищо неловко? Мен целия ми живот е една неловка ситуация, просто не ми е много ок да споделям всичко тука
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 07 Авг 2016 12:10
Добре де за какво ги написа тези неща, и то толкова подробно, които определено нито се вписват в идеята на темата, нито мисля, че представляват някакъв кой знае какъв интерес към някого от форума? 1-вото, видял си някакъв луд, каквито под път и над път се забелязват в София. 2-рото, някакво момиче, което никой не познава, по твои думи е станала курва. Ами хубаво, ама като не я познаваме, нито ни интересува, нито можем да вземем някакво отношение, дали наистина е скапан човек, дали наистина е изглеждала, така както я описа и дали заслужава ли състрадание. Така както описа ситуацията в очите на хората, които не те познават, ще излезеш като някакъв злобен сексист с липса на женско внимание, щом така унизително се изказваш за това момиче (а и ако вземем предвид и доста други случаи, в които си се изказвал негативно за жени, още повече ще затвърдиш образа, който ти се е изградил във форума). Ако и ние я познавахме и тя наистина е толкова кофти човек, може би нямаше да изглеждаш така, но ние няма как да знаем тези неща и в очите на рандъм човек, ситуацията ще предизвика по-скоро състрадание (поне в моите). Затова просто някои неща трябва да ги запазиш за себе си. Не е нужно всичко, което ти се върти в главата да го споделяш в този форум. Не искам това да прозвучи като заяждане, по-скоро ти го казвам като съвет. Разбира се, не гарантирам, че е правилен, просто аз така ги виждам нещата. Свободен си да не се съгласиш.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 07 Авг 2016 18:02
Nandemonai написа: И аз имам една история да споделя.
Това се случи съвсем наскоро. Действието не се развива в БГ. Та такава е ситуацията - живея сам, нямам много приятели, всъщност нямам никакви. Тъжна картинка, подробностите са излишни. Често ми се налага да пътувам насам-натам по работа. Та един ден се прибирам и минавам през бензиностанцията да заредя, покрай зареждането реших и да вечерям там - може да е по-скъпо, но храната винаги е прясна и вкусна. Бензиностанцията беше празна, седнал съм, хапвам и изведнъж се появи едно момиче, изобщо не забелязах откъде дойде, и седна на моята маса срещу мене. Тя също си беше поръчала нещо и ме заговори, разменихме си няколко изречения за храната, още няколко за времето навън и вече нямах какво да кажа, изчерпаха ми се темите за разговор. След минута мълчание тя директно ме попита дали си търся компания за вечерта/нощта. Аз бях изненадан, защото тя изобщо не изглеждаше sluty, нито се държе така, беше хубаво момиче, на моята възраст, отначало реших че е студентка. В последствие се съгласих, платих и, няма да изпадам в подробности, от половин година не бях водил разговор (по-дълъг от размяна на 2 реплики) с друго човешко същество и бях отчаян. Лонг стори шорт - три месеца и половина се "срещахме" (от нея загубих девствеността си btw) и изградихме някаква "връзка", всмисъл бях клиент и нещо повече. А тя не беше точно проститутка, макар че никога не съм я питал нищо за личния и живот, исках да и бъде комфортно. За нея dvd колекцията ми от филми беше доста интересна и редовно и заемах филми и после ги обсъждахме и още какви ли не работи обсъждахме. В един хубав слънчев ден тя ми се обади и ме покани да отидем на кино. От тогава започнахме да излизаме и да прекарваме повече време заедно. Та една вечер я поканих да дойде вкъщи и леко и намекнах за секс. Нейният отговор беше, че сме станали прекалено близки - и ми отказа, също спомена, че това било много хубаво приятелство, което сме имали помежду ни.
В този момент осъзнах, че бях friendzone-нат от проститутка. И целият ми свят рухна.
P.S. Неудобно ми е даже да си поискам обратно филмите които и заех. Update
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 07 Авг 2016 23:01
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 07 Авг 2016 23:05
Ебаси майката, бях останал с впечатлението, че това горе е пост на Волтажа
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали? Публикувано на: 08 Авг 2016 00:18
Nandemonai написа: Впрочем, миналата седмица срещнах една бивша колежка и си разменихме телефоните. Може пак да се срещнем, мисля, че я харесвам - интелигентна, порядъчна жена, въобще такива като нея са рядкост. Пък ако и с нея си проваля всички възможности, започвам сериозно да обмислям самоубииството като опция. Въпреки оскъдно-жалкия си опит с жените, ще си позволя да ти дам един съвет от личен опит. Никога, ама никога не се пренавивай, че може нещо да се получи с дадена мацка, още повече ако си само на ниво разменени телефони. Разочарованието е в пъти по-голямо, ако не се получи нищо. Не че и иначе не е голямо де. Поне за мен е така, тъй като съм влюбчив педерас, и винаги хлътвам по мацките, с които излизам, но ако съм се пренавил, че ще стане нещо, е още по-кофти. Най-добре е да си действаш хладнокръвно, възползваш се от всяка ситуация, излизаш си често, запознаваш се с нови хора, пък ако станат нещата - станат, ако не здраве да е. Най-добре е да ти се получи "естествено", никога не излизай с идеята, че ще ебеш тази вечер/седмица/месец.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|