Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Юни 2016 17:09
Tranquil Цитат: съществуват ли такива неща като сносни хорър анимета? Сигурно, но понеже не се интересувам, не мога да ти препоръчам нищо от личен опит. Shigurui го хвалеха, може би то става. Още народът се радва на Higurashi, Another и разни други тинейджърски щуротии, но подозирам, че са просто прехвалени. Специално това с Цикадите съм му гледал няколко серии и е зациклено убиване на главния герой по най-различен начин от най-различни герои, в най-различни локации. Не знам как това може да мине за сюжет. Цитат: (Gyo) била доста ташак Правилно са ти казали. Цитат: като гугълна да търся хорър анимета Ако ти се разцъква и разучава, пробвай търсачката на АниДБ - https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=searchТя е доста комплексна и не успях да я накарам да търси чист ужас (примерно връща ми 3x3 Eyes и Akira, които само съдържат хорър елементи). Може пък ти да успееш да и намериш практическо приложение. Отдавна съм се отказал от всякакви търсачки, като форма не препоръка. desudesudesu Цитат: Kaname х Messer Май беше очевидно и досега. Цитат: Freyja x Bogue Доста е възможно. Цитат: Hayate x Mirage Като си знам хората, най-вероятно не. Цитат: Mirage isn't moe За мен това е положително качество. Стига ми, че е sexy elf-lookalike. Цитат: коя е lady М За мен е ясно, че е Mikumo (или Starlight Glimmer, както обичам да я наричам по чисто broni причини).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Tranquil
|
|
В момента играе: нищо, мързи ме
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Юни 2016 17:40
^Ахам, мерси. Ми ще се поразтърся още, пък ако не намеря нищо качествено, ще се пренасоча пак към манга. Доколкото гледам, там няма голям излишък на откачени художници с диво въображение Явно едно е да нарисуваш някаква ужасия и друго да я анимираш и озвучиш така че да не се губи ефекта
___________________________________ :O
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Юни 2016 18:04
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Юни 2016 19:26
Цитат: а видиш само колко фуджошита има, които шипват Messer х Keith Това им е на фуджошитата - мислят еднотипно. Цитат: Delete This Yes, kill it with fire. Но приликите са прекалено много, за да е съвпадение.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Юни 2016 20:58
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Юни 2016 01:30
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Юни 2016 13:09
Обикновено пробвам подред повечето неща, като прескачам това, което най-очевидно не е за мен. Имам и някои неточни предположения. Ето какво съм написал на 31.03 Цитат: АбонаментGintama (2016) OVA Arslan Senki: Fuujin Ranbu - защото самоизтезанието ми трябва да продължи, а и изпитвам перверзно удоволствие от това как японците произнасят Етоал (Звезда) - Етоару. Това звучи странно, ще го погледнаMahou Tsukai no Yome: Hoshi Matsu Hito - bonehead? Amanchu! - това за водолазен спорт ли е? Mob Psycho 100 ХъмммBerserk - ще му хвърля един поглед, колкото да го оплюя. Handa-kun - ще му хвърля едно око, само защото артът сякаш напомня за 8man и компания. Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin - секси тинейджъри косплейват военни...гаранция за провал. Orange - надявам се не е новото черно. Tales of Zestiria: The Cross - гледах едно от OVA-тата, но нещо не ми хвана дикиш. Ще го погледна и това, но без големи надежди. Thunderbolt Fantasy: Touri-ken Yuuki - хъммм на квадрат. Общото впечатление: очертава се масово хомосексуален сезон. Фуджошитата има да се кяаааа-ват и каваййй-ват до насита. Сега, като се загледам в леко по-актуалния списък Time Travel Shoujo: Mari Waka to 8-nin no Kagakusha-tachi, Qualidea Code имат някакви минимални шансове. Филмите не се броят, защото евентуално ще дойдат до нас, чак следващата година. С други думи - освен OVA-та на Gintama най-вероятно нищо друго няма да ми хареса.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Юни 2016 15:00
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Юни 2016 18:26
Цитат: Durarara!!x2 Ketsu: Dufufufu!! Това след края на четвъртия сезон хич не искам и да го зная. Цитат: City Hunter: Ryou no Propose Това на теория трябва да е излязло, просто превод няма.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Юни 2016 19:24
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Юни 2016 14:28
Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge ep. 9 - отново як епизод. Побъркаха нещастната сервитьорка. Concrete Revolutio: Choujin Gensou - The Last Song ep. 9 - нещо ръшнаха нещата. Ако примерно вместо епизода със ски скоковете, бяхме получили този епизод в обема на два, щеше да се получи доста по-добре. Terra Formars Revenge ep. 10 - мацката, която копаеше не била къртица, а ехидна...според думите и с добри хранителни качества. Този китаец от семейство мешести, защо през цялото време трябва да дудне глупости? Избива комплекси? Смята ли, че с такива мизерни приказки ще разконцентрира или разколебае противниците? Странното е, че каквито и индивидуални черти да имат братята/децата му, някак им липсва инстинкт за оцеляване. Виж ако всичките имаха нещо, като групово съзнание, може да се обясни, защо рискува толкова лесно. Uchuu Patrol Luluco ep. 10 - Мидори рулираше повече от обикновено. Ако се вярва на анонса, следващият път историята ''...няма да продължи.''. Koutetsujou no Kabaneri ep. 8 - зи драма, само дето не може да ти пука за никого тук. Интересен беше моментът със стийм-рокерите, дето малко напомня за монобайковете от Venus Wars. Kuromukuro ep. 9 - някой спешно да убие Юкина иначе ще го направя аз. Екшънът макар и кратък беше добър. Лошкото май беше планирал да го пленят. Joker Game ep. 9 - нищо особено, но поредният урок по шпионство, който раздаде шефа беше интересен. Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! ep. 10 - Рюичи и Майой са ултимативнот следователско дуо. Винаги пропускат уликите, но пък ме скъсват от смях в процеса.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Юни 2016 19:47
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Юни 2016 23:16
desudesudesu Цитат: как точно очакваш да реагира една десетокласничка? Сигурно по-зле, но това не е истинска десетокласничка, а аниме героиня. Направи ли ти впечатление как се реши проблема - самураят се извини и нашата просто реши, че и е писнало да се фръцка. Никакви там реалистично PTSD, огъване под натиск и пр. Цитат: голямата и мечта е да посети Марс Ъ? Не. Това просто и беше хрумнало намомента и после си поддържаше версията...не че наистина е мечтала за нещо такова. Женицата е абсолютна гъска. МОЕ-то вече писах, че го смятам за минус, а тук само част от гъсъчната и природа. Цитат: От друга страна Софи Ми не, всъщност не е безлична. Тя е излишно жестока и озлобена към Юкина. Постоянно гледа да я жегне или злепостави. Това освен, че е дребнаво, не помага в случая, а като е толкова умна и съобразителна, би трябвало да знае, че до собственото и ниво се стига с години учение и тренировки. Софи е някаква прикрита психопатка с комплекс за малоценност. Друг фетиш за японците освен МОЕ дришлите. Прав си да не я харесваш, но го правиш по грешните причини. Освен това да напомня, че
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2016 01:16
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2016 12:53
desudesudesu Цитат: аз в нейната персона виждам патос и високомерие, за какъв въобще комплекс за малоценност може да става дума? Обикновено човекът с големи способности и умения, не се дуе и не критикува пълни лаици, които се занимават против волята си. Точно патосът и високомерието говорят, че въпреки високите постижения, дълбоко в нея има някакъв проблем и/или несигурност. Може би просто не получава желаното внимание. Фактът, че си го изкарва на някой, който не може да и го върне, е дълбоко комплексарски. Цитат: но не жестокост и озлобеност Е, не крещи като типичния аниме герой, но според мен точно това демонстрира. Цитат: ако в следващите серии ни разкрият Не казвам, че по сценарий ще се окаже такава, а че за мен това е типично психопатско поведение. Цитат: Нали си чел приказката за гъската дето се превъща в лебед. Чел съм само за патката, която не преставала да се пуйчи. Цитат: и не казвам, че имаш shit taste или нещо такова Но аз го казвам. Освен това казвам, че твоят shit taste е различен от моят shit taste, но въпреки това, обективно Gravity Falls си е доста добро детско шоу, най-малкото заради идиотизмите на Мейбъл и Сус, заради комплексната митология на шоуто, каквато рядко други заглавия въобще си дават зор да създадат и заради безбройните нърд шегички и кодове, които се появяват на заден фон. Дори документален филм имаше, с цел да се разяснят част от тях (аз не бях хванал и 10% .).
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2016 15:05
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2016 15:58
Цитат: Софи ми е безразлична, а не, че е безлична My mistake then. Аз пък я мразя със страст. Цитат: Софи всъщност е цундере Nahhh, she is a bitch.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2016 16:31
Macross Δ ep. 10 - Фрея освен, че не може да пее естрада, се доказа че не може да пее и енка. Шинигамито спази традицията от оригиналния Macross. Това във Frontier явно беше aversion.
Tonkatsu DJ Agetarou ep. 8-9 - забавни епизодчета, а и вкарват известна доза реализъм.
Detective Conan ep. 817-819 - AO-та. Доста задръстени при това.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2016 21:04
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Юни 2016 01:15
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|