Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: гласувайте, мама ви дееба
Публикувано на: 12 Мар 2016 08:48

Какво мислите по темата със задължителнот огласуване?

Приели са го на първо четене в парламента. Най-вероятно ще мине окончателно.

Който не гласува = 50 лв.

честно казано... аз съм по-скоро "за" и подкрепям!
по този начин ще вдигнем активността на белите хора, което би трябвало да удари по турските и черните хора

ся, да, белите хора не че са много по-умни, но със сигурност ще станем свидетели на доста изненади и според мен в даден момент ще се случи нещо хубаво

важен момент е, за да е адекватно всичко, да има в бюлетините опция "не гласувам за никой" или нещо такова...
щото много хора ще пускат празни бюлетини в знак на протест и щото просто не ги ебе за политиката

но аз бих се радвал повече на образователен ценз, отколкото на задължително гласуване...

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 12 Мар 2016 19:38

Пълна простотия е това.

Първо откъде на къде ще те задължават да гласуваш. Гласуването е по съвест, ако не одобряваш нито една от възможностите какво правим?

Второ, поради тайната на вота, никой РЕАЛНО не може да те задължи да гласуваш, тъй като винаги можеш да направиш бюлетината си невалидна. Ще се увеличи %-та на невалидните бюлетини и ще се оскъпи целия процес.

Трето, принудителното гласуване ще доведе до изкривяване на резултатите вследствие, че много хора ще гласуват колкото да отбият номера. Ако съм разбрал правилно, при повече гласували за малки партии, ще се увеличи броя на партиите получаващи държавни субсидии. Що се отнася до многото гласове попаднали в партии не влезли в парламента, техния вот се разпределя пропорционално на по-големите партии, така че ролята на ДПС (които някои погрешно смятат, че ще намалее) всъщност дори може да нарасне.

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 12 Мар 2016 19:47

Има обаче една подробност, че от задължително гласуване печели най-голямата партия. Поне нашата история така сочи.

Иначе и аз си го мислех тва за процента невалидни бюлетини, че ще скочи.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 12 Мар 2016 20:26

Всъщност скритата схема и точно ограничаване на турското влияние върху вота. Много хора забравят, че ДПС вече няма турските гласове.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Мар 2016 21:35

Хората, масово ще гласуват за малки безизвестни партийки. Това няма да промени съотношението на силите и няма да ограничи ДПС. ДПС ще се ограничи, ако повече хора започнат да гласуват за партии с шанс за формиране на правителство, така че мнозинство да може да се формира без нуждата от коалиция с ДПС.

Цитат:
След като се разбра, че ДПС са колона на Русия, а не на Турция, (за което бях сляп дотогава), вече ги подкрепям. Общо взето всичко, което не е Боко, е добър избор.

Не знам за кое да ти се смея повече, за това че не си знаел очевидната истина, че ДПС са руска колона или за това че ги подкрепяш по тая същата причина.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Мар 2016 21:38

Аз не виждам защо мислиш, че хората ще гласуват за малки партии. Кадрите на ДПС така или иначе ще оцелеят, чрез ГЕРБ или БСП.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Мар 2016 21:49

Kirilicata написа:
Аз не виждам защо мислиш, че хората ще гласуват за малки партии. Кадрите на ДПС така или иначе ще оцелеят, чрез ГЕРБ или БСП.

Защото така ще смятат, че не вредят. Казвам го защото и сега имам приятели, които са аполитични и не подкрепят никоя партия, но се поддават на призивите да се гласува заради самото гласуване и пускат за разни дето и аз не съм ги чувал. Най-голямата такава партия са "Зелените", много хора гласуват за тях по тази причина.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Май 2016 11:21

Много, много рядко в историята се случва някой доброволно да се откаже от властта или от заеман от него престижен пост. Особено този на президента.

Казано е, че хората най-подходящи за властта не я желаят и бягат от нея. Още едно доказателство, че Президента Росен Плевнелиев е един наистина достоен българин. При това го казвам от позицията на човек който дори не е гласувал за него. Всеки има своите политически пристрастия и аз бях много скептичен когато Роската се появи като кандидат на ГЕРБ, тогава не знаех нищо за него. Този на външен вид скромен и с нищо не привличащ вниманието човек ми изглеждаше като една типична марионетка на силната фигура Борисов. Вероятно и Борисов така си е мислел. Нещата обаче приеха различен обрат и смея да твърдя, че Плевнелиев е най-добрия президент, който България е имала.
Това е и още едно доказателство, че съм правдив, обективен и осланящ се на фактите човек, а не фанатик на политическите си пристрастия, както някои хора в този форум несправедливо ме обвиняват. Промених мнението си за Плевнелиев, защото той доказа че е достоен и искрено загрижен за благото на родината. Нещо толкова рядко срещано в политиката днес.

Изявление на Президента Росен Плевнелиев:

https://www.president.bg/speeches-and-s ... eliev.html

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Май 2016 19:53

Все едно чета пост на Волтажа за Бареков. :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 22 Май 2016 11:58

Liberty написа:
Много, много рядко в историята се случва някой доброволно да се откаже от властта или от заеман от него престижен пост. Особено този на президента.

Казано е, че хората най-подходящи за властта не я желаят и бягат от нея. Още едно доказателство, че Президента Росен Плевнелиев е един наистина достоен българин. При това го казвам от позицията на човек който дори не е гласувал за него. Всеки има своите политически пристрастия и аз бях много скептичен когато Роската се появи като кандидат на ГЕРБ, тогава не знаех нищо за него. Този на външен вид скромен и с нищо не привличащ вниманието човек ми изглеждаше като една типична марионетка на силната фигура Борисов. Вероятно и Борисов така си е мислел. Нещата обаче приеха различен обрат и смея да твърдя, че Плевнелиев е най-добрия президент, който България е имала.
Това е и още едно доказателство, че съм правдив, обективен и осланящ се на фактите човек, а не фанатик на политическите си пристрастия, както някои хора в този форум несправедливо ме обвиняват. Промених мнението си за Плевнелиев, защото той доказа че е достоен и искрено загрижен за благото на родината. Нещо толкова рядко срещано в политиката днес.

Изявление на Президента Росен Плевнелиев:

https://www.president.bg/speeches-and-s ... eliev.html

Не се излагай, бе. Плевнелиев няма излъчване за президент. Нищо запомнящо се не направи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2016 12:29

newcomer написа:
Нищо запомнящо се не направи.
Ти адекватен ли си? Плевнелиев за един мандат направи толко колкото всичките останали президенти от 90-та направиха общо, че и повече.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2016 13:42

Kirilicata написа:
Все едно чета пост на Волтажа за Бареков. :lol: :lol: :lol:

Когато Барека стане президент, тогава ще може да правиш подобни сравнения иначе звучиш абсурдно.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2016 15:53

Liberty,

предвид опорните точки в повечето ти мнения, предлагам да кандидатстваш за грантове. :arrow: :arrow: :arrow:

:arrow: :arrow: :arrow: http://www.americaforbulgaria.org/application

Фондация „Америка за България”

Кандидатстване за грант

При отпускането на грантове ние търсим ефективни организации, оригинално мислене и съответствие с нашите цели.

Нашият процес на отпускане на грантове предвижда съвместно планиране между Фондация „Америка за България” и бъдещите получатели на грантове. Следователно, съветваме кандидатите за грант да не попълват формуляра за кандидатстване, а да ни изпратят кратко писмо, не по-дълго от две страници, което представя тяхната организация, намеренията, целите и продължителността на проекта, както и общата сума на необходимото финансиране. За Ваше улеснение препоръчваме да попълвате електронната форма "Запитване", която се съдържа на тази страница.

Запитвания и предложения се разглеждат и одобряват целогодишно. Моля, обърнете внимание, че само, ако след разглеждане на Вашето запитване становището ни е положително, съответният програмен директор ще се свърже с Вас, за да обсъди Вашите идеи по-подробно и да Ви съдейства за оформяне на цялостно предложение. Обичайно, кандидатите могат да очакват да получат отговор в рамките на 1 месец дали техните проектни идеи ще бъдат придвижени по-нататък.

Благодарим Ви за разбирането, че поради големия брой запитвания, които получаваме, не сме в състояние да отговаряме на всички кандидати.

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2016 17:11

wannabe написа:
newcomer написа:
Нищо запомнящо се не направи.
Ти адекватен ли си? Плевнелиев за един мандат направи толко колкото всичките останали президенти от 90-та направиха общо, че и повече.

И? Какво толкова го отличава? :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2016 17:23

Личното ми мнение за Плевнелиев е, че е добър и свестен човек, но за съжаление не става за тази работа тъй като ми се струва че прекалено много се оставя да го използват

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2016 12:42

Пхахаха, забавен текст.

После обаче се замисляш, че не е никак смешно :(

http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0 ... 0%B2%D0%B0

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2016 22:04

Ето нещо положително за нашата страна:

Цитат:
Бългapия изпpeвapи Фpaнция пo пpoизвoдcтвo нa вeлocипeди. Toвa ĸaзa в eфиpa нa тeлeвизия Вlооmbеrg Дpaгoмиp Kyзoв, пpeзидeнт и coбcтвeниĸ нa "Beлoмaния", пpoизвoдитeл нa вeлocипeдитe „DRАG“. Бългapия e нa чeтвъpтo мяcтo пo пpoизвoдcтвo нa вeлocипeди в Eвpoпa, ĸaтo гoлeмитe пaзapи, ĸъдeтo ce изнacят, ca Гepмaния, Фpaнция, Итaлия и Xoлaндия.

"Haй-гoлямoтo пoтpeблeниe нa вeлocипeди e във Фpaнция. Taм гoдишнo ce пpoдaвaт oĸoлo 3 млн., в Xoлaндия – 2 млн. 300 xиляди. Πoдoбнa e цифpaтa и в Гepмaния. B Бългapия ce пpoдaвaт oĸoлo 80 xиляди бpoя", oбяcни тoй.

Πo дyмитe нa Kyзoв пpoизвeдeнитe в Бългapия вeлocипeди пpeз 2014 гoдинa ca 950 xил., и въпpeĸи чe oфициaлнaтa cтaтиcтиĸa зa 2014 и 2015 гoдинa вce oщe нe e пyблиĸyвaнa, дaннитe щe бъдaт "мaлĸo пo-гoлeми, ĸaтo зa 2016 гoдинa мoжe би щe минeм 1 милиoн". "Cpeднaтa цeнa нa вeлocипeд в Xoлaндия e oĸoлo 900 eвpo, в Гepмaния – мaлĸo пoд 600 eвpo, a в Бългapия - 119 eвpo".

"B мoмeнтa пpoизвeждaмe нaд 60 мoдeлa вeлocипeди и ги диcтpибyтиpaмe в нaд 20 дъpжaви. Beчe втopa гoдинa ĸyпaтa нa Фpaнция ce ĸaзвa DRАG Вісусlе. Tapгeтиpaмe в cpeдния и виcoĸия ceгмeнт и cмe oфициaлeн дocтaвчиĸ и нa Eвpoпeйcĸaтa фeдepaция пo ĸoлoeздeнe. Дocтaвямe нa нaд 20 фeдepaции и нaциoнaлни oтбopи. B пocлeднитe 8-10 гoдини имaмe нaд 50 мeдaлa oт cвeтoвни шaмпиoни, eвpoпeйcĸи шaмпиoни, шaмпиoни нa aзиaтcĸитe игpи. Πopтyгaлцитe ca cвeтoвни шaмпиoни c нaши вeлocипeди. Имa c ĸaĸвo дa ce пoxвaли Бългapия", ĸaзa oщe Kyзoв.

https://money.bg/economics/balgariya-iz ... vropa.html

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2016 22:31

Гордейте се, че сте българи. Всеки, който говори против България, е предател до доказване на противното.

Профил

Публикувано на: 13 Юли 2016 22:56

Бай Ганьо живее във нас и ние живеем в него.
Той обръща нас , но не и ние него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2016 23:14

нелегален написа:
А за какви марки става въпрос? И откъде се закупуват? И дали това, че са местно производство ги прави по-евтини?

Става дума за Drag и "Веломания". Аз от тях си пазарувам, макар че колелото ми не е българско.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost