IMDBНякой изгледа ли го? Аз съвсем случайно разбрах за съществуването му оня ден и реших да си направя маратон. Честно казанo, очаквах да е нещо от типа на бозавия Arrow, може би малко по-добре при положение, че е директно за Netflix (а там се държи на качеството) След последната серия преди няколко часа, преспокойно мога да кажа, че вече ми е в топ 10. Имайки предвид, че е Марвел, въобще не очаквах да получа такъв мрачен, брутален и перфектно изигран сериал.
Заснет е отлично. Визуално понякога напомна на Hannibal и даже True Detective. Особени овации към хореографията на битките, които засрамват 99% от екшъните по кината. В един епизод има tracking shot, дълъг около 3-4 минути, който е препратка към оная уникална сцена в Oldboy, и е направен страхотно. Връщах се да го гледам няколко пъти след това
Героите, диалозите и сценарият също са изпипани и са класи над всички други сериали по комикси. Има много quotable сцени и рядко драмата навлиза в клишета (за разлика от Arrow да речем, където дъвчат едни и същи простотии още от първите епизоди)
И това което ми направи най-голямо впечатление са точно мрачната атмосфера, бруталиите (има една сцена,в която на един му разбиват главата с врата на кола, докатo зрителя гледа как парчета мозък падат по асфалта
) и изключително добрата драма. Поне за мене тотално се реши дилемата Marvel vs DC и вече мога да се съглася, че Марвел водят във всички категории
Препоръчвам горещо!
bonus:
Оупънинга е жесток