Филма ми хареса, макар да не знам колко достоверен е. Сигурен съм обаче, че по времето на Сталин са умирали от глад и болести в Украйна, сигурен съм, че са се прикривали престъпления, за да не се панира простолюдието и да се показва колко успешен е моделът, който се пропагандира така усилено. Сигурен съм и, че е било пълно с гейове, дето са се покривали, а на всичко отгоре са заемали и важни позиции в държавата. Както и съм убеден, че мирни хора са били преследвани, съветвани и ликвидирани, защото не споделят политическите виждания на вожда си. А също и, че по онова време жена да откаже на офицер за сватба е било трудно и дори невъзможно, а в днешни дни е обратното.
Точния случай с убийството на хлапета ме мързи да го проверявам и е твърде вероятно да е преувеличен стократно(все пак американска продукция), но не мога да не отбележа една могъща и въздействаща реплика, по адрес на Хитлер: "Това чудовище не спира да ни убива и от отвъдното". Адолф сигурно се усмихва нейде из небесната шир. Мда, в следващите десет века вероятно ще продължи адски много да бърка в дупките на евреите(150 милиона е избил все пак, въпреки че по онова време толко не е имало), руснаците и американците и ще е виновен за всяка една смърт на подобни, дори естествена
Не случайно ще се правят филми и игри, в които е зомби, вампир, гей и прочие. Поне по един въпрос руснаци и американци се обединяват и сплотяват.