Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 23 Юни 2015 20:45

Вие луди ли сте да си плащате глобите (освен ако не го правите по морални причини)? Схемата нямам пари, нямам лична карта, обаждай се в полицията (след което те разбира се не се обаждат) винаги е вървяла при мен :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2015 21:18

Der Meister написа:
Вие луди ли сте да си плащате глобите (освен ако не го правите по морални причини)? Схемата нямам пари, нямам лична карта, обаждай се в полицията (след което те разбира се не се обаждат) винаги е вървяла при мен :D

Батка, тогава имах точно десет лева в брой и някви стотинки и тоя ме накара на следващата спирка да сляза с него и си изтеглих от банкомата. :? Ма вече съм по-кораво копеле и няма да им са дам 8)

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2015 23:05

Значи са били пълни педераси тия (о каква изненада!). Ако откажеш да си платиш глобата докато си в превозното средство и те свалят от него, те по закон са длъжни да ти напишат акт, не да ти взимат пари. Най-вероятно тези пари са си ги прибрали в джоба.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2015 23:33

БЕ карайте ги да пишат акт, само тва без лична карта могат да се заядат, защото имат право да викат полиция, която да те води в РПУ за установяване на самоличност и тн. Като цяло взимайте си билети.

Профил

Аватар
В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson
Публикувано на: 24 Юни 2015 00:28

бате ния еин път така у влако
влизаме у вагона и сичко е фул, нема празно. Най- накрая на вагона стигаме до едно купе дето е празно и дърпаме вратата ама курец, не мърда и съответно я напъваме малко по- силно и в тоа момент идва контрольорката и се кара "Само недей да чупиш влака, ако може!!" але майна, на хуя си ли да седна у тоа вагон тогаа. Вика да се разходим "в началото на влака" дето имало свободни места и естествено се намърдваме в 1ва класа, след което идва и ни кара да си доплатим за 1ва класа или да се върнем в предния вагон. Най- спокойно и обясняваме, че тя ни е пратила насам ама нема бате, връщаме се. Напънахме я тая вратичка от последното купе и тя излезе от релсите, след което си влезнахме вътре като шефчета. Да ама не, дойде тая и почна да се цигани, вие счупихте вратата- ся ше я платите. Половин час ни убеждата, че тряа всеки от нас (3ма човека) да и дадем по 10 лева, ма ние си хакаме биричка и изобщо не я ебаваме. Даже спира на няколко пъти тока в купето, щото едното момче си беше цъкнало лаптопа, само че като тряаше да си зареди телефона и се наложи да го пусне :D. Та накрая, като усети че няма да стане нейната работа си замина.
Затва БДЖ-то са същия хуй, ако не и по- зле

with a sense of desire
From the twilight of the past,
among the victims who died

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2015 08:06

Според мен е абсурдно да се изисква от учениците да плащат за градския транспорт. Не стига, че пътуват що годе икономично, вместо някой да ги вози на училище, нямат доход, пък и да плащат. Пълна простотия.
От там нататък обаче, наказанията за без билет трябва да са по-сурови. И не да стават някакви цигании, да те бият/джобят и тн, а да ти взимат номера на личната карта и после глобата да ти се начислява под формата на изискуеми в рамките на годината данъци. Аз лично имам служебна транспортна карта за всички линии, но ако нямах, щях да си плащам за билетче дори и за една спирка. Да се возиш гратис си е цигания. Не ходя с кола на работа, че с транспорта стигам по-бързо и по-спокойно.

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 24 Юни 2015 18:02

Затова има карти за градски транспорт. Но по твоята логика и учибниците трябва да са безплатни. От къде ще дойдат тези пари?

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2015 19:15

Gipo написа:
От там нататък обаче, наказанията за без билет трябва да са по-сурови. И не да стават някакви цигании, да те бият/джобят и тн, а да ти взимат номера на личната карта и после глобата да ти се начислява под формата на изискуеми в рамките на годината данъци. Аз лично имам служебна транспортна карта за всички линии, но ако нямах, щях да си плащам за билетче дори и за една спирка. Да се возиш гратис си е цигания. Не ходя с кола на работа, че с транспорта стигам по-бързо и по-спокойно.

Съгласен съм, но това може да стане само ако има полиция с контролите, иначе пак ще са безсилни срещу тези (като мен :D ), които отказват да си дадат личната карта. Другото, което трябва да се направи е да се дигне глобата. 20 лева са смешни пари, то дори винаги като те хванат да си плащаш глобата пак ще ти излезе по-евтино отколкото да си редовен. Примерно едно 100-150 лева ми се вижда добра сума. Обаче остава проблема с претъпканите превозни средства. В 204 в пиков час теоретично е невъзможно контроли да проверят рейса. Хората, които ползват само тая линия как ще ги накараш да са редовни?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 24 Юни 2015 19:47

Проблем може да се реши много лесно , като се сложат кондуктори !
Не знам кому е бил тази идея в София да няма кондуктори , но според мен е била доста глупава идея. При нас в Пловдив кондуктора ограничава до минимум нередовните пътници, освен това в огромна степен пази реда в автобуса.
Като съм ходил в София в рейсовете се качват всякакви хора и мъкнат всякакви глупости с тях. Качват се клошари с кашони, цигани който мъкнат железа, боклуци ... виждал съм мангал да носи дограма заедно с прозореца.
При наличието на кондуктор , това почти става невъзможно. В Пловдив кондукторите следят за всякакви нарушения и в сравнение със София, рейсовете са 100 пъти по-чисти и по-подържани.
Някой ще каже че това вдига разходите, поради че трябва да се наемат много хора. Да това е така , но може да се спести като се ограничи персонала на контрольорите. При наличието на кодуктори няма нужда да се подържа толкова много контрольoри който да дебнат от всяка спирка.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 24 Юни 2015 19:56

NoName написа:
Не знам кому е бил тази идея в София да няма кондуктори , но според мен е била доста глупава идея. При нас в Пловдив кондуктора ограничава до минимум нередовните пътници, освен това в огромна степен пази реда в автобуса.
Като съм ходил в София в рейсовете се качват всякакви хора и мъкнат всякакви глупости с тях. Качват се клошари с кашони, цигани който мъкнат железа, боклуци ... виждал съм мангал да носи дограма заедно с прозореца.
При наличието на кондуктор , това почти става невъзможно. В Пловдив кондукторите следят за всякакви нарушения и в сравнение със София, рейсовете са 100 пъти по-чисти и по-подържани.
Някой ще каже че това вдига разходите, поради че трябва да се наемат много хора. Да това е така , но може да се спести като се ограничи персонала на контрольорите. При наличието на кодуктори няма нужда да се подържа толкова много контрольoри който да дебнат от всяка спирка.

Кво им говориш на тва сбирщайн село бе... Филибето е столицата на България 8)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2015 19:57

Няма как да стане в София това, защото градския транспорт е 10 пъти по претъпкан от този в провинцията.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 24 Юни 2015 20:10

Преди да говориш глупости, се качи в автобус в Пловдив в пиков час !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2015 20:32

Преди ти да говориш глупости ела в София, повози се на 204/280/76 или някоя друга от многото претъпкани линии в пиков час. Признавам, че не съм се возил в Пловдив, но съм се возил в София и ти казвам, че е невъзможно това, което го искаш. В пиков час поне половината линии са толкова претъпкани, че не може да се пръдне вътре, защото няма място за пръднята ти просто.

Айде обясни ми как искаш да има кондуктори тука. И то това е голям рейс, те повечето по линията на 204 са малки (поредното малоумие). То не случайно от цяла българия само в сф няма кондуктори, моето момченце :wink:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 24 Юни 2015 20:56

Най-неловката ми ситуация дотука в университета беше тая година зимния семестър, по време на сесията, когато ме изпитваха по право (предмет, който не мога да взема и до днес преди поправката, толкова ми е противен). Преподавателката ме посрещна с култовото: "Колега, вие не сте се вясвали един път", при положение, че съм посещавал всяка една лекция по тоя предмет през семестъра, току-виж вдяна нещо. Обясних й, че съм ходил на всяка лекция и тя: "А, добре".
Факт е, че стоях сравнително назад в стаята. Факт е също, че преподавателката имаше навик да преподава без да си слага очилата, а тя беше на годинки. Предполагам, че е виждала добре лицата само на първия ред.
Та ефектът от това беше ясен: бях бесен и не можах да се концентрирам върху изпита, не го взех. Също така, спрях общо взето изобщо да посещавам тоя предмет и не съм съжалил за момент.
Друга много неловка ситуация беше, когато имахме английски и мисля, че преподавателката пръдна, като тактично се опита да заглуши газовете с местене на стола, но не се случи. И помня, че най-добрият ми приятел щеше да падне от стола от смях... а никой друг не се смееше, по-скоро ни беше неудобно. Но на преподавателката най-много. Странен ден беше.

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 25 Юни 2015 21:49

Аз нямам книжка и нямам намерение да взимам, затова или ходя пеша, или се возя в градския транспорт. Видял съм доста неща.
В София дали има контрол, много спорен въпрос. Ако става въпрос за честните българи/турци, глобите валят и се спира рейсът, ако нарушителят се противи. Но облагодетелстваното малцинство никой не го пипа с двуметрова пръчка. Ако види мургав човек, контролата моли за билет/карта. Ако не му/й дадат, заплашва с глоба и там свършва всичко, защото циганите нямат пари, а ако имат, няма да ги дадат за някаква си глоба.
Ето защо наистина разбирам хората, които станаха нарочно гратисчии, в знак на протест. Като те ще правят държавата на маймуни, защо не и ние? Не визирам себе си, аз съм редовен пътник, но недоволните станаха голяма група и имат моята подкрепа.
Но не само на циганите им се разминава.
Лично станах свидетел на това, как един бивш затворник (знам, че е такъв, защото разказваше за себе си на някакъв дядо, седнал пред него) с леден поглед отказа контрольорка да иска каквото и да е. Тези хора не са пригодени за "екстремни" ситуации, те не могат да се справят с един човек, какво да говорим да изгонят пееща агитка от автобуса (също много честа гледка). Без да обиждам някого, контролата се състои или от стари намусени лелички, или от млади момчета с физика на дръвче, или дебелаци, които ако тръгнеш да бягаш са те отписали вече. Евентуално ако влизат с полиция, ще има някакъв нормален контрол. Дотогава е половинчата работа.
Новите автобуси не стават. Сините тролеи са красиви, изненадващо още са цели, но това не променя факта, че има място за пет човека на кръст. Но това не е най-разочароващото - возили ли сте се на зелените "био" автобуси? Те са на изцяло друго ниво на безумие. Не само, че е много къс автобус, но на всичкото отгоре някой гений е решил, че може с врата по-малко. Не ми се мисли какво ще стане, ако много хора искат да се качат, примерно на Плиска. Старите автобуси се повреждат по няколко пъти месечно, но там хората вече не се оплакват, защото с години се возихме само в икарусчета.
Шофьрите продължават да са камикадзета и третират пътуващите като стока. Пътниците вече са експерти по заемане на сантиметър и половина място в час пик.
Въобще, пак само на общината й е смешно.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2015 12:05

Има три тъпизма, свързани с наземния градския транспорт в София:
- липса на допълнителни превозни средства в пиковите часове
- наличие на трамваи* и много стари автобуси и тролеи
- твърде ниска ефективност на придвижване заради липса на кръгови движения, задръствания и т.н.

*чети TopGear http://www.topgear.com/uk/jeremy-clarks ... 2014-09-11 )

Не знам, за мен логистиката в София преди да пуснат метрото беше някакъв ад, защото в задръстването няма да значение дали си в личен автомобил, такси или автобус. Може би решението е да се прекара адекватна метромрежа из София, където буквално в радиус на всеки километър да има метростанция, както и множество подземни паркинги. Между другото, нашите метростанции бият по комфорт всички метростанции в чужбина, където съм бил - още са новички, не миришат на канализация и не е претъпкано с клошари.

Иначе да, автобус 204, в горещ летен ден, в пиков час, на затапен на Евлоги е някакъв мини-ад на земята. Просто човеко-потокът по тази линия е изумителен и никой не прави нищо по въпроса, освен да се пени из фейсбук.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2015 19:19

AcTivE написа:
Иначе да, автобус 204, в горещ летен ден, в пиков час, на затапен на Евлоги е някакъв мини-ад на земята. Просто човеко-потокът по тази линия е изумителен и никой не прави нищо по въпроса, освен да се пени из фейсбук.

Говори ми :D Всеки ден се изживява това :(

Преименувайте темата на обсъждания по градски транспорт :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2015 11:35

stana mi pi6kata ot tazi istoriq :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2015 21:02

Верно ли някъв бот смени темата ахахахаха купете си врати от него поне да му благодарите.

NoName написа:

A това е много добре, ще се радвам някой да ограничава влизането на мангали, които си пускат музика от телефона в рейс/трамвай. Всъщност всеки, който бичи някакви звуци на публично място (нямам предвдид концерти или улични музиканти), е необходимо да умре от СПИН ASAP.

Профил

Аватар
В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson
Публикувано на: 28 Юни 2015 22:23

^
https://www.youtube.com/watch?v=P_XBSVAOLSE :D

with a sense of desire
From the twilight of the past,
among the victims who died

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения