Автор |
Съобщение |
Children of Bodom
|
 |
В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 09 Юни 2011 12:51
Последно време много се радвам на Мастър-о  само 'дето ме мързи да уча солото (на Жеймз)  . Също така и Angel of Death, и от време на време солото на Broken Heart (Axel Rudi Pell) ма то т'ва е единствената част от песента която знам 
___________________________________ Children of Bodom angry are rising Running amok, slaying with a sense of desire From the twilight of the past, among the victims who died
|
|
|
|
 |
Children of Bodom
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 09 Юни 2011 13:39
I'm a newbie ;d (само от една година свиря), НО (!) то като има воля повечето работи стават. Утивам да сера и после се захващам 
___________________________________ Children of Bodom angry are rising Running amok, slaying with a sense of desire From the twilight of the past, among the victims who died
|
|
|
|
 |
Children of Bodom
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 14 Авг 2011 20:20
Well, ползвам 0.73 мм на Дънлоп (Хетфийлдските  ) и са ми перфектни за Металика, Слейър, и останалите песни в Ми и Ми бемол. Скоро време мисля да минавам на Бодъм (Ре, Дроп До) и със това перце немога да направя (? не знам коя дума да използвам  ) алтернейт пикинг-а , затова мисля да си изровя старото (1.00 мм) от някъде или да си купя ново.... that's most of it 
|
|
|
|
 |
big_bad_wolf
|
 |
В момента играе: Alice:Madness Returns,Age of Conan,Dead Island.
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 25 Авг 2011 21:17
Children of Bodom написа: Well, ползвам 0.73 мм на Дънлоп (Хетфийлдските  ) и са ми перфектни за Металика, Слейър, и останалите песни в Ми и Ми бемол. +1
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 07 Сеп 2011 20:24
Taка момци, днес си купих първата китара. Все още и бъкел не разбирам, някакви съвети?
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 07 Сеп 2011 20:28
Отваряш тубата и гледаш акорди като за начало, след това даскал, ама як ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Ама това си е мое мнение. Аз като любител на ритъм секцията свиря на бас и барабани и всичко съм учил самостоятелно и с приятел от училищните години, който е професионалист в момента.
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 08 Сеп 2011 14:08
андрей, недей да губиш време в учене на ликове на някакви тъпи групи, научи се да свириш ритъм, това е най-важното нещо, като имаш китара. http://www.justinguitar.com/ тоя мисля, че е добър като за начало. п.п. абе, аз похвалих ли ви се, че си взех електрическа китара? 
|
|
|
|
 |
Radiance
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Окт 2011 18:35
Андрей, честито брат ! Аз лично на китара не свиря, но съм чувал много добри отзиви за ето този пич : http://www.groovymusiclessons.com/ . Аз лично съм му гледал бас уроците и мога да потвърдя, че много стават. Естествено тва е опция ако си готов да платиш някой и друг петак за уроци. Бтв същия пич прави ревюта на китари във ютубата под никнейм groovydjs. Иначе аз преди 2-3 седмици се сдобих с е тоя пич - http://www.dv247.com/assets/products/60900_l.jpg .
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 11 Окт 2011 21:13
Влиза един басист в музикален магазин, разглежда и след малко вика на продавача. -Искам тоя червен саксофон и ония акордеон, дето е закачен на стената. -Ами пожарогасителя мога да ви го дам, ама не разбирам за какво ви е радиатора.
|
|
|
|
 |
Radiance
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 11 Окт 2011 22:35
Как се пъди китарист от входната врата ? - Като му платиш за пицата.
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 11 Дек 2014 16:39
az vednaga kat q vkluchim izkarvam qk zvuk shot iam orange badka i te takoz iam https://www.youtube.com/watch?v=fp5N4-YVhoI
|
|
|
|
 |
Children of Bodom
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 11 Дек 2014 22:35
sluchava sa e bate mene pa naprimer mi e po- udobno a svirim prav ot kolkot sednal shoto kato sym sednal desnata ruka mi e noo svita i nqa nikwa burzina u celata raota 
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Мар 2015 18:03
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Май 2015 01:51
аз никога не съм можел да свиря на китара, щото още в началните си опити разбрах че нямам талант но се бях научил да дрънча и да пея това: https://www.youtube.com/watch?v=7art-HIXLm8
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Deprivd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Май 2015 11:30
нелегален написа: свирили ли сте пред хора, ей така за фън, не на участие, и какви са били реакциите? на мен ми се е случвало два-три пъти, когато е изскачала китара отнякъде на някой купон 90% от хората са яко плебеи що се отнася до разбиране на музика. Очакват, че ще изкараш някакъв звук все едно свири цяла група и бързо губят интерес. Естествено не съм свирил слеяр, а нещо познато като нирвана и рхцп, ма пак е се в гъз - всички докарват един животински поглед тип "тва ли беше?" и гг https://www.youtube.com/watch?v=F5QCs3PnQBc - е тва е вариант, ама ше ме е гнус от себе си да свиря гейзис :/ Свирил съм, да, винаги оставам с приятно чувство и на хората им е кеф. На тебе не ти се впечатляват главно понеже си нищожество, а пък и понеже си бездарен гей. Гарантирам ти, че не 90%, а цели 100% (да, 100%!!!) от хората ги е гнус от тебе независимо от това какво свириш или не свириш.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
 |
Grim Demise
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Май 2015 14:58
Бати хранежа... 
___________________________________ Chaos is order, yet undeciphered..
|
|
|
|
 |
Children of Bodom
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 07 Май 2015 09:44
епа свирил съм, като има китара къде сме се събрали на бирички, ма не щото искам, ами щото всичките са "айде де, ааайде изсвири ни нещо". И колкото да си играя да ги разубеждавам, че немога да пея - те пак...и накрая фащаш и свириш, бате. некви акустични кавъри на песни дето не са баш за акустична китара (Trivium, Bullet for my Valentine и подобни гей истории) и колкото и зле да съм се представял, според себе си, на другите пък винаги им е харесвало...деазнам, сигурно имат занижени стандарти ебаго
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Юни 2015 16:13
Абе я кажете Stratocaster Fender добра китара ли е и става ли с нея да свиря метъл (слушам black и траш).Ще мога ли да свиря такъв стил музика метални пощенски кутии входни врати
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Юни 2015 16:16
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
 |
Children of Bodom
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Юни 2015 16:34
За блек и траш най- добре си вземи някоя от JS сериите на Jackson, няма значение какъв модел, всички са със еднакви специализации. Нови струват около 500 лева, втора ръка можеш да намериш дори и на половина. Няма смисъл да си трошиш парите по някви скапани Squier-и дето не стават и за чеп. Друг вариант е Ibanez Gio серията или по- евтините модели на LTD (пак около 500 лв нови). Най- важното в тоя случай е китарата да е с хъмбъкър и дървото да не е талашитено. Ти така и не каза дали си начинаещ или не, но щом задаваш такива въпроси, да предположим, че си 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|