Цитат:
Минуси.
- Необясними неща се случват в тоя филм. Макс излиза да поправи нещо в задната част на камиона, но междувременно трябва да си сложи якето, нищо, ще е 40 градуса по Целзий. Макс не си свали маската сякаш цяла вечност (!) , а защо взе всички жени да го бавят, да му унищожават ресурсите и да му правят врагове, така и не ми стана ясно. Междувременно камионът издържа на екслозии по двигателя, но не може да не затъне в кал (кал в пустинята!!!). Оръжията и Бензинът все още се произвеждат масово, напук на всякаква логика, защото в тоя филм не се пести нито едно от двете.
Замислял ли си се защо мотористите карат с кожени якета и панталони? Във филма се возят сред някаква пост-апокалиптична пустиня! Якето си е негово, много ясно, че няма да го остави при патките. Макс си свали маската, чак когато успява да намери с какво да я свали. Или ти очакваше свръх сили, с които да разкъса метала? Той помага на хората по един изключително дръпнат, но отдаден начин, така е било винаги. Това не е просто пустиня, а постапокалиптична пустиня. Местата с калта съвсем ясно бабите ги обясниха, че преди са били зелен оазис, но са измрели и те. Оръжията се произвеждат, за да могат да оцеляват и да се водят битки за ресурси. Горивото се създава, за да стигат от точка А до точка Б. (направо ми е тъпо, че трябва да обяснявам толкова логични неща)
Цитат:
- Макс е първокласен дървар, най-вече заради сценаристите. В началото на филма мучи и прави някакви знаци с ръце. После дава заповеди (ти-там). Накрая, като прави изречение от повече от пет думи, ум да ти зайде. Но не се сближава с никого и не му пука. И на мен не ми запука за него.
Макс е първокласен дървар, защото е мега съсипан от живота. Семейството му е избито, от години вижда само смърт и самота. Мучането е типична филмова черта на Том Харди, прави го в почти всички свои филми. На мен това ми харесва, защото го отличава, особено в Lawless. Не се сближава с никого, защото е свикнал хората около него да умират или той да поема по своя път, след като ги е спасил.
Цитат:
- Героите, освен маслената мадама, остават същите от появата им на екран до самия край. Никакво развитие! Благодарение отново на сценаристите, героите предпочитат да блеят през прозореца и да разглеждат оръжия. С такива задълбочени диалози, ама в кавички, ми стана по-интересна мотивацията на злодея, който искаше да спаси детето си.
Героите никак не остават същите. У бременните мадами се наблюдаваше промяна, у белия олигофрен, дето не успя да се справи със заповедите на Джо видяхме огромна промяна. Мотивацията на злодея идваше от това, че тия коври са последните здрави и красиви жени, до които е успял да се докопа и ги пази по-сериозно и от очите си. Очевидно много от боиците му бяха деца.
Цитат:
- Въпросният злодей е класически Дарт Вейдър, едно към едно. Поне има мотивация, различна от световна доминация.
Това не знам как да го коментирам.
Цитат:
- Като говорим за мотивация, историята я няма. Всичко се върти около лудостта на Макс, за когото, напомням, ми дреме на шапката. Мотивация за развитие - 0. Само битки и от време на време някакъв смотан диалог, че на героите има реална опасност да им изсъхнат езиците от неползване.
Филмът показва един епизод, който е само прашинка в живота на Макс откъм времетраене и случки. Диалогът пак беше много, имайки се предвид, че всички, които поне малко сме запознати с "Лудия Макс"(или поне с трейлъра на новия) отиваме на кино с цел да гледаме дивашки екшън, а не... Драйв
Цитат:
- Тъпакът с китарата. Пусни я малко и се бий, бе.
Тъпакът с китарата е осакатен и глух. Не става за нищо друго, освен да свири и да мотивира останалите. Той е кодо бийста на армията им.
Цитат:
- Фактът, че всички във филма са паяци, които могат да се залепят отстрани на което и да е возило. Нереалистично.
Всички превозни средства са създадени от армията им така - да могат да се прекачват в движение, да има къде да се държат докато мятат копия, стрелят, подскачат по неравните пътища и дюни. Постапокалиптичен филм ти се струва нереалистичен? Объркал си жанра, приятел
Цитат:
- Макс оцелява пясъчна буря без никаква защита. Нека да напомня, че пясъчните бури могат да свалят кожата на човек. Това, при положение, че вече не е погребан под пясъка.
Макс си е Макс, оцелявал е и по-лошо, ще надживее и още по-лошо.
Цитат:
- Макс не пропуска с пищова. Истински снайперист.
Макс е обучен полицай. Както се вижда от първата част - отличен полицай. От тогава е стрелял хиляди пъти, за да оцелее и да спаси други. Основата и мотивацията да се научи да борави добре с оръжие е доста голяма, мисля. Очевидно със снайпера (нещо, за което не е обучаван) не се справи особено добре.
Цитат:
- Макс е реалист и казва на маслената мацка, че не трябва да таи надежда. Но я насочва към Цитаделата... защото не трябва, но трябва!
Макс е реалист, защото повечето хора около него умират. Решава да преосмисли нещата, защото дълбоко в себе си е добър човек и иска да даде надежда на другите.
Цитат:
- Макс отсвирва маслената мацка, въпреки че в този свят хората са малко и трябва да се възпроизвеждат. Умен Макс. Или е асексуален, или е гейтак.
Макс е загубил семейството си, видял е прекалено много гадости, за да мисли как да топне чушката. Отделно е и откровено полудял.
Цитат:
- Макс пуска (не)ограничени водни ресурси на народа без всякакъв контрол, за разлика на злодея. Софийска вода цъка неободрително.
Макс не пуска неограничени водни ресурси на хората, той изобщо не се качи на асансьора. Очевидно Фюриоса би могла и да спре крана малко по-късно, когато хората се наситят за деня.
Цитат:
- Макс напуска може би единственото място с осигурени храна и вода. Изглежда пустинята му е по-интересна.
Макс си е Макс, той винаги е бил такъв - единак, дръпнат, труден за разбиране, невъзможен за убиване, добър човек. Очевидно не си гледал старите части.
Цитат:
Първо голямо разочарование за годината.
Вероятно, ако беше гледал филма, а не беше се занимавал да сереш на седалката и да правиш дисекция на лайното си, можеше и да ти хареса. Както и да е, всеки има право да не му хареса даден филм. Ама нещата, които си изложил горе само ми говорят, че или си го гледал под въздействието на тежки наркотици, или си превъртал моменти на компа.
Волтаж, то и тая част би трябвало да се развива в Австралия.