Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 08 Юни 2015 00:16

Залагам 3 лв, че не го пиеш правилно > https://www.youtube.com/watch?v=0mgmayMSESI

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 07:37

Веднъж съм пил кафе... освен, че беше отвратително на вкус, щях да изкъртя нещо в прилив на енергия :lol:. Бяхме няколко денонощия в офиса (с изкл на бързо прибиране за душ) и тогава пробвах за пръв и последен път кафе. Спрях да ходя с колата на работа, за да се разсънвам по-лесно. Допълнително с доста обилната закуска хапвам и зелена ябълка, която е много добра за събуждане.

Профил

Публикувано на: 08 Юни 2015 11:41

Аз кафе пих също веднъж в един скъп ресторант, за да се правя на елитарен сноб :!: Нищо не усетих, пък и беше късно. Оттогава не съм пил :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 11:43

Вие не сте нормални

Гипчо, дай някви идеи за здравословни фитенс закуски, че напоследък много еднообразно ям. :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 12:58

не мога да повярвам, че са останали хора, които си правят закуски, пък било то обилни, с ябълки вместо кафе :lol:

като тренирах по-сериозно преди, закусвах мюсли с активиа, няколко белтъка и банан. добре беше

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 13:21

Пък аз не мога да повярвам, че има хора, които не закусват :lol: Или пък такива, които живеят в България и си купуват Активия?!? Да си в родината на киселото мляко и да си купуваш чуждестранно кис. мляко, което е с доказано никакво действие. Ама те затова и ги осъдиха де, забележете, че вече не го рекламират като продукт, спомагащ нещо си там.
Да се опитваш да водиш някакъв що годе здравословен живот и да не закусваш е като да не ти се умира, ама да скочиш нарочно от последния етаж на блока ти :).

Значи, Тилка, едно е да не закусваш, защото не ти се занимава/не ти пука за здравето ти, друго е да се смееш на хората, на които им се занимава/пука им за здравето им ;). Малко е като някой да ми се смее, понеже не пуша :lol:

Закусвам различни неща, някои от тях са:
1) Читаво мюсли + плод + кисело мляко (може и малко мед, ако не ти е достатъчно сладко). Една такава голяма купа + 2 сварени от вечерта яйца. Време за приготвяне 10 минути сутринта + времето да си свариш две яйца на котлона вечер.

2) Правя си омлет от вечерта. Омлетите стават супер бързо, ама имаш след това миене на тиган.

3) Понякога си купувам един много читав пълнозърнест хляб, в който няма брашно, консерванти и тн. Правя си различни сандвичи според времето. Само с читави продукти, разбира се. Пак добавени 2 варени яйца. Всичко е приготвено от вечерта, сутринта само мятам на скаричката.

Някакви такива неща. Ако се поуспя, по-скоро ще отида неизбръснат на работа, отколкото да си пропусна закуската :D

Кафето предполагам е като цигарите... за тези, които го ползват е нещо жизнено важно, без което светът не би могъл да съществува, а за останалите е просто wtf o.0

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 14:46

Аз не го казах с идея да ти се присмея, просто се учудих, че млади хора стават рано и си правят закуски. Приятелката ми също е от тях, ама на нея закуската й е стимул да стане от леглото :D Мислех, че масово хората или не закусват, или дъвчат банички на път за работа. Няма лошо по принцип.

Активията я ям, понеже си взимах възможно най-чистия овес, лишен от всякакви плодчета, ядки, стафиди и тн, и просто ми е вкусна. А и като сложа 1 кофичка в купата, на око премервам колко овес да сложа, и става горе долу ок. Като правех режима с тази закуска, верно и други яки работи ядях, свалих 10кг за 3 месеца, от 18%, свалих бодифата на 12. сега вече 3 не закусвам, силно намалено натоварване и задържах килата, така че да - закуската е важна, ама и без нея може като че ли :wink:

Като цяло хранителния режим е супер индивидуален, дори вече не се споменава при правенето на план за сваляне/качване/сила/релеф. Спартанците са яли веднъж на ден, отделно има палеодиета, отделно силовите спортисти масово наблягат на месото, отделно веганите, дето уж се хранят най-здравословно, не приличат на нищо. Тегаво си е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 15:07

Веганите са най-смешни. Ядат неща, които ядем и ние, само дето ние се храним с доста повече неща, което прави менюто много по-разнообразно. При тях е ебаси науката, за да си набавят неща, които всеки друг консумира всеки ден. Разнообразната храна е много важно нещо.

Спартанците да, имали са такъв режим на хранене. Към днешна дата има подобна фитнес диета, как му викаха... фастинг май. Не ядеш 16+ часа, за да започне тялото ти да самоизяжда мазнините, а след това в рамките на около 5 часа си набавяш всичките нужни калории за деня. Спартанците като цяло са имали луди тренировки, няма как да знаем дали нямаше да са по-яки, ако спазваха друга диета.

Не знам до колко е вярно, ама има супер много независими едно от друго изследвания, в които като статистика показват, че много повече от незакусващите хора са затлъстели спрямо закусващите. А и ти като един трениращ човек знаеш, че като се събудиш тялото ти е като след фитнес тренировка - има нужда от захранване. Май имаше и нещо такова, че незакусването убива добрия метаболизъм.

Моята приятелка я научих да закусва всяка сутрин. Сега и е много по-лесно да поддържа килограми и като цяло се чувства по-добре.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 08 Юни 2015 15:21

Хубавата закуска е стъпка номер 1 при отслабването. Случват се няколко неща - метаболизмът ти започва да работи още в началото на деня. Зареден си с повече енергия, което прави глада на обяд и вечерта много по-устоим, а това е хубаво, защото колкото по-малко ядеш в края на деня, толкова по-малко ще имаш за изгаряне през нощта, когато реално гориш най-малко.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 15:27

Да, точно затова ако искаш да гориш е по-добре да си набавиш необходимите въглехидрати до обяд и в останалата част от деня да продължиш с белтъчини и фибри. Разбира се, ако днес ще блъскаш във фитнеса - веднага след това ти е необходим и някакъв бърз въглехидрат (плод).

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 15:54

Точно пък като съм закусвал, до обяд умирах от глад и задълже правех зареждане към 10-11 часа :D Може и заради засиления метаболизъм да е, не съм мислил по въпроса. На мен обяда си ми беше най-здравото ядене, защото следобяд ходих на фитнес, а след силовата тренировка, се доубивах с кардио(целта ми беше да смъкна бодифат основно). Ама пък вечерята ми беше почти само протеин и преди лягане яко извара, тъй че сигурно с тва съм балансирал ддз.

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 08 Юни 2015 16:07

Не закусвам, нито кафе пия, защото по-добре да спя 1-2 часа повече и да стана бодър, отколкото да си губя времето с глупости. Пия една чаша мляко и съм готов.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 18:07

Kirilicata написа:
Не закусвам, нито кафе пия, защото по-добре да спя 1-2 часа повече и да стана бодър, отколкото да си губя времето с глупости. Пия една чаша мляко и съм готов.

Хаха и аз съм така затова закусвам направо на работа :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 18:33

Всяка сутрин закусвам и пие две кафета веднага след закуската, иначе до обяд ми е неадекватно. Ако съм се успал леко си взимам от едно яко магазинче на блока отсреща нещо и го хапвам в офиса докато свърша първоначалните задачи за деня.

Това за кафето и цигарите е глупост, според мен. По назад бях писал, че пия активно кафе от около 3 години, но през това време не съм имал желание за цигари. Пък и аз имам силна непоносимост към дима, така че може би и за това.

Мерси на Гипо за идеите.

Яка дискусийка става, евала. :D

Цитат:
някой в тоя форум работи ли нещо, дето да е различно от "офиса" ?

Нали ще правим по 100-200-300 милиона на година, други работи няма да ни отиват. 8)

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 20:11

искам да ви попитам при 35-годишна възраст с височина 180 съмтиметра на половия орган със закуска три зелено-жълти, 144-грамови ябълки на всяка шеста седмица от тримесечието на високосната година в дома, на двора и на верандата на сатурн, колко минути упражнение на китара са нужни, за да се научи "Клетва" на състав "Бъндараците", изпълнена два пъти по-бавно в сравнение със скоростта, с която лили иванова остарява, погрознява и изглупява?

във връзка с новата ми диета ви питам, щото виждам че сте на "ти" с нещата, нищо лично :oops:

p.s.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2015 22:05

Нокти написа:

az :D ama me e sram da kaja kvo :oops:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 09 Юни 2015 01:03

Аз на края не семестара винаги седя до късно да уча, защото просто не мога да уча през деня, разсейват ме прекалено много неща. За сега нямам кой знае какви здравословни проблеми, но лятото мисля да вляза в режим.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Публикувано на: 09 Юни 2015 02:14

Абе какво е това "веган" :?: Някаква здравословна диета или извънземни :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 09 Юни 2015 02:21

Аз мисля че ОБЕЗАТЕЛНО трябва да се яде сутрин. Примерно: мюсли, кисело мялко, банани, ядки, варени яйца, омлет, дори някакви сандвичи. Това вече в произволни комбинации , на всеки както му харесва и каквото му се яде.

А за кафето ... пия обикновено докато пътувам, или чакам градският транспорт, пуша цигари като разпран също.

Но отскоро се появяват някакви нови теории относно правилното хранене, който общо взето объркват досегашните схващания. Аз не мога да преценя кой е прав, кой е крив в случаят, затова мисля че нещата са строго индивидуални и трябва да се нагодят според индивидуалните нужди и начин на живот.

А според тези нови теории относно закуската се говори че сутрин не трябва да се яде ... Примерно ставаш в 9 и нищо не ядеш. До обяд трябва да си изпил 3+ литра вода и към 13:00 когато вече си пукал от глад ядеш здраво 300-350 гр. месо + 500 гр. въглехидрат. Освен това се прокарва и тезата че вместо да се яде по малко , 5-6 пъти на ден, което се води за супер здравословно. Трябва да се яде 2 пъти на ден по много , да кажем в 13:00 и в 18:00 - 19:00 часа.

Аз не съм привърженик на тези нови схващания и си го карам по старому. И според мене трябва винаги да се закусва сутрин.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Юни 2015 08:26

Забравих да кажа, че в закуската с мюслито си слагам ленено семе (което е убийствено полезно и не толкова скъпо) и канела (която е пак супер полезна, спомага изгарянето и придава по-приятен вкус на закуската).

Тая сутрин пробвах това и трябва да призная, че обелих 3 яйца за по-малко време, отколкото преди белех 1: http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-obelim-iajce-za-5-sekundi-video-4638586
Отделно, яжте яйцата с жълтъка, не се занимавайте с глупости :)

Данте, прав си, че фитнеса е вероятно най-скучното физическо занимание, с което в съвремието човек се занимава като хоби. Аз през годините съм започвал и спирал по тая причина 1000 пъти. Сега все така ми е убийствено скучен фитнеса, но открих начини мотивацията да побеждава скуката. Започнах да се храня много по-добре покрай фитнеса, което превърна резултатите от някакви до задоволителни. Да имаш видими резултати е мотивиращо, нали? При това моите резултати са сериозно спънати от факта, че аз не искам да кача и килограм нагоре, а мускулната маса тежи повече от отпуснатото. Не искам, защото ми пречи за футбола. Сега съм 95 кг, бил съм макс 99 и макар и без висок % мазнини, усещах, че ми е тежко.
Изчетох супер много фитнес литература и се научих сам да си правя фитнес програми. Започнах да тренирам само 3 пъти седмично по класическа фитнес програма (тоест не сплит), изградена единствено и само с базови упражнения. Тая програма работи по-добре за мен, по-интересна е, работи много по-добре при 3 тренировки седмично, подобрява не само вида ми, но и спомага за ред извън-фитнесови работи.
Сменяй си тренировката на около 2 месеца. За да свикнат мускулите ти с дадена тренировка и да спре да е толкова добра ти трябва повече време от тия 2 месеца, но аз го правя така, защото новата тренировка ми носи дъпълнителна мотивация.
Друг важен елемент в тренирането - ако можеш, намери си фитнес партньор. Много по-трудно е да пропуснеш тренировка, ако има кой да ти каже "днес след работа ще блъскаме, нали?". Шансът на един от двамата да му се тренира и да накара другия е по-голям, отколкото да разчиташ само на себе си :D. В моя случай, това е приятелката ми.
Също така, ако живееш близко до метрото, мога да ти кажа много як фитнес на 20 крачки от метрото.
Аз не съм го правил, защото четох наистина много(+клипчета в ютюб), но е голяма оферта за начинаещ човек да започне с фитнес инструктор за седмица примерно. Да те научи да правиш абсолютно всички упражнения правилно, пък тогава си избирай каквато тренировка искаш. Ето пример за тренировка, която за мен физически и психически работи в пъти по-добре от стандартен сплит: http://www.bb-team.org/workout/4503_uporita-rabota-varhu-bazovi-uprazhneniya
Най-добра тренировка няма, има такава, която работи най-добре за теб.
Писал съм го и преди - за мен фитнесът е най-неприятното спортно занимание, докато трае и най-приятното, след като е приключило. Да свършиш с тренировката, да изпиеш едно мляко с какао+плод (за отлично възстановяване), да хапнеш читава храна и да усещаш тялото си страхотно в следващите часове/дни. Това е. Като вземеш предвид общо 3-4те часа седмично, които прекарвам във фитнеса - е мамка му, заслужава си :D

Ако толкова много не можеш да се мотивираш да ходиш на фитнес, плуването вероятно е най-добрия спорт за приятно изгаряне на мазнините. Хем работиш за тялото си, хем се учиш (и задобряваш) да плуваш, което ще ти е полезно цял живот. Подчертавам - за изгаряне на мазнини, а не за натрупване на мускул. В един момент тялото ти свиква с натоварването и спираш да се развиваш от спортове, които използват собственото ти тегло.

Ако се хванеш да тичаш, трябва да имаш предвид няколко неща:
- вариант е да го правиш сутрин на гладно заради ниското съдържание на глюкоза в кръвта и на гликоген в мускулите, което прави така, че наистина да гориш.
- прави го след фитнес тренировка, защото с вдигането на тежко изхабяваш гликогена в мускулите и чак тогава кардиото има реален ефект
- ако решиш да тичаш през деня, след като си се хранил и без фитнес преди това - кардиото реално започва да действа след 25тата минута от началото на натоварването, поради горепосочените причини
- прочети за HIIT системата, има и ютюб клипчета. Това е доказано много по-добър начин за горене от монотонното кардио.

NoName - аз проучвах новата система, при която си играеш с хормона лептин, който дава определени сигнали към мозъка. Храниш се 3 пъти на ден през 4 часа, като между храненията нямаш абсолютно никакво приемане на калории. Между вечерята и закуската трябвало да има минимум 12 часа. Пак въглехидратите трябва да са сведени до минимум (тоест мюслито като закуска отпада). Няма как да ги махнеш на 100%, защото не същвествува нещо без каквито и да било въглехидрати, а и те са необходими, за да функционира мозъка. На 5тия ден правиш чийт ден, който е точно толкова важен и задължителен, колкото и дните с много ниско приемане на въглехидрати. Причината е, че тялото ти си казвало, че нещо не е наред заради малкото въглехидрати и превключвало на режим, който те кара постоянно да умираш от глад и да образува всичко в мазнини, защото умереното им количество е полезно за тялото. Затова на въпросния 5ти ден ти тушираш тия сигнали до мозъка си и така той е спокоен за следващите няколко дни. Под чийт ден не разбирайте макдоналдс, защото това е пластмаса. Говори се за паста, пица, читав хляб... Така, тая диета според много хора работи, включително във фитнес средите. Аз обаче не мога да приема всичките си необходими калории в 3 хранения и не мога да вечерям толкова рано, че да ми останат над 12 часа до закуската, при положение, че ходя на фитнес вечер заради работата. Вероятно щях да мога, ако не ходех на фитнес и целта ми беше просто нисък % мазнини.

Много писане, много нещо, стига толкова засега :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost