Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Пиратски срещу оригинални игри.
Публикувано на: 04 Юни 2015 10:07

Здравейте приятели!

Всички ние знаем за проблема с "пиратството" в България, не само за игрите но и за филми, музика и тн.
Но какво може една "оригинална" игра за 50лв (например) да ти даде, което пиратската и версия не може?

Поздрави!

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Пиратски срещу оригинални игри.
Публикувано на: 04 Юни 2015 10:13

Stefan123 написа:
Но какво може една "оригинална" игра за 50лв (например) да ти даде, което пиратската и версия не може?

Поздрави!

Може да ти даде моментален достъп до ъпдейти, без необходимост от кракове. Може да ти даде възможност да играеш онлайн с други хора (доста от пиратските игри не могат да се подкарат онлайн по една или друга причина).
За много игри така и не излизат качествени кракове и се бориш със забивания.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2015 11:21

Най-важното - може да ти даде следваща част, защото девелопърите получават пари, а без пари успех да направиш нещо сносно, камо ли ААА.

Профил

Публикувано на: 04 Юни 2015 11:33

Как така да получа следващата част?
А дали е добра идея да ги взимам 2ра ръка?

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 04 Юни 2015 11:54

50 лева? В Стийм и ГоГ цените са смешни...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2015 12:31

Stefan123 написа:
Как така да получа следващата част?
А дали е добра идея да ги взимам 2ра ръка?

Имаше предвид, че като си платиш за една игра, един вид инвестираш в студиото и така се увеличава шанса за качествени ъпдейти, експанжъни, нови части и тн.
Аз лично не бих си взел игра втора ръка. Ако продавам дадено ммо, за себе си съм сигурен, че не бих подвел някого, но е твърде лесно да си върнеш акаунта и съответно да измамиш някого. Обикновено дебна някакви промоции по читавите сайтове.

Профил

Публикувано на: 04 Юни 2015 12:51

Може ли пример (саитове) с добри оферти?

Профил

Публикувано на: 04 Юни 2015 13:45

Цитат:
Най-важното - може да ти даде следваща част, защото девелопърите получават пари, а без пари успех да направиш нещо сносно, камо ли ААА.

Да, защото с лудите мангизи, които правят ЕА и Ubisoft само шедьоври изкарват :lol: Това важеше може би до старта на миналото конзолно поколение, ай 1-2 годинки след това да е било. Оттогава насам всичко e copy-paste, хайп и заблуждаваща реклама. С някой indi изключения, които са като брилянти в печалбарската кал на гейм-индустрията.

Цитат:
За много игри така и не излизат качествени кракове и се бориш със забивания.

Да, но за други качествените ъпдейти идват от модъри, които компенсират некадърността на разработчиците. Пък и съгласи се, никой не дава 80-130 лв за игра с нагласата да чака ъпдейти и фиксове. От тази гледна точка съм ЗА пиратството - теглиш, пробваш, харесваш, купуваш. Нивото на игрите според мен падна драстично именно заради това - някак се изгуби критичното мислене на геймърите и в момента си дават парите за всяко добре напарфюмирано ла*но, което им се предложи. Защо разработчиците да си дават зор и да хвърлят пари за да полират продукт, които ще се продаде в каквото и състояние да го пуснат. Примери - бол.

Евтини сайтове - Steam, GoG, HumbleBundle - тея трите стигат. Можеш да си купиш игри на цената на 2 бири, особенно ако не е нещо ново. Промоциите им също са добри, само цените на launch за мен са необосновано високи. Това последното важи предимно за Steam. В HumbleBundle можеш да си купиш от 5-6 до 8-10 игри за под 10 долара общо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2015 13:48

Ам, аз съм давал пари с идеята, че играта ще има пачове, нови глезотийки, съдържание... ама аз съм ммо играч де.

Профил

Публикувано на: 04 Юни 2015 14:49

Е, ММО игрите така или иначе се разгръщат с времето, така че за тях разбирам. Там и проблемите са други, но за една singleplayer игра, която е разработвана 2-3 години и струва 100 лева, да е неиграема на launch от бъгове и лоша оптимизация е, меко казано, подигравка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2015 15:13

Нямам идея, на такава не съм попадал досега :?
Обикновено само ММОтата са мега бъгави и неиграеми в началото :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2015 15:16

Мисля, че малко грешно гледаш на нещата за пиратско и оригинално.

Какво може да ти предложи оригиналното? Зависи от случая. Една single-player игра, оригинална, рядко може да ти предложи нещо повече от пиратската като например Witcher 3. Обратното една оригинална игра би ти предложила едно напълно различно преживяване като multiplayer насочените игри / пример call of duty, battlefield etc / . Но от това не би трябвало да се влияе избора ти дали да закупиш или не, дадена игра.

1-во. Както в реалния живот ти искаш да бъдеш уважаван и следователно уважаваш хората, така и тука присъства същия елемент. От гледна точка на консуматора/купувача , за да искаш да бъдеш зачитан/уважаван и твоето мнение да се взима под внимание от компанията, то ти първо трябва да уважиш техния труд. Уважаваш техния труд като си закупиш продукта който те са произвели. Чисто и просто.

Представете си, как вие пускате един продукт на пазара и той се купува и приема толкова добре от хората. Няма ли това да ви направи щастливи и да ви мотивира?

2-ро. Както hyper`спомена. Купувачите като маса в конкурентен пазар имаме най-голяма сила, която може да свали дори и компании поради простата причина, че ние притежаваме "Паричен избор" / Vote with your wallet / . Компанията често игнорира мненията на хората и почва да си прави това което иска, но повярвай никога няма да игнорира статистиката когато види че следващата поредица от играта е продала на половината и не достига очаквания резултат. В тоя случай, иска-не иска, ще се вслуша за да предостави по-добър продукт или загива.

Често слушаме из форуми и къде ли не как се плюят игрите Call of Duty, Fifa и тем подобни, че всяка година са едни и същи. Замислете се, дали щяха да са така ако не се купуваха. Ха "Не е луд този който продава баницата, а който я яде."

3-то. Искам да вмъкна това по-скоро като нещо от обща култура за тези които не знаят. В момента не съм запознат с пиратските игри, но интересното е, че преди време кракнатите версии не бяха предназначени за обществото. Съществуваше така нареченото "Scene" общество съставено от групи (FairLight FLT, Razor 1191, Skidrow, Reloaded) които вярваха в свободния достъп до информация в интернет и кракваха софтуер-и заради спорта и състезанието между тях, но по никакъв начин тези файлове не бяха предназначени за торрентите и обществото. Дори самите групи не навиждаха p2p и обществото които използваха техните версии за да играят безплатно игри и често ги наричаха паразити. Често по инсталаторите и nfo файловете пише if you like it, support the developer! , а дори съм срещал и Fuck you p2p and pirates . Естествено обаче невежото торент общество (най-вече в българия) си мислеше тогава, че всичко в интернет му принадлежи свободно и скачаше като маймуни на златния клон без дори да се усетят, че и самите кракерски групи ги приканват да си купуват игрите, а не да личат безплатното. :)

Профил

Публикувано на: 04 Юни 2015 17:03

много добри аргументи ! :o

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 04 Юни 2015 17:34

Трябва да си пълен идиот да даваш пари за оригинални игри в България. Ей от такива глупаци губи държавата пари. За медия не се дава пари.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Публикувано на: 04 Юни 2015 18:04

Цитат:
Трябва да си пълен идиот да даваш пари за оригинални игри в България. Ей от такива глупаци губи държавата пари. За медия не се дава пари.

Интересно, страната в която хората все нямат пари за игри, е сред страните в които се харчат най-много пари за алкохол, цигари и мятане на салфетки в чалготеките... Интересно от кои "умници" печели държавата по твоята логика?

В целия за продукт/услуга се плаща, само на бай Ганьо всички ТРЯБВА да му е безплатно.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 05 Юни 2015 08:27

Заслужава си покупката някоя брилянтна игра, в която е вложен много труд и наистина ми е харесала, а това са не повече от дузина игри през последните 10 години. Смятам, че един виртуален продукт за забавление, разпространяван и купуван в целия свят!!!, няма оправдание да е по-скъп от една книга. 90% от тези приходи отиват при издатели и дистрибутори, така че някой, който си мисли, че има голям принос с покупката си към разработчиците, всъщност главно храни паразитиращи структури по веригата. Затова оферти с -80% off са поносими и честни за потребителя.

Колкото до "екстрата" за постоянни ъпдейти и DLC - мисля, че една игра при издаването си трябва да е достатъчно завършена, за да няма нужда от никакви ъпдейти. За да има ъпдейт, означава, че има значими технически недостатъци, което не говори добре за качеството на играта. Не съм съгласен също и с допълнителното заплащане на DLC - това е като да си купиш хамбургер с месо, но да ти дадат само питката и да си налага да си доплатиш за плънката с зеленчуци, кашкавал и сосове. Като цяло тука таргета са зарибени балъци, а "кравата" веднъж доведена, може да се дои много време, ;)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 05 Юни 2015 12:49

Романов написа:
Цитат:

Интересно, страната в която хората все нямат пари за игри, е сред страните в които се харчат най-много пари за алкохол, цигари и мятане на салфетки в чалготеките... Интересно от кои "умници" печели държавата по твоята логика?

В целия за продукт/услуга се плаща, само на бай Ганьо всички ТРЯБВА да му е безплатно.

Цигарите и алкохола не са внос, идиот. Тука не говорим дали имаш пари или не.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Публикувано на: 05 Юни 2015 13:28

Цитат:
Цигарите и алкохола не са внос, идиот. Тука не говорим дали имаш пари или не.

По-полека с квалификациите.

Koe не е внос ? На кой свят живееш? Тук всичко е внос. Така и не обясни брилянтната си икономическа логика, хайде просветли невежеството ни. Баш купуването на игри ли е причина за слабата икономика в България? Бай Ганьо всичко знае и от всичко разбира...

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 05 Юни 2015 13:50

Да си купуваш игри като цяло не е лошо.
Стига да не е pre-order или day-one изгъзица поради ред причини.

Аз лично първо пиратствам дадена игра и я разцъквам. Ако ми хареса чакам да я пуснат някъде евтино и я взимам.

Една от игрите, които съм купил точно така беше TES V Skyrim Legendary Edition :)

Та всеки зрял човек може сам да си прецени как да борави с парите си, това е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2015 18:02

hyper` написа:
Абе айде стига глупости, са па ще жалим девелопърите. Тва може би беше така преди 15 години, когато излизаха наистина качествени игри. Са вече сичко е EA, Activision и тн. типични корпорации които гледат да ти изтискат и последния лев с миктротранзации, DLC-та, месечни такси и още куп други. Вече имам чувството че в гейм индустрията се наемат повече финансисти да измислят начини на плащане, от колкото програмисти и дизайнери.
За пример само сравни Blizzard преди и след като ги придобиха Activision...

Абсолютно логично е, че като можеш да ползваш нещо безплатно по напълно легален начин (щото в България е така), то трябва да си в сериозна грешка (няма да ползвам обиди да не засегна някой) да даваш пари за него. Друг е въпроса, че вече почти всичко е онлайн и нямаш много избор.

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost