Автор |
Съобщение |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 16 Апр 2015 20:57
Оптимизирана my ass. Ще търся нов процесор, то се е видяло.
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 16 Апр 2015 22:16
Като изключим видео картата ми, моят комоютър е от 2008 година. Процесорът ми е Intel Core 2 Duo E8400 (за времето си звяр, но не покриващ минималните изисквания на играта), 4 гб рам. Видеото е сравнително OK и процесорът доста здраво го "ботълнеква". (Nvidia GTX650 TI)
В такива условия, успях да подкарам играта на рез. 1280х1024 (това ми е на мен native резолюцията) и всички графични настройки на нормал (щото няма лоу). Цъках около един час и се държеше сравнително добре. В смисъл - поносимо за игра и не развалящо кефа (с изключение 1-2 спада на фпс-а).
Мисля си, че с моят процесор обаче съм на границата. Може би ако видеото ми беше малко по-слабо, въобще нямаше да мога да я подкарам добре (или ако резолюцията ми беше като за widescreen монитор)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 17 Апр 2015 00:03
AcTivE написа: Оптимизирана my ass. Ще търся нов процесор, то се е видяло. Напротив... На мойта архаична 7-8 годишна щайга игратa върви супер на 1600x900 нормал настройки та дори с включен FXAA и анизотропно 8x. При изключено вертикално синхронизиране прави 40+ FPS само при каране на автомобил с висока скорост понякога пада до 34-35 FPS в зависимост от околния пейзаж. При включено синхронизиране си заковава 30 FPS без да дропи дори кадър. За справка MK-X едвам вървеше на 800x600 дори не си играх с настройките директно я изтрих. Подобни изисквания за "тупалка" OMG... Прехваления Watch Dogs също вървеше много зле. Athlon II x4 620 6GB RAM Kingston HiperX GTX 550Ti btw тва с последните драйвери на Nvidia които пуснаха специално за GTA.
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 17 Апр 2015 07:13
Доближавам се максимално до юконфигурацията на Дидо, а на абсолютния low ми сече непрекъснато, да не говоря за 10+ минутния loading screen всеки път. Windows-а е прясно инсталиран отпреди 2 седмици, всички драйвери са обновени, занимавах се с разни tweaks за производителност - нищо. Като цяло странно, защото досега друга нова игра не ми е правила проблем, даже наскоро Shadow of Mordor и новия Far Cry ги подкарвах на medium-high settings на максимална резолюция. Очевидно играта е оптимизирана откъм видео ресурси, но си изисква здрав процесор. Вече съм пуснал мой човек да ми търси четириядрен, че ми писна от глупости. От това, което гледах и прочетох, играта си заслужава отвсякъде.
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 17 Апр 2015 18:25
Играта е чук...
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
dogma
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 17 Апр 2015 19:02
Е, доживяхме и ние да я видим  Но определено са си свършили работата като оптимизация, а това е похвално. Аз все си мислех, че след това забавяне ще има някъде издънка, но поне засега не я виждам. Между другото, за колегите, които имат интерес - останал ми е един код за РС версията, мога да го дам на доста изгодна цена. Ако някой се интересува, да пише на ЛС.
___________________________________ Time is inconsistent when you are waiting for the end
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 17 Апр 2015 22:09
Актив, а видя ли за видеото?
Доколкото разбрах, ако имаш integrated видео карта (освен физическата), играта автоматично избирала да работи на нея. Потърси и виж как да си изключиш вградената видео карта (от биоса) - това е начина, по който играта щяла да ти върви, използвайки ресурсите на баш видео картата ти.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 18 Апр 2015 00:45
|
|
|
|
 |
Cpl. D.Hicks
|
 |
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 18 Апр 2015 01:01
Купих си я за PS3-ката и и се накефих на макс преди 2 години. Сега я пробвах на пиратка как се държи и и аз бях изумен колко добре са я оптимизирали. С i5 4440 3.2Ghz, 8 GB DDR3, R9 270X, Win 8.1 върви като пушка на high. И точно затова си я взех и за компа и в момента я тегля. Казвайте, ако някой си я е купил да правим Crew, или да се join- ем към някое друго и се размазваме 
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 18 Апр 2015 01:56
denik написа: Това помня, че го гледах точно преди 1 година, като я превъртах, ама нещо не го разбах, не съм сигурен доколко има смисъл, ма може просто да съм блял през прозореца. Ше го видя пак 
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 18 Апр 2015 02:32
Връщам си думите назад. С новия крак и туийковете играта върви безупречно (e, ако изключим някой-друг краш в рамките на търпимото). Очевидно проблемът с насичането и дългия loading е бил в първия крак.
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 18 Апр 2015 12:26
Виж ти, IGN най-после дадоха една заслужена висока оценка - GTA V (PC) - 10/10 (че оттогава пак бяха почнали да се стискат за оценки, ма явно са фенове и те). Cons: nothing (again) https://www.youtube.com/watch?v=0b-S6f1SgxIНа мен все още обаче ми липсват полицейските мисии и тези с линейката, защо не и пожарната, а можеше да има и спасяване на животни, тъй като вече има четириноги в града. Бтв Dragon Age Inquisition ме накара да осъзная, че всички цветове в тази ира са доста пастелени и да не кажа като цяло бледи, липсва ми остротата от преди, която носи реализъм.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 19 Апр 2015 12:53
Искам отново да изразя своето възхищение от огромните усилия, които са положили върху детайлите. След като по-горе писах, че са заснели цял 9-минутен филм, пародиращ европейската арт синема от 60-те, в момента гледам пародия на риалити шоу, която е 11/10 просто pure gold Хората са отделили специално бюджет за това да предположат, че ти ще седнеш да гледаш телевизия и ще си пуснеш да гледаш talent шоу и няма да го скипнеш след първите 3 минути. Пълен ташак е 
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 19 Апр 2015 15:12
Мен точно това ме плаши бтв  Защото аз в такива игри с отворен свят държа да съм направил всичко, което може да се направи - да съм минал всички странични мисии, да съм намерил всички collectibles, да съм обиколил всички места и т.н. То щом и филми на кино може да се гледат, направо се плаша от това колко време ще ми отнеме тая игра 
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 19 Апр 2015 19:35
БУРРЕЕН FUTURE И E-40 И KENDRICK LAMAR Нищо чудно че са ѝ дали 10/10, аз самия трябва просто да изляза на Камъка в квартала и ще се почувствам вече в играта със същите звуци и дейности и силно подобни автомобили. Чак ми става някво УЖАСНО гадно ако в играта не дай си боже прегазя някоя невинна курвичка с колата. ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 19 Апр 2015 19:43
Музиката е класи над радиата в GTA IV, а аз колкото и да харесвам стария рап, пък и някои от новите песни, топ песента от рап радиата за мен си остава Gangrene - BassheadsТози дебел плътен звук на добри слушалки ми взривява тиквата от кеф повече от всичко друго. Само дето е прекалено къса, носи ми същото сладко и кратко усещане като victim in pain от четворката.
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 20 Апр 2015 03:47
За мен това е песента която винаги ще свързвам с GTA5 >>> https://www.youtube.com/watch?v=WqDg4maj4TU с нея се представиха и на VGX 2013. Целия саундтрак е култов. В зависимост от персонажа започнах да си пускам определени станции които най-много ми се връзват с характера му, примерно: Франклин - Radio Los Santos Майкъл - Los Santos Rock Radio До Тревър още не съм стигнал, но мисля че Rebel Radio ще му подхожда най-добре нищо, че е канадец Играта е пълна с трагикомични ситуации които ме попиляват от смях, сякаш гледам филм на Гай Ричи в странна колаборация с нещо от сорта на "Бандата на Оушън." Вниманието към детайлите от страна на Rockstar наистна е огромно. С Майкъл обичам да се изживявам като Good hero нали ходи на "терапия"  та често помагам на различни хорица в беда по улиците... Та вчера няква дрисла така ме спря с викове за помощ тръгнах аз след нея, а тая кучка ме забута в некви улички където нейните френдчетата се оказа, че са ми устроили засада и ми светиха маслото. Пожарни, линейки, куки също не карат безцелно. Проследих една патрулка с включени сирени която се оказа, че гонеше някво гангстерче. Разигра се цяла престрелка дойде подкрепление и т.н. Днеска пък реших да провокирам шофьорите паркирайки перпендикулярно пред тях размахвайки среден пръст. В повечето случаи ядях псувни, а NPC-тата правеха опити да ме заобиколят. Някъв пич с камион обаче просто изчака светофара да му светне зелено и ме помете също държейки високо средният си пръст. Друг случай пък направих някво ПТП изпаднах от колата...Тъкмо се изправям и виждам как шофьора на автобуса пред който се разигра цялата сцена слиза и почва да ме рита като куче  На няколко пъти, обаче се опитвам да повикам линейка, но нещо не реагират адекватно, въпреки че пристигат на местопроизшествията.
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 20 Апр 2015 17:19
как показваш среден пръст?  едит: ако някой днес среща проблеми със стартирането на играта и му дава activation error, ще трябва да си върнете часовника назад (преди 20-ти), за да тръгне.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 20 Апр 2015 18:04
Гледах нощес Capolavoro... .. няма такъв филм. 
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
австриискиа дънер
|
 |
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
|
|
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V Публикувано на: 20 Апр 2015 18:37
Май никой не е стигнал мисията с ограбването на бижутерията ? Щом все още няма оплаквания  След това иргата е омазана - и оригиналната и пиратската ....
___________________________________ 0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|