Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 02 Сеп 2014 14:22

Предложението ти не се приема... :twisted:

Че в уса се ставало лесно богат не съм казвал никога, ама никога...
Загатнах, че в страна с възможности като америка можеш много по-лесно да пробиеш в много браншове, без да си на прага на мизерията и да трепериш всеки месец... Дори много прости парчета могат лесно да си хванат работа дето ги устройва, отколкото тук.
В България сигурните работи са малко, най-вече лекари, учители и тем подобни, които получават пари от държавата, ама както се сменят тия правителства....
Ама пак де, ако работиш усърдно и малко късмет всичко е възможно...

Да в бг. също има много псевдо звезди, ама с разликата, че ние не сме такъв робски народ(поне не повечето) като бургериканците дето са готови да боготворят всеки, който е направил поне една песен с autotune и на който името му е било поне една седмица по таблоидите....
Край!!!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 14:29

Admiral General Till написа:

:lol:

Така по бива :D

Ама с тая гадна, самодоволна физиономия сякаш казва"Ако искате да си имате огромно имение в гората, се възползвайте от другите, грабете и шикалкавте, няма да сбъркате.

И това с хендмаде картичката не беше много яко...

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 15:00

Аре по ред на номерата като много знаете.

venenum, ти дори не се обаждай, прекалено много ти личи че си на 16, че да заемаш квато и да е адекватна позиция.

Deprivd, аз си говоря за София, България, ти ми се ежиш че в чужбината било скъпо, дафък? Тогава кво го дървиш там, като не можеш да си поддържаш елементарен стандарт в чужбина, и на всичкото отгоре хората там са ти виновни, че не си бил местен? Втф дюд, втф. Като можеш да работиш със звук, ела си в БГ работи в студиа и с опит отивай по света, сми варианти бол, ама да се оплакваш, че местните са си го направили като бели хора?(fyi, и в България се иска хигиена книжка, и изследвания и лайна, ако искаш в кухня, проблема е че можеш да си ги купиш, ма найсе).

Рант-а ми беше насочен най-вече към Майстера, който чистосърдечно си призна, че го прави шото може, не шото не може да плати, така че kudos.

За средната заплата -
-София(столица) 1 051 1 081 (тука е тримесечие), а това е линкът.

И кво означава яки работи за 1000+, продавачка в мола взима 1200 лева с под-средно образование, ако работите в столицата и взимате под 1000 лева, значи ви ебават жестоко.

Друг е момента, че да се издържаш сам в София ти трябват около 1,600-2к на месец. Но пак, 250 лева на 6 месеца са нищо, това е 40 лева на месец, ся извинявай ама 1 кино с 3 бири и 1 такси след тва е 40 лева.

Едит:

ако сте в работоспособна възраст, имате средно образование и знаете английски, и не работите, или 250 лева ви се струват ебати богатството(все още говорим за София), наистина премислете живота си, шото ако някой ми каже, че има нямало работа, или била с невъзможни изисквания, само ще ви се смея от сърце в лицето.

За хората от провинцията, сори, вие сте си просто ебани.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 17:29

Ама Омега чакай малко кво значи може или не може да си плати? Щото принципно и 2000 лв да взимаш ако си стиснат може да кажеш, че не можеш да си платиш картата. Пък някой честен човечец и с 500 лв заплата може без да се оплаква да си пътува редовен. Много е лесно да кажеш нямам пари затова съм оправдан. Реално всеки може, ако се бръкне малко по-надълбоко в джоба, да ги извади тия пари. Освен ако не е просещ клошар. Аз затова не се оправдавам с пари, макар че взимам по-малко от 1000, а си признавам, че върша нещо неморално. Друг е въпроса вече кой от какво ще се лиши, за да си позволи да пътува редовен и дали би се лишил от него в името на това да е честен. Аз примерно не бих се лишил от нещата, за които спестявам и си признавам, че върша неморално деяние в името на лични облаги.

ПП част от поста го писах в 76 без да съм дупчил билет, оглеждайки се за контрольори. Много съм готин 8)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 18:14

Що се отнася до Бил Гейтс, не съм запознат какво е крал и какво не, но изказването му е доста тъпо и ограничено. Все едно, че Андрей (не Омегата, другия :D ) го е казал това :D Поне 20% от населението на Земята са се родили толкова бедни, че каквото и да правят са обречени да умрат бедни. Много е лесно да направиш такова изказване от позицията на милиардер. Ами ако не беше станал такъв, пак ли щеше да го каже тва? Колкото и да си добър в дадена сфера, всичко може да се случи и просто да не успееш. Късмета играе голяма роля във всяко едно нещо. Защо изобщо ме карате да обяснявам толкова очевадни неща :D

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 02 Сеп 2014 18:47

Ей тия проценти бе... при население приблизително 7 500 000 000 души 20% са 1 400 000 000 души каквото и да правят не могат да станат богати. Значи тва е един Китай да кажем. Аз бих добавил и Индия в това число и тогава стават приблизително около 2 500 000 000 души или приблизително 33,33 % от световното население. Вярвам, че ако претарашим Африка или Южна Америка ще намерим най-малко още поне 500 000 000 до към 1 000 000 000 души и тогава процента скача значително. :D

Не знам за какво го написах всичкото това, ама се дразня, когато се говори с проценти, които обслужват не точни, а метафорични цели. :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 18:51

и за двете съм съгласен с майстера

не съм твърдял, че е морално, просто казвам, че не е 'тарикатско', както го нарече омегата. и омега, уча тука бате, като завърша може и да се върна. много тъп спор захвана.

не е тарикатско, не е и морално. не е и чак толкова ГОЛЯМА РАБОТА че да се обсъжда вече толкова...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 19:01

Serious Sam написа:
Ей тия проценти бе... при население приблизително 7 500 000 000 души 20% са 1 400 000 000 души каквото и да правят не могат да станат богати. Значи тва е един Китай да кажем. Аз бих добавил и Индия в това число и тогава стават приблизително около 2 500 000 000 души или приблизително 33,33 % от световното население. Вярвам, че ако претарашим Африка или Южна Америка ще намерим най-малко още поне 500 000 000 до към 1 000 000 000 души и тогава процента скача значително. :D

Не знам за какво го написах всичкото това, ама се дразня, когато се говори с проценти, които обслужват не точни, а метафорични цели. :oops:

Хаха с тези 20% визирах процента на хората, които живеят в екстремна бедност, т.е. тези, които живеят с $1.25 на ден, според данните на световната банка. Иначе си прав. Със сигурност има доста хора, които не влизат в категория екстремна бедност, но пак са обречени да умрат бедни. Аз затова казах "поне 20%", т.е. оставям си вратичка, че може и да са повече :wink:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 19:25

what if they get me? написа:
За който не видя поста на Тилчо преди да си го редактира,

беше изпозлвал един сайт за къстъм картички и си беше написал "великата" мисъл на развален английски, като отдолу беше турил надпис "- Bill Gates".

смешно и жалко. :D

дали, спермо :lol: дали :?:

Може да се провери кой е сайта, може и да се провери кога е публикувано за първи път.
Това да те мързи да провериш снимката, преди да говориш глупости е по-жалко от тва, че мене ме е домързяло да се разровя и съм постнал първото видяно нещо.

Не разбирам защо се опитваш да се заяждаш с мен, винаги съм заставал на твоя страна, колкото и жалък да си бил, докато другите ти обясняват как за нищо не ставаш, а и знаеш, че в конкретния случай не си прав. Вероятно защото си нещастник с бедна душичка. Жив и здрав бъди.

Това, дето Омежи го казва е вярно - ако си кадърен, знаеш езици и искаш да бачкаш, пари има. Рано ви е още да сте мрънкащи бачкатори как сте вечно прецакани и нямате пари щото еди кво си :lol: Пример - една позната работи в Zara, верно не е най-ниското равнище, нещо като шефка на мъжкия етаж е, ама взема 2700. Близки сме, така че ме съмнява да лъже, а и живее в мезонет за 1500 на месец. Приятелката ми с психология прави над 3к, пък работи до обяд. Тука някой да не каже - образованието тва онова - позната от гимназията превежда специализирана литература от арабски и получава по 10 евро на страница, което за тази област било обидно малко. Ама една книга 500 страници, което ти отнема месец за превод са 5000 евро.
Тъй че - проблемът си е във вас, ако на тоя етап не може да намирате пари, предвид, че масата не плащате наем, което си е най-голямото перо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 21:03

Omega, никога не съм си крил годините от нокого в този форум, отделно, че много пъти съм казвал, че съм по-малък от вас, за да не очаквате много. С теб не спомня да сме кръстосвали шпаги, не си смомням да съм дискутирал относно твоя въпрос, така че не знам за кво беше тва... Ама нали така за спорта... Ае

Der Meister, каза с няколко думи тва дето аз се опитвах, ама не ми се получава... Евала брат, велик си :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2014 00:48

Съгласен съм единствено за момичето, която работи в Zara. Красива е, започна от касата и сега си е по-високо ниво, не може да кажа със сигурност, че това е причината, но не се сещам за други особени качества. Да кажем, че сте прави. Приятелката ми се занимава с хора, жертви на насилие и работи в българския клон на организацията, в която беше на стаж. Мацката с преводите - баща й е арабин, може и да й помага, верно, ама нито е яка, нито има връзки. Просто много малко хора знаят арабски, а напоследък има голям интерес в тази насока, заради сирийците може би. А и 10 евро на страница си било подигравка.
Айде бе, Митак, сега се сещам за познат, дето учи за компютърен инженер в техническия, работи в един сервиз за компютри и по мои наблюдения взема над 1000лв. Просто стандарта рязко му се повиши - изнесе се от тях и тн. Ама в тая област май си вземат много ппц. Друг мой познат прави суши в Хепи и в зависимост от работния ден(някой път прави по 13-15 часа смени), си прави пак над 1000лв. По 5лв на час май било. Пак може да са единични случаи де, ама се сещам за примери, като се замисля, очевидно омегата и той.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2014 07:25

Цитат:
Приятелката ми се занимава с хора, жертви на насилие и работи в българския клон на организацията, в която беше на стаж.

Всички "институции" в България имащи за цел да приемат и помагат на всякакви жертви на насилие, нарко/алкохолна зависимост, умствени заболявания и т.н. са абсолютна гавра с постъпилите в тях и изобщо нямат за цел да помагат.
източник: майката на един познат.
Тоест приятелката ти печели от корупционни практики.
Тоест даде изключение, което потвърждава правилото, както го каза Митко. А правилото е, че за честен и полезен труд в България получаваш кур.

Без да си правиш бързи заключения, спермо :wink:

Прав си по принцип, че тия места са батак. Само че организацията е чужда и нивото е напълно различно. Няма субсидии от държавата, българите са десетина човека, каква корупция? Няма българи - няма корупция :lol:

Примерите станаха много, така че, не говоря за изключения. Абе общак да се хванеш, ти е минимум 40лв надник. Верно, нямаш договор, осигуровки, като цяло е незаконно, ама тва са си 800лв на месец. Ако си на ръба, дали няма да се заемеш? Това, че си мързелив и мислиш, че да работиш с ръцете си ти е под нивото, и не може да се захванеш с носене на торби цимент и тн., си е твой проблем. Не знам вие в каква среда сте израснали, ама аз се сещам за много мои познати, които направиха пачка от нищото, едва ли не. Един познат с МИО сега бачка в HP. Една моя братовчедка на 20 и нещо(примерно 28), бачка в IBM Canada. Пък родителите й са супер смотани, тъй че може да се каже, че идва от кофти среда. Друг познат слага дограма и климатици с баща си. Истина, фирмата си е семейна, ама пича се изнесе от тях и си вдигна нивото очевидно, явно печели добре. Трети познат със стопанска икономика стана кредитен инспектор в банка. Почнал от някво ниско ниво, доколкото знам, ама малко по малко се издига нагоре. Познати от гимназията си наемат и продават в магазинчетата по курортите и пак правят кинти. Разни авери от спортното си станаха охрани по разни барове, факт, нивото е ниско, обаче дори само на заплатата да чакаш, си пада пара.

Сега, истина, имам и много познати, дето обикалят по хотелите да обслужват шведските маси, за момче е много популярно пиколо, имам познати спасители, на бензиностанция, СОД и тн. Има и такива, ама броя на тия, дето успяха да се наложат е толко голям, че даже понякога се чудя кво само седя затрупан с учебници у нас.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 03 Сеп 2014 07:39

Стига сте се пънали в глупотевини, ами опитайте да сторите пачка!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2014 15:20

Omega видяхме че ти е скучно ама що се заяждаш с народа :)
Кой иска да купува който не ще да не си зима билети на фона на всичко не виждам трагедията тука...

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2014 15:46

Ми на ново място съм като работа и си бъркам по цял ден в носа, и ми е скучно :P

Иначе Тилката ви преподаде житейски урок, прочетете му постовете още 2-3 пъти и ходете да си играете в пясъчника.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2014 15:51

Omega то и на мен ми е скучно докато не приключи една миграция на данните тука ама не се заяждам не ти действа добре тая нова работа.. :)

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2014 17:25

Не са много хората, които биха се навили да правят миграци на данни на каквото и да е. Kudos. Аз имам 2 кирливи пдф-а и никой не ме поглежда, само кафета и цигари, как пък да не се заям с некви от РСМ :(

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 04 Сеп 2014 18:49

:? :? :?

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 04 Сеп 2014 18:56

вече става смешно и срамно

Найстина, брат.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 05 Сеп 2014 00:40

ми то и аз да бех, щех да си садвам на наляво и надясно, че има некъв откачен дето ми се заяжда за монстъра :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com