Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 31 Авг 2014 22:02

Аз пък миналата година се бях научил да пътувам по автобусите със старата карта.Влизах само в препълнени автобуси.Нито имаше място да си извадя картата,защото всяка секунда в която не се държиш шофьорът бие спирачни,нито кондукторите ме забелязваха,когато се смеся с тълпата.Само по някой път,ако се падне някой по-изпълнителен му показвам за малко старата карта и той от бързане дори и не я поглежда.
Обаче един път трябваше да ходя до Тракия.По рутинната процедура се пъхам в най-претъпкания автобус,дори намерих място да седна.Доволен си слагам слушалките и се унасям....По едно време се събуждам и гледам автобуса празен.Имаше около десет човека и в това време една дебела леличка се качва,проверка...В тоя момент се насирам.Бая време мина докато стигне до мен и аз си стоя все така опулен.Идва оная и вика"Момче,картата."
Бъркам в джоба да си извадя портфейла и сигурно така съм се мъчил една минута.Дойде и време лелката да слиза и точно вече съм се преборил с джоба.Изваждам и показвам.Тая вече се обърнала към вратата и с половин поглед поглежда картата,поглежда ме,усмихва се и си излиза.....
ОТТЪРВАХ СЕ!!!
Още на следващия ден отидох и си купих картата и оттогава имам нещо като фобия.Много рядко ми се е сличвало да карам аванта след този случай:cry:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 01:18

em az tva go kazah ei taka za ta6aka

иначе са ми безкрайно безразлични контрольорите, хващали са ме два три пъти без билет - ще те глобим, ми аз пари нямам, дай си личната, не я нося, ще викнем полиция, ок викнете, слизай сега, не съм на тая спирка, ще слезеш ли, не, слез, не ни губи времето, в хаджи димитър слизам аз...

единия път скочих и избягах докато се усетят, другия път бях за младост 4, на тях им писна и слязоха на плиска със 100 закани кво ще ми направят, а всъщност наистина повечето пъти са някакви неебателни и е имаш ли билет - нямам, ами слизай, не се пътува без билет - добре, извинете - и те слизат и аз си продължавам

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 07:08

докат ми не поискат лелките на гишето в подлеза на су студентска книжка, ще си карам с намалението за студент

май единствената кирия да се запише магистратура в су е заради намалението за градския :o

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 13:28

хващали са ме веднъж, ама то кво - купувам си билет на първа спирка, и го мятам пред прозореца, проверка - нямам, глоба - давам 2лв, тs ми дадe два наказателни билета по 1лв. била е изнервена нещо, карай

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 13:55

Абе пичове, не го разбирам това с желанието зза пътуване гратис. Смисъл къв кеф ви доставя да прецакате системата на дребно. Винаги си взимам билет като пътувам с градски, което не е много често, но все пак. ПИкал съ м ти и на левчето, се1 ще ме бутне.

Наистина, обяснете ми защо не давате пари за обществена услуга, за която после мрънкате?(бавни, стари, претъпкано, етц), докато не давате пари няма да се оправи.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Сеп 2014 14:15

Omega-x написа:
Винаги си взимам билет като пътувам с градски, което не е много често, но все пак

Е не е толкова трудно да се сетиш, Омега. Едно е да се качиш 4-5 пъти в месеца на автобус, друго е всеки ден да пътуваш така и да дупчиш билети/карти. Не става въпрос за левче-две-три, а за десетки месечно, някои път сумата без студентските отстъпки може да стане и трицифрена. От тарикатлък се превръща в реално спестяване на необходими пари.

inb4 - не ги защитавам хората, ма ти давам причина

Темата за дупченето на билетчета, като много подобни, е тотално безинтересна и предъвкана и най-големият глупендер някъде дълбоко в себе си е наясно вече, че може да не го кефи градския, ма докато не дава пари, вината отчасти си е и негова; просто има хора, които това ги устройва също както едно време ги е устройвал и комунизма - не получаваш много от живота, ма не си и даваш зор, пък и имаш причина да помрънкаш за тонус, затва всичко е олрайт.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 16:00

Морко, разбирам че има домакинства, които трябва да оцеляват с по 800 лева на месец и 250 кинта за 6 месеца карта им е много, ама всъщност чакай ся,

по дани на НСИ средната заплата за София е 1000 лева на месец( с малки разлики) от началото на годината, ако пътуваш всеки ден с поне 2 различни транспортни средства в 2 посоки, е абсолютно оправдано да дадеш 250 лева за 1/2 година напред и да си платиш транспорта.

И десетки месечно, аре моля ви се, станахме на години, работим,учим, и тн, ако някой ми каже че 50 кинта на МЕСЕЦ са му проблеми, ще му кажа да се шиба. 50 кинта са 1-2 излизания през седмицата помеждудругото, аре моля ви се.

Както казах, има и безкрайно бедни семейства които едвам свързват двата края и там може да е проблем родителя да си вземе карта(нищо че кара кола и плаща по 50 кинта на седмица за бензин).

Та това, което объркано исках да кажа, е че картата за транспорт не излиза толкова скъпо, ако човек го ползва на ежедневна база. А ако не го, е живо престъпление да не си купиш билетче.

Мене това което ме дразни най-много, е че пак показваме тарикатски номера на дребно, ама всичко ни е на дребно, на ръцете на 1та ръка на шлосер се броят хората, които имат глобални мирогледи, и дори да правят няква мизерия ще е я направят в особено големи размери, как да е

#rant.

Сорка пичове, ама ми е много скучно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 16:12

ти нали имаш пари в излишък, за кока чак ти остават, остава билетчета да не си купуваш

аз нямам - спестявам от билетчета

прости на плебея

хах, Сашо, пълна нищета...
ако почна да дупча, и дотам ще стигна
просто наще никога не са ми давали джобни, а те са си доста добре с парите, те го пак са с нова кола а аз тука издържам на консерви

евала им на философията да ме научат, че живота е борба
мене ми се отщя да живея вече от 20 години бедност

продавал съм цигари, бележки от доктори (крадени), работил съм някви работи, в момента ми пращат буквално колкото да не умра и няма да му чуя края на това как съм им живеел на гърба

не ми казвай да се шибам, Омега, щото ме кефиш и не искам да ти казвам и аз нещо такова

тарикатски номера... мега тарикатското е да си откраднеш домати за да ти останат пари за намален хляб, а?

бате изнерви ме с тия работи дето си писал

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 16:37

Единственият извод който успях да си направя е, че имаш кофти родители и ниска кфалификация за труд.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 16:46

Omega-x написа:
Единственият извод който успях да си направя е, че имаш кофти родители и ниска кфалификация за труд.

Квалификацията няма никакво значение в момента тук, като съм в България си намирам работи лесно. Тук за най-простата глупост искат да имаш опит и един куп декларации за безопасност, за хигиена примерно ако ще работиш в кухня, такива ми ти работи

Как да натрупам опит ако не ме вземат никъде?

Ама местните никой не ги пита за тия работи, те на 16 правят няколко месеца volunteering в някое магазинче за дрехи втора употреба или в някоя столова и това вече им се брои за опит

ама аз не съм местен

идеята е, че да, ако имах пари - щях да си купувам билетчета
не си купувам - може би не защото съм тарикатче на дребно, а защото нямам пари

а пък неща, които знам, че умея, като работа със звук в студио или на живо, никой няма да ми ги предложи ей така докато съм още в университета, в момента аз volunteer-ствам с подобни работи, че като завърша, да си пише там, че имам опит

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 18:23

Гратисчийството е малко като пиратството. Правя го не за друго, ами защото мога. Да, неморално e, но това е положението. Освен това аз лично никога не съм се оплаквал, че превозните средства са стари, бавни и т.н. Разбирам, че няма пари (въпреки че то си има ама европейски :D ). Единственото, от което се оплаквам е малоумието на хората, които отговарят за градския транспорт. Защото не можеш да сложиш малки рейсове по линията на 204, която е една от най-натоварените в София (може би само 280 е по-натоварена). Има и големи, но те са може би около 30% от рейсовете. Нещо повече - договора, който е бил сключен с фирмата (Карат С), която отговаря за рейсовете и бил само за малки рейсове, но от фирмата са решили да пуснат и малко големи от добра воля. Новите трамваи по линията на 7 - ок всички им се кефим, но защо има луфт между тротоара и трамвая на бул. България. Реално пенсионера с бастун пак ще се качва трудно. Толкова ли е трудно като се прави нещо, да се прави като хората? За кво копаха половин година?

Относно парите за картите. Ок може нищо да не са 250 лв. за половин година сами по себе си. Ама като сложиш ток, вода, парно, телефон, интернет, телевизия и кой знае колко разходи, които не ми идват наум, кое по-напред да плащам? Не всички имаме яки работи за 1000+ лв. Ами тия дето не са от София и трябва и наеми да плащат? Разбира се това, че нямаш пари не е оправдание. Нямаш пари - не ползваш услугата (или ползваш гратис :D ). Просто го казвам това, щото ти едва ли не ни изкара някви рокфелери и тва били смешни пари.

ПП Волтаже преименувай темата на обсъждане на градски транспорт :D

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 01 Сеп 2014 19:21

@Омега, доста арогантно мнение, сигурен ли си, че не си някакъв втори профил на Ерик или нещо подобно?! :roll:

Майтапа настрана, трудно мога да си позволя да давам по 23 лв. на месец за карта, при положение, че се случвало да карам примерно 15 дни с 65 лв. И с тия пари трябва да ям и всичко. Е, как да дам 10 или 20 от тях за транспорт?! Естествено, че ще предпочета да си пътувам гратис, пък макар и с риск. Ама тва е, обстоятелствата принуждават. Иначе си е най-кеф да си дупнеш билета и да си четеш вестника у тролея, ама нейсе.
Иначе аз лично ще съм последният, който ще тръгне да се оплаква от транспорта. И на 35-годишните рейсове по 76 ми е яко, и на новите тролеи ми е яко - все те превозват от място на място, дреме ти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 20:04

Dexter написа:
@Омега, доста арогантно мнение, сигурен ли си, че не си някакъв втори профил на Ерик или нещо подобно?! :roll:

Майтапа настрана, трудно мога да си позволя да давам по 23 лв. на месец за карта, при положение, че се случвало да карам примерно 15 дни с 65 лв. И с тия пари трябва да ям и всичко. Е, как да дам 10 или 20 от тях за транспорт?! Естествено, че ще предпочета да си пътувам гратис, пък макар и с риск. Ама тва е, обстоятелствата принуждават. Иначе си е най-кеф да си дупнеш билета и да си четеш вестника у тролея, ама нейсе.
Иначе аз лично ще съм последният, който ще тръгне да се оплаква от транспорта. И на 35-годишните рейсове по 76 ми е яко, и на новите тролеи ми е яко - все те превозват от място на място, дреме ти.

цивилизованите хора биха ти казали , че просто не би трябвало да използваш публичния транспорт за сметка на останалите ,Андрешко.
joky твърде много хора изживяват живота си без да имат и бегла социална концепция за живота заради хора като теб на първо време са ни необходими закони ,ще правите всичко което желаете стига законите да не ви връзват ръцете.

“If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 20:14

не се сдухвайте, момчета, нека тва да знаеш 2 и 200, да ви е стимул за напред и нагоре.
дето има една приказка - не е срамно да се родиш беден, срамно е да умреш такъв.
кураж, ей !

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2014 22:24

няма такава "приказка" ве мой

има една друга приказка - не е срамно да се родиш глупав, но е срамно да умреш такъв

сеш се

:wink: :wink: :wink:

отделно че за срам в тоя форум е срамно да се говори

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 01:35

:lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 02:11

Той Бил Гейтс освен, че е окрал труда на Стив Джобс друго нещо не е направил...
Такс, че какъв е той, че да ми говори кое било срамно и кое не??
Лесно му е на него, живее в страна с възможности...

От друга страна, какво означава беден? Познавам много умни, добри и начетени хора които едвам свъзват двата края... Богатството е вятър работа....

Важното е да правиш добро, да умреш сред внуци, а не сам треперещ върху някакви хартийки, важно е да оставиш следа....

Предпочитам да ровя из кофите с чиста съвест, отколкото да забогатея по нечестен начин...

Доста глупаво изказване....

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 09:47

venenum написа:
Той Бил Гейтс освен, че е окрал труда на Стив Джобс друго нещо не е направил... .

Ама грам нищо, нали? А и е хубаво да знаеш, че не са го откраднали, а са го копирали - създаване на почти същия продукт от нищото, разказ по картинки буквално. Ма то и чисто нова технология да изкопираш пак е нищо.
И като живее в страната на възможностите защо всеки американец не е суперзвезда с милиарди в джоба? То в Щатите отиваш и парите те бият по челото от ей така.
Стой не ми отговаряй, че трябва да сменям тъпометъра, дето го счупи beyond repair.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 10:03

Хахаха... Добре :lol:

Няма да ти отговарям... Той волтажа ми каза, ама аз да са еба в букувата глава...

В Америка тия дето за нищо не стават, стават суперзвезди... Коментара ми беше не толкова, срещу Бил Гейтс, колкото до изказването му(деба отговорих ти, сори). Аз едно време му се възхищавах, когато си мислех, че той е измислил концепцията на windows-a.

В света на технологиите не важи максимата "Добрите художници копират, а великите крадат"...
Ама кво да праим, обикновено крадците обират лаврите...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2014 10:35

what if they get me? написа:
силен английски

май на Стефан поговорката е по-верна :D

точно пък ти, без излишни разсъждения, сашко :wink:

беше късно и извадих първото, което излезе, факт е, че го е казал, демек такава приказка има :D

Цитат:
В Америка тия дето за нищо не стават, стават суперзвезди.

все едно тука не е същото. вип брадъра ако може да е извадка на звездите у нас - 2-3 талантливи и успешни артисти (Люси Дяковска в някой от предишните издания примерно), и другото са златки, азисовци и тн. а с изказването ти, че едва ли не, понеже уса била страна с възможности, лесно се ставало богат, верно счупи тъпометъра. я си стой в коментарите под статиите най-добре :P

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com