Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 11 Авг 2014 19:05
@vanmx, и ти си като мен брат, и аз се набирам на същите неща , тва с тубата за пясък ще го пробвам
|
|
|
|
|
NoName
|
|
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 13 Авг 2014 15:04
Абе на малки години не ти трябва фитнес ... под малки години разбирам под 14 ... Даже дъмбели , мъмбели , туби с пясък не ти трябват. Отиваш 1 лост ти трябва да се набираш. Да почнеш да правиш вече серии по 10 повторения примерно. И различни видове набирания, с тесен хват , с широк и т.н. После ще е много хубаво до лоста да има и успоредка на която да може да се правят кофички. Кофичките същата работа , серии по 20-30 повторения поне. Тесен хват - трицепс, широк - гърди долна част и др. вариации има. И лицеви опори ... има поне 10 вида лицеви опори които могат да се правят. Прави да ти стане цел да можеш да правиш 50 лицеви в серия. Това го прави 1 година и след това ходи на зала ...
А като говорим за фитнес в ранни години. 8-ми клас , не мога сега точно да го сметна колко години прави 8-ми клас. Би трябвало някъде около 14г. Та тогава имах един съученик като влязох 8-ми клас в гимназията първа година,беше лудница пича. Ръка сигурно 42 , гръб голям, гърди , всичко ... много здрав и релефен. В 8-ми клас !!! Останалите момченца от даскалото всичките бяхме мега гърджави момченца , а като застанехме до него изглеждахме още по-големи мизерници. Та винаги ми е било чудно как тоя пич беше толкова здрав в 8-ми клас ... колко време преди това е тренирал. Той като цяло и в лице изглеждаше доста по-голям от останалите въпреки че всички сме на едни години. И след това не му попрече , не остана нисък и набит, порасна си нормално ...
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 13 Авг 2014 18:05
ами ген ? зоб ? или е бил дебел и на баща му е писнало в един момент и го е хванал да тренират ? щото имам един познат с подобна история. аз не съм казал, че фитнеса задълже ще те направи нисък, просто се сещам за доста познати, които блъскат от малки и са някви ниски и набити и направих връзка с вдигането от рано. щото по принцип има логика дисковете да се смачкат, а растежа идва от хрущялите преди да се вкостят, така че иначе 50 лицеви опори са си голяма работа. аз в колкото и добра форма да съм бил преди, тва ми е макса, като последните 5-6 са ми едва едва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 14:17
Хора, правя около 100 лицеви опори на ден по 10-15 на серия от около 1 месец и усещам че само горната част на гърдите се развиват.. да не би да правя някаква грешка
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 14:49
кляк, тяга, преса,
go
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 15:02
има различни видове лицеви, може би правиш само тези дето развиват горната част добре е като спреш да усещаш напрежение и зор, да ги сменяш идеята е винаги да ти е трудно, тогава мускула расте
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 15:32
Не очаквай от лицеви опори да направиш гърди като на Шварценегер ... Повечето хора които са във форма, ест. тренират нещо ползват лицевите опори като загрявка , не като част от тренировката. Иначе има 100 начина на изпълнение на лицеви опори. За гърди според мене ръцете трябва да са зад раменете , да са на нивото на гърдите, по назад от обикновените опори. И хвата трябва да е по-широк. Хубаво е ако можеш да си дигнеш краката, примерно да стъпиш на леглото и така да ги правиш, мисля че е по-добре. Гледах едни опори , викат йм спартански ... те са за гърди. Примерно лявата ръка е напрад, пред главата , дясната е назад , към кръста почти. Правиш лицева , сменяш веднага ръцете по обратният начин , правиш лицева , отново сменяш. Не знам дали ги обясних много правилно ... но казват че били много добри. Пробвах един път да правят по този начин , щях да се утрепя , след това не съм пробвал. Това е за по-напреднали според мене ...
Без да съм изобщо от хората които могат да правят много лицеви , и при че не съм в много добра форма. 10-15 на серия ми се струва супер малко ... ако си 6-ти клас добре , но иначе. Според мене поне по 30 на серия. Аз лично се стремя да почна да правя по 50 на серия това ми е целта , но още не мога да я достигна.
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 16:08
zSlayer21 написа: Хора, правя около 100 лицеви опори на ден по 10-15 на серия от около 1 месец и усещам че само горната част на гърдите се развиват.. да не би да правя някаква грешка Защото с това трениране на едни и същи групи всеки ден вместо да правиш мускул, ти го смачкваш. Една мускулна група се тренира не по-често от веднъж на 72 часа и то при добро възстановяване. Отделно, че лицевата е и крайно недостатъчно упражнение, понеже гърдите имат горна, средна и долна част.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 16:38
А и с тия сто повторения, означава че отдавна си размввил мускула до определена степен и това ти позволява да правиш с лекота лицевите. Демек тъпчиш на едно място и нищо не развиваш
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 17:30
Е с лицеви всеки ден, или през ден, няма да сплесне мускула, освен ако не прави по 200. Или греша ? Пък и както казахте по-горе, то не расте предимно от това, ми само се разгрява или стяга.
Също като правя аз през ден или всеки ден кофички у парка и коремни, да не е грешно ?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 17:42
Грешно е. Идеята е следната - правиш няколко упражнения за мускула в серии и го оставяш да почива няколко дни. От коремни всеки ден само слаби хора могат да имат плочки и то просто заради малкия процент мазнини. И тия плочки няма да са дълбоки. Тренираш, правиш така, че мускула да има тъканни разкъсвания ислед като почине и се възстанови става по-голям(ако си го хранил добре). Това се случва много бавно, но това е принципа. Като го тренираш всеки ден пречиш на възстановяването и образуването на мускул.
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 18:08
Според мене трябва да минат поне 3-4 дена преди да натоварваш отново една и съща мускулна група ... И все пак нещата са субективни малко. Примерно има мускулни групи които каквото и да правите се натоварват, примерно ръце и рамо почти няма как да ги изключите от упражнението. След това всичко е индивидуално , колко е трениран човек, колко време го държи мускулната треска ... трябва всеки индивидуално да усети кое как му се отразява и да прецени кое за него е най-добро. Защото което е добро за един , за друг не. А специално за корема, той е доста малка мускулна група и възстановява бързо и според мене може да се тренира през ден. Корем и прасец могат да се тренират по често от останалите мускулни групи. Но не вярвам някои да очаква да направи плочки сам с коремни преси ...
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 18:09
демек трябва да имаш мускулна треска като ти мине - правиш пак в общи линии е тва
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 19:03
Тия дни чувствах сериозна умора с фитнеса(и заради жегата). Сутрин на работа беше тежко. Та сега възстановявам с ментичка на една тераска извън сф
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 23:04
абе кви плочки, аз искам да стегна и да разкарам тумбака дето е овиснал след свалянето на тия килограми
затва ги правя упражненията за корем, а не за плочките в тоя ред на мисли, ако го карам през 3 дена, до никъде нема стигна
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 15 Авг 2014 23:49
Провисналото не се оправя с коремни,абсолютно нищо общо нямат. Ще имаш по стегнат корем с няколко упражнения в серии 2 пъти седмично, отколкото само коремни всеки ден. Висналото ще се оправи постепенно като се стегне кожата + да продължиш с читавото хранене. Коремните хабят много малко калории, ако мислиш, че с тях гориш нещо. Хранене, правилни упражнения през дни и търпение. Това е.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 00:04
коремните са малка част от това правя, щото не ме натоварват изобщо, споменах ги само ей така по-кирия са вдигането на краката в легнало положение, онова с прибирането на ляв лакът към дясно коляно и обратно и т.н.
и тая ''тренировка'' за корем не отнема повече от 5-10 минути, правейки я след кардиото, така че не мисля, че се товари особено че да трябва да почива 72 часа
и тичане му е майката, колкото и да ни мързи всичките
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 12:37
Корем се прави с бягане и с ядене !!! Демек , корема се натоварва най-много и се чисти най-много с бягане. Ама не в стил разходка за пенсионери , ами сериозно бягане. Друг е проблема че в това време не е много подходящо да се ходи да се бяга защото може да умрете някъде ... Другото е яденето ... трябва да се яде качествено за което вече говорихте. Това е. Коремните преси могат да ти направят мускулите на корема малко по-големи от колкото са в момента. Това е , те не се правят за да се горят калории ... А провисналата кожа не се оправя с упражнения. Предполагам с времето трябва сама да се оправи.
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 14:33
shub niggurat написа: и тичане му е майката, колкото и да ни мързи всичките Ми аре бе, ТЪП, идвай в Южния да почваме, че си търся съотборник.
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 16:10
колко пъти да ти кажа, че няма да ида до другия край на софия, след като на 5 мин от нас е другия парк ве мойка
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|