Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: [Юни месец, брадат месец у форумо] freestyle tema
Публикувано на: 20 Юни 2014 16:10

^^ това. И да допълня че ако Герб бяха на власт, Портних сега щеше да е екс-кмет.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2014 16:55

не знам некой правил ли е изпит в/у граматика на цели 4 езика, ама вчера и такова ми се случи
и ся гледам оценките - имам 5
и таа вечер ми е абсолвентската

правете си сметка, тая вечер съм на ждреб

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2014 20:14

гледайте сега

кмета като цяло е доста ок. не ми се изпада в подробности, ама в сравнение с киро виненото бентли, нещата са на светлинни години.

не, че го защитавам, станалото е трагедия, обаче в случая си има виновни и те трябва да бъдат наказани. изцепките снощи по телевизора също не бяха на място. архитекта на аспарухово е за затвор. като цяло там е ташак - блокове + къщи + незаконни цигански колиби на баир. идва вълна, събаря бараките и отломките запушват канали, нивото се вдига и се давят хора.
сезонът замина, ще има време каналите ще се почистят, ще се ремонтира всичко, ще оправят улиците. ама удавените хора ги няма. и има виновни и не трябва да се измъкнат.

дано поне сега хората се научим на задружие и взаимопомощ. хепи доставят безплатно за помагащите, такситата от аспарухово към града са безплатни, за да може пострадалите да си изнесат при близки. дано след тая трагедия станем по-добри.

Профил

Публикувано на: 20 Юни 2014 20:36

what if they get me? написа:
Admiral General Till написа:
дано поне сега хората се научим на задружие и взаимопомощ. хепи доставят безплатно за помагащите, такситата от аспарухово към града са безплатни, за да може пострадалите да си изнесат при близки. дано след тая трагедия станем по-добри.

:!:

Ето това като че ли липсваше досега.

Искрено се надявам вместо трагедията да се превърне в състезание по "кой е виновен", да има сплотяващо за народа действие.

Това е БЪЛГАРИЯ- естествено ще има състезание "кой е по-виновен".

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 20 Юни 2014 22:56

начи вижте ся
циганите са виновни.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 21 Юни 2014 03:11

баце Морко написа:
се едно предния премиер не беше най-простото копеле на тоя свят и не сме се наслушали на тъпотии

и ся кво - цялата фрустрация от ситуацията е такива като Икономедия тънко я канализират с "материалчета" като това, за да може накрая пак побутне хората към тва да вярват, че правителството било неадекватно и държавата им била виновна - щото просто тва си е редакционната политика на Прокопиев в момента

Трудно ми е да повярвам, че тия приказки са излезли изпод твоята клавиатура. Това са неща, които тъпанар като волтажа би написал. Даже четейки ги се замислих за това и чак после видях, че гласно е изразил съгласие, малко преди да похвали оня шебек Барека, който търси политически дивидент на гърба на 11 плаващи трупа. Както и да е.

Какъв тъпанар е бившия премиер няма никакво отношение към поведението на настоящия, и това го знаеш. Че проблема не е кой какво е казал, а кой какво не е направил е безспорен факт. Ама не разбирам защо се опитваш да оправдаеш такава явна тъпанарщина. Нито предишния, нито сегашния, нито който и да е премиер, или каквато и да е публична личност, не може да си позволи такова нехайството, независимо при какви обстоятелства, а ОСОБЕНО след като цяла нощ се е занимавал с проблема. Шега на времето е да те навали на плажа. Да се удавиш в леглото си и в автомобила си... ми, не е шега работа. И ако очакваш някой да застане пред микрофон и да се изцепи така и да не отнесе псувните после... Не знам.

Нито знам какво и къде четеш за Прокопиев и Икономедия като цяло, за какви редакционни политики говориш, ама съвсем приятелски те съветвам да смениш източниците, защото по-адекватни от Икономедия няма и не е имало. Самият факт, че просто е констатирано какво е казал Орешарски ("цитат на деня" е рубрика, не сарказъм) е предостатъчен. Ако очакваш да се пренебрегне това, което Орешарски е казал на пресконференция, за да не се обърне ненужно внимание към него, това вече би било политическо пристрастие. Няма значение.

Да, общината е главният виновник за последствията от бедствието, и кмета заедно с главния архитект (че и бившите) трябва да понесат последствия. Не знам обаче защо мислиш, че контрола върху тези неща се прави само на общинско ниво. Държавните контролни структури, не само длъжни, но и можещи да предотвратят това, са прекалено многобройни, че да мога да ги изброя. Но ти е ясно, примерно, че РИОСВ е към министерство, водено от министър, воден от Орешарски. Насочването на вината към него лично е прекалено тъп подход, но е естествена реакция на обществото, и то никак неоснователна. Да, Орешарски, както и много други хора, носят отговорност за случилото се.

Проблемът във Варна е много по-сериозен от оставките и шефовете на ДАНС. Но колкото и смс-и да пратим, дори и да отидем да ринем кал от домовете на хората, единственото което правим е да подпомагаме възстановяването им. Мъртвите няма кой да ги върне.
Ама не можем да пращаме смс-и за да не умират повече хора.
Можем само да държим сметка на всички тези, които носят отговорност за това, за да могат да се вземат превантивни мерки.
И ако се нададе достатъчно вой, току виж следващия тъпанар който издигнем, вземе вместо по магистрали за турските тираджии и стени срещу сирийските бежанци, да хвърли пари за българските канализации и отводнителни системи.
Пък знае ли се, това може да спести загубата на поне някой живот.

Морално задлъжение е на всеки да търси отговорност за ненужната смърт на своите съграждани, както и да пусне поне по един смс в помощ на пострадалите. Тъй че пращайте смело, момци, вярвам че тук има достатъчно добри хора!

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2014 12:37

Превантивни мерки могат да се вземат едва след като бедствието се е случило. Никой не може да гадае бъдещето. Потопите са непреодолимо (засега) естествено явление, към което са уязвими дори и страни от Западна Европа. И там имаше трагедии, които никой не можа да предвиди. Орешарски не носи отговорност за случилото се, но има отговорност да вземе тези мерки, след като вече се е случило.

Добре бе бате, отдели едни 5 минути бе, един фас време, отвори гугъл и се образовай преди да блещиш глупости пред хора бе :!:
Заеби другото, земеш да научиш нещо интересно за живота.
Например.

А иначе че превантивни мерки могат да се вземат едва след като се е случило...

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema
Публикувано на: 21 Юни 2014 12:58

Добре си променил тва в скобите, хърф, вчера пуснах едно съобщение. Ама при е такива ситуации си мисля защо няма като част от закона - колкото и да е странно/ тъпо/ квото искате - да има обявено колко пари дават за такива неща (или благотворителност, бе да помагат) нашите толкова яки политици, дето им искаме оставки а те се подсмиват (тебе гледам, Орешарски, да се задавиш дано, гнидо смачкана). Ние тука обикновените хорица си помагаме, а говната министри си купуват последни модели мерцедеси, в главите да им ги счупят тия коли. На бас, че почти никой не е дал и една стотинка. Твърде заети са да не идват на работа редовно и харчат на хората парите.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 21 Юни 2014 13:26

Розов селянин написа:
...

Имам чувството, че от това, което написах, си разбрал само, че защитавам Орешарски и хвърлям обвинения по Икономедия, които преди това съм чел в блиц.

Абсолютно нищо подобно - мисля, че съм казвал вече, че Икономедия са ми основния източник на информация в бг, дори в момента имам пет отворени таба. Но Прокопиев е страна, а не наблюдател в политиката и той също си преследва икономическите интереси, което през последните години рефлектира върху медиите му повече отколкото е допустимо. Но това е доста сериозна тема на разговор, а не ми се прави на Андрей - да си троша клавиатурата в неща, които в крайна сметка и на двамата са ни ясни.

Това всъщност важи за цялата изходна позиция, от която го написах оня пост - по принцип начина ми на мислене и самоопределянето ми са - сещаш се, дясно, европейско, либерално и т.н., откакто мога да гласувам съм го правил абсолютно последнователно и ще продължа да го правя. И да, идентифицирам се с ония 6,5% от читателите на Икономедия, които са си дали гласа за РБ. Защитавам ли Орешарски наистина или нещо друго се опитвам да кажа тогава?

По принцип, за да ме разбереш правилно, се налага да напиша една страница текст, щото иначе трябва да се пързаляме по повърхността, но нямам време, а и не ти се четат глупости със сигурност, затова ще използвам чужди думи - това демонизиране трябва да спре. Без значение дали се отнася за Орешарси или Пеевски. Защото ефектът му вече е дееба и толко очевиден - дидко влезе тук и не написа нищо за това кой носи отговорност за случилото се, как можем да помогнем (въпреки че не се съмнявам, че вече е бил нащракал няколко есемеса, когато го написа това), как може вбъдеще да се предотврати пак подобно нещо. Той си шлепна простотията на Орешарски и си я коментира. Както направиха и всички читатели на Икономедия сред познатите ми. И пак завикаха оставка. Оставка, щото е казал глупост ли? Или щото се е издънил като премиер точно с това във Варна? Орешарски не е харесван (с право) и затова му се отърси отговорност в случая (това вече не е право). Линията е много тънка, особено за хората, които не се интересуват толкова от правомощия, задължения, функции и т.н. Щото никой, дето вика сега оставка на кабинета заради Варна не го прави заради връзката премиер-министър-РИОСВ и т.н. Пък и... сам си каза, че не можеш да прехвърлиш с чиста съвест вината на централното управление, когато общината носи в пъти по-голяма отговорност. С което пак държа да подчертая, че такава ТРЯБВА да се търси на всички, а не просто да има някаква изкупителна жертва в лицето на най-елементарния за атакуване човек.

Като спомена саркастичната рубрика - не остана член на тоя кабинет, който да не е участвал два пъти в нея. Такова нещо при предишното правителство не е имало, а честно ли трябва да правим съпоставки и с онези некадърници? Питам защо никой не търси отговорност на предишния премиер при наводнението в село Бисер? И не, това не са неща, които нямат значение - има много голям проблем в това, което се случва в момента - защото отговорност се търси и трябва да се търси от настоящите управляващи за това, което правят, но тая отговорност никой не я потърси на тези преди тях и никой няма да я търси на тази след тях, абсолютно убеден съм. НИКОЙ, кълна ти се - абсолютно никой от познатите ми не правеше връзката едно време между Пеевски, Василев и Борисов, но всички я правят в момента с Пеевски, Василев и Орешарски. Честно ли не мислиш, че това е проблем?

Всичко, което не е наред в момента се лепи на Орешарски и БСП. Щото имат вече кошмарен политически имидж. Това Е проблем, понеже те си отиват, а след тях ще дойдат некви други, които няма начин да са повече стока, но на тях никой няма да им търси сметка по същия начин, щото няма как да са толкова нехаресвани. Ще кажеш, че тва "харесване" звучи като неква наивна концепция, ма само и единствено заради него такива тюфлеци като Борисов могат да станат премиери. Щото тука в Бг-то яко се водим баш по тоя ми харесва, оня не ми харесва.

От цялата ситуация с хвърлянето на всичко на сметката на един човек в дългосрочна перпсектива няма да излезе нищо конкструктивно, реално е тва ми е проблемът на мене. Щото Станишев, ПРИМЕРНО, който е за бесене в пъти повече от Орешарски, всеки един момент може да запали за близките няколко години към Брюксел и да не понесе никаква отговорност, а реално той, заедно с Доган са хората, които вързаха ръцете на премиера. Само че и на ДПС никой не се сеща, че трябва да се гласува, за да им спадне влиянието, въпреки че всички са много ербап на Пеевски.

И на фона на Пеевски, Василев и т.н. - хора с некъв поне полулегален бизнес, всички забравиха кой е Буда, откъде идва и с какво се е занимавал мнооого дълго време.

Та в крайна сметка тва мойто идва много по-далече от случая във Варна, за тва и така реагирах. Шот ми се ще някакси като ще вършим нещо да го вършим както трябва. Тая оставка не е някаква шибана крайна цел, а средство - след тва идва трудната част. Орешарски отдавна е труп - да го риташ и да му се подиграваш няма смисъл. След него уж идва шанса на идеологически по-близките ни политици и точно затова търсенето на отговорност у тях и критиката към тях трябва да бъде безпощадна, щото тва са хората, които трябва да избутат нещата напред. Пък аз и от тях за съжаление виждам усилия само и единствено по посока оставки, ма не и неква политика, идеи, предложение. Евала на РБ за тва, че искат да участваме в новия енергиен съюз. Ма тва не е достатъчно.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2014 17:29

Сори ама прочетох ти поста, имах желание да отговоря подобаващо, ама трябваше да изляза и сега като се върнах ми се налага да извъртя путкенски номер. Съжалявам, не искам да омаловажавам времето дето си отделил да напишеш всичко това, ама дося ти писах пост и в другата тема, та сега просто нямам желание да отсявам с какво съм и с какво не съм съгласен с теб, щото очевидно не изказваме мнения на два полюса, та да е толкова наложително.

Само за цитата на деня бих казал, че въобще не е вярно, че по Борисово време не беше така, щото точно тогава имах най-голям допир с изданията на Икономедия и добре помня, че никога не се е пропускала критика, където някой държавник си я е заслужил. Даже тук е обективно отразяване, докато аз говоря за рубрики като Строител на капитализма, туит на седмицата и т.н.
Колкото до село Бисер - 1, 2, 3
Но няма значение, обърнахме другата тема на "За или против Икономедия", и честно ме е срам да минавам на такива далечни теми в момент, в който държавата ни е в траур и тук говорим за това.

баце Морко написа:
Тая оставка не е някаква шибана крайна цел, а средство - след тва идва трудната част. Орешарски отдавна е труп - да го риташ и да му се подиграваш няма смисъл. След него уж идва шанса на идеологически по-близките ни политици и точно затова търсенето на отговорност у тях и критиката към тях трябва да бъде безпощадна, щото тва са хората, които трябва да избутат нещата напред. Пък аз и от тях за съжаление виждам усилия само и единствено по посока оставки, ма не и неква политика, идеи, предложение.

Това което казваш тук не само не мога да не се съглася, ами и не бих могъл да го кажа по-добре.
Та да, прав си, че се подхожда крайно елементарно, и да се доочерня един образ и да му се приписват злини, за които не носи пряка отговорност е не само неправилно, но и вредно. Но пък се съгласи, че без изказване на обществената неприязън от случката във Варна, последствията биха останали не по-малко безрезултатни от това Орешарски да е изкупителната жертва. Затова и казвам, ако единственият начин на народа да противостои на управленското нехайство, довело до загубата на човешки животи е да крещят оставки, нека го прави. Щото народа не може да излезе с конкретика нужна за предотвратяване на подобни бедствия - трябва някой отгоре да се напъне. Пък ако в следствие на народното негодувание, дори и изразено с оставъчни крясъци, някой дето му е работа и разбира как и с какво може да се намали силата на такова бедствие пък вземе да каже - добре, това са мерките, това са рисковите райони, това и това ще се направи... пък нека го направи за да печели електорат!

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 21 Юни 2014 20:16

Умни момчета сте, що пълните темата с политика? Всички са маскари, повече от ясно е :)
Хубава е инициативата за подпомагане на Варна и с радост ще се включа, макар че това си е работа на държавата. Една държава трябва да се грижи за общините си и да им отпуска средства и то не само като ножа опре до кокал.
Лошото е, че подобна инициатива има само за Варна. А Добрич? А Шумен, а малките селца и хората без къщи, издавени домашни животни и унищожени посеви, останали без пукнат лев? Нищо няма да се направи за тях, както не се направи нищо за хората, пострадали от земетресението в Перник преди години, а уж щяха да ги подпомагат. Жалка история е хора, а лошото е, че няма изход...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2014 22:52

Розов селянин написа:
Сори ама прочетох ти поста, имах желание да отговоря подобаващо, ама трябваше да изляза и сега като се върнах ми се налага да извъртя путкенски номер. Съжалявам, не искам да омаловажавам времето дето си отделил да напишеш всичко това, ама дося ти писах пост и в другата тема, та сега просто нямам желание да отсявам с какво съм и с какво не съм съгласен с теб, щото очевидно не изказваме мнения на два полюса, та да е толкова наложително.

Нямаш проблеми и благодаря за отговора ти тук и в другата тема за КТБ - определено научих нови неща. Съгласен съм с мнението ти за Икономедия, въпреки всичко, което изписах против тях и също споделям това, че без медиите им журналистиката в България би била коренно различна. Може би на моменти съм толкова критичен към нещата, които ценя, че изобщо не става ясно, че ги ценя :D

Реално нямам други неща за казване, а преди малко се върнах от рожден ден на бащата и както подобава май са ми останали сили само за едно полу-пиянско посещаване на кенефа и креват след това.

Освен това и на мен впоследствие ми стана малко криво, че се позапених толкова и то отново по интернет и на фона на човешката трагедия във Варна и околностите.

Вълчо, то държавата са хората, браточка. Това, което държавата може да отдели, пак са пари на данъкоплатците. Пък при такива бедствия вече е работа на всички. Важното е хората да разберат, че всичко си зависи предимно от тях - сега няма как да се занеса до Варна и да почна да бачкам там и да отпушвам улици, ма съм пратил няколко есемеса - това мога, това правя. Всеки е длъжен да направи нещо - колкото може, разбира се, но да дигнеш ръце и да очакваш намеса на държавата да те оправи е всъщност признак на назадничаво общество, а не на развито.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2014 12:41

аре спри се бе, олигофрен

разбираме че си малоумен, ама не ни пука
докато не се изтъпанчиш пред всички

нещо като да си педераст
и да ни пускаш снимки на голи мъже

в единия случай си забавен
в другия да ти серем в устата

и то в една страница два пъти един линк
верно почвам да си мисля че ни тролиш жестоко
просто щото ме съмнява да е възможно да си чак толко малоумен
бахти имбецила
лъскай на бареков колко щеш, ама не пред хора

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2014 13:02

@what if they get me? - Силно се надявам, че цялата тая работа с приказките ти за бареков са тролване, защото в противен случай заслужаваш цигани да ти серат в устата. Ама наистина и съвсем буквално!

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2014 13:28

Естествено, че Волтажа ги пуска тия неща сега нарочно, за да създава драма.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2014 13:35

Дано, щото иначе ще е доста тъжна история...

Профил

Публикувано на: 22 Юни 2014 13:51

Аз че съм във ВМРО и плюя по Бареков на лягане и ставане, а ти ми е чудно какъв трябва да си че да го хвалиш толкова- на заплата при него ? :OffTopic: :stooped:

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 22 Юни 2014 17:58

Бе може и сериозно да е от Бареков момчето, какво ако му е симпатизант? На Борисов и Станишев ли да е :?:
Аз отдавна съм се отвратил от всички, но е примерно ако не беше Бареков точно, а на негово място беше Слави, Кеворкян или Гарелов и правеха партия, щях да гласувам за тях, понеже част от вижданията им се припокриват с моето.
Що да не дойде някой нов на власт? Какво по лошо може да се случи?
Макар че не искам барека да е на власт и ще избягам от държавата ако това се случи :roll:

Профил Skype

Публикувано на: 22 Юни 2014 19:52

The Wolf написа:
Бе може и сериозно да е от Бареков момчето, какво ако му е симпатизант? На Борисов и Станишев ли да е :?:
Аз отдавна съм се отвратил от всички, но е примерно ако не беше Бареков точно, а на негово място беше Слави, Кеворкян или Гарелов и правеха партия, щях да гласувам за тях, понеже част от вижданията им се припокриват с моето.
Що да не дойде някой нов на власт? Какво по лошо може да се случи?
Макар че не искам барека да е на власт и ще избягам от държавата ако това се случи :roll:

Щото Барека си говори некви произволни простотии дет не са свързани едни с други. Иначе- от тия двата варианта- Не. Да не кажем че и от 4те варианта в парламента- пак НЕ.
Може- щото всеки следващ кабинет е по-зле от предходният....

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 22 Юни 2014 20:09

Бареков е яко във филма. А като го чук тоя Росен, какви ги говори в Карбовски, ми стана ясно, че тези хора искат да си почешат егото с власта.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com