Пичове, до 2-3 месеца по всяка вероятност ще съм си сменил телефона, че сегашния тотално сдаде багажа откъм перформънс и за фейсбук не става вече. Общо взето изискванията са ми следните :
- да има висок клас хардуер, който да издържи поне 2 години;
- да има висок клас дисплей
- да има нещо различно от стоковия андроид като операционна система, щото на таблета имам такъв и ми писна (но в никакъв случай простотиите на самсунг);
- да му издържа батерията при включено нон-стоп 3g поне ден, ден и половина (т.е. поне 36-40 часа без зареждане) и ест ползване основно за фейсбук и вайбър, но доста активно;
- цената му в м-тел да е макс 32-35 кинта на месец с план м-тел трансфер М, щото ще го взимам на изплащане (т.е. цена в горния среден клас)
И така, спрях се на следните няколко телефона, като всеки от тях обаче има нещо, което ме кара да го отбягвам.
Nexus 5 - адски готин телефон, който общо взето перфектно покрива всичките ми изисквания, с изключение на стоковия андроид, който мога да преглътна, и
батерията, която не мога. Някой, който има този телефон, моля да сподели дали той попада в изискването ми за батерия
Nokia Lumia 925 - готино телефонче, с добър дисплей, Windows предвещава стабилен пърформънс, но с едва двуядрен процесор, който едва ли ще изкара желания от мен срок.
HTC One - докато дойде време най-вероятно ще попада в горната граница на ценовото ми изискване, но това, което ме отблъсква, е наличието на вече остаряващ хардуер (по-бавен е от Нексус 5), но иначе всичко в този телефон ме кефи адски много.
HTC One M8 - най-добрият възможен телефон на пазара според мен, покрива напълно всичките ми изисквания, освен цената
твърде скъп е, не мога да си го позволя
LG G2 - покрива всичко - издържлива батерия, ниска цена, як дисплей, мощен хардуер (единствено M8 го бие по този критерий), обаче адски много ме дразни дизайна на телефона, логото на LG, както и андроид версията на LG - отвратителни са и определено само тези работи тотално ме отказват да си го купя
Та, ако някой може да даде мнение (бтв ескериите и самсунзите отпадат, дразнят ме) и да ме посъветва ще е добре дошъл