Автор |
Съобщение |
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 24 Май 2014 09:53
баце Морко написа: Рисетването е просто преинсталация, не е голяма драма - има си меню за тая работа. Иначе при Андроидите рамът има значение, особено пък при браузване. Разликата между 4.3 инчов и 5 инчов дисплей е наистина значителна, но ще се убедиш в това като си поизползваш малко новия телефон. Иначе виж сега, истината е, че с тия изисквания наистина можеш да минеш с телефон до 300 лева, въпросът е, че си дал като таван 600 и съответно за тая цена ти търсим най-доброто. Ако просто искаш да слушаш музика и да браузваш в интернет и те боли фара за големината (но не икачеството) на екрана, пък искаш и да е за по-малко пари, виж това: http://www.citytel.bg/motorola-moto-g-16gb-dual-simАко пък си окей с друг ОС http://www.citytel.bg/nokia-lumia-630-dual-simАко наистина, ама фор риъл, са ти това изискванията, Lumia ще ти свърши по-добра работа, особено като вземеш предвид price/quality съотношението. Абе въобще не е като да ме боли фара за големината на екрана, това даже е едно от основните ми изисквания Въпроса е, че може би трябва да ги подържа телефоните в ръка, за да усетя разликата, иначе така само от картинки не става. Иначе в крайна сметка след доста проучване, избора ми се сведе до LG Nexus 5 и Sony Xperia Z Поне що се отнася до Андроидите това мисля, че са най-добрите телефони като съотношение цена-качество, които се вместват в бюджета. Самсунзите ми се струват прекалено скъпи, HTC-тата - не можах да намеря модел, който да ми допада, Нокиите са на Уиндолс, пък аз като че ли се ориентирах към Андроид по-скоро, а и освен това, последните ми 3 телефона са били все Нокия, стига вече С по-неизвестни марки не ми се рискува, тъй като не разбирам много от смарфони и ако имам някакъв проблем, искам да намирам решения в нета по-лесно, а и като цяло няма как да съм сигурен дали не са боклуци. http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5204Дилемата е голяма Цените им са горе-долу еднакви. Нексуса е по-мощен и има по-добра поддръжка на приложенията, но пък Сонито има възможност за повече памет със сд карта, има по-добра камера, по-устойчив е от към изпускане, намокряне и т.н. и има радио. За екрана не съм сигурен кой е по-добър, Сонито е TFT, пък Нексуса - True HD IPS. Някой по-запознат да каже. Батерията на Нексуса държи повече време за разговори, но пък на Сонито - в стендбай. Мнения?
|
|
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 07:39
^ TFT матриците на Сони дисплеите имат ограничени ъгли на видимост и скапано цветоподаване, пълен леш са в сравнение с един кадърен IPS LCD дисплей. При вторите почти няма загуба на контраст и цветове като го килнеш настрани, а и цветовете са много по-наситени, имам вече втори пореден телефон с IPS дисплей и няма да си купя вече такъв с TFT. Нексуса е готина машина, работи със стоков, изчистен Андроид а и има ъпдейти на ОС директно от Гуугъл, без простотиите с които другите производителите си кичат Андроид и съответно не чакаш като излезе нова версия на ОС да я преправя производителя. Обаче батерията му е пародия и няма слот за флаш карта, a и камерата му не е сред най-добрите, особено в сравнение с най-високия клас Самсунзи. Xperia Z е дърво, но Xperia Z1 Compact aко можеш да намериш е оферта, по-компактен е, има IPS дисплей, водоустойчив, и има един от най-мощните хардуери на пазара.
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 08:25
ехе аз мислех нексуса за голяма работа, вие го направихте на нищо тука
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 20:36
Z1 Compact е як ама не ми се вмества в бюджета освен това е с по-малък екран.
Иначе прочетох следния коментар за LG Nexus 5 - "The phone has around 1.5 GB memory available & rest is used by the OS". Това вярно ли е, може ли някой да потвърди със сигурност? Щото ако да, моментално отпада като вариант телефона.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 21:06
Значи, залагам си патката, че тая тъпотия си я прочел някъде в коментарите на gsmarena, където разни ботове/тролове/тротоарни педерасти пишат невъобразими глупости.
Телефонът идва с 16гб памет, максимум три-четири от тях да се ползват от OS-a. Моделът с 32 няма какво да го обсъждаме.
Смисъл, копеле, Windows 8 има инсталация от около 15гб в днешно време, как Андроид телефон ще има 13...
едит: аха, прав се оказах за gsmarena
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 21:15
Тва е за RAM-a, а не за ROM-a бре, младеж
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 21:33
|
|
|
|
|
Excess
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 21:41
Xperia разполага с Sony Bravia Mobile Engine и дисплея му определено не е дърво. Има детайлни ревюта из Интернет , които сравняват една картинка на Различни телефони и сам можеш да видиш разликите. Аз имам Z1 и мога да ти кажа, че дисплея му не е от слабите му страни. За Z обаче не знам.
|
|
|
|
|
SonicVibe
|
стига спамил |
|
В момента играе: real_life.exe
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 22:29
Въпросната Bravia e нищо повече от търговско наименование за софтуерно помпане на контраста на скапаните TN матрици на Сони преди Z1c, който е първия със свястна IPS матрица, цеееели 4 години след Apple, LG и другите големи играчи. Виждал съм TN дисплея на Z, не може и да стъпи на малкия пръст на кой да е IPS дисплей от висок клас, примерно на HTC One, Nexus 5 или iPhone 4/5.
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 23:00
Excess написа: Xperia разполага с Sony Bravia Mobile Engine и дисплея му определено не е дърво. Има детайлни ревюта из Интернет , които сравняват една картинка на Различни телефони и сам можеш да видиш разликите. Аз имам Z1 и мога да ти кажа, че дисплея му не е от слабите му страни. За Z обаче не знам. Те Z и Z1 имат абсолютно едни и същи дисплеи. Иначе започвам да се убеждавам, че колкото повече гледам за телефони, толкова по-претенциозен ставам. Първо се бях спрял на Xperia S, после на Z, а сега като Бътърса обърна внимание на дисплеите май само Z2 ме устройва от тая серия, която струва майка си и баща си Ебаси ташала
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Май 2014 23:26
Истината е следната - ако ще дребнеем, чисто обективно за тези пари най-хубавото, което можеш да вземеш, е Nexus 5 (като price/quality ratio).
Но също така каквото и да вземеш, накрая ще му се кефиш доста много и ще си доволен от покупката си. Нещата при смартфоните са достатъчно унифицирани вече и не виждам от какво можеш да се разочароваш дори от Sony.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Excess
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 06:00
Der Meister написа: Excess написа: Xperia разполага с Sony Bravia Mobile Engine и дисплея му определено не е дърво. Има детайлни ревюта из Интернет , които сравняват една картинка на Различни телефони и сам можеш да видиш разликите. Аз имам Z1 и мога да ти кажа, че дисплея му не е от слабите му страни. За Z обаче не знам. Те Z и Z1 имат абсолютно едни и същи дисплеи. Иначе започвам да се убеждавам, че колкото повече гледам за телефони, толкова по-претенциозен ставам. Първо се бях спрял на Xperia S, после на Z, а сега като Бътърса обърна внимание на дисплеите май само Z2 ме устройва от тая серия, която струва майка си и баща си Ебаси ташала И аз бях по същия начин. Първо търсех телефон до 400-500 за слушане на музика и браузване. После Xperia Z ми грабна окото. Но е крайна сметка взех Z1.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 11:39
Dante написа: Просто все повече се чудя за какво са тези телефони за по 1000 лева, какво повече може да се прави на тях, егати? и аз съм си го задавал тоя въпрос, всеки път преди избора на телефон по-скъпия телефон има по-дълъг живот един вид, особено със скоростта, с която растат технологиите
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 16:14
Определено топ моделите са си ТОП, и имат просто мааалко по-друго усещане.
Чисто като софт/хард нещата може и да изглеждат еднакво, ама като го попипаш., подържиш и тн, просто ти е по-благо да държиш Note 3 вмето Duos примерно.
Изработката е по-хубави, по-добри материали, по-дълъг живот на ползване като цяло. Винаги има файда да купуваш нещо което е ТОП класа. Смисъл сеедно да питаш защо да си взимаш най-новата S-класа, като можеш да си вземеш Пежо на 206 на 15 години?
Еми щото ще ти е густо на душата бе, мой. Та така и при телефоните.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 16:49
iphone 4-ката ми на близо 4 години вече работи и изглежда перфектно. Е за тва си струва парите. И батерията и все още държи 3-но повече от смешните самсунги
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 16:51
изкарал си късмет значи щото от познатите ми почти не останаха с 4, а тези, които още го имат, полудяват колко бавен е. може би новия iOS му идва отгоре и не бачка. пък и - стъклен телефон, мой. поне екран не си ли сменял?
|
|
|
|
|
vasito
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 16:53
Der Meister написа: Е големината на дисплея е малко по-голяма при Нексуса (4.3 срещу 4.95 инча), което не е особена разлика. Рама и процесора, да, по-добри са ама това от голямо значение ли е при смартфоните? Не, както навсякъде другаде процесора и рамта са от минимално значение. Пък и ше си пълен тъпанар ако си вземеш телефон с 4 часа живот на батерията като Нексус 5-цата. Взимай moto g и не се цигани повече.
___________________________________ мисля че е плъх имахме миналото лято някви плъхове на таванът с размерите на охранени котки обаче се суъсайднаха с млечна салата и рат пойзън Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата баси волята имат тез мишки
|
|
|
|
|
vasito
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 16:56
Der Meister написа: Батерията на Нексуса държи повече време за разговори, но пък на Сонито - в стендбай.
ХАХАХхаахахХАХАХАХАХАххаахахаХХАХАХАХАХАХАХАХАхаХАХАХА
___________________________________ мисля че е плъх имахме миналото лято някви плъхове на таванът с размерите на охранени котки обаче се суъсайднаха с млечна салата и рат пойзън Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата баси волята имат тез мишки
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 16:57
абе, може да прозвучи неадекватно включването ми, ама ти помисли ли за S4
|
|
|
|
|
vasito
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Май 2014 17:20
Nreth написа: Admiral General Till написа: истина е това тая калпава пластмаса наистина на нищо не прилича Само дето не е пластмасова " На снимките се вижда, че устройството е получило метален корпус, а, според източника - и максимални технически характеристики." http://www.kaldata.com//images/news/ima ... 415597.jpgKво кат е получило метал бе педераст? Същия шитав кенеф е и хората като те видят ше ти се смеят, че си с пластмаса щото тая лимитирана метална версия ще струва майка си и баща си и повече от 10 човека едва ли ще знаят че е излязла. Самсунг е най големия шит при телефоните. Всичките им приличат на евтини пластмасови кенефи с лайнян мангалски дизайн и най-грозния скин за андроид някога правен. Тъжното е че олигофренът който се излъже да си купи самсунг ще е достатъчно тъп, че да не знае даже как да го руутне.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|